مغایرت فعالیت "پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش" با مقررات

مغایرت فعالیت "پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش" با مقررات

مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار گزارشی درباره وضعیت پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش خواستار اجرای صحیح مقررات توسط وزارت آموزش و پرورش و پیگیری تخلفات توسط مجلس شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ به تازگی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی موجودیت پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش پرداخته و با اشاره به مصوبه ادغام این پژوهشگاه در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و به تبع، ابطال اساسنامه آن در سال 1389، ادامه فعالیت پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش را مغایر با مقررات موجود دانسته است.

در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ذکر شده ضعف عملکرد سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ناشی از اجرای ناصحیح مصوبه سال 1389 شورای عالی اداری توسط وزارت آموزش و پرورش و ضعف در طراحی ساختار سازمانی بوده است، چرا که این پژوهشگاه به جای ادغام در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، به آن الحاق شده است. به موجب مصوبه ادغام در سال 1389، اساسنامه پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و هویت حقوقی آن در همان زمان ابطال شده و از ابتدای سال 1390 بخشی از سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی محسوب می‌شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس ادغام پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی را در جهت تقویت این سازمان و بهره‌مندی آن از ظرفیت اعضای هیئت علمی پژوهشگاه دانسته و در جمع‌بندی گزارش خود ذکر کرده است: «مبتنی بر اشکالات و ایرادات قانونی وارده بر اقدامات وزارت محترم آموزش و پرورش در خصوص انتزاع پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش از سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، پیشنهاد به توقف این اقدام و در مقابل تقویت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی به عنوان قلب نظام آموزش و پرورش با حفظ پژوهشگاه به عنوان بخشی از آن سازمان داده می‌شود به گونه‌ای که فرآیند ادغام (و نه الحاق) به صورت دقیق انجام شود و باعث افزایش کارآمدی پژوهشگاه و سازمان شود.  مجلس شورای اسلامی نیز با توجه به تخلفات قانونی رخ داده در این زمینه، نظارت جدی خود را اعمال نماید ».

در این میان نکته‌ای که به نظر می‌رسد کمتر مورد توجه قرار گرفته است، واگذاری وظیفه «انجام مطالعات و پژوهش‌های کاربردی و تولید دانش مورد نیاز وزارت آموزش و ‏پرورش» به دانشگاه فرهنگیان در سال 1390 است (ماده 3 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان). بر این اساس احیای مجدد پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش می‌تواند موجب موازی‌کاری و پراکندگی امور پژوهشی در سطح وزارت آموزش و پرورش گردد. در سال 1398 نیز رئیس وقت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی خبر از تبدیل پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، به معاونت پژوهشی این سازمان داده بود که تا کنون اجرایی نشده است.

پیشتر خبرگزاری تسنیم در گزارشی تحت عنوان «سهم ناچیز دانشگاه فرهنگیان از زیرنظام پژوهش و ارزشیابی سند تحول بنیادین» با اشاره به موضوع ادغام و تصمیم به احیای مجدد پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، به طرح مواضع موافقان و مخالفان آن و مرور برخی مقررات مرتبط با آن پرداخته بود.

منابع:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon