فیزیوتراپی کمر چیست و چگونه انجام می شود؟

فیزیوتراپی کمر چیست و چگونه انجام می شود؟

کمر درد به عنوان یکی از دردهای شایع است که تقریبا بسیاری از افراد در جهان با آن مواجه هستند...

کمر درد به عنوان یکی از دردهای شایع است که تقریبا بسیاری از افراد در جهان با آن مواجه هستند و حداقل یکبار در طول عمر خود این درد را تجربه نموده اند. برخی از دردهای ناحیه کمر حتی بعد از رفع شدن امکان دارد که به صورت مجدد برگشت پذیر باشند و افراد را با ناراحتی مواجهه سازند.

فیزیوتراپی کمر  با استفاده از دانش طب و بررسی نواحی درد ایجاد شده و شدت و عمق آن به فرد کمک می نماید تا در ناحیه مورد نظر، درد کاهش یابد. برخی از اوقات دردهای ناحیه کمر به حدی عمیق می شوند که عصب را تحریک نموده و در برخی موارد شدت درد و ورود به نورون های عصبی در بیشترین حد خود می باشد. در حالات حتی اقداماتی نظیر فیزیوتراپی کمر نیز راهگشا نبوده و انجام جراحی ها می تواند برای رفع درد موثر باشند.

فیزیوتراپی کمر در برخی موارد قبل از درمان و در برخی موارد بعد از آن مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا زمانی که فرد عمل جراحی می نماید، برای تقویت ناحیه کمر می توان از فیزیوتراپی بهره برد. اما در برخی اوقات برای پیشگیری و رفع درد نیز می توان از این رفع استفاده کرد.

در چه مواردی برای درمان درد کمر از فیزیوتراپی استفاده می شود؟

فیزیوتراپی کمر در ساده ترین حالت آن برای رفع دردهای شایع و ساده روزانه و رفع خستگی (ماساژ دادن)، در حالت پیشرفته تر برای درمان قبل از عمل جراحی و در نهایت برای حالت بعد از عمل که شدت کار می باشد، استفاده می شود.

  • اگر در ناحیه کمر دچار دردهای عضلانی شده اید…
  • اگر در این ناحیه دچار تیر کشیدن و دردهایی نظیر سوزن زدن و گزگز کردن هستید…
  • اگر دردهای ناحیه کمر به پای شما وارد شده است…

حتی زمانی که برای خم و راست شدن، بلند شدن، ایستادن و یا راه رفتن نیز دچار مشکل هستید، فیزیوتراپی راه درمان است. نکته مهم آن است که در کنار فیزیوتراپی باید اقداماتی نظیر آب درمانی نیز استفاده نمود. حتی در برخی موارد افراد با دچار شدن به کمر درد، نیازمند استراحت می شوند و پس از استراحت، درد آنها کاهش می یابد.

روند فیزیوتراپی ناحیه (گردن، کمر، لگن و ستون فقرات)

ناحیه کمر و لگن در ارتباط مستقیم با هم هستند. نکته مهم آن است که اگر ناحیه لگن بزرگ باشد، امکان کمر درد افزایش می یابد. از سوی دیگر افرادی که دارای قد بلند نیز هستند، به واسطه این که فشار زیادی بر کمر وارد می آید، دچار کمر درد می شوند. عموما زمانی که فیزیوتراپی کمر انجام می شود، اقدامات کاهش درد در ناحیه لگن نیز صورت می پذیرد و لذا فیزیوتراپی لگن و کمر با هم انجام می شود. البته باید اشاره نمود که درد در ناحیه کمر و لگن گاهی متفاوت است و نکته مهم آن است که برخی اوقات به واسطه این که عصب ناحیه کمر دچار درد می شود، پخش شدن این درد به ناحیه لگن نیز سرایت می کند.

دردهای ناحیه لگن در برخی موارد به کشاله ران نیز سرایت می کند اما دردهای کمر علاوه بر درد ناحیه خود، می تواند عضلات ستون فقرات را نیز درگیر نماید. گاهی اوقات عفونت ها باعث دردهای ناحیه لگن می شود که جدا از درد کمر است.

ناحیه گردن و کمر

 

یکی از راه های اتصال سیستم عصبی بالا تنه و پایین تنه، کمر است. به این واسطه می توان گفت که کمر و گردن نیز در یک ارتباط تنگاتنگ هستند و از سویی دردهای کمر که از طریق سیستم عصبی و ستون فقرات به سمت گردن روانه می شوند، حاکی از نوعی ارتباط هستند. از سوی دیگر عضلات ناحیه ستون فقرات نیز ممکن است به واسطه دردهای کمر دچار فشارهایی شوند که این فشارها به سمت گردن انتقال یابد.

گاهی اوقات درد ناحیه گردن و نواحی حاشیه آن حاد و در برخی موارد مزمن است. برای همین ممکن است درمان به راحتی رخ ندهد. بسیار اتفاق افتاده که بیمار با درد ناحیه کتف و گردن به پزشک معالج مراجعه می نماید، اما در تصاویر ام آر آی مشخص می شود که پارگی تاندون و صدمات دیگری وجود دارد که فرد سالیان سال با آن زندگی می کرده و فقط این موضوع را به عنوان درد سطحی در نظر گرفته و از معالجه فراری بوده است.

فیزیوتراپی گردن چرا و چگونه انجام می شود؟

گام اول  فیزیوتراپی گردن  پس از تشخیص درست، تقویت عضلات با استفاده از اقدامات فیزیکی است. همچنین در کنار اقدامات فیزیولوژیکی باید آموزش هایی به فرد داده شود تا در منزل نیز بتواند به عنوان مکمل از آنها استفاده نماید. مثل ورزش و تمرین های حرفه ای مرتبط با درمان که می تواند به کاهش درد کمک کند. در هر جلسه علاوه بر استفاده از دستگاه ها، آموزش های اصلاحی و تقویت عضلات از سوی پزشک متخصص فیزیوتراپی برای فرد در نظر گرفته می شود.

همچنین به مرور زمان با پیشرفت درمان، از فرد خواسته می شود تا دایره تمرینات خود را در کنار اقدامات عملی افزایش داده و این موضوع با آموزش هایی که به او داده می شود، صورت می پذیرد. اطلاع بیمار از شرایط خود و بیان مطالبی در خصوص بهبود روند درمانی یکی از موثر ترین راه های درمانی به شمار می رود.

 

کلینیک فیزیوتراپی شایسته پس از سال ها فعالیت های علمی، کلینیکی و درمان در بیمارستانها و مراکز مختلف درمانی و درمان در زمینه آسیب های ورزشی و همکاری با تیم های ورزشی در داخل و خارج از کشور، مرکزی بنیان گردید که مطابق با دانش و تجهیزات روز بین المللی می باشد.

دکتر بهناز شایسته متخصص فیزیوتراپی و پاتولوژیست آسیب های ورزشی :
استادیار دانشگاه شهید بهشتی تهران
هدف ما در این مرکز خدمت به شما با نوین ترین درمان ها و آموزش های روز دنیا و ورزش های کارآمد با هزینه ای به صرفه و اقتصادی حتی قیمتی کمتر مصوبه های دولتی و انجمن فیزیوتراپی ایران می باشد . دکتر بهناز شایسته دارای مدرک دکترا (PHD) از دانشگاه تهران و همچنین دارای مدرک دکترای تخصصی فیزیوتراپی (DPT) از دانشگاه Roucky Mountain امریکا

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بازار
اخبار روز بازار
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon