بایدها و نبایدهای انتخابات ۱۴۰۰ / چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟
گروه استانها ـ خرداد ماه امسال ملت ایران قرار است در ۴ انتخابات شرکت کنند که در این بین انتخابات ریاست جمهوری نسبت به دیگر رویدادها از اهمیت بیشتری برخوردار است انتخاباتی که اگرمنجر به انتخاب فرد اصلح شود میتواند تحولی بزرگ و مهم درکشور ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، خردادماه امسال ملت شریف ایران قرار است در 4 انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا٬ میاندورهای مجلس خبرگان رهبری٬ میاندورهای مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری شرکت کنند. دراینبین انتخابات ریاست جمهوری نسبت به دیگر رویدادهای سیاسی از اهمیت بیشتری برخوردار است. انتخاباتی که اگر منجر به انتخاب فرد اصلح شود میتواند در سالهای آینده تحولی شگرف در همه ابعاد در کشور ایجاد کند.
محمد جواد بیات به همین مناسبت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با تشریح اهمیت برگزاری انتخابات٬ حضور باشکوه مردم در این رویداد و انتخاب افراد اصلح در هر یک از این انتخابات اظهار داشت: انتخابات انقلاب اسلامی ایران بهعنوان یکی از رخدادهای کمنظیر تاریخ بشریت باوجود کینه و عداوت استکبار جهانی بیش از چهار دهه همچنان باصلابت در مسیر تحقق اهداف الهی خود در عرصه بینالملل بهعنوان امالقری جهان اسلام گام برمیدارد.
انقلابی که با اتکای بر مکتب انسانساز اسلام عزیز و با رهبری نشئتگرفته از ولایت الهی و پایگاه مردمی توانسته است افق روشنی را در مقابل مستضعفان عالم بگشاید و خواب راحت را از چشمان مستکبران برباید.
وی افزود: ملت وفادار ایران اسلامی در طول سالهای گسترش و پیروزی انقلاب اسلامی با حضور درصحنههای مختلف٬ ایثار جان و مال و به مسلخ فرستادن فرزندان خود همواره بهعنوان الگویی برای دیگر ملل با محوریت مقاومت بوده و تاریخ هشت سال دفاع مقدس، تحمل بیش از 1500 تحریم و غیره در چهلودو سال گذشته گواه بر این مدعاست.
این تحلیلگر مسائل سیاسی بابیان اینکه یکی از صحنهها که بهکرات شاهد آن بودیم مشارکت فعال در انتخابات مختلف اعم از خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، شورای اسلامی شهر و روستا در طول ایام شکوهمند گذشته است که عدد آن بهطور متوسط به عمر بابرکت انقلاب اسلامی همخوانی دارد عنوان کرد: برگزاری این تعداد از انتخابات حاکی از نبوغ اعتقادی و بلوغ سیاسی، اجتماعی و سلامت نظام اسلامی برخلاف حکومتهای غربی لیبرال، دمکراسی، سکولار و مدعی طرفدار حقوق است، مسئلهای که به اعتقاد آگاهان و ناظران سیاسی حفظ کرامت ذاتی انسان در تعیین سرنوشت خود در انتخابات گذشته موضوع ستارهداری است که در تاریخ سیاسی ایران در عهد جمهوری اسلامی در نزد نظامهای سیاسی میدرخشد.
وی توضیح داد: اکنون ایرانیان با سلایق متعدد با آغاز ثبتنام نامزدهای انتخاباتی سیزدهمین دوره ریاست جمهوری که تا بیست و پنجم اردیبهشت در وزارت کشور ادامه خواهد یافت در آستانه آزمون دوباره برای حفظ و تثبیت جمهوریت نظام جمهوری اسلامی که از واجبات عقلی و شرعی است قرار دارد و آن انتخاب فرد اصلح برای تصدی چهارساله زمام امور اجرائی کشور از بین کاندیداهای است که پس از ثبتنام و گذراندن مراحل قانونی، صلاحیت آنان از سوی شورای نگهبان احراز میشود.
بیات ادامه داد: انتخابات این دور از ریاست جمهوری از این نگاه که انقلاب اسلامی بیش از گذشته در دستیابی به علم و فنآوری، دانش هستهای، سلولهای بنیادین، صنعت دفاعی، نفوذ در منطقه، ایجاد فرصت در برابر تهدید تحریم، ترور، نارضایتی ، اعمال ایدئولوژی در تمدن سازی نوین اسلامی در معرض هم جانبه تهاجمات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی دشمنان غربی وهم پیمانانش قرار دارد. لذا انتخابات 1400جایگاه و شرایط خاص نسبت به دورههای قبل دارد؛ زیرا حفظ جمهوریت نظام در بستر ولایت و امامت که بدان اشاره شد منوط به انتخاب رئیسجمهور واجد شرایط مؤمن و متعهد به اسلام ناب محمدی است بنابراین هوشیاری ، درایت و تیزبینی رأیدهندگان در انتخاب فرد اصلح در این راستا اهمیت صدچندان مییابد.
وی مطرح کرد: امام خمینی (ره) درباره انتخابات میفرمایند: ..... مردم اگر اسلام را، استقلال و آزادی را، نبودن تحت اسارت شرق و غرب را میخواهند، همه در انتخابات شرکت کنند و درصحنه حاضر باشند. اگر یک ظالم خلاف کرد. اسلام که نکرده است. پس باید کاری کنیم که ظلم نباشد و ظالم از بین برود. اگر دیدیم در این دوره خلاف شده و به افرادی ظلم شده، باید تلاشمان را بیشتر کنیم تا خلاف و ظلم را از بین ببریم. نه اینکه کنار برویم و از صحنه خارج شویم. زیرا اگر از صحنه خارج شویم ظلم بیشتر میشود پس باید اجتماعات را بیشتر کنیم و بیشتر درصحنه حاضر باشیم.
این تحلیلگر سیاسی افزود: مقام معظم رهبری نیز در خطبههای نماز جمعه تهران 29/7/68 بیان میدارند: دشمن میخواهد مردم را نسبت به آینده خودشان بد ببین و ناامید کند..... دشمن میخواهد بگوید فاصله میان مردم و مسئولان به وجود آمده و این فاصله روزبهروز بیشتر میشود. این چیزها را دشمن دارد تفهیم میکند و سمپاشی میکند. دشمن میخواهد بذر تردید و شک بیاعتمادی و بدبینی در جامعه بپاشد. .....ملت ما واقعیات را خودشان دارند لمس میکنند. میبینند واقعیتها درست نقطه مقابل آن چیزی است که دشمن میخواهد تفهیم کند و به مردم تائید بباوراند. سخنان حکیمانه سیودو سال قبل ولی امر مسلمین حکایت روز بیانگر عدوات دشمنان انقلاب اسلامی است که از نخستین روزهای پیروزی علیه ایرانیان غیور شکلگرفته در بکار گیری فنّاوری ، نفوذ و جاسوسی پیچیدهتر و مدرن ادامه دارد. لیکن رهبریهای داعیانه ولیفقیه زمان، خردورزی نخبگان فکری، حضور درصحنه و مشارکت عمومی ملت بصیر ایران اسلامی مکر و فریب بدخواهان را برملا در این برهه نیز علیرغم گرفتاریهای پیشآمده اخیر ناشی از رفتار دور از عرف بینالملل امریکا واذنابش ملت ایران با حفظ نشاط اعتقادی ، اجتماعی و حضور حداکثری در پای صندوقهای اخذ رأی در سایه پیروی از رهبری، اتحاد ملی وفاق و همبستگی خود را در پیمودن مسیر عقلانیت و پیشرفت کشور در معرض دید جهانیان قرار خواهند داد.
وی بابیان اینکه بر مبنای اصل پنجاه و ششم قانون اساسی حاکمیت انسان بر سرنوشت اجتماعی خویش حقی نشئتگرفته از حاکمیت مطلق خدا برجهان و انسان معرفیشده است عنوان کرد:در کتاب فقه سیاسی عمید زنجانی ج 1 ص281 آمده است، افراد ملت این حق الهی را مشترکا در سازماندهی کشور و ایجاد تشکیلات سیاسی به کار میگیرند و بهطور دستهجمعی این حق خدادادی را از طریق نهادهای سیاسی و قوای حاکم اعمال میکنند.
بیات با اشاره به اینکه بنا به اندیشه سیاسی امام خمینی رضوان تعالی علیه مندرج در صحیفه نور ج 3- ص - 42 از حقوق اولیه هر ملتی است که سرنوشت و تعیین شکل نوع حکومت خود را در دست داشته باشد توضیح داد: طبیعی است چون ملت ایران بیش از نود درصد مسلماناند، باید این حکومت بر پایههای موازین و قواعد اسلامی بنا شود. کما اینکه امام (ره) در کتاب صحیفه و در همان ج 15 - ص - 59 دربیان حکم شرعی این موضوع میفرمایند: ما مکلفیم در امور سیاسی دخالت کنیم، مکلفیم شرعاً، همانطور که پیغمبر (ص) و حضرت امیر (ع) دخالت میکرد....... هر مکلف همانطور که باید نماز بخواند، همانطور باید سرنوشت خودش را تعیین کند.
این کارشناس مسائل سیاسی با تشریح نظر رهبر معظم انقلاب پیرامون لزوم شرکت در انتخابات بابیان اینکه ازنظر معظم له حضور مردم درصحنه یعنی بیتفاوت نبودن، سرنوشت کشور را رها نکردن، بیرغبت نبودن نسبت به حوادثی که در کشور میگذرد اظهار داشت: این امر بهعنوان یک مسئله فقهی و وظیفه شرعی در رساله توضیح الم سائل مراجع عظام چنین آمده است: هرگاه مسلمانان از این بیم داشته باشند که اجانب نقشه استیلا بر مملکت اسلامی را کشیده و بدون واسطه یا باواسطه اعمال خود را از داخل یا خارج عمل کنند. بر همه مکلفین واجب است که به هر وسیلهای که امکان دارد در برابر آن بایستند و از ممالک اسلامی دفاع کنند.
وی با این توضیح که ولی امر مسلمین، یکی از علل اصلی دشمنی دشمنان را برچیده شدن بساط غارت و چپاول قدرتهای سلطنتطلب در ایران میدانند عنوان کرد: مراکز قدرت جهانی به این چشم دوختهاند تا اگر مردم در انتخابات حضور گستردهای نیافتند با تبلیغ و القای جدائی مردم از نظام، راه را برای دخالتها و سلطهطلبیهای خود در ایران هموار کنند.
بیات بابیان اینکه در کتاب احکام و آداب انتخابات سید سیفالله نحوی ص 20 چنین به رشته تحریر آمده است:رقابتهای انتخاباتی از جمله امور اجتنابناپذیر همهپرسیها در تمامی ملل جهان هست مطرح کرد: در اندیشه سیاسی جوامع غربی، بردوباختهای سیاسی از دغدغههای تمامی رقیبان بوده و کاندیدای منتخب، خود را برنده مسابقه قدرت و رقبای دیگر را بازنده آن میدان میداند.
وی بیان کرد: بر مبنای اندیشه سیاسی اسلام، همه کاندیداها و فعالان سیاسی و طرفداران آنها، به دست آوردن نتیجه و چگونگی آن را ملاک نمیدانند، بلکه کلیه فعالیتهای خویش را یک تکلیف و وظیفه شرعی دانسته و نامزد منتخب را فردی برخوردار از مسئولیت شرعی و پاسخگوی همگان در محضر خدای متعال به شمار میآورند.
انتهای پیام/742/ش