ضعف و عدم همراهی مدیران سبب به زمین ماندن ۱۴ ساله پتروشیمیهای استان فارس شد
گروه استانها- نماینده ولیفقیه در استان فارس با اشاره به زمین مانده ۱۴ ساله پتروشیمیهای فارس گفت: متاسفانه ضعف و عدم همراهی مدیران باعث شده که خیلی ظرفیتهای فارس مثل پتروشیمیهای روی زمین بماند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، آیتالله لطفالله دژکام پیش از ظهر امروز در جلسه نقشه راه صنعت استان فارس در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه بعضی از مسائلی که در این جلسه مطرح شد جنبه ملی دارد اظهار داشت: البته نگاه کلان ملی داشتند ارزشمند است و این موضوع در شیراز سابقه طولانی دارد و خیلی وقتها نگاه به منافع ملی بر نگاه به منافع استانی مقدم شده است که البته پشیمان نیستیم که به مجموعه کشور خدمت کردهایم.
امام جمعه شیراز گفت: از یک دهه قبل که مقارن با ورود مرحوم آیتالله ایمانی به عرصه امور فرهنگی استان بود طرح بحثی شد که اگر استانهایی مثل فارس که حکم پشیران و مادر دارند، شروع به بازسازی وضعیت خود نکنند در آینده، کشور با چالشهای سنگینی روبهرو میشود.
وی گفت: از توانمندی شیراز برای توسعه کشور هزینه شد و بوشهر، بندرعباس و یاسوج که فرزندان فارس هستند رشد کردند و به جاهای خوبی رسیدند.
دژکام با بیان اینکه نقشه جامع علمی استان فارس در حال تنظیم است اما نمیدانیم کجا میخواهیم قرار بگیریم؟ آیا نقش دانشگاههای فارس را میخواهیم واگذار کنیم؟ افزود: در آمایش علمی که انجام شد استان فارس در سطح ملی کجا قرار میگیرد ؟ اگر فارس نتواند در زمینه علمی نقش خود را به درستی ایفا کند، پیرامون این استان نیز متضرر میشوند.
وی با بیان اینکه چندین سال است که بچههای ما به عنوان بومی به دانشگاه کرمان فرستاده میشوند، این در حالی است که نقش شیراز در جنوب به گونهای بوده که کرمان زیر مجموعه شیراز بوده است، گفت: مرکزیت علمی شیراز باید حفظ شود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه گم شدن نگاه عمیق برنامهریزی و آمایش سبب زمین خوردن کشور میشود، گفت: اگر نقش مجموعه علمی مانند دانشگاه شیراز که حاصل چندین سال تلاش است، تضییع شود دیگر به سادگی به دست نمیآید.
وی با بیان اینکه 5 نکته در نگاه برنامهریزی و راهبردی باید به صورت جدی دنبال شود، اظهار داشت: اول برنامه هفتم توسعه است که در این برنامه باید به توسعه فارس و جایگاه فارس در همه ابعاد نگاه شود زیرا اگر برنامه هفتم توسعه تصویب شود و فارس در آن دیده نشود در بودجهبندی سالانه نیز دیده نمیشود.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه یک سری ظرفیتهای موجود قانون داشتیم و داریم که متاسفانه ضعف و عدم همراهی مدیران باعث شده که خیلی از آنها مثل پتروشیمیهای فارس زمین بماند، عنوان کرد: 18 نماینده فارس زورشان یا به خودشان نمیرسد یا به دولت. چرا چندین سال است یک درد مطرح میشود اما درمانی برای آن وجود ندارد؟
وی با تاکید بر اینکه پتروشیمیهای فارس و میدانهای نفت و گاز فارس در برنامه هفتم توسعه باید مورد توجه قرار بگیرند، تاکید کرد: نگاههای تنگنظرانه و محدود باید به مرور اصلاح شود وگرنه از رشد کشور عقب میمانیم بنابراین مدیران باید همکاری و همافزایی را مدنظر داشته باشند.
دژکام بیان کرد: دانشگاه شیراز باید پشتیبانی علمی و کارشناسی در این قضایا داشته باشد و توقع ما این است که روسای دانشگاهها نیز در این جلسات حضور نقشآفرین داشته باشند.
وی با بیان اینکه قرار است فارس به هاب انرژی تبدیل شود این یک فرصت توسعه برای استان است و باید بر روی آن برنامهریزی شود، گفت: باید جایگاه فارس را در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی توسعه دهیم تا بتواند در حوزه بینالمللی نیز نقشآفرینی کند.
انتهای پیام/422/ح