روستاهای سراوان درگیر بحران بیآبی؛ مدیریت بحران استانداری ورود کند
گروه استانها - اهالی روستای «زمینان» از توابع بخش «بم پشت» شهرستان سراوان از نبود آب آشامیدنی سالم و بهداشتی رنج میبرند و این تنها نمونهای از روستاهایی است که با این معضل دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازسراوان، در سطح شهرستان سراوان و به ویژه بخش «بم پشت» روستاهایی هستند که هنوز بعد از گذشت چند دهه از انقلاب، از نعمت آب شرب بهداشتی و لولهکشی بیبهره هستند؛ از سوی دیگر حتی روستاهایی که تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب قرار دارند در فصول گرم سال با کمبود آب مواجه میشوند.
یکی از این روستاهایی که با مشکل کمبود و نبود آب در طول سالهای گذشته مواجه بوده، روستای «زمینان» بخش بم پشت است؛ روستایی که در نهایت بیتوجهی مسئولان سایه سنگین بیآبی همواره در این روستا موج میزند و مردم را در گردابی از مسائل فرو میبرد، روستاییانی که از آب شرب بهداشتی و لولهکشی بیبهره هستند.
یکی از اهالی روستای زمینان به خبرنگار تسنیم میگوید: به دلیل خشک شدن چشمه روستا مردم برای تأمین آب آشامیدنی خود با مشکل مواجه و مجبور هستند آب مورد نیاز خود را از فاصله 6 کیلومتری پای پیاده بر دوش حمل کنند.
وی میافزاید: مردم فقیر ما در اینجا کولبری آب میکنند؛ اگر کسی هم ماشین داشته باشد فقط میتواند آب مورد نیاز خود را بیاورد. در این روزهای تابستانی باید برای تأمین آب شرب مورد نیاز مسیر رسیدن به چاه آب را پیاده بپیماییم و از ظاهر امر پیداست امکان غیربهداشتی بودن آب این چاه دور از انتظار نیست. با پیگیریهای مردم روستا توسط خیرین چاه آبی حفر شده اما برای انتقال آب به روستا با مشکل نبود لوله مواجه شدهایم و از مسئولان حوزه آب درخواست داریم تا به مشکل ما رسیدگی کنند.
علیرضا قاسمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: روستای زمینان از توابع بخش بم پشت شهرستان سراوان طی سالهای 88 تا 90 از یک دهنه چشمه با اجرای خط انتقال به طول 11 کیلومتر و شبکه توزیع به طول دو کیلومتر و احداث مخزن ذخیره 50 مترمکعبی و ایستگاه پمپاژ آبرسانی میشد.
وی افزود: با توجه به عدم بارش نزولات آسمانی طی یک سال اخیر در استان و به ویژه منطقه بم پشت، بیش از 90 درصد از منابع تأمین آب روستاهای منطقه خشک شده و شبکههای آبرسانی نیمه فعال شدهاند و همه روستاهای بخش بم پشت نیازمند آبرسانی سیار هستند؛ روستای زمینان هم از این موضوع مستثنی نبوده و چشمه روستا فاقد آبدهی شده است.
قاسمی با اشاره به حفر یک حلقه چاه در بستر رودخانه در فاصله 6 کیلومتری روستای زمینان طی سال گذشته، تصریح کرد: این حلقه چاه نیازمند تجهیز و اجرای خط انتقال بوده که در این زمینه لازم است با توجه به شرایط ایجاد شده در کل بخش بم پشت و بعضی روستاها به دلیل نداشتن راه مناسب، نسبت به تأمین اعتبار برای اجرای خطوط انتقال اضطراری همکاری شود و این تأمین اعتبار باید از طریق مدیریت بحران استانداری صورت بگیرد.
انتهای پیام/395/ ت