اقتصاد دیجیتال موضوع مغفول مانده کشور است
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یک موضوع مغفول مانده توجه به اقتصاد دیجیتال است، در این راستا امروز به تدریج گام برداشتهایم و با توجه به تحصیلات جوانان در این حوزه میتوانیم به این حوزه توجه ویژه داشته باشیم.
به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، اشتغال به عنوان عاملی مؤثر در رشد اقتصادی، توزیع عادلانه تر درآمدها، حفظ کرامت و عزت نفس انسان، افزایش ابتکارات و اختراعات و بویژه به عنوان عاملی مؤثر بر ایجاد نظم و امنیت، در جوامع مختلف دارای اهمیت است.
از سوی دیگر، بیکاری به عنوان ریشه بسیاری از ناهنجاری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارای پیامدهای سیاسی ناگوار بوده و پدیده اقتصادی بسیار مهم برای دولت ها به شمار می رود. لذا کارآفرینی به عنوان نیروی محرکه اشتغال از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دنیای امروز با مهارتهای دیجیتال گره خورده و همه مردم جهان مجبورند برای ارتباط گرفتن با دیگران از حداقل این مهارتها برخوردار باشند. اما بحث مهارت دیجیتال یک ضرورت برای آینده است. چرا که در سال های آینده بحث حضور روباتها در دنیای شغلی انسانها مطرح است.
با توجه به اینکه در آینده نزدیک شاهد رشد ربات ها و از بین رفتن مشاغل به روش فعلی هستیم, ضرورت دارد که کارگران خود را تجهیز به مهارت دیجیتال کنند تا سطح قابل قبولی خود را ارتقا دهند. این موضوع در آسیا – اقیانوسیه که کشورهایی همچون سنگاپور و کره جنوبی را با ظرفیت بالای فناوریهای هوشمند و روبه رشد در خود جای داده، از اهمیت بیشتری برخوردار است به گونهای که تخمین زده میشود تا سال 2025 حدود 819 میلیون نفر در این منطقه در شغلهایی مرتبط با مهارتهای دیجیتال فعالیت خواهند داشت درحالی که این رقم اکنون 149میلیون نفر است.
ورود ربات ها و هوش مصنوعی در تمام صنایع یکی از تهدید ها برای مشاغل مختلف است،که به زودی حضور پررنگ تر آنها در محیط های کاری اجتناب ناپذیر خواهد بود.
بنابراین کارگران باید تجهیز به مهارت های دیجیتالی شوند. کارگران ماهر دیجیتالی به افزایش مهارتهای خود طی 5 سال آینده نیاز دارند، کارگران ماهر غیردیجیتالی هم برای یادگیری در نقش خود یا دستیابی به مشاغل بهتر باید مهارتهای دیجیتال و دانشآموزان برای بهبود اشتغال خود باید مهارتهای مورد نیاز را بیاموزند و افراد بیکار نیز برای دستیابی به مشاغل، مجبور به یادگیری مهارتهای دیجیتالی هستند.
*ضرورت سوق یافتن اشتغال به سمت اقتصاددیجیتال
عیسی منصوری, معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اشتغال باید به سمت اقتصاد دیجیتال سوق پیدا کندگفت: اقتصاد دیجیتال موضوع مغفول مانده کشور است، با توجه به تحصیلات جوانان باید به این حوزه توجه ویژه داشته باشیم.
منصوری در جلسه کارگروه اشتغال منطقه بادرود از استان اصفهان گفت: سیاست وزارت کار و صندوق کارآفرینی حمایت از مشاغل خانگی و تولید و اشتغال است، 5 هزار میلیارد تومان منابع یک درصد از تبصره 18کشاورزی اختصاص داده شده و میتوانند از این اعتبار استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه حلقه گمشده برخی مناطق مانند منطقه بادرود حوزه گردشگری است، افزود: حوزه گردشگری به عنوان اولویت اول در منطقه مد نظر قرار گیرد تا بتوان محصولات کشاورزی و صنایع دستی که در این منطقه تولید میشود را در سایتهای گردشگری برای گردشگران عرضه کرد.
منصوری گفت: باید طرح جذابیت گردشگری برای منطقه تعریف کرد که منجر به تحول در منطقه شود و بتوانیم گردشگران را یک یا چند شب در منطقه نگه داریم و تسهیلات لازم را در اختیار آنها قرار دهیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یک موضوع مغفول مانده توجه به اقتصاد دیجیتال است، در این راستا امروز به تدریج گام برداشتهایم و با توجه به تحصیلات جوانان در این حوزه میتوانیم به این حوزه توجه ویژه داشته باشیم.
انتهای پیام/