شهرداری تهران می‌تواند ۱۰ درصد از درآمد خود را از فروش زباله تامین کند!/ لزوم حرکت شورای شهر بعدی به سمت "هوشمند‌سازی پایتخت"


شهرداری تهران می‌تواند 10 درصد از درآمد خود را از فروش زباله تامین کند!/ لزوم حرکت شورای شهر بعدی به سمت "هوشمند‌سازی پایتخت"

مهندس وحید نوروزی؛ شهردار اسبق منطقه ۱۸ با بیان اینکه شورای شهر بعدی باید به سمت هوشمند‌سازی پایتخت به طور واقعی نه به صورت نمایشی حرکت کند، گفت: با مدیریت خوب پسماند در شهر تهران حدوداً ۱۰ درصد از بودجه شهرداری تهران را می‌توان از زباله تأمین کرد!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ کمتر از یک ماه به برگزاری ششمین دوره انتخابات شوراهای شهرها و روستاها باقیمانده است و شهروندان تهرانی قرار است 21 نفر از نمایندگان خود را در ششمین دوره پارلمان محلی انتخاب کنند تا بتوانند تلخی عملکرد شورای شهر تهران در دوره پنجم را با حضور افراد متخصص، کارآمد و آشنا به مدیریت شهری به شیرینی تبدیل کنند.

بر همین اساس، کارشناسان حوزه شهری بهترین افرادی هستند که می‌توانند نقاط ضعف و قوت مدیریت شهری را منصفانه بیان کنند، از همین رو "مهندس وحید نوروزی" شهردار اسبق منطقه 18 و کارشناس مدیریت شهری در خبرگزاری تسنیم دعوت به عمل آوردیم تا درباره مسلئل مختلف شهری در دوره فعلی نظرات خود را بیان کند.

وی در این گفت‌وگو ضمن  تأکید بر فرصت‌سوزی از سوی مدیریت شهری در دوره پنجم، الویت‌های نیز برای دوره ششم نامبرد و بر این مسئله تأکید کرد که شورای بعدی باید به سمت هوشمند‌سازی پایتخت به طور واقعی نه به صورت نمایشی حرکت کند؛ توقف در حوزه زیست‌پذیری شهری و محیط زیست در این دوره از مدیریت شهری، اجرای نمایشی طرح کاپ و توقف اجرای پروژه‌های فرامنطقه‌ای در این دوره و ... اشاره کرد.

در ادامه مشروح این گفت‌وگو تقدیم مخاطبان تسنیم می‌شود:

تسنیم: آقای مهندس با توجه به سبقه شما در حوزه محیط زیست در ابتدا بفرمائید که در این دوره از مدیریت شهری چه اقداماتی در رابطه با افزایش ارتقا کیفیت زیست‌پذیری شهر صورت گرفته است؟

در ارتباط با کیفیت محیط زیست و وضعیت آن بر مبنای سه عنصر اصلی حیات از جمله  آب، خاک و هوا باید صادقانه بگوییم که در 4 سال گذشته اتفاقاتی که در این حوزه انجام شده است منجر به ارتقاء کیفیت  محیط زیست در پایتخت نشده است.

به عنوان مثال در موضوع هوا  و راهکارهایی که برای مدیریت کیفیت هوا انجام شده حکایت از آن دارد که هیچ اتفاقی در این حوزه صورت نگرفته است همچنین در خصوص کیفیت خاک یکی دیگر از عناصر حیات، اتفاق خاصی نیفتاده است.

در حوزه مدیریت پسماند شهر تهران روزانه 7500 تًن زباله جمع‌آوری می‌شد که البته به گفته مسئولان فعلی شهری این رقم هم‌اکنون به 6 هزار تُن در روز رسیده است و جمع‌آوری می‌شود و بخشی از این زباله دفن و بخشی تحت عنوان بازیافت مورد استفاده قرار می‌گیرد. متاسفانه طرحی که در شهرداری تهران منجر به کاهش پسماند در شهر تهران بشود، وجود ندارد البته اخیراً طرح جامع مدیریت پسماند در شهر تهران به تصویب شورای شهر تهران رسیده است که برای یک افق 20 ساله طراحی شده است که با توجه به زمان باقیمانده از شورای شهر تهران در دوره پنجم بعید است این طرح  اجرا شود!

با این توضیحات باید به این مسئله تأکید شود که پسماند در تهران فاقد طرح جامع بوده و در طی این 4 سال نیز روال عادی زباله‌ در پایتخت تنها جمع‌آوری، دفع و دفن بوده است.

تسنیم: آیا از طریق اجرای کامل مدیریت پسماند می‌توان برای شهرداری درآمدزایی ایجاد کرد؟

موضوع بسیاری مهمی را مطرح کردید؛ بله قطعاً،  با مدیریت خوب پسماند در شهر تهران حدوداً 10 درصد از بودجه شهرداری تهران را می‌توان از زباله تأمین کرد! بنابر تحقیقات به عمل آمده  تا حدود 5 هزار میلیارد تومان از درآمد شهرداری در سال را می‌توان از زباله تأمین کرد؛ ما در این بخش برنامه‌هایی را داریم و در دنیا نیز از این سبک و مدل استفاده شده است و آمادگی را داریم ظرف یک برنامه 4 ساله و در یک دوره شورای شهر و از بدو آغاز تا پایان 10 درصد از بودجه شهرداری از فروش زباله تأمین شود.

یکی از اقداماتی که در این دوره انجام شده است اجرای طرح "کاپ" است که هدف از اجرای این طرح کاهش پسماند بوده است و اذعان می‌کنند که این کار را انجام داده‌اند اما بنده این را قبول ندارم چرا که شاید بخشی از کاهش زباله حاصل اجرای طرح کاپ باشد اما نمی‌توان قبول کرد کاهش 1500 تُن زباله حاصل اجرای این طرح عنوان کرد و اگر بخواهیم منصفانه بگوییم طرح کاپ در یکسال گذشته بیشتر به صورت نمایشی در برخی از مناطق اجرا شده است و اعتقاد بنده این است که مسائل اقتصادی و صرفه‌جویی مردم عمدتاٌ باعث کاهش زباله شده است نه اجرای موفق طرح کاپ!

تسنیم: افرادی که وارد شورای شهر تهران می‌شوند باید چه دیدگاهی به شهر داشته باشند و آیا اصولاً حضور چهره‌های سیاسی در شورا برای شهر مفید است یا مضرر؟

شهری مثل تهران نیازمند افراد متخصص، کارآمد و آشنا به حوزه شهری در بخش‌های مختلف دارد و یکی از تخصص‌های مورد نیز حضور افراد مسلط به حوزه محیط زیست است و البته باید افرادی وارد پارلمان محلی بشوند که علاوه بر تخصص حوزه محیط زیستی کار اجرایی نیز در کارنامه خود داشته باشند و این  افراد می‌تواند عملکرد موفقی را در پی داشته باشند و چناچه افرادی از پشت میز دانشگاه و بدون فعالیت اجرای وارد شورا شوند قطعاً موفق نخواهند بود.

اما افرادی که ظرفیت و پتانسیل شورا را بشناسند می‌توانند در این بخش موثر و تأثیر گذار باشند و چنانچه بنده با رای مردم در شورای شهر انتخاب شوم از همین تریبون اعلام می‌کنم حتماً هفته‌ای 3 روز به طور ثابت در سازمان پسماند مستقر خواهم شد تا با استقرار در دفتر سازمان پسماند طرح‌های مربوط به کاهش پسماند و همچنین جذب درآمد از فروش زباله را پیگیری و اجرا کنم.

در حال حاضر به  لحاظ زیست‌پذیری شرایط خوبی را در پایتخت نداریم و باید بر اساس یک برنامه 4 ساله تغییراتی در این بخش ایجاد کنم همچنین باید به این نکته توجه شود که شهر زیست‌پذیر با توصیه عمه و  خاله و توصیه افراد و  تکرار کلماتی خاص شدنی نیست چرا که شورای پنجم حاصل همین مسائل بود و از این شیوه برای ورود به شورا استفاده کردند و در پایان نیز کارنامه آنها مشخص است! به همین دلیل باید افرادی وارد شورا شوند که کمیسیونهای مربوطه را تشکیل و در راستای زیست‌پذیری شهر تهران گام بردارند همچنین در رابطه با زیست‌پذیری در شهر تهران اگر نگوییم تنزل پیدا کرده است اما متوقف شده است و فرصت 4 ساله‌ای را در این دوره از مدیریت شهری از دست داده‌ایم.

تسنیم: الویت‌های شورای شهر تهران در دوره ششم چه مسائلی باید باشد؟

برای پاسخ دادن به این پرسش در ابتدا باید بگوییم که برخی عنوان می‌کنند که شورا نباید وارد فاز اجرایی شود و شهردار می‌تواند چنین قولهایی را بدهد اما بنده عرض می‌کنم که با مصوبات درست و وجود مدیریت یکپارچه و هماهنگی شهری می‌توان این کارها را انجام داد.

وقتی که شما به عنوان عضو شورا وارد پارلمان محلی بشوید می‌توانید ارتباط منطقی و درستی را بین سازمان‌ها و مجموعه‌های شهرداری و خارج از آن فراهم کنید؛ با توجه به اینکه بنده مشاور فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی هستم بر روی کمک این فراکسیون در دوره بعدی مدیریت شهری حساب باز کرده‌ام و اصلاح قانون پسماند را در حقیقت جزء برنامه‌های اصلی در طی 4 سال خدمت در مجموعه شورا می‌دانم تا بتوانیم قانون پسماند اصلاح را کنیم.

یکی از شاخص‌های مختلف مشارکت زیست‌پذیری جلب مشارکت شهروندان است و متاسفانه از ظرفیت شورایاری‌ها در این دوره استفاده نشده است و در 4 سال گذشته فعالیت شورایاری‌ها با ارسال یک نامه توسط بازرسی کل کشور عملاً متوقف شده است که البته در دوره قبل نیز این مکاتبات با شورای شهر وجود داشت اما با رایزنیهایی این مشکلات برطرف می‌شد.

متأسفانه به دلیل ناکارآمدی مدیران شهری در این دوره با شاخص نامناسب با کیفیت هوا، زمین و خاک روبرو هستیم و اعضای شورای فعلی با شواف رسانه‌ای صحبت‌های را مبنی بر حفظ باغات را به عنوان یک کار ویژه از خود گزارش می‌دهند و اگر اقدامی در رابطه با زیست پذیر شدن شهر تهران و یا افزایش سرانه فضای سبز در این 4 سال انجام داده‌اند، اعلام کنند.

دوره ششم شورای شهر تهران دور پاسخگویی متقابل خواهد بود و وعده و قول‌ها باید روی کاغذ بیاید و به اطلاع عموم شهروندان رسانده شود و شورا باید یک برنامه 4 ساله ارائه دهد و اینگونه نباشد که شورا تنها در یک بازه زمانی تعدادی مصوبه را به تصویب برساند چرا که برای افزایش و ارتقا کیفیت زیست‌پذیری شهر تهران باید براساس چارچوب‌ها و برنامه‌های تهیه شده حرکت کنیم و مدیریت پسماند یکی از این برنامه‌ها محسوب می‌شود. در حال حاضر اگر بخواهیم زیست‌پذیری شهر تهران را با 4 سال گذشته مقایسه کنیم آن چیزی که از شورای پنجم ثبت شده است ایجاد برخی از پنل‌های شفافیت است که البته  ایرادهای جدی هم به این مسئله وجود دارد.

تسنیم: آیا مدیریت شهری در بحث شفافیت و شعار شورای شیشه‌ای عملکرد موفقی داشته است؟

برای این مسلئه می‌توان به واکسیناسیون برخی از پرنسل شهرداری تهران و خانواده‌هایشان به جای پاکبانان اشاره کرد؛ در این زمینه شاهد اتفاقات ناگواری بودیم و جالب است وقتی این مسئله رسانه‌ای شد شهرداری بازهم نسبت به بارگذاری اسامی افراد با کد ملی و مشخصات آنها در سامانه شفافیت طفره رفت که این مسئله نمونه باراز از عدم شفافیت مدیریت شهری است و البته این مسئله یکی از صدها نمونه عدم شفایت شهرداری در این دوره محسوب می‌شود که باید به عدم شفایت در سایر موضوعات نیز اشاره کرد.

4 سال آینده یک فرصت استثنایی برای پایتخت محسوب می‌شود و مدیریت شهری باید به سمت یکی دیگر از شاخص‌های زیست‌پذیری شهری که همان هوشمندسازی محسوب می‌شود گام بر دارد و باید زیرساختهای لازم هوشمندسازی پایتخت فراهم شود و این در حالیست که مدیران شهری در این دوره بارها شعار هوشمند‌سازی سر داده‌اند اما باید به این نکته اشاره کرد که گسترش فیبر نوری و هر آنچه که در این بخش در مدیریت هوشمند مورد استفاده قرار گرفته است به  زمان قبل بازمی‌گردد و مسئولان شهری در این دوره بیایند اعلام کنند که آیا دوربین و یا فیبر نوری را در این دوره از مدیریت شهری اضافه کرده‌اند؟ آیا زیرساختهای مدیریت هوشمند اضافه شده است؟  چرا که با راه‌اندازی یک سامانه شفافیت نمی‌توان ادعا کرد زیرساخت‌های شهر هوشمند شده است!

انتهای پیام/

گفت و گو با وحید نوروزی
گفت و گو با وحید نوروزی
گفت و گو با وحید نوروزی
گفت و گو با وحید نوروزی
گفت و گو با وحید نوروزی
گفت و گو با وحید نوروزی
گفت و گو با وحید نوروزی
گفت و گو با وحید نوروزی
گفت و گو با وحید نوروزی
گفت و گو با وحید نوروزی
واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon