اذعان رئیس سازمان تعزیرات به رونمایی از سامانه ناقص پروندههای قاچاق کالا
جمال انصاری گفت: اعتقاد داریم رونمایی سامانه باید زمانی اتفاق بیفتد که کامل شده باشد و دیگر نخواهیم به آن برشهای دیگری بیفزاییم اما توافق این بود که این سامانه هرچه زودتر رونمایی شود.
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، جمال انصاری با بیان اینکه آنکه راهاندازی این سامانه حاصل زحمت چندین ساله با محوریت ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، گفت: بین 70 تا 80 درصد پروندههای قاچاق کالا و ارز به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع میشود و مجموع پروندههای ارجاعی طی سالهای 1396 تا 1399 حدود 320 هزار پرونده بوده است.
وی با اشاره به فعالیت سامانه CMS سازمان تعزیرات حکومتی که از 15 سال قبل در حال فعالیت است، گفت: در این سامانه سه و نیم میلیون پرونده گردش داشته است. با این حال و با توجه به اهمیت مبارزه با قاچاق کالا و ارز انرژی بیشتری برای راهاندازی سامانه پروندههای قاچاق کالا و ارز و تبادل الکترونیکی و برخط صورتجلسه کشف ناجا صرف کردهایم.
انصاری ادامه داد: اعتقاد داریم رونمایی سامانه باید زمانی اتفاق بیفتد که کامل شده باشد و دیگر نخواهیم به آن برشهای دیگری بیفزاییم اما توافق این بود که این سامانه هرچه زودتر رونمایی شود. بخشی از سیاستهای فناورانه سازمان تعزیرات حکومتی در بخشهای دیگر متوقف شده است تا این سامانه رونمایی شود.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم در حوزه کامل شدن سامانه مستقل، نتایج مطلوبی را کسب کنیم، افزود: امیدواریم با فعالیت این سامانه دغدغه ظابطین، سازمان تعزیرات حکومتی و دستگاههای مرتبط با مبارزه با قاچاق کالا و ارز رفع شود.
وی تأکید کرد: بخش مهم پیشگیرانه و مؤثر این سامانه، بخش زمانی دادرسی است که در آن دغدغههای رفع می شود و میتواند شفافیتها، اقدامات و ابهامات را روشن کند.
انصاری با بیان یک انتقاد گفت: بعد از سالها در سال 1399 بود که توانستیم ردیف اعتباری برای حوزه فناوری سازمان تعزیرات حکومتی دریافت کنیم.
بنا بر اعلام این گزارش و به گفته سرابیان، معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تعزیرات حکومتی که در این مراسم بیان شد، در این سامانه کاشفین کالای قاچاق پس از کشف موظف به ثبت صورتجلسه تنظیمی در سامانه مذکور هستند.
طاهریان، مدیرکل آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان تعزیرات حکومتی در تشریح عملکرد این سامانه گفت: نیروهای ناجا بعد از اقدام به کشف کالای قاچاق، اقدام به تنظیم صورتجلسه میکنند که در سامانه ثبت میشود. در این مرحله یک کد شناسه یکتا صادر میشود و تمامی پس از آن شامل رسیدگی به پرونده قاچاق کالا و ارز در شعب تعزیرات حکومتی قابل رصد و پیگیری است.
وی افزود: پس از صدور رأی، حکم شعبه رسیدگی کننده در سامانه از سوی دستگاههای نظارتی، کاشفین و سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی قابل مشاهده است.
طاهریان همچنین از دریافت 2288 صورتجلسه در سامانه یاد شده در طرح آزمایشی آن از ابتدای دوره و 216 صورتجلسه طی سال 1400 خبر داد.
مراسم رونمایی از سامانه پروندههای قاچاق کالا و ارز و تبادل الکترونیکی و برخط صورتجلسه کشف ناجا، پیش از ظهر امروز چهارشنبه با حضور جمالانصاری، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، سردار مقیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی، مؤیدی، رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و افتخاری، رئیس سازمان جمعآوری و فروش املاک تملیکی برگزار شد.
این سامانه در راستای اجرای فصل دوم (پیشگیری) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز رونمایی شد.
انتهای پیام/