عضو مجلس خبرگان رهبری: فتح خرمشهر نقطه عطفی در جنگ تحمیلی و در تاریخ انقلاب اسلامی شد
گروه استان ها_عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: فتح خرمشهر نقطه عطفی در جنگ تحمیلی و در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت شد، سوم خرداد روز "پیروزی و مقاومت و ایثار" نام گرفت و پسازاین بود که ورق جنگ به نفع رزمندگان اسلام برگشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم ، اهمیت فتح خرمشهر و لزوم تبیین آن برای نسل جوان موضوعی است که باید مورد تأکید باشد.
وی افزود: اگر بخواهیم به کلمات حضرت امام تاسی کرده و موردتوجه قرار دهیم امام راحل فرمودند که خرمشهر را خدا آزاد کرد و درواقع آن حماسه بزرگ در فتح خرمشهر صورت گرفت که بسیار باارزش است.
سوم خرداد و خرمشهرها تکرارپذیر است و آزادی خرمشهر نماد اقتدار، عزت، امنیت ملی و نماد حضور در میدان ایثار و مقاومت برای پیشرفت، آبادانی و شکوفایی مادی و معنوی ایران اسلامی است.
حجتالاسلاموالمسلمین عسکر دیرباز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم ، اظهار داشت: سوم خردادماه هرسال یادآور سوم خردادماه سال 61 است که در آن سال رزمندگان اسلام موفق شدند پس از دو سال که خرمشهر در اختیار دشمنان بود این شهر را آزادکرده و خونینشهر دوباره خرمشهر شود.
وی افزود: این عملیات از ده اردیبهشت آغاز و عملیات بسیار سنگین و بزرگی بود و تا سوم خردادماه ادامه یافت، در این عملیات حدود 16 هزار نفر از ارتش بعثی اسیر و 19 هزار نیز کشته و زخمی شدند و تعداد زیادی ادوات جنگی و خودروهای زرهی در اختیار رزمندگان اسلام قرار گرفت، 3 هزار نفر از رزمندگان کشورمان به شهادت رسیدند و 12 هزار نفر مجروح شدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: این عملیات که تحت عنوان بیتالمقدس بود از طرف ارتش جانبرکف با فرماندهی شهید صیاد شیرازی و از طرف سپاه شهید حسن باقری، شهید احمد کاظمی و شهید منفرد و شهدای دیگر این عملیات با همکاری ارتش و سپاه انجام شد و به پیروزی خرمشهر رسید.
فتح خرمشهر نقطه عطفی در جنگ تحمیلی و در تاریخ انقلاب اسلامی شد
رئیس دانشگاه قم عنوان کرد: پسازاینکه خرمشهر آزاد شد امام راحل فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد تا رزمندگان اسلام تا دچار غرور وخودبزرگ بینی نشوند، البته رزمندگان پسازاینکه خرمشهر آزاد شد به مسجد این شهر رفته و سجده شکر بهجای آوردند و کسی که این کار را کند روحیه معنوی دارد، فتح خرمشهر نقطه عطفی در جنگ تحمیلی شد و در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت شد، سوم خرداد روز "پیروزی و مقاومت و ایثار" نام گرفت و پسازاین بود که ورق جنگ به نفع رزمندگان اسلام برگشت و توانستیم خود را در موضع بسیار خوب قراردادیم.
استاد حوزه و دانشگاه بابیان اینکه وقایع دوران جنگ تحمیلی وقایع بسیار مهم و تاریخی و سرنوشتساز است، تصریح کرد: در بسیاری از جنگهایی که کشورمان درگذشته داشت بخشی از خاک را از دست داد و مردم دچار سختی زیادی شدند ولی در جنگ تحمیلی یک وجب از خاک کشورمان از دست نرفت و حفظ شد که این موضوع به خاطر ایمان رزمندگان اسلام و فداکاری آنها بود که از یکدیگر سبقتگرفته و روی مین رفتند تا بقیه از روی آنها عبور کنند و ایثار و فداکاری زیادی در جبههها شاهد بودیم.
نسل جوان باید نسبت به ایثار و رشادت و فداکاریهای رزمندگان دفاع مقدس آگاه باشد
دیرباز گفت: ایثار و رشادت و فداکاریهای رزمندگان دفاع مقدس در قالب داستان و گزارشهای مستند و دقیق تبیین شده و یکی از زمینههای بسیار خوب برای مطالعه نسل جوان است که باید توجه داشته باشیم دورانی که جوانان عزیز کشورمان در سنین 19 الی 38 سالگی به سر میبرند در همین سنین جوانانی بودند که فرماندهی جنگ را بر عهده داشتند و رشادتهای زیادی را بر عهده داشتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مقام معظم رهبری میفرماید که در جلسهای فرماندهان نشسته بودند و در آن زمان بنیصدر اقداماتی میکرد که موردقبول انقلابیون نبود، برادران ارتشی توضیحاتی دادند و قرار بود از سپاه کسی صحبت کند.
رئیس دانشگاه قم عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که مشاهده کردم نوجوانی بالباس خاکی و ظاهری ژولیده که به خاطر حضور در عملیات بود در جلسه حضور داشت، به وی گفته شد اگر صحبتی داری بیان کن، مقام معظم رهبری فرمود من با خود گفتم این نوجوان چه چیزی قرار است در برابر فرماندهان ارتش بگوید.
دیرباز ادامه داد: پسازاینکه شهید باقری صحبت کرد رهبر انقلاب فرمود با هر جملهای که این جوان میگفت خوشحال میشدم که این نوجوان بسیار بااستعداد و دقیق نقشه جنگ و تاکتیکهای عملیاتی را توضیح میدهد، فرماندهانی که در جلسه حضور داشتند گفتند بله درست است و راه و نقشه عملیات همین است.
وی افزود: نبوغ شهید باقری و رزمندگان اسلام بسیار زیاد بود و بروز و ظهور این نبوغ سبب میشد جنگ بهپیش برود و سبب پیروزیهای بزرگی شد، نسل جوان بامطالعه به این موضوعات پی میبرند که در زندگیشان باید اهداف بسیار بالا و پشتکار داشته باشند و برای رسیدن به هدفشان تلاش بیشتری داشته باشند، اهداف سطح بالا را برنامهریزی کنند چون اهداف پایین بهصورت طبیعی به دست میآید و باید بر اساس فرمایش رهبری قله را در نظر گرفت.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: داشتن اهداف متعالی و بلند و طولانیمدت کمک میکند تا نسل جوان در مسیری که پیش میگیرند پشتکار و تلاش و اخلاص داشته باشند و خود را خادم مردم شریف ایران و جهان اسلام بدانند وبرای عزت امت اسلامی تلاش کنند و در دوره جوانی اندوختههای خود را تکمیل و تقویت کرده تا به جامعه ما خدمت کنند.
گفت و گو از سید احمد نجفی اردبیلی
انتهای پیام/ 452/ ت