جدیدترین اخبار کرونا در ایران| کوچمعنادار شهرستانهای قرمز به جنوب کشور/ افزایش موارد بستری در بنادر حاشیه خلیج فارس/ مراقب تورتابستانه ویروس منحوس باشیم+ نقشه و نمودار
گروه استانها ـ براساس آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت ۲۸ استان درمدار نزولی پیکچهارم کرونا قرار گرفتهاند اما آمارها در سه استان کشور دوباره تغییر جهت داده تاجایی که مسئولان وزارت بهداشت احتمال وقوع پیک پنجم کرونا را دور از انتظار نمیدانند.
به گزارشگروه استانهای خبرگزاری تسنیم، درحالی تمامی آمارها نشان از ضعیف شدن قدرت پیکچهارم کرونا در 28 استان کشور میدهد که تغییر جهت معنادار میزان موارد ابتلا و همچنین تغییر رنگبندی سه استان در جنوب شرق و جنوب کشور حکایت از احتمال بحرانی تازه درست همانند آغاز پیک چهارم از استان خوزستان دارد.
کمی بیش از دو ماه قبل بود که به دلیل ترددهای مرزی ویروس جهش یافته انگلیسی خود را به خوزستان رساند و یکباره این استان در وضعیت حاد و بحرانی همهگیری کرونا قرار گرفت. اتفاقی که تنها دو هفته زمان لازم داشت تا به دلیل بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی از سوی هموطنان و افزایش تعداد جابجایی جمعیت یا همان جمعیت سیال در تعطیلات نوروز سراسر ایران را درگیر بحرانی به نام پیک چهارم کرونا آنهم با ویروس جهش یافته انگلیسی با قدرت سرایت و کشندگی بسیار بالا کرد.
این درحالی بود که ورود و تثبیت بیش از 80 درصدی موارد ابتلا با این نوع از ویروس آنچنان بحرانساز شد که بسیاری از رکوردهای قبلی از جمله موارد ابتلا و فوتیهای کرونایی در ابتدای قرن جدید شکسته و نگرانیهای عمدهای برای مدیریت بحران ایجاد کردو حالا دوباره همین سناریو ظاهرا درحال شکلگیری از جنوب شرق کشورمان است اما نکته نگران کننده اینجاست که اینبار ویروس هندی و آفریقای جنوبی که بسیار چموشتر و کشندهتر از نوع انگلیسیاست از راه رسیده است.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه اظهار داشت: خوشبختانه از قله پیک چهارم کرونا عبور کردیم و هم اکنون در 28 استان سیر نزولی ادامه دارد اما در 3 استان بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان این روند متوقف شده و با توجه به تایید ویروس جهش یافته هندی در این استانها احتمال ایجاد کانونهای جدید ابتلا دور از انتظار نیست.
رئیسی همچنین در ادامه تاکید کرد: اگرچه از قله پیک چهارم عبور کردهایم و تا دو هفته آینده شاخصها و آمارها عموماً نزولی خواهند بود اما نباید فراموش کنیم که امکان وقوع پیک پنجم کرونا وجود دارد و درصورت بیتوجهی به پروتکلها و فاصلهگذاری اجتماعی این احتمال قوت بیشتری خواهد گرفت.
بررسی دقیق آمارهای منتشر شده از میزان موارد ابتلا، مراجعه سرپایی و البته موارد ثبت فوت کرونایی در کشور نیز شاهد مثالی دقیق برای شرایط فعلی همهگیری کرونا در کشورمان است چون آمارها نشان میدهد نسبت به یک هفته قبل شاهد کاهش 25 درصدی موارد بستری، کاهش 24.2 درصدی موارد فوت و البته نزول 26 درصدی مراجعه موارد سرپایی به مراکز درمانی بودهایم.
براساس همین آمار در دوره یاد شده استانهای ایلام، چهارمحال و بختیاری، همدان و کهگیلویه و بویر احمد بیشترین تعداد موارد مثبت و استانهای البرز، مرکزی، همدان و آذربایجان شرقی بیشترین موارد موارد فوت ناشی از بیماری کووید 19 را به خود اختصاص دادهاند و در ادامه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور حدود 67 درصد گزارش شده است. که در این آمار استانهای ایلام، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی دارای کمترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور هستند و میزان عمل به دستورالعملهای بهداشتی در استانهای یزد، سمنان و زنجان در مقایسه با سایر استانها وضعیت مطلوبتری دارد.
از سوی دیگر کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند اظهار نظر سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درحالی مطرح میشود که ترددهای مرزی در استانهای یاد شده ادامه دارد و هرچند به گفته مقامات محلی سختگیریهای بیشتری در غربالگری مسافران و تجار انجام می شود اما به دلیل ویژگیهای خاص انواع ویروس هندی و آفریقای جنوبی امکان تشخیص این نوع ویروس مشکل و احتمال خطا در بخش غربالگری دور از انتظار نیست.
این گروه تاکید دارند درصورتی که مثل نوع انگلیسی این نوع از ویروسهای جهش یافته در کشور تثبیت شوند احتمال بروز بحرانی نگران کننده وجود داشته و نسبت به تابآوری کادر درمان ایران شک و تردیدهایی در این شرایط تازه وجود دارد که شاهد مثال آن اظهارات وزیر بهداشت است.
شهرستانهای بندری جنوب کشور و شعلههای کوچک کرونای جهشیافته
بررسی آماری و دقت در نقشههای رنگبندی شهرستانها از 25 اردیبهشت 1400 تا ابتدای خردادماه سال جاری کاملا نشان میدهد که هم اکنون جرقههای تازهای از همهگیری کرونا آنهم با انواع ویروس جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی در جنوب شرق و جنوب کشور ایجاد شده است که اگر به این اتفاق بیتفاوت باشیم، حداکثر تا دو هفته آینده باید منتظر زبانه کشیدن شعلههای پیک پنجم در سراسر ایران با آمارهای نگران کننده نرخ ابتلا و موارد ثبت مرگ باشیم.
براساس نقشههای رسمی و تایید شده وزارت بهداشت هم اکنون تعداد شهرستانهای قرمز نسبت به 25 اردیبهشت با رشدی 166 درصدی به عدد 8 رسیده که این شهرستانها عبارتند از عسلویه و کنگان (استان بوشهر)، چابهار (سیستان و بلوچستان)، بندرعباس، پارسیان، جاسک، رودان و میناب (هرمزگان) و در همین حال تعداد شهرستانهای نارنجی 233 مورد و زردهای کرونایی نیز 207 مورد ثبت شدهاند.
به گفته کارشناسان این کوچ معنادار شهرستانهای قرمز به جنوب شرقی کشور زنگ هشدار احتمال آغاز پیک پنجم کرونا در دل پیک چهارم را به صدا درآورده و باید برنامه بسیار جدی برای مدیریت این شرایط داشته باشیم در غیر این صورت هزینه سنگینی به کشورمان تحمیل میشود.
تور تابستانه ویروس منحوس را آغاز نکنیم
نگرانی کارشناسان بهداشت و درمان از احتمال بروز مشکلات تازه در زمینه بیماری کرونا درحالی مطرح میشود که براساس سنت و سبک زندگی در ایران هرسال با آغاز فصل تابستان و موج قابل توجهی در تقاضای سفرهای تابستانه آغاز میشود و مقاصد اصلی این سفرها در سواحل شمالی و مناطق خوشآب و هوای ییلاقی است که در شرایط فعلی تکرار این اتفاق میتواند مشکلاتی تازه در کشور ایجاد کند.
به این ترتیب حالا که سواحل جنوبی کشور درگیر انواع جهش یافته ویروس کرونا شدهاند و احتمالا آغاز مسافرتهای تابستانی در هفتههای آینده دور از انتظار نیست باید بگونهای برنامهریزی شود که امسال برای این نوع از ویروسهای جهش یافته تورتابستانه برگزار نکنیم .
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز با همین رویکرد روز گذشته رسما اعلام کرد برای تعطیلات خردادماه امسال درحال برنامهریزی اعمال محدودیتهای تردد در بین شهرها هستیم و به زودی و بعد از تایید اعمال این محدودیتها شرایط تردد در این ایام از طریق رسانههای رسمی به اطلاع هموطنان خواهد رسید.
البته ظاهرا نگرانی رئیسی به همین موضوع ختم نمیشود چون در بخش دیگری از سخنانش به موضوع برگزاری جشنهای خانوادگی نیز اشاره کرد و گفت: معمولاً بعد از ماه مبارک رمضان برگزاری جشنهای خانوادگی و مراسم عروسی بیشتر میشود که هموطنان باید در این زمینه هوشیاری بسیار بالایی داشته باشند چون با گرم شدن هوا و روشن کردن کولرها به ویژه در مناطق گرمسیر بدون بازکردن درب و پنجره و عدم گردش هوا شرایطی بسیار مساعد برای انتشار ویروس ایجاد میشود.
بازگشت به روزهای سخت کرونایی به استان ایلام
محمد کریمیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام؛ از افزایش شمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام خبر داد و گفت: با احتساب 46 مورد جدید ابتلا به کرونا در استان ایلام شمار مبتلایان به این بیماری به 38 هزار و 329 نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا ویروس در استان ایلام 777 نفر است که در 24 ساعت گذشته یک مورد به آن افزوده شده است.
کریمیان به رنگبندیهای کرونایی اشاره و بیان داشت: شهرستانهای ایلام، مهران، چوار و آبدانان در وضعیت نارنجی، شهرستان های دهلران، چرداول، هلیلان، سیروان، ایوان، ملکشاهی، بدره و دره شهر نیز در وضعیت زرد کرونا قرار دارند.
وی مناطق زرد ایلام را شامل شهرستانهای هلران، دره شهر، چرداول و ایوان عنوان کرد و از تغییر وضعیت شهرستان مهران از زرد به نارنجی خبر داد و گفت: شهرستان ایلام در وضعیت نگران کننده قرار دارد و روند بستری های آن افزایشی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با هشدار در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی در شهرستانهای پرخطر خاطرنشان کرد: در صورت ادامه عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی احتمال تغییر وضعیت به قرمز نیز وجود دارد.
107 مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شد
سیدمحمد هاشمی شهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 107 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 35 هزار و 699 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و 310 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بودهاند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست دادهاند.
وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 199 بیمار حاد تنفسی و 104 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
افزایش تعداد موارد ابتلا در آذربایجان غربی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده، خوشبختانه تعداد شهرهای زرد رنگ افزایش یافته است و سه شهر چایپاره، سردشت و پیرانشهر هم از نارنجی به زرد و شهر شوط از زرد به نارنجی تغییر یافتهاند و در کنار تغییر رنگ سلماس از قرمز به نارنجی، هیچ تغییری در رنگبندی شهرها مشاهده نمیشود و در مجموع، 12 شهر نارنجی هستند که عبارتند از ارومیه، خوی، ماکو، شوط، سلماس، نقده، میاندوآب، تکاب، شاهیندژ، بوکان، مهاباد و پیرانشهر و از سوی دیگر پنج شهر نیز مانند پلدشت، چایپاره و چالدران زرد رنگ هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با تشریح آخرین آمار استانی کرونا گفت: در شبانه روز گذشته، تعداد مبتلایان در آذربایجانغربی با صعود افزایشی نسبت به روز گذشته به حدود 500 نفر در روز رسیده و سبب افزایش تعداد کل مبتلایان به 166 هزار و 672 نفر شده است.
جواد آقازاده درباره بستریهای بیماران کرونایی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته یک هزار و هفت نفر تحت عنوان بستری سندرم حاد تنفسی، 517 نفر تحت عنوان یستری مشکوک و 219 تخت عنوان بستری آیسییو در بیمارستانهای آذربایجانغربی گزارش شده است.
وی با اشاره به کاهش بستریهای روزانه در مرکز استان افزود: میزان بستریهای روزانه در ارومیه خوشبختانه نسبت به روز گذشته کاهش یافته و به 62 نفر رسیده است و در کنار ارومیه، دو شهر خوی با 21 و میاندوآب با 13 بستری روزانه، دیگر شهرهای صدرنشین جدول بستریهای روزانه در شبانهروز گذشته هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی با اذعان به دو رقمی شدن تعداد فوتیهای کرونایی استان تصریح کرد: در شبانهروز گذشته 13 نفر به علت ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست دادهاند که هفت نفر اهل ارومیه، سه نفر اهل میاندوآب و یک نفر نیز از اهالی هر کدام از شهرستانهای خوی، سلماس و شاهیندژ هستند و در کل تعداد مجموع فوتیهای کرونایی در آذربایجانغربی به چهار هزار و 512 نفر افزایش یافته است.
افزایش آرام بیماران کرونایی در کاشان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان ، مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 29 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 23 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و شش نفر نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شدند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 14 و حداکثر 90 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیماران بستری شده در بیمارستان سیدالشهداء 40 ساله و حداکثر 90 سال است که نشان میدهد که ویروس کرونا در این مقطع زمانی محدود به سن و سال نیست.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 162 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 141 بیمار در شهرستان کاشان و 21 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری هستند.
وی از بستری 31 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته خوشبختانه هیچ فردی در شهرستان کاشان و آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست نداده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 39
مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 300 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و 719 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگرانکننده است.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.
افزایش موارد ابتلا در استان گلستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، هرچند از قله موج چهارم کرونا عبور کردهایم اما میزن شیوع و تعداد موارد بستری کرونایی در مراکز درمانی استان گلستان دارای نوسان است و در پی کاهش آمارها در چند روز، بار دیگر با افزایش تعداد مبتلایان و موارد بستری رو به رو هستیم.
در استان گلستان طی یک هفته اخیر تعداد شهرهای نارنجی از 6 شهرستان به 3 شهرستان کاهش یافته و وضعیت همچنان در کردکوی، علی آبادکتول و گرگان نارنجی است. اما شرایط در شهرستانهای بندرگز، بندرترکمن، گمیشان، آق قلا، رامیان، آزادشهر، مینودشت، گنبدکاووس، کلاله، گالیکش و مراوه تپه زرد کرونایی است.
تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی استان نیز نسبت به روزهای گذشته کاهش یافته و به 313 نفر رسیده است که از این تعداد 65 نفر در آی سی یو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند و 25 نفر به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند.
از زمان شیوع کرونا در استان گلستان تاکنون 26 هزار و 672 بیمار مبتلا به کرونا بهبود یافته و از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
در هفته اخیر تعداد بیماران مبتلا به کرونا در سنین بالای 55 سال افزایش یافته و به 54.5 درصد رسیده، همچنین 38.9 درصد مبتلایان نیز بین 15 تا 55 سال و 6.6 درصد نیز کمتر از 15 سال هستند.
گروههای پرخطر تا اواخر شهریور در اصفهان واکسینه میشوند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، آرش نجیمی با اشاره به آمار روزانه کرونا در اصفهان، اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار از 1466نفر نمونهگیری شده 447مبتلای جدید شناسایی شدند و 167نفر کارشان به بستری کشید و در این مدت 21 خانواده هم در استان بر اثر کرونا به صورت قطعی و مشکوک داغدار شدند که همچنان شاهد روزهای تلخ کرونایی باشیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در این مدت با ترخیص 125بیمار مجموع بیماران بستری در بیمارستانهای استان به 1338بیمار رسید در حال حاضر 287بیمار نیز در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
در همین حال، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این خصوص اظهار داشت: به خودی خود برگزاری آزمونهای حضوری جای نگرانی ندارد مگر اینکه باب ازدحام را فراهم کند.
طاهره چنگیز بیان کرد: تمهیداتی که آموزش و پروش درنظر گرفته و بازدید شده، نشان میدهد که ازدحامی هم وجود ندارد.
وی تصریح کرد: با تامین شدن واکسن تا اواخر شهریور ماه گروههای پرخطر و گروههای سنی که معلمان هم در آن قرار میگیرند، واکسینه میشوند.
بستری 14 بیمار مبتلا به کرونا در مرکز و غرب استان سمنان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سه روز گذشته تعداد 49 بیمار جدید مبتلای قطعی به کرونا در بیمارستانهای مرکز و غرب استان سمنان بستری شدهاند و این مهم بیانگر بستری روزانه 16 بیمار جدید مبتلا به کرونا در این منطقه در این مدت است.
البته این روند سیر کاهشی داشته و از 18 بیمار بستری ورودی به بیمارستانهای مرکز و غرب استان سمنان در روز پنجشنبه به 14 بیمار ورودی بستری در روز گذشته کاهش یافته است.
آنگونه که رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: «در روز گذشته، 14 بیمار جدید مثبت با تشخیص قطعی ابتلا به کووید 19 در بیمارستانهای محدوده زیر پوشش این دانشگاه بستری شدهاند.»
نوید دانایی افزود: با احتساب آمار بستریهای کرونایی روز گذشته، مجموع بیماران بستری شده در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به 6 هزار و 296 نفر رسید.
وی از ترخیص پنج هزار و 350 بیمار بستری مبتلا به کرونا از بیمارستانهای مرکز و غرب استان سمنان با حال عمومی مساعد، پس از بهبودی کامل از ابتدای شیوع کووید 19 در این استان تا کنون خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با اشاره به شناسایی 20 هزار و 451 بیمار سرپایی مبتلا به کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی قطعی آزمایشگاهی در محدوده زیر پوشش این دانشگاه از ابتدای این اپیدمی تا روز گذشته تصریح کرد: بنابراین در مجموع تعداد بیماران شناسایی شده قطعی مبتلا به کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان به 26 هزار و 747 نفر رسیده است.
211 بیمار دیگر به مبتلایان به کرونا در لرستان اضافه شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، مریم کوشکی صبح امروز در رابطه با آخرین وضعیت ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در لرستان اظهارداشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان 355 هزار و 388 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به 351 هزار و 874 مورد پاسخ داده شده است و جواب 237 هزار و 169 نفر منفی بوده است.
وی با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 211 بیمار جدید به مجموع کروناییهای استان لرستان اضافه شده است افزود: با احتساب این تعداد مجموع مبتلایان به کرونا در استان به 114 هزار و 705 نفر رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: با فوت 4 بیمار دیگر تعداد فوتیهای ناشی از این بیماری در لرستان به هزار و 823 مورد رسیده است.
وی بیان کرد: در بحث بیماران بستری نیز هم اکنون 540 بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند.
قلعه گنج از وضعیت قرمز کرونایی خارج شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، براساس آخرین آمار اعلام شده از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان کرمان تعداد کل موارد بستری دارای تست مثبت کرونا در استان کرمان از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به20 هزار و 413 مورد رسیده است و براساس رنگ بندی اعلام شده هیچ شهرستان قرمز کرونایی در استان کرمان نیست و از 23 شهرستان استان کرمان 9 شهرستان در وضعیت نارنجی و بقیه در وضعیت زرد قرار دارند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار اعلام شده کرونا تا روز گذشته اظهار داشت: هم اکنون 391 نفر در اثر ابتلا به این ویروس در بیمارستانهای استان کرمان بستری و تحت مراقبت درمانی هستند.
وی با اشاره به اینکه 234 نفر از این افراد در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 73 نفر در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 57 نفر در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی سیرجان، 22 نفر در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و 5 نفر در دانشگاه علوم پزشکی بم بستری و تحت مراقبت هستند افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 20 هزار و 413 نفر در بیمارستانهای استان بستری شدند.
شفیعی از بستری 71 نفر در بیمارستانهای استان و مرگ 6 کرمانی دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد و گفت: تاکنون 2 هزار و 869 نفر در اثر ابتلا به این ویروس در استان کرمان فوت کردهاند.
یک روز بدون فوتی در استان زنجان
پرویز قزلباش رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه بعد از کنترل تقریبی پیک چهارم برای نخستین بار تعداد فوت روز در استان به عدد صفر رسید، اظهار داشت: بر اساس یافتههای آزمایشگاهی تعداد 88 هزار و 313 نفر از ابتدای شروع بیماری تاکنون مبتلا به بیماری شدند.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر تعداد 369 نفر به شکل بستری در بیمارستانهای استان وجود دارند که این رقم نیز بالا بوده و در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی امکان خیز مجدد بیماری وجود دارد. همچنین تعداد 170 نفر در روز گذشته به صورت سرپایی و 19 نفر به صورت بستری به تعداد بیماران افزوده شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر اینکه سهلانگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی سبب شکلگیری پیک چهارم شد، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه استان زنجان از وضعیت قرمز خارج شده اما در وضعیت آسیبپذیری قرار دارد و هرگونه کوتاهی در رعایت پروتکلها و عدم توجه به محدودیت سبب بازگشت به روند صعودی تعداد مبتلایان خواهد شد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه هیچ یک از شهرستانهای استان در وضعیت قرمز قرار ندارند تصریح کرد: از نظر رنگبندی بیشتر شهرستانهای استان در وضعیت زرد و نارنجی میباشند. استفاده از ماسک و دوری از هرگونه تجمعات بهترین راه حل برای کنترل بیماری است تا بتوانیم به روند نزولی بیماری ادامه دهیم و به رنگبندی آبی برسیم.
قزلباش با اشاره به روند واکسیناسیون در استان، عنوان کرد: واکسیناسیون افراد بالای 70 سال از روز شنبه آغاز شده و افراد واجد شرایط میتوانند بعد از دریافت پیامک به مراکزی که اطلاع داده شده مراجعه کنند. با این حال افراد بالای 80 سال که بنا به هر دلیلی موفق به تزریق واکسن نشده اند میتوانند با مراجعه به مراکز منتخب نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
12 شهرستان در وضعیت کم خطر قرار گرفتند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، براساس آخرین رنگبندی که نرمافزار ماسک از وضعیت شهرستانها ارائه داده تغییر رنگ در استان فارس محسوس بوده و در حال حاضر شهرستانهای بوانات، پاسارگاد، سروستان، زریندشت، فراشبند، رستم، گراش، سعادتشهر، ارسنجان، سپیدان، بیضا و فیروزآباد به رنگ زرد و کم خطر هستند و دیگر شهرستانهای استان در وضعیت نارنجی یا با خطر متوسط قرار دارند.
براساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 889 هزار و 225 مورد تست تشخیصی به روش مولکولی در آزمایشگاههای استان انجام شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 257 هزار و 803 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون، 101 هزار و 967 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 15 هزار و 37 بیمار مثبت نیز به این روش شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون 272 هزار و 840 بیمار مبتلا به کووید19 در استان فارس شناسایی شده است.
عبدالرسول همتی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بهبودی 249 هزار و 65 نفر از ابتدا تاکنون خبر داده و گفته است که هزار و 377 بیمار مثبت و یا مشکوک دارای علائم کروناویروس در بیمارستانهای استان بستری هستند.
بر این اساس از این تعداد 246 بیمار مبتلا به کووید19 نیز به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
روند فوتیها نیز با یک شیب ملایم رو به کاهش است و تعداد روزهایی که آمار تک رقمی جانباختگان را نشان میدهد، در حال افزایش است. به گفته عبدالرسول همتی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تعداد هزار و 377 نفر بستری در بیمارستانهای استان 246 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه هستند همچنین در 24 ساعت گذشته 9 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
شمار قربانیان کرونا در استان خراسان جنوبی به 888 نفر رسید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در شبانه روز گذشته هیچ مورد فوت جدید ناشی از کرونا در استان نداشتیم و مجموع فوتیهای این بیماری در خراسان جنوبی در حال حاضر 888 نفر است.
کامبیز مهدیزاده افزود: در 24 ساعت گذشته 188 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 52 بیمار جدید شامل 10 بستری و 42 سرپایی شناسایی شدند.
مهدیزاده افزود: از این تعداد 20 مورد از بیرجند، 16 مورد از قاین، 5 مورد از زیرکوه، از شهرستانهای بشرویه، سرایان، خوسف، نهبندان و سربیشه و هر کدام یک مورد و از شهرستان فردوس 4 مورد و طبس دو مورد جدید مبتلا به کرونا گزارش شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر 204 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 86 نفر کرونا مثبت هستند که از این تعداد 9 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 5 نفر نامساعد است.
وی ضمن تشکر از اقدامات کلیه دستگاههای اجرایی، مردم و اصناف در راستای مدیریت بیماری اظهار داشت: بر اساس آخرین رنگ بندیهایی که صورت گرفته در حال حاضر شهر قرمزی در استان نداریم.
مهدی زاده ادامه داد: شهرستانهای بیرجند، قاین، فردوس، بشرویه، طبس و نهبندان به رنگ نارنجی و شهرستانهای سربیشه، زیرکوه، درمیان، خوسف و سرایان به رنگ زرد هستند و بر اساس این رنگ بندیها، تغییراتی نیز در محدودیتهای قبلی اعمال میشود.
425 بیمار کرونایی در بیمارستانهای هرمزگان بستری هستند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، پیک کرونایی در هرمزگان همچنان ادامه دارد و آمارها حاکی از شیب ملایم افزایشی مجدد این بیماری در استان است.
افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا سبب شد در شبانه روز گذشته 5 شهرستان از وضعیت نارنجی خارج و به وضعیت قرمز وارد شوند که نگرانیها از تکرار خرداد و تیر سال گذشته را دوچندان کرده است.
در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متاسفانه تمامی آمارها در هفته گذشته شاهد رشد بوده است و مجدد به روزهای خطرناک رسیدهایم.
وی افزود: در حال حاضر موارد بستری و قرنطینه در منزل رشد قابل توجهی داشته و مراجعات سرپایی نیز بیشتر از قبل شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 258957 بوده است که رشد 26 درصدی تست گیری را در روزهای اخیر داشتیم و البته 30 درصد تستهای مثبت ما نیز افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 425 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 64 بیمار در بخش آیسییو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند و وضعیت 14 بیمار هم وخیم است.
نوروزیان تاکید کرد: تعداد افراد بیمار در قرنطینه نیز 5815 نفر است که انتظار می رود تا پایان مدت بیماری این قرنطینه را رعایت کنند.
وی افزود: متاسفانه در شبانه روز گذشته 3 فوتی جدید شامل 1 زن 62 ساله از پارسیان و 2 مرد 61 و 62 ساله از بندرعباس و میناب داشتیم که در مجموع تعداد قربانیان قطعی کرونا در استان به عدد 1235 نفر رسید.
70 درصد سالمندان 80 سالههای استان بوشهر واکسن کرونا دریافت کردهاند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سعید کشمیری، با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 42 هزار مبتلا به کرونا در استان بوشهر شناسایی شده است اظهار داشت: بیش از 50 درصد آن مربوط به پیک چهارم در 2 ماه نخست امسال است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، از افزایش مبتلایان به کرونا در هفته گذشته خبر داد و بیان کرد: نتیجه تستهای مختلف نشان میدهد تعداد مبتلایان در هفته گذشته نسبت به هفته ماقبل آن 13.7 درصد افزایش دارد که زنگ هشدار برای ورود به پیک بعدی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از کاهشی شدن بستری بخش کرونا بیمارستانهای استان خبر داد و تصریح کرد: روند بستریها در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر کاهشی شد و اکنون تعداد بستریها از 490 نفر به 242 نفر رسیده است.
وی با اشاره به ثبت 5 فوتی کرونایی دیگر در مراکز درمانی استان بوشهر خاطر نشان کرد: روز گذشته 5 مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا، 2 آقا و 3 خانم با سابقه بیماری در استان بوشهر به ثبت رسید و تاکنون یکهزار و 129 نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
کشمیری، از قرار گرفتن 2 شهرستان استان بوشهر در وضعیت قرمز خبر داد و گفت: طبق سامانه ماسک هم اکنون 2 شهرستان عسلویه و کنگان به وضعیت قرمز و خطرناک تبدیل شد و 5 شهرستان بوشهر، گناوه، دشتستان، تنگستان و دشتی در شرایط نارنجی 3 شهرستان دیلم، جم و دیر در وضعیت زرد قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به طرح واکسیناسیون کرونا پرداخت و خاطر نشان کرد: تاکنون به 7 هزار و 500 نفر معادل 69 درصد از افراد بالای 80 سال در استان واکسن کرونا تزریق شده که تاکنون بیش از 70 درصد این گروه سنی واکسن کرونا دریافت کردهاند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، با بیان اینکه تاکنون 28 هزار نفر واکسن کرونا دریافت کردهاند افزود: از این تعداد به 5 هزار و 700 نفر هر دو مرحله تزریق شده و این مهم در قشرهای مختلف بر اساس سند ملی واکسیناسیون ادامه دارد.
وی از اجرا طرح واکسیناسیون کرونا به صورت خودروی خبر داد و بیان کرد: 16 مرکز تجمیعی و یک مرکز خودرویی برای دریافت واکسن در استان راهاندازی شده بهگونهای مرکز خودرویی بوشهر یکی از 8 مرکز خودرویی دریافت واکسن کرونا در کشور است.
تلفات موج چهارم کرونا در قزوین 20 درصد کمتر از موج سوم شد
منوچهر حبیبی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به آمار بستریهای و فوتیهای کرونایی در قله موج سوم و چهارم کرونا اظهار داشت: آمار مرگومیرهای کرونایی استان از ابتدای سال 1400 نشان میدهد که تلفات پیک چهارم کرونا در قزوین 20 درصد کمتر از موج سوم در آبانماه 1399 بوده است که عامل کمتر شدن این مرگومیرها آبدیده شدن کادر درمانی در 3 پیک قبلی است.
وی ضمن مقایسه آمارهای کرونایی استان قزوین در 2 موج اخیر سوم و چهارم اضافه کرد: در حالی که در آبانماه سال قبل و در دوره زمانی پیک سوم پاندمی کرونا 2 هزار 584 بستری کرونایی در بیمارستانها ما پذیرفته شدند؛ اما از این تعداد 252 نفر فوت کردند. در حالی که در پیک چهارم که با کرونای جهشیافته و خطرناک سویه انگلیسی روبهرو بودیم، 2 هزار و 880 بستری داشتیم که 200 نفر آنها فوت کردند.
حبیبی ادامه داد: البته اگر بعد از آغاز پاندمی کرونای انگلیسی مراقبتها در فروردینماه به مانند دیماه قبل بود، قطعاً میزان فوتیهای کرونایی خیلی کمتر از این مقدار هم میشد؛ با این حال با تمام سختیها و مرارتها از موج چهارم کرونا عبور کردیم و البته امروز خطر موج پنجم کرونای هندی را بیخ گوش خود احساس میکنیم.
وی یادآور شد: نزدیک شدن ویروس کرونای سویه هندی به مرزهای جغرافیایی استان قزوین این هشدار را به ما میدهد که رعایت پروتکلهای بهداشتی را حتی با وجود واکسیناسیون کنار نگذاریم؛ چرا که عملکرد برخی واکسنها در برابر این گونه از کرونا عملکرد ایدهآلی نبوده است.
در همین حال، جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین همچنین از واکسینه شدن 73 درصد سالمندان بالای 80 سال در روزهای اخیر خبر داد و گفت: همچنین با توجه به آغاز واکسیناسیون سالمندان بین 75 تا 80 سال از هفته قبل تاکنون 45 درصد اعضای این گروه سنی در استان قزوین هم در مقابله ویروس منحوس کرونا واکسینه شدند.
حبیبی افزود: با توجه به گزارشهایی که از رعایت نشدن محدودیتها و ممنوعیتهای کرونایی در میان صنف رستورانداران داشتیم، این صنف زیر ذرهبین کمیته بازرسی و نظارت ستاد استانی کرونا قرار گرفته و در صورت محرز شدن تخلف از پذیرش مشتری در رستورانها جلوگیری خواهیم کرد.
آخرین وضعیت شیوع کرونا در البرز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمد فتحی در مورد آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان البرز طی 24 ساعت گذشته در جمع خبرنگاران ، اظهار داشت: طی 24 ساعت گذشته 101 بیمار با علائم بیماری کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.
وی افزود: در حال حاضر تعداد 777 نفر در مراکز درمانی البرز بستری هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه از تعداد بیماران بستری 411 نفر به بیماری کرونا مبتلا هستند ، تصریح کرد: طی 24 ساعت گذشته 11 بیماری مبتلا به کرونا در استان البرز بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
فتحی با بیان اینکه رعایت شیوه نامههای بهداشتی همچنان باید با جدیت پیگیری شود، تصریح کرد: از ابتدای شیوع کرونا تا کنون 38 هزار و 598 نفر از مراکزدرمانی ترخیص شدند.
وی در مورد تختهای بیمارستانی در استان البرز ادامه داد : در حال حاضر مشکلی در تامین تختهای بیمارستانی در استان البرز وجود ندارد و خدمات دهی به بیماران در حال انجام است.
آخرین آمار واکسیناسیون کرونا در کردستان
ابراهیم قادری، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم به تشریح آخرین آمار واکسیناسیون کرونا در استان پرداخت و اظهار داشت: تاکنون 74هزار دوز واکسن کرونا وارد کردستان شده که 48هزار دوز به گروههای هدف همچون کادر بهداشتی و درمانی، بیماران صعبالعلاج؛ سالمندان افراد بالای 80سال و 75 سال تزریق شده است.
وی با اشاره اینکه پوشش واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان استان 90درصد بوده است، گفت: 6هزار و 256 نفر هر 2 دوز واکسن کرونا را دریافت کرده و به 52درصد سالمندان بالای 80 سال کردستانی واکسن تزریق شده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه واکسیناسیون سالمندان گروه سنی 70سال به بالا نیز در سطح استان در حال انجام است، افزود: این افراد میتوانند در سامانه وزارت بهداشت به آدرس salamat.gov.it برای نوبتدهی واکسیناسیون ثبتنام کنند و نیازی به مراجعه حضوری آنان نیست.
وی اعلام کرد: افراد بالای 75 سال نیز میتوانند برای واکسیناسیون هم به صورت اینترنتی ثبتنام کرده و محل و زمان دقیق واکسیناسیون را از طریق پیامک دریافت کنند و یا به مراکز جامع سلامت سطح استان مراجعه کنند.
قادری با ذکر اینکه تاکنون عارضه جدی از افراد واکسینه شده مشاهده نشده است، تأکید کرد: افراد در صورت مواجهه با علائم کرونا از خودمراقبتی پرهیز کرده و ضمن مراجعه به مراکز 16 ساعته، با پزشک مستقر در این مراکز مشورت کنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: از همه شهروندان فهیم کردستانی انتظار میرود جهت جلوگیری از شیوع مجدد کرونا در استان از حضور در تجمعات، دورهمیها و مراسمات خودداری کرده و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
راهاندازی دستگاه سیتیاسکن جدید در بیمارستان بیجار
صدیق جدیدالاسلامی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز از راهاندازی دستگاه سی.تی.اسکن جدید 16اسلایس؛ برگرفته از پیشرفتهترین و جدیدترین تکنولوژیهای روز جهان در بیجار خبر داد و اظهار داشت: این اقدام در راستای ارتقاءبخشی کیفیت خدمات سلامت و کاهش رفت و آمد و دغدغههای شهروندان برای مراجعه به مرکز استان انجام شد.
وی "کاهش مدت زمان معطلی بیماران و افزایش تعداد پذیرش بیماران نیازمند به سیتیاسکن در بیمارستان را دیگر مزایای راهاندازی این دستگاه سی.تی.اسکن خواند و گفت: این اقدام موجب تأمین رفاه حال شهروندان بیجاری و کاهش مسافرتهای بیماران در این شرایط کرونایی برای تصویربرداریهای تخصصی به استانهای همجوار میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: تمام دغدغه و هدفمان این است که شهروندان در محل سکونت خودشان از امکانات پزشکی برخوردار شوند و به مرکز استان و استانهای همجوار مراجعه نکنند.
انتهای پیام/ی