کاهش ۵۰ درصدی حجم سدهای مخزنی اصفهان؛ تشنگی خرس قهوهای را به منطقه عشایری دهاقان کشاند
گروه استانها- مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه کم آبی علت مشاهده خرس در منطقه عشایری گفت: ۵۰درصد حجم سدهای مخزنی اصفهان کاهش یافته است.
منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به اینکه میانگین بارش از اول مهر سال گذشته تاکنون در استان 127 میلیمتر بوده است، اظهار داشت: نسبت به میانگین بلندمدت 34 درصد کاهش بارندگی در استان داشتهایم.
وی با اشاره به کاهش بارندگی در شهرستانهای استان اصفهان افزود: در ورزنه و نجفآباد 52، نائین و مورچه خورت 54، کاشان 50، مبارکه 45، شهرضا 32، فریدونشهر 35، فریدن و داران 40 و اصفهان 20 درصد نسبت به بلندمدت کاهش بارندگی داشتهایم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه همه ایستگاهها نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش بارندگی روبهرو بودند، گفت: حجم سد زایندهرود 434 میلیون مترمکعب است و نسبت به بلندمدت 60 درصد کاهش داشته است و سدهای مخزنی دیگر در استان مانند سد قرهقاچ و حنا در سمیرم و سد باغکل در خوانسار بیش از 50 درصد حجمشان کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر چاهها و قنوات خشک و کم آب شده است، بیان کرد: در پاییز و زمستان و فروردین و حتی اردیبهشتماه هم بارش موثری نداشتیم و همچنان همه مساحت کل استان با کم آبی و بی آبی شدید مواجه است.
شیشهفروش ادامه داد: تاکنون یک هزار و 230 هکتار مبارزه با ملخ بومی در کاشان و آران و بیدگل، تیران و کرون و لنجان و 45 هزار هکتار مبارزه با سن در نقاط مختلف استان انجام شده است، اثرات خشکسالی و کم آبی در بخش کشاورزی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در استان برای مواجه با شرایط خشکسالی ستاد مدیریت تنش آبی تشکیل شده است، افزود: در بخش شرب و کشاورزی و باغات، صنعت و فضای سبز تمام بخشها مکلف شدند در اجرای طرحهای مصرف بهینه آب، آبرسانی سیار به شهرها و روستاهای کم آب تسریع کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 305 روستای استان با تانکر آبرسانی میشود، گفت: 60 هزار عشایر در 400 نقطه استان استقرار پیدا کردند و در 250 نقطه به آنها آبرسانی سیار انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در بخش محیط زیست 44 هزار رأس از وحوش در کم آبی به سر میبرند، بیان کرد: در به محیط زیست کشور اعلام کردهایم برای کمک به این وضعیت به محیط زیست استان اعتبار دهند تا بتوانند برای آبرسانی به وحوش اقدام کنند.
شیشهفروش خاطرنشان کرد: در منطقه آستانه و دشتک بین سمیرم و دهاقان یک خرس قهوهای مشاهده شده که معمولاً باید در کوهها و ارتفاعات ونک سمیرم باشد اما به علت منابع آبی کم به این منطقه آمده است که به محیط زیست ابلاغ کردهایم تا خرس را کنترل کند تا حادثهای اتفاق نیفتد.
انتهای پیام/173/ ت