تکمیل سدهای شش گانه استان بوشهر بحران کم‌آبی را برطرف می‌کند


تکمیل سدهای شش گانه استان بوشهر بحران کم‌آبی را برطرف می‌کند

گروه استان‌ها- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با اشاره به اجرا شش سد در نقاط مختلف استان گفت: با تکمیل این پروژه‌ها بحران کم‌آبی در بخش کشاورزی و شرب در شهرها و روستاها برطرف می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از دغدغه‌های مهم استان بوشهر همواره تأمین آب در بخش‌های کشاورزی، شرب، صنعت و طرح‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری بوده است.

استان بوشهر که در منطقه گرم و خشک در جنوب غرب کشور قرار دارد، منابع آب آشامیدنی آن در دیگر استان‌ها قرار دارد و دغدغه تأمین آب در این استان به یک مشکل تاریخی تبدیل شده چراکه در ادوار مختلف تاریخی این استان در بخش‌های مختلف به ویژه در فصل تابستان با مشکل تأمین آب مواجه بوده است.

‌کاهش بارش باران در فصل گذشته سبب افت آبدهی از چاه‌ها و رودخانه‌های این استان شده که بر نگرانی این حوزه افزوده است.

بر اساس آمارهای موجود بارش باران در فصل زمستان نسبت به سال قبل آن بیش از 50 درصد کاهش یافته که تأثیر قابل توجهی بر دشت‌های استان بوشهر داشته است.

استان بوشهر برای تأمین آب و ذخیره‌سازی این ماده مهم حیاتی طرح‌های سد سازی در 4 سال گذشته در دستور کار قرار داد که تسریع در روند اجرا این طرح‌ها منوط به تأمین اعتبار لازم است.

ساخت 6 سد در استان بوشهر با سرمایه‌گذاری 4000 میلیارد تومان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر ساخت سد در نقاط مختلف استان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: در استان بوشهر ساخت شش سد شامل خاییز، باغان، دشت‌پلنگ، ارغون کلمه، دالکی و اخند آغاز و برخی از آنها آبگیری شده است.

علی محمدی، میزان سرمایه‌گذاری اجرا این سدها را افزون بر 4 هزار میلیارد تومان دانست و بیان کرد: تکمیل این سدها نقش مهم و تأثیرگذاری در حل مشکلات آب در بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعت دارد.

وی، به سد دالکی در دشتستان پرداخت و با بیان اینکه در ساخت این سد یک‌هزار و 200 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌شود گفت: اکنون این سد دارای 39 درصد پیشرفت است که تکمیل آن نقش مهمی در تأمین آب نخیلات و شرب منطقه دالکی و روستاهای همجوار دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر، حجم مخزن سد دالکی را 270 میلیون مترمکعب دانست و تصریح کرد: سد دالکی به عنوان بزرگترین پروژه توسعه منابع آب استان بوشهر شناخته می‌شود

محمدی، از انتظار نخل‌های منطقه دالکی برای تکمیل این سد خبر داد و بیان کرد: 2 میلیون اصله نخل در انتظار تکمیل سد دالکی هستند و این درحالی است که فرازبند این سد تکمیل و یک گام دیگر به مرحله آبگیری و بهره‌برداری آن نزدیکتر شده است.

وی، رودخانه دالکی را یکی از مهمترین منابع آب شهرستان دشتستان دانست گفت: خشکسالی دهه اخیر منجر به کاهش شدید آورد آب و افت کمی و کیفی رودخانه دالکی و کاهش محصولات اراضی کشاورزی تحت پوشش رودخانه دالکی شده است.

سد دالکی به عنوان راهکار تأمین کننده آب نخلستان‌ها است

با تکمیل سد دالکی در دشتستان ضمن کنترل روان آبها در­ فصل بارندگی، آب پایدار و مورد نیاز اراضی کشاورزی تأمین می‌شود و در اختیار بهره‌برداران قرار می‌گیرد.

سدهای شش گانه استان بوشهر که در حال اجرا است تسریع در تکمیل آنها نیاز به تأمین اعتبارات لازم است که در این راستا سد اخند تأمین کننده آب آشامیدنی در شهرستان عسلویه قرار دارد.

نماینده مجری سد اخند با بیان اینکه این سد در راستای تأمین آب شرب و کشاورزی منطقه ایجاد شده است گفت: تکمیل این سد سبب کنترل سیلاب‌ها در فصل بارندگی و تأمین آب پایدار برای مصارف شرب و کشاورزی می‌شود.

ابراهیم اسلامی‌پور سد اخند را بتنی وزنی دانست و با بیان اینکه این سد ظرفیت ذخیره‌سازی 2 میلیون مترمکعب آب را دارد خاطر نشان کرد: هم اکنون سد اخند دارای 75 درصد پیشرفت فیزیکی است و تا شهریورماه بدنه آن تکمیل می‌شود.

وی بیان کرد: کل اعتبار مورد نیاز سد اخند 35 میلیارد تومان برآورد شده و تاکنون 15 میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.

انتهای پیام/190/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon