برخی از شهرداری‌های کشور به دنبال تخریب آثار تاریخی هستند


برخی از شهرداری‌های کشور به دنبال تخریب آثار تاریخی هستند

گروه استانها- مدیر کل امور موزه‌ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی با اشاره به اینکه متاسفانه افرادی هم هستند که  بخش هایی از تاریخ گذشته کشورمان را دوست ندارند ، گفت: برخی از شهرداری‌های کشور به دنبال تخریب آثار تاریخی و ساخت آسمانخراش هستند

به گزارش تسنیم از  کرج،  محمدرضا کارگر شامگاه  شنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی  که در کاخ مروارید مهرشهر برگزار شد، بیان کرد: بسیاری از شهرداری‌ها از وجود آثار تاریخی و میراث فرهنگی به جامانده در بافت‌های تاریخی گلایه مند بوده و به فکر این هستند که این آثار تخریب شده و به جای آن آسمان خراش‌ها احداث شده و به فروش برسد.

وی ادامه داد: در شهرهایی مانند یزد ، سمنان و اصفهان از دیدگاه شهرداران میراث فرهنگی معضلی بر سر راه توسعه شهر است و برای تسهیل در رفت و آمد راحت شهروندان، می‌خواهند تعداد خیابان ها عبوری را بیشتر کنند اما قرارگیری بناهای تاریخی و میراثی را سد راه این اقدام می‌دانند.

مدیر کل امور موزه‌ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی با اشاره به اینکه متاسفانه افرادی هم هستند که  بخش هایی از تاریخ گذشته کشورمان را دوست ندارند ، بیان کرد: به عنوان نمونه برخی از افراد ارج نهادن به یک دوره تاریخی و یا نگاهداری بناهای به جای مانده از  آن دوره خاص را به دلیل اینکه اعتقاد دارند آنها آدم‌های خداجویی نبوده اند، قبول ندارند.

وی با اشاره به اینکه تاریخ گذشتگان در جوامع مختلف بشری زنده هستند ، گفت: انسان برای ادامه حیات و زندگی خود باید بداند که از کجا آمده و چه تاریخی داشته است، ما ایرانی ها هم باید بدانیم که چقدر در تمدن بشری نقش داشته ایم و چقدر ازنخستین  تاریخ جهان متعلق به تمدن ایرانی است.

کارگر بیان کرد: هویت تاریخی به ما شخصیت، امید و جسارت برای برنامه ریزی می‌دهد تا با افتخار بگوییم که ایرانی هستیم و این افتخار از طریق میراث فرهنگی نصیب ما شده است.

وی با این توضیح که مسائلی مانند کرونا برای نخستین بار در جوامع بشری ایجاد شده است اما مواردی از جمله خشکسالی در گذشته هم بارها مطرح شده بود، افزود: داریوش هم 2500 سال قبل در کتیبه بیستون خطاب به اهورا مزدا خواسته بود که این سرزمین از خشکسالی به دور بماند و این نشان می‌دهد که تمدن و فرهنگ ما با وجود خشکسالی زائده ادامه یافت.

مدیرکل امور موزه ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی گفت : وقتی به میراث فرهنگی توجه می کنیم در حین شناخت فرهنگ از تجربیات گذشته برای مدیریت انروز و فردا استفاده می ‌کنیم.

وی تاکید کرد: وقتی مجموعه ای مانند کاخ مروارید را حفظ می‌کنیم، در واقع بخشی از تاریخ خود را محافظت کرده ایم و می توانیم تحلیل درستی از دوره تاریخی ساخت این مجموعه داشته باشیم.

120 میلیارد تومان اعتبار برای مرمت کاخ مروارید نیاز است

مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز از نیاز 120 میلیارد تومانی برای مرمت کاخ مروارید خبر داد و گفت:در عرشه پل تاریخی کرج به مقدار زیادی مصالح اضافی استفاده شده بود.

همچنین فریدون محمدی در حاشیه آیین گرامیداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی که شامگاه شنبه در  کاخ مروارید مهرشهر کرج برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت : میراث فرهنگی بخش مهم هویت و شناسنامه فرهنگی هر ملت است.

وی ادامه داد: البرز با داشتن قدمت و غنای فرهنگی دیرینه و کهن یکی از استان‌هایی است که در حوزه میراث فرهنگی می‌تواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد، بخش مهمی از میراث فرهنگی هر کشور موزه‌ها و بناهای تاریخی- فرهنگی هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با اشاره به اینکه خوشبختانه مجوز راه اندازی چهار موزه  در البرز مشتمل بر جانور شناسی دانشکده کشاورزی، موزه کاخ سلیمانیه، سایت موزه ازبکی و سایت موزه  آسیاب مهدی آباد را دریافت کرده ایم ، عنوان کرد: تلاش ما این است که با استفاده از توان بخش دولتی و خصوصی به زودی کاخ مروارید را مرمت کرده و این بنای تاریخی را در معرض بازدید عموم قرار دهیم.

وی در بخش دیگری در مورد میزان پیشرفت مرمت کاخ مروارید گفت: طبق آنچه سال گذشته برآورد کردیم، برای مرمت کامل کاخ مروارید بودجه ای 120 میلیارد تومانی نیاز است که مبلغی بسیار سنگین است.

محمدی در ارتباط با اقدامات مرمتی که سال گذشته در بنای کاخ مروارید انجام شده است ، توضیح داد: استحکام بخشی پایه‌های کاخ انجام شد و استحکام بخشی رینگ سقف هم به زودی آغاز می‌شود، در حال حاضر به  دنبال رفع آسیب‌های اساسی و جدی این مجموعه هستیم.

وی در بخش دیگری در پاسخ به این پرسش که با توجه به وعده‌های داده شده مبنی بر بازگشایی کاخ موزه سلیمانیه همزمان با روز جهانی موزه‌ها چرا این تصمیم هنوز عملیاتی نشده است ، بیان کرد: برای این بازگشایی آمادگی داشتیم ولی وزارت میراث فرهنگی برنامه همزمان افتتاح موزه‌ها را عقب انداخته است.

مدیرکل میراث فرهنگی البرز در ادامه از آخرین اقدامات انجام شده در بحث مرمت پل تاریخی کرج سخن گفت و افزود: در عرشه پل به مقدار زیادی مصالح اضافی استفاده شده بود و باید کار سبک سازی عرشه پل را انجام می‌دادیم که به خوبی این مهم در حال انجام است،‌رطوبت گیری پایه های هم عملیاتی شد.

وی با اشاره به عدم وجود موزه دولتی در البرز، اضافه کرد: در البرز به ایجاد دو  موزه مردم شناسی و باستان شناسی نیاز است، برای موزه مردم شناسی نگاه ما به کاروانسرای شاه عباسی است که اگر موانع برطرف شود، این مهم اتفاق می افتد.

محمدی افزود: برای موزه باستان شناسی استان البرز هم به دنبال تملک زمین مناسب هستیم؛ چرا که البرز اشیای تاریخی زیادی برای نگهداری در این موزه دارد.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon