شرط بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی از ۱۰ سال آینده / اعلام تعداد مسافران ثابت مترو


شرط بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی از 10 سال آینده / اعلام تعداد مسافران ثابت مترو

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران گفت: اگر سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان دولت به شهروندان یارانه بدهد و ۱۰ هزار میلیارد تومان شهرداری تخصیص دهد، از ۱۰ سال آینده وضعیت حمل و نقل می تواند بهبود پیدا کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سیدمناف هاشمی در نشست خبری امروز که به همراه پیروز حناچی شهردار تهران و محمد فرجود مدیرکل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری، برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره اجرای طرح ترافیک و نحوه هزینه کرد درآمد حاصل از این محل، اظهار کرد: چندین بار در ستاد کرونا گزارش خود را از تعطیلی و کاهش طرح ارائه دادیم؛ نتیجه گزارش این بود که تاثیرات لغو طرح ترافیک در کاهش مسافر کمتر از 5 درصد بوده و حتی سفرهای غیر ضروری را افزایش داده است.

وی با بیان اینکه شهرداری هیچگاه درباره طرح ترافیک  نگاه اقتصادی نداشته است، گفت: حدود 509 میلیارد تومان کاهش درآمد از لغو و کاهش طرح ترافیک داشتیم اما همچنان تابع ستاد ملی کرونا هستیم .

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی نیز اظهار کرد: تاکنون همه قراردادهای مربوط به اتوبوس ها داخلی بوده و فراخوانی درباره حدود 250 دستگاه اتوبوس و مینی بوس منتشر شده که امیدواریم تا 15 روز آینده قرارداد مربوط به آن منعقد شود.  

وی در ادامه گفت: عوارض حاصل از فروش مجوز طرح ترافیک به سه قسمت تبدیل می شود؛ 40 درصد آن به سازمان حمل و نقل و ترافیک برای انجام اموری مانند دیوارهای صوتی، خط کشی ها اختصاص می یابد، 40 درصد دیگر برای نوسازی تاکسی ها و 20 درصد دیگر به زیرساخت های مترو اختصاص میابد. 

هاشمی خاطرنشان کرد: از این محل برای خرید اتوبوس منبعی نداریم؛ برای خرید اتوبوس ردیف بودجه ای داشتیم و از اوراق مشارکت نیز استفاده کردیم بنابراین امسال خرید ما از همین دو منبع خواهد بود که بر این اساس حدود 700 میلیارد تومان برای خرید اتوبوس و 400 میلیارد تومان از اوراق مشارکت خواهد بود بدین ترنیب 1100 میلیارد تومان برای خرید اتوبوس استفاده می شود.

وی درباره مطالبات شهرداری از دولت برای توسعه حمل و نقل عمومی اظهار کرد: مدیریت سیستم حمل و نقل عمومی بدون کمک دولت و فقط توسط شهرداری امکان پذیر نیست. در طول 30 سال گذشته همیشه دولت ها 82.5 یا 75 درصد پول یک دستگاه اتوبوس را یارانه می دادند، در حوزه واگن نیز دولت 100 درصد یارانه می پرداخت و در حوزه ساخت نیز بیش از 50 تا 60 درصد آمار مشارکت از طرف دولت داشتیم.

معاون شهردار تهران افزود: دولت به مرور مشارکت خود را کاهش داد و طبیعی است که این کار پرهزینه که یک کیلومتر آن در حوزه مترو 1100 میلیارد تومان و در خصوص اتوبوس برقی 800 میلیارد تومان هزینه خواهد داشت با بودجه شهرداری و عوارض مردم امکان پذیر نیست. خدمتی که دولت می تواند انجام دهد این است که یارانه این کار را بپردازد.

وی با اشاره به اینکه قشرهای مختلی از مترو و اتوبوس استفاده می کنند و بسیاری از آنها فاقد خودرو هستند، افزود: مسافران ثابت ما حدود 700 تا 800 هزار نفر است و لغو کامل طرح ترافیک فقط 30 هزار نفر از مسافران را کاهش داد. 

هاشمی با اشاره به اینکه در بعضی از دولت ها علی‌رغم برخورداری از منابع مالی، کوتاهی انجام شد و به دلیل کوتاهی های گذشته ناوگان حمل و نقل فرسوده است، گفت: بنابراین اگر سالی 100 دستگاه اتوبوس و واگن هم اضافه کنیم باز هم کافی نخواهد بود. در بعضی کشورها در شرایط کرونا یک میلیارد دلار و 3 میلیارد پوند و گاهی 2 میلیارد دلار به بخش حمل و نقل از طرف دولت ها کمک شد.

وی ادامه داد: در شهرداری توانستیم بودجه را به 14000 میلیارد تومان برسانیم که 2300 میلیارد تومان اوراق مشارکت است و اگر یارانه بلیت اتوبوسرانی، تبصره 18 و 19 و ماده 12 را نیز فعال کنیم، جمعاً به 3 هزار میلیارد تومان هم نمی رسد. در حقیقت اگر سالانه 10 هزار میلیارد تومان دولت به شهروندان یارانه بدهد و 10 هزار میلیارد تومان شهرداری تخصیص دهد، از 10 سال آینده وضعیت حمل و نقل می تواند بهبود پیدا کند.

هاشمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه عملکرد شهرداری در حوزه موتورهای برقی مناسب نبوده است، گفت: تا به امروز، بی نظم ترین حوزه در حمل‌ونقل عمومی کشور، حوزه‌ موتورسیکلت است که مدیر و متولی ندارد و همچنین هیچکس برای برقی شدن و نظم و انضباط آن تلاش نکرده بود.

وی با بیان اینکه تنها پلیس راهور ‌و شهرداری تهران در این‌ حوزه تلاش می‌کنند، گفت: برای برقی کردن موتورسیکلت‌ها هم هیچ اقدامی ‌پیش از اینکه شهردار تهران دستوری مبنی بر امضای تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بدهد، صورت نگرفته بود. از محل اعتبارات شهرداری و معاونت فناوری ریاست جمهوری به صورت پایلوت 50 دستگاه موتورسیکلت برقی فعال و رونمایی خواهد شد. اگر این اتفاق رخ دهد از سرمایه گذاران این حوزه برای تولید انبوه حمایت خواهد شد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران درباره تحقق وعده ها برای ارتقای وضعیت حمل و نقل نیز اظهار کرد: بضاعت شهرداری در سال 99، برای 250 دستگاه اتوبوسی بود که درحال حاضر اضافه شده و 100 دستگاه نیز نوسازی شده است. در سال 1400 برنامه ریزی شده تا 500  دستگاه اتوبوس خریداری، قرارداد 210 دستگاه واگن منعقد شود و نوسازی 500 دستگاه  اتوبوس نیز انجام شود که  امیدواریم در 6 ماه اول تا 250 دستگاه محقق شود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مشکلات بیمه تاکسیران ها و رانندگان اتوبوس شرکت واحد، افزود: مشکلات عدیده ای در بیمه تاکسیرانی و بازنشستگان اتوبوسرانی از گذشته وجود دارد. سازمان تامین اجتماعی و سازمان هدفمندی یارانه ها تکلیف قانونی درباره حل مشکل بیمه تاکسیرانان دارد و قول مساعد دادند که این موضوع تا پایان خرداد حل و فصل شود.

هاشمی درباره معوقات پرسنل مترو نیز گفت: آنچه  در چارچوب بودجه شهرداری و مصوبات قانونی باشد شهرداری پرداخت می کند، شهردار تهران هم به این موضوع حساس است و قسمتی از تغییر و تحولات برای ایجاد انگیزه و تحول جدید برای رضایتمندی همکاران مترو بوده است. 

عبدالله پور سرپرست شرکت بهره برداری مترو  هم در ادامه صحبت‌های هاشمی، گفت: معوقات توسط مجموعه مدیریت شناسایی شد و به یک نقطه رسید که مسایلی صورت گرفته که باید به کارکنان مترو پرداخت شود با این حال محدودیت های مالی در شهرداری وجود دارد اما؛ جای نگرانی نیست و جزو تعهدات شرکت است دو پرداخت از معوقات پرداخت شده  و در ماه های آینده سایر معوقات پرداخت خواهد شد.

علی امام، مدیرعامل شرکت را آهن شهری تهران و حومه هم درباره هواسازهای خط 3 و 7 گفت: در خط 3 تأمین نواقص  300 تا 490 میلیارد  برآورد شد و فراخوان آن انجام نشد؛  در خط هفت هواسازها نصب  شده اما  27 کیلومتر  طول ایستگاه در گذشته طوری کار شده بود که برخی از ایستگاه عقب و برخی جلو هستند و در مسیر ایستگاه هایی در حال ساخت است  وممکن است حین عملیات عمرانی گرد و خام ایجاد شود. 

وی درباره تناقض آمار ساخت و سازهای صورت گرفته ایستگاه های مترو در دوره گذشته و دوره فعلی مدیریت شهری، گفت:کتابی که در سال 97 منتشر شده تقریبا درست است اما درصدهایی در آن قید شده که مربوط بخش ساختمانی بوده است. حدود 45 درصد ساخت ایستگاه ها ساختمانی و 55 درصد تجهیزاتی است که اگر آنها را با هم در نظر بگیرید به همین میزان که اعلام کرده ایم، می رسیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon