کاهش ۴۰۰ هزار تنی تولید گندم در گلستان بر اثر خشکسالی/کشاورزان متحمل خسارت ۲ هزار میلیاردتومانی شدند


کاهش 400 هزار تنی تولید گندم در گلستان بر اثر خشکسالی/کشاورزان متحمل خسارت 2 هزار میلیاردتومانی شدند

گروه استان‌ها- کاهش بارش و وقوع خشکسالی در اواخر زمستان گذشته و فروردین امسال تولید گندم در استان گلستان را بیش از ۴۰۰ هزار تن کاهش داده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان ، طبق آمار و اطلاعاتی که شرکت آب منطقه‌ای گلستان منتشر کرده است این استان در هفت ماهه سال آبی جاری شاهد 234 میلی متر بارش بوده که نشان دهنده یکی از خشک‌ترین سال‌های نیم قرن اخیر است.

افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی و کاهش 200 میلیون مترمکعبی آبخوان‌های کم عمق استان نیز یکی دیگر از پیامدهای این اتفاق است که نتیجه آن را کاهش تأمین آب در بخش شرب، کشاورزی، صنعت و محیط زیست می‌توان مشاهده کرد.

از طرفی بیشتر از 95 درصد آب زیرزمینی استان در حال استحصال بوده و خیلی زود گلستان با بحران خشکی و نابودی سفره‌ها و در پی آن فروچاله‌ها مواجه خواهد شد. بخش کشاورزی بزرگترین مصرف کننده آب با حدود 80 در استان گلستان است که کاهش منابع آبی و بارش‌ها شرایط را برای این بخش بغرنج و غیرقابل تحمل می‌کند.

فصل برداشت گندم شروع شده اما میزان تولید محصول در استان به علت خشکسالی شدید سال زراعی جاری سبب شد تا بیش از 400 هزار تن از میزان تولید در استان کاسته شود و این به معنای آن است که درآمد کشاورزان این استان حدود 2 هزار میلیارد تومان کمتر شده است.

محمدرضا عباسی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان در این باره اظهار داشت: امسال در 310 هزار هکتار از مزارع استان گندم کشت شده و پیش بینی تولید ما بیش از یک میلیون و 300 هزار تن بود.

وی ادامه داد: خشکسالی شدیدی که در استان رخ داد به گندمزارها از 30 تا 70 درصد خسارت وارد کرده و برآوردهای ما حاکی از این است که بیش از 400 هزار تن از تولید استان کاهش پیدا کرده است.

با توجه به تعیین قیمت 5 هزار تومان برای تحویل گندم به مراکز خرید دولتی، گندمکاران گلستانی امسال بیش از 2 هزار میلیارد تومان از خشکسالی اخیر خسارت دیدند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان بیان داشت: طبق برآوردهای ما حدود 910 هزار تن گندم در استان تولید می‌شود که باز هم گلستان رتبه دوم کشور را در اختیار دارد.

با اینکه گلستان 10 درصد گندم کشور را تولید می‌کند اما پس از مصائبی که کشاورزان برای کاشت و داشت محصول دارند در زمان برداشت هم دغدغه‌ها و نگرانی‌های آنان تشدید می‌شود.

هدررفت محصول در زمان برداشت و حمل به مراکز خرید هم خسارت هنگفتی را به کشاورزان گندمکار وارد می‌کند که با توسعه مکانیزاسیون و کنترل کیفی و معاینه فنی ماشین آلات برداشت می‌توان تا حدودی جلوی آن را کاهش داد.

طبق گفته‌های عباسی میزان هدررفت محصول در برخی سال‌ها بیشتر از 12 درصد بوده اما امسال با اقداماتی که صورت گرفته این میزان به 5 تا 6 درصد رسیده است. به عبارتی دیگر حدود 45 هزارتن از گندم تولیدی کشاورزان استان که در این مشکلات اقتصادی و گرانی نهاده‌ها و کمبود منابع آبی تولید شده، به راحتی به هدر می‌رود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان گفته تلاش کرده‌ایم تا با انجام معاینه فنی و ایجاد 40 اکیپ نظارتی میزان دورریز و هدررفت محصول را کاهش دهیم.

91 مرکز خرید برای تحویل گندم کشاورزان در استان گلستان راه اندازی شده که از زمان شروع برداشت محصول تا کنون حدود 20 هزار تن گندم به این مراکز تحویل شده است. دغدغه کشاورزان برای دریافت وجه محصول سبب شده تا پای دلالان هم به خرید گندم باز شود. اتفاقی که در ماه‌های آینده می‌تواند گرانی نان را هم به دنبال داشته باشد.

انتهای پیام/581/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon