۷۵ تن کود رایگان توسط بسیج مهندسین کشاورزی بین شالیکاران گیلانی توزیع شد


75 تن کود رایگان توسط بسیج مهندسین کشاورزی بین شالیکاران گیلانی توزیع شد

گروه استان‌ها- مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان گفت: ۷۵ تن کود رایگان بین کشاورزان استان گیلان توزیع می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سرهنگ دوم پاسدار مرتضی مرادی ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: طرح "بسیج همگام با کشاورز" با همکاری سازمان بسیج کشاورزی و موسسه تحقیقات برنج از 3 سال گذشته در گیلان اجرا شد.

 مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان با بیان این که هدف از اجرای این طرح حمایت ویژه از محصول استراتژیک برنج است عنوان کرد : 75 تن کود رایگان بین کشاورزان استان گیلان توزیع می‌شود و تعداد 16 هزار و 782 مزرعه در طرح بسیج همگام با کشاورز بین 8 تا 25 درصد افزایش عملکرد داشتند‌.

 مرادی با اشاره به اینکه در طرح مذکور 4 هزار و 810 تن افزایش عملکرد شلتوک داشته‌ایم افزود: سود کشاورزان ناشی از افزایش عملکرد 440 میلیارد ریال طی این سه سال بوده است و همچنین در این طرح به هزار و 846 مربی بسیج به طور اختصاصی در مورد محصولات  مختلف برنج آموزش داده که برخی نیز گزینش و به کار گرفته شدند.

وی به 655 تن بذر گواهی شده که طی این 3 سال توزیع شده است اشاره کرد و گفت: تعداد 8 هزار و 700 کشاورز در این طرح در کلاس‌های ویژه اراضی کشاورزی آموزش دیده‌اند و همچنین 78 استاد برتر در سطح ملی در طرح همگام با کشاورز با این مجموعه همکاری کردند که از امروز نهاده‌ها توضیح خواهد شد تا شاهد افزایش عملکرد با توجه به خشکسالی‌ها باشیم.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان با بیان اینکه با توجه به بالا بودن تعداد بهره برداران از امسال طرح جدید مدیریت پایدار در اراضی کشاورزی آغاز خواهد شد ابراز داشت: این طرح برای جمعیت 10 هزار کشاورز اجرا می‌شود.

سید علی موسوی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان نیز در این نشست اظهار داشت: استان گیلان 30 درصد از برنج کشور را تامین می‌کند و برنامه ما برای سال 1400 پوشش 10 هزار هکتار زمین و خریداری و توزیع 75 تن کود بین کشاورزان گیلانی است.

 رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور نیز در این جلسه تصریح کرد: طرح مطلوب‌سازی برنج با همکاری مراکز علمی، بخش خصوصی و هدایت سپاه به منظور همسان سازی دستگاه‌های مختلف جهت افزایش تولید محصول برنج از سال 97 در گیلان اجرایی شده 

مریم حسینی  با بیان اینکه این طرح در سال اول اجرای خود 6 هزار مزرعه و 16 هزار کشاورز را تحت پوشش خود قرار داد گفت: موسسه تحقیقات برنج در  طرح ذکر شده مسائل علمی از جمله؛ تغذیه خاک، چگونگی افزایش عملکرد در واحد سطح و آموزش کشاورزان را برعهده دارد.

 وی تصریح کرد: موسسه تحقیقات برنج یکی از آزمایشگاه‌های مرجع برای نمونه‌گیری خاک است که بر اساس دستورالعمل‌های موجود برای میزان و نوع کودی که باید برای زمین کشاورزی به کار برده شود تحقیق کرده و  "پایش مزارع"جهت کمک به کشاورزان را بر عهده دارد.

 حسینی خاطرنشان کرد: اجرای طرح همگام با کشاورز موجب افزایش عملکرد 8 تا 25 درصدی مزارع شده اما طرح همچنان جای کار دارد و باید گسترده‌تر اجرا شود زیرا تعداد بهره‌برداران و کشاورزان استان گیلان زیاد است و باید فاکتورهای دیگری جهت کیفی‌سازی طرح نیز به آن افزوده شود.

 رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه طبق استانداردهای جهانی شالیکاران باید از بذر گواهی شده که دارای گواهی استاندارد است استفاده کنند ابراز داشت: بذر بزرگواری شده بالای 95 درصد و عاری از آفات و بیماری‌ها است و کشاورز با استفاده از آن می‌تواند افزایش عملکرد قابل قبولی داشته باشد.

انتهای پیام/613/ ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon