اوکراین مایل نیست که روابط آمریکا و روسیه باثبات شود


اوکراین مایل نیست که روابط آمریکا و روسیه باثبات شود

به نوشته نشریه آمریکایی «نشنال اینترست»، دیدار وزرای خارجه روسیه و آمریکا و بطور کلی بهبود روابط دو کشور، کابوسی برای اوکراین بوده و به اهداف ژئوپلیتیکی کی‌یف برای ایجاد "جبهه واحد غربی" برای بازدارندگی روسیه آسیب می‌رساند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در تحلیلی نوشت: نخستین دیدار حضور "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه و "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا که روز چهارشنبه در شهر ریکیاویک (پایتخت ایسلند) انجام گرفت، کابوسی واقعی برای اوکراین بشمار می‌رود.  به عقیده نویسنده این مقاله، تلاش جو بایدن برای تثبیت وضعیت روابط با روسیه، به اهداف ژئوپلیتیکی مقامات کی‌یف آسیب خواهد رساند.

این روزنامه یادآور شده، دیدار وزرای خارجه روسیه و آمریکا دقیقاً بعد از سفر بلینکن به اوکراین صورت گرفت که در جریان آن، "ولادیمیر زلنسکی" رئیس جمهوری اوکراین نتوانست امتیاز خاص یا تعهد قوی از طرف آمریکا برای حمایت از کی‌یف در خصوص تغییر توافقات مینسک یا در مسئله عضویت احتمالی اوکراین در ناتو بدست آورد. و بطور کلی مقامات کی‌یف از واکنش نه چندان شدیدالحن کشورهای غربی به موضوع تمرکز نیروهای نظامی روسیه در مرز این کشور رضایت ندارند.  

واقعیت این است که ادامه تلاش‌های دولت اوکراین برای استفاده از اعمال فشارهای غرب بر روسیه، باعث بوجود آمدن مخالفت‌هایی در برخی از پایتخت‌های اروپایی، از جمله در پاریس و برلین شده است که بطور مرسوم روابط خوبی با مسکو داشته و از تیرگی اخیر در روابط کشورهای غربی با روسیه آسیب دیده‌اند.

تحلیلگر «نشنال اینترست» تأکید کرده است، در چنین شرایطی اقدامات دولت جدید آمریکا برای باثبات کردن روابط با مسکو نیز از دید مقامات کی‌یف، ضربه‌ای به دورنمای نظریه ایجاد "جبهه متحد غربی" برای بازدارندگی روسیه وارد خواهد کرد و مسلماً طرف اوکراینی علاقه‌ای ندارد که تیرگی روابط بین مسکو و واشنگتن کاهش یافته و دو طرف بتوانند زبان مشترکی پیدا کنند.

کارشناسان سیاسی در آمریکا معتقدند که مذاکرات وزرای خارجه روسیه و ایالات متحده، گویای تمایل دو کشور برای ادامه مذاکرات سازنده بر اساس منافع مشترک است که از جمله مسائل بین المللی که مسکو و واشنگتن می‌توانند در خصوص آنها با یکدیگر همکاری داشته باشند، روند اوضاع پیرامون توافق هسته‌ای با ایران، مسئله کره شمالی، مشکلات در افغانستان و همچنین مسئله ثبات راهبردی و کنترل تسلیحات نام برده شده است.  به گفته کارشناسان، در این رابطه دیدار احتمالی آینده جو بایدن و ولادیمیر پوتین که در حال سازمان‌دهی است، اهمیت بیشتری داشته و دورنمای روابط دوجانبه را روشن‌تر خواهد کرد.

پیش از این، سرگئی لاوروف یادآور شد که در جریان مذاکرات مفصل وی با همتای آمریکایی‌اش، ادعاهای بی‌اساس شنیده شده از واشنگتن درباره دخالت روسیه در امور داخلی ایالات متحده اصلاً مطرح نشد. به گفته وی، این دیدار نشان داد که طرف آمریکایی نیز تمایل متقابلی برای انجام گفت‌وگوهای دوجانبه دارد.

"آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا نیز بعد از دیدار با همتای روسی خود در ایسلند، هدفش از دیدار با لاوروف را "طرح پیشنهاداتی" برای برقراری روابطی باثبات بیشتر و قابل پیش بینی‌تر بین واشنگتن و مسکو نامید و یادآور شد که رویارویی بین ایالات متحده و روسیه به نفع هیچیک از این دو کشور نیست و عرصه‌هایی برای همکاری دوجانبه وجود دارد که پاسخگوی منافع ملت‌های آمریکا و روسیه خواهد بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon