دکان درهم عطاریها؛ اقلام ممنوعه و مخدر در برخی عطاریهای استان مرکزی به فروش میرسد + فیلم
گروه استانها- این روزها درحالی دکان درهم عطاریها گرم است که به گفته مسئولان نظارتی، از اقلام ممنوعه تا مخدر در برخی عطاریهای استان مرکزی به فروش میرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سالهای سال است که مردم ما برای درمان سنتی بیماری و امراض به سراغ عطاریها میروند هرچند شاید بتوان گفت این اعتماد شاید نادرست صد درصدی سبب شده تا شاهد عرضه محصولاتی در عطاریها باشیم که نه تنها توجیه علمی ندارد بلکه تخلف نیز به شمار میرود.
همین امر نیز به یکی از مشکلات پیش روی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بدل شده بقه طوری که این مجموعه برای ساماندهی صنف عطاریها با این مشکل روبروست که صدور مجوز فعالیت این صنف خارج از حیطه وظایف وزارت بهداشت بوده. در حالی که محصولاتی در این مغازهها عرضه میشود که میتواند سلامت مردم را به شدت تهدید کند.
بنابراین چالش ساماندهی عطاریها به رغم بازرسیهای گسترده اصناف و معاونت غذا و دارو باقیست تا جایی که گاهی گزارشاتی ز دانشگاههای علوم پزشکی ارائه میشود که موید تخلفاتی آشکار از سوی عطاریها در عرضه محصولاتی دارد که سبب تهدید سلامت مردم میشود.
جمع آوری 1255 مورد اقلام ممنوعه و مخدر از عطاریها
"عباس علیمرادیان" معاون غذا و داروی علوم پزشکی اراک با اشاره به فعالیت عطاریها و عرضه برخی محصولات خارج از چارچوب فعالیت این صنف اظهار داشت: عطاری یک واحد صنفی است که از اتحادیه خشکبار مجوز گرفته و صنمی هم با وزارت بهداشت ندارند، معاونت غذا و دارو در سراسر کشور کار نظارت بر تولید، توزیع و عرضه کالاهای سلامت محور شامل دارو، مکملهای غذایی، تجهیزات پزشکی و فرآوردههای آرایشی بهداشتی هستند.
وی افزود: عطاری طبق تعریف باید ادویهجات و گیاه خشک ارائه کند که در سالهای متمادی به دلیل ضعف در نظارتهای اتاق اصناف و اتحادیه برخی تداخل صنفی ایجاد کرده و وارد حیطههای دیگر شدهاند و از بخث عرضه و فروش ادویه و گیاهان خشک به سمت فروش داروهای گیاهی و کم کم نیز به سمت فروش داروهای شیمیایی روی آوردهاند و متاسفانه در برخی موارد برخی واحدهای متخلف، فروش مواد مخدر و نیز داروهای سقط جنین نیز دارند.
علیمرادیان بیان کرد: این به سبب ضعف نظارت است و اتاق اصناف متولی این امر هستند با این حال، معاونت غذا و دارو براساس وظیفه ذاتی با این روند توزیع برخورد می کند و البته چون دارای مجوز از ما نیستند با هماهنگی اصناف، تعزیرات و اماکن در قالب اکیپ نظارتی را تشکیل دادهایم.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی اراک اضافه کرد: در طول سال 99 بالغ بر 50 گشت مشترک از عطاریها و 140 بازرسی داشتیم که 81 پرونده تعزیرات نیز تشکیل شده و حدود 1200 قلم اقلام ممنوعه و مخدر جمعآوری شده نیز حدود 55 قلم بوده که در مجموع 27 مورد به دادگاه ارجاع شده است.
هر کالای سلامت محور که به عنوان دارو اعم از داروی گیاهی و داروی شیمیایی خلاف قانون بوده و تخلف است چون کار عطاری چیز دیگری است و این روند کار برخی عطاریها با آبروی طب سنتی بازی میکنند زیرا طب سنتی یک رشته علمی قبول شده است، این درحالیست که برخی مطبها وجود داشته که فردی طبابت میکرد و هم عطاری و هم مطب طبابت سنتی بود که مجوز نداشت و پلمب شد.
محل عرضه دارو در عطاری و عرضه آرایشی بهداشتی در داروخانه نیست
با این حال، "جمشید زند" رئیس اتاق اصناف استان مرکزی با اشاره به تداخل صنفی اظهار داشت: در بحث عطاریها تداخل صنفی را داریم همانطور که در داروخانهها تداخل صنفی وجود دارد به طوری که نه در عطاریها دارو و نه در داروخانهها لوازم آرایشی و بهداشتی فروش رود.
وی افزود: شاید برخی واحدهای صنفی تخلف میکنند که ما برخورد میکنیم چراکه ما به آنها جواز فروش گیاهان دارویی را میدهیم و پروانه دارویی نیست بااین حال از برخی داروخانهها که دست در سفره واحد صنفی برده و مواد شوینده و دستمال کاغذی و آرایشی بهداشتی میفروشند گلایه داریم که امیدواریم علوم پزشکی در این بحث نیز جدی برخورد کند.
به گزارش تسنیم، در گزارش تصویری زیر مشروح مباحث و روند اتفاقات و بررسی موضوع فروش دارو و اقلام ممنوعه در عطاریها میآید:
انتهای پیام/711/ ت