برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه دهیاران برای مدیریت مصرف منابع آبی

برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه دهیاران برای مدیریت مصرف منابع آبی

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه دهیاران برای مدیریت مصرف منابع آبی توسط این سازمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم، ژیلا آقایی معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری که امروز به صورت آنلاین برگزار شد، یکی از برنامه‌های سازمان محیط زیست برای فرهنگ‌سازی و جلب مشارکت‌های مردمی را ابلاغ سند برنامه ارتقاء حفاظت از محیط زیست دانست و اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما آموزش مدیران و برنامه‌ریزان کشور در راستای فرهنگ‌سازی برای حفاظت و حراست از محیط زیست است که در همین راستا کارگروهی اجرایی تشکیل شده است.

وی افزود: طبق رایزنی‌هایی که داشته‌ایم، شورای فرهنگ عمومی کشور نسبت به آموزش مدیران در حوزه محیط زیست ورود کرده که طبق آن سند برنامه ارتقاء فرهنگ حفاظت محیط زیست برای مدیران و برنامه‌ریزان تدوین و ابلاغ شده است.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست به آموزش‌های کشاورزان در زمینه مدیریت مصرف آب نیز اشاره و تصریح کرد: طی ماه‌های اخیر دوره‌‌های آموزشی ویژه‌ای برای دهیاران در زمینه منابع آبی، دفع سموم و مواردی از این از سوی سازمان محیط زیست تشکیل شده که به عنوان نمونه، آموزش‌هایی به صورت آزمایشی برای کشاورزان و دهیاران خوزستانی در زمینه مدیریت بهینه مصرف آب، ارائه شده که در صورت نتایج مثبت در روند اجرا، در دیگر استان‌ها نیز این طرح اجرایی خواهد شد.

آقایی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌هایی که داشته‌ایم، 80 برنامه در ارتباط با مسائل زیست‌محیطی از شبکه‌های صداوسیما پخش شده است، معتقدم در صورتی که برنامه‌های آموزشی استمرار نداشته باشد، نتیجه‌بخش نخواهد بود، بنابراین پیش‌بینی ما است که 200 برنامه زیست‌محیطی، علاوه بر این 80 برنامه از رادیو و تلویزیون پخش شود.

وی در ادامه به اجرای طرح مدارس طبیعت اشاره کرد و گفت: فعلا برنامه‌ای برای از اجرای طرح مدارس طبیعت نداریم، البته بخش اعظم این طرح در حیطه اختیارات وزارت آموزش و پرورش است، اما برنامه‌ریزی کرده‌ایم که آموزش کودکان در حوزه محیط زیست و ارتباط آنها با طبیعت در قالب‌های دیگری، از جمله اردوهای آموزشی پیگیری و اجرا شود.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در همین زمینه ادامه داد: با توجه به اینکه  وزارت آموزش و پرورش متولی ایجاد مدارس است، ما در سازمان محیط زیست اختیار قانونی برای فعالیت مدارس طبیعت نداریم، بنابراین مشکلاتی در ایجاد این مدارس ایجاد شد که در نهایت به تعطیلی آن انجامید.

آقایی اضافه کرد: به لحاظ حقوقی، صدور مجوز فعالیت برای مدارس به عهده وزارت آموزش و پرورش است و سازمان محیط زیست نیز در این زمینه جایگاه حقوقی ندارد و دفتر حقوقی این سازمان، ایراداتی به تشکیل مدارس طبیعت از سوی سازمان محیط زیست وارد و آن را غیرقانونی اعلام کرده است.

وی همچنین به نحوه فعالیت داوطلبان برای اطفای حریق و آتش‌سوزی در عرصه‌های جنگلی اشاره کرد و گفت: در صورتی که  داوطلبان و همیاران طبیعت، آموزش‌های اطفای حریق را فرا نگرفته باشند، جانشان به خطر می‌افتد، به همین منظور جلساتی با شورای هماهنگی سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌ها داشته‌ایم تا آموزش‌های لازم به همیاران طبیعت ارائه شود.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست به اجرای طرح بی زباله اشاره کرد و گفت: این طرح قبلا نیز از سوی سازمان محیط زیست اجرا شده بود، ایت طرح در بازه زمانی سه ماهه و در سال 96 اجرا شد که طبق آن مقرر شده بود که سمن‌ها و نهادهای مردمی محیط زیستی اجرای این طرح را پس از سه ماه به دست گیرند که از جمله آثار این طرح، تفکیک پسماند از مبدأ و فرهنگ‌سازی در این زمینه بوده است.

آقایی همچنین از تدوین سند خودارزیابی سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیست و منابع طبیعی خبر داد و افزود: در همین راستا، با کسب نظر از کارشناسان و سمن‌ها، کتابچه‌ سند خودارزیابی سازمان‌‌های مردم‌نهاد تدوین شده است.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان خاطرنشان کرد: 65 شاخص در سند خودارزیابی سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی شناسایی و تعریف شده که در همین زمینه، تعدادی کارگاه‌ها توان‌افزایی برای آموزش به سمن‌ها درباره این سند برگزار شده و پیگیر برگزاری دوره‌های دیگری از این کارگاه‌های آموزشی هستیم.

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon