مدیریت فعلی شهر تهران چه پروژههایی را به بهرهبرداری رساند؟
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران برخی پروژه های اجرای شده در دوره فعلی مدیریت شهری تهران را برشمرد.
محمد علیخانی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اقدامات مدیریت فعلی شهر تهران در راستای کاهش فاصله شمال و جنوب در تهران، اظهار کرد: در دوره مدیریت فعلی شهر تلاش شد با «انسان محوری» کیفیت سطح زندگی در تهران را افزایش داده و فاصله شمال و جنوب شهر را کاهش دهیم.
وی افزایش سرانه فضای سبز شهری، افزایش تعداد میادین میوه و تره بار، میزان تملک اراضی به نفع فضای سبز را از مهمترین اقدامات انجام گرفته در این راستا عنوان کرد و گفت: ایمنسازی نقاط ناایمن محلات از طریق اقداماتی همچون نورافکنی، بهسازی و راهاندازی مسیرهای ویژه پیادهروی و دوچرخه، زیباسازی مناظر شهری و مناسبسازی ایستگاههای مترو و اتوبوس برای استفاده افراد معلول و کم توان از دیگر اقدامات مهم انجام شده در این راستا است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در طول دوران مدیریت شهری شورای پنجم توجه ویژهای به افزایش سطح رضایتمندی ساکنین هر محله شد و تلاش کردیم ضمن ایجاد فضاهای جدید پارکینگ، نقاط بایر را که کاربری نامناسبی پیدا کرده بود با مناسبسازی، گلکاری، ایجاد نیمکت و اقداماتی دیگر تجهیز کرده و به محلی مناسب برای گذران اوقات فراغت ساکنین محلات تبدیل کنیم.
وی بهسازی معابر شهری از طریق بهبود آسفالت را یکی از ضرورت های مهم دانست و اظهار کرد: در این خصوص 3 کارخانه آسفالتسازی شهرداری را که کیفیت نامناسبی داشتند و در سالیان گذشته تعطیل شده بود، احیا و برنامه ریزی کردیم تا سالانه یک میلیون تن آسفالت در سطح مناطق و بزرگراه ها توزیع شود.
علیخانی تصریح کرد: البته کرونا باعث شد همه این رقم محقق نشود و 200 هزار تن کمتر از آنچه برنامه ریزی کرده بودیم، توزیع شود اما در نهایت اقدام مذکور صرفهجویی 200 میلیارد تومانی در هزینه های شهرداری را در پی داشت.
وی افزود: البته به جنوب شهر توجه بیشتری شده است اما اینطور نبوده که بگوییم شمال شهر نیاز به کاری ندارد؛ برخی خدمات روتین است و باید همه جا انجام شود در واقع فرقی بین شمال و جنوب ندارد با این حال به مناطقی که در برخی موارد امکانات کمتری داشتند سعی شده توجه بیشتری شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مردم از اجرای پروژه هایی که در سطح محلات اجرا شده، رضایت دارند، گفت: مردم از اینکه می بینند در محلاتشان خدماتی ارائه شده ابراز خوشحالی می کنند. سیاست این دوره توجه به پروژه های کوچک مقیاس تأثیرگذار بود و بسیاری از مشکلات محلات را حل کرد.
ویافزود: پروژههای اشاره شده، کوچک مقیاس بود اما در زمینه پروژههای بزرگ مقیاس، بزرگراه شهید رستگار که ساخت آن از 12 سال پیش آغاز شده بود از طریق رفع معارضین به بهره برداری رسید و تلاش میشود تا پیش از پایان دوره شورای شهر فعلی فازهایی از پروژه بزرگراه شهید بروجردی نیز به بهره برداری نهایی برسد.
وی با انتقاد از اشخاصی که اقدام شورای شهر را صرفا در سطح تغییر نام گذاری معابر عنوان میکنند، تصریح کرد: در شورای شهر هر کمیسیونی وظایف خاص خود را دارد و باید اقدامات همه کمیسیون ها را در کنار هم مورد ارزیابی قرار داد برای مثال کمیسیون ایمنی حمل و نقل در طول سالیان گذشته ضمن افزایش سطح ایمنی خطوط پرتردد 6 و 7 مترو، ایمنسازی ناوگان سرویس مدارس را در دستور کار خود قرار داد که تا پیش از این به هیچ عنوان سابقه نداشت و به دلیل نتایج خوب و مطلوب هم اکنون الگو سایر شهرها نیز قرار گرفته و موجب برطرف شدن کامل نگرانی و دغدغه خانواده ها در خصوص ایمنی فرزندانشان شده است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تلاش برای کاهش هزینههای جاری در دوره اخیر با هدف ارزان شدن خدمات، گفت: بسیاری از اقدامات انجام گرفته موجب افزایش سطح کیفی خدمات شهری در همه مناطق اعم از شمال و جنوب تهران به صورت همزمان شده است، به طور مثال تجهیز و بروزرسانی خدمات آتش نشانی یکی از این موارد است.
وی در ادامه به برخی دیگر از پروژههای اجرا شده در این دوره مدیریت شهری اشاره کرد و اظهار کرد: راه اندازی 75 ایستگاه دوچرخه هوشمند با 2500 دستگاه دوچرخه، بهره برداری از 200 کیلومتر مسیر دوچرخه، نوسازی 10 هزار دستگاه تاکسی فرسوده در سطح شهر تهران، مناسب سازی 96 بازار میوه و تره بار برای معلولان، ارائه خدمات به بیش از 900 هزار بی خانمان در 22 گرمخانه از جمله اقدامات صورت گرفته در این دوره مدیریت شهری تهران بوده است.
علیخانی افزود: تملک و خرید 18 باغ بزرگ و تبدیل آن به بوستان و تفرجگاه، احداث تونل زیرگذر استادمعین، ارتقای امنیت اجتماعی زنان از طریق شناسایی و بهسازی فضاهای بی دفاع شهری، اجرای طرح شهردار مدرسه در 441 مدرسه شهر تهران، افزایش تعداد کاربران سامانه "تهران من" به 3 میلیون کاربر از دیگر اقداماتی است که در دوره اخیر به آنها پرداخته شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رشد بی سابقه جمعیت در شهرهایی مانند تهران در دهه های گذشته نیازهای مردم را به امکانات متعدد، افزایش داد اما متأسفانه در جریان توسعه شهرنشینی، توزیع امکانات و خدمات به شکل عادلانه نبود و به دلایل مختلفی، مردم ساکن در جنوب شهر از امکانات بسیاری محروم شدند.
در دوره گذشته مدیریت شهری تهران، با رویکرد قالیباف شهردار وقت تهران مبنی بر کاهش فاصله شمال و جنوب و حمایت شورای شهر، اقدامات قابل توجهی صورت گرفت و تحول خوبی در کل شهر به ویژه مناطق جنوبی رخ داد؛ این اقدامات شامل موارد زیادی از جمله توسعه فضاهای سبز، فرهنگی، ورزشی و حمل و نقل عمومی بود.
اما به گفته بسیاری از شهروندان و کارشناسان حوزه شهری، در 4 سال گذشته در ارائه این خدمات به نوعی توقف صورت گرفت و اقدامات مدیریت شهری به انجام امور روتین و پیش پا افتاده ای معطوف شد که اکنون مدیران شهری سعی دارند آن را به عنوان کارکرد در کارنامه کاری خود معرفی کنند؛ اقداماتی که در دوره گذشته مدیریت شهری در کنار پروژهها و اقدامات کلان صورت گرفته اصلا فرصت مطرح شدن نداشت!
به عنوان مثال، مناسبسازی بازارهای میوه و تره بار، ارائه خدمات به بیخانمانها، افزایش تعداد کاربران تهران من، اجرای طرح شهردار مدرسه از جمله اقدامات سطحی، روتین و پیش پا افتادهای است که باید توسط شهرداری هر شهری مورد توجه باشد اما عنوان کردن آنها به عنوان کارنامه کاری و عملکرد، گویای خالی بودن دست مدیریت فعلی شهر تهران است!
برخی دیگر از اقدامات این دوره مدیریت شهری هم به تکمیل پروژههای نیمه تمام دوره گذشته اختصاص داشته است مانند تکمیل بسیاری از ایستگاههای مترو یا پروژههای عمرانی مانند زیرگذر استاد معین که اقدامات آن از دوره گذشته آغاز شد اما مدیران فعلی در جملات خود هیچ اشارهای به آن نمیکنند.
با این اوصاف شهروندان با مرور اقدامات صورت گرفته در سطح محله، منطقه یا شهر تهران و مقایسه آن با گذشته می توانند تفاوت عملگرایی و ارائه خدمات به شهر را بهتر درک کنند.
انتهای پیام/