پاسخ عسگرپور به ۵ سؤال درباره جشنواره جهانی فیلم فجر/ ارتباطات جهانی فیلمسازان صاحب‌نام کشور از همین‌جا شروع شد + فیلم

پاسخ عسگرپور به 5 سؤال درباره جشنواره جهانی فیلم فجر/ ارتباطات جهانی فیلمسازان صاحب‌نام کشور از همین‌جا شروع شد + فیلم

دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور در ۲ برنامه تلویزیونی به سؤالاتی درباره جشنواره پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگیخبرگزاری تسنیم، محمدمهدی عسگرپور دبیر سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، با حضور در دو برنامه تلویزیونی به سؤالاتی درباره اجرای جشنواره پاسخ داد.

فیلم‌های جشنواره بر اساس تنوع اقلیمی و تناسب فرهنگی انتخاب شده‌اند

این کارگردان سینما درباره ملاک انتخاب‌ فیلم‌های جشنواره جهانی فجر بیان کرد: تنوع اقلیمی باید در ترکیب آثار وجود داشته باشد و نباید به گونه‌ای باشد که انگار نگاه متمرکز به یک منطقه است. از نظر موضوعی هم آثار باید مرتبط با فرهنگ کشور برگزارکننده باشد. برخی رویدادها روی یک ژانر و موضوع متمرکز می‌شوند، اما جشنواره جهانی فجر اینگونه نیست و پذیرای همه آثار است. البته باید فیلم‌های قابل نمایش را انتخاب کنیم که این دایره انتخاب را محدودتر می‌کند. شاید برخی آثار خوب وجود داشته باشند که نیاز به اصلاح داشته باشند که درباره آن‌ها با صاحبان آثار مذاکره می‌کنیم.

 

سینمای ایران , سینما , فیلم , جایزه های سینمایی , سینمای جهان , جشنواره فیلم فجر , جشنواره جهانی فیلم فجر ,

 

بیش از هزار فیلم برای حضور در جشنواره بررسی شده است

وی درباره تعداد فیلم‌های بررسی شده برای حضور در جشنواره بیان کرد: بیش از هزار فیلم دیده و بررسی شده است که از میان آن‌ها حدود 120 فیلم در بخش‌های مختلف جشنواره نمایش داده می‌شود. ما دو بخش رقابتی و چند بخش غیررقابتی داریم.

در بخش دیگری عسگرپور درباره نسبت تعداد فیلم‌های ایرانی به خارجی که کمتر است توضیح داد: نسبت ترکیب فیلم‌ها، براساس قاعده جهانی برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی است. سهم فیلم‌های کشور میزبان باید یک به چهار باشد و این یک قاعده جهانی است که فدراسیون جهانی فیاپف آن را معین کرده است. حتی اگر عضو این فدراسیون هم نباشیم، جشنواره‌ای که داعیه برگزاری بین‌المللی دارد باید این قاعده را رعایت کنند. ما در حال حاضر حداکثر ظرفیت را به فیلم‌های داخلی اختصاص داده‌ایم.

اتفاقات اخیر فلسطین می‌تواند دستمایه خوبی برای فیلمسازان باشد

دبیر جشنواره با توجه به تحولات اخیر فلسطین و بخش شاخه زیتون بیان کرد که در جشنواره، ظرفیت برای برخی موضوعات منطقه‌ای مانند شاخه‌های زیتون که تحولات منطقه را در بر می‌گیرد و نام انتخاب‌شده برای آن به انتقال پیام آن کمک می‌کند، نیز داریم.

تعدادی از فیلم‌های بخش شاخه‌های زیتون به موضوعات مرتبط با فلسطین می‌پردازند. با توجه به اتفاقات اخیر در کنار نمایش این آثار در تلاشیم فضایی را ایجاد کنیم که بتواند در این زمینه کمک‌کننده باشد. فکر می‌کنم اتفاقات اخیر در منطقه می‌تواند دستمایه خوبی برای فیلمسازان در سال‌های آینده برای تولید آثار مستند و داستانی باشد.

وی درباره نقش بازار فیلم جشنواره در ارتباط و تعامل بین فیلمسازان ایرانی و جهانی بیان کرد: فیلمسازان منطقه، جشنواره فجر را به نوعی مأمن خود می‌دانستند و در همین چند سال گذشته هم کشورهای اطراف، به‌خوبی در بازار فجر توانسته‌اند فیلم‌های خود را عرضه کنند. در طول سال‌های قبل خیلی از فیلمسازان صاحب نام کشور ما شروع ارتباطشان با بازارهای جهانی از طریق همین جشنواره جهانی فیلم فجر بوده است.

سرآغاز شرکت بسیاری از فیلم‌ها در جشنواره‌های جهانی از فجر بوده است

کارگردان فیلم "قدمگاه" در واکنش به این انتقاد که: قرار بر این بود که از طریق جشنواره فیلم‌هایمان را صادر کنیم نه اینکه فیلم‌های گمنام را بیاوریم و معرفی کنیم، بیان کرد: به نظرم کلی‌گویی است و با خیلی از دوستان منتقد همواره مایل هستم که درباره مصادیق حرف بزنیم تا کلی‌گویی کنیم. اگر این منتقدین در جشنواره‌های بزرگ دنیا حضور داشته باشند و فیلم‌های اخیر آنها را در بخش مسابقه دیده باشند و فیلم‌های بخش مسابقه ما را نیز ببینند، می‌توانند مقایسه و قضاوت کنند. همکاران ما وظیفه دارند همه فیلم‌های این جشنواره‌ها را رصد کنند و بدانند که درباره چه وزنی صحبت می‌کنیم. برخی از این فیلم‌ها در سال‌های قبل که در جشنواره حضور داشتند، شروع حرکتشان از همین جشنواره جهانی فیلم فجر بود و سپس در جشنواره‌های دیگر حضور داشتند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران