کلاف سردرگم کمبود مرغ در استان چهارمحال و بختیاری سر به کجا دارد؟

کلاف سردرگم کمبود مرغ در استان چهارمحال و بختیاری سر به کجا دارد؟

گروه استان‌ها - کمبود نهاده دامی و تهیه آن از بازار آزاد، قاچاق و قیمت بالای جوجه یک‌روزه و تهیه آن از استان‌های دوردست به آشفتگی بازار مرغ دامن زده و کمبود شدید آن را تبدیل به قحطی مرغ در چهارمحال و بختیاری کرده‌ است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   شهرکرد  ، کلاف سردرگم کمبود مرغ در استان چهارمحال و بختیاری تبدیل به موضوع وخیمی شده که مشخص نیست چه زمانی این مشکل حل شود، از طرفی مردم زیان‌کننده اصلی هستند و از طرفی دیگر سودجویان هر روز به منفعت خودشان بیشتر می‌رسند.

مسئولان نیز در این میان گاه با اقداماتی ظاهر می‌شوند و گاه در پیچ و خم این کلاف گم و اثری از اقدامات یک سطر در میان‌شان باقی نمی‌ماند، تا جایی که بی‌مسئولیتی و بی‌تدبیری آنان گریبانگیر مردم می‌شود و دوباره روز از نو روزی از نو.

عدم نظارت به‌موقع دستگاه‌های نظارتی خلائی ایجاد کرده که سودجویان از سایر مناطق وارد و مرغ کشتار شده را از مسیر ورود به بازار چهارمحال و بختیاری خارج و آن را به استان همجوار منتقل و از اختلاف قیمت فروش آن سودهای کلان به دست می‌آورند.

مرغ در استان چهارمحال و بختیاری نیز قیمت‌ یکسانی ندارد و برخی فروشندگان اقدام به فروش با قیمت بالاتر از نرخ مصوب دولتی می‌کنند، اما با این حال این اقدام هم نتوانسته جلوی سوداگری آن را بگیرد و صرفا آشفته‌بازار ایجاد و نارضایتی بیشتر مردم را به دنبال داشته است.

کمبود نهاده دامی و تهیه آن از بازار آزاد، قاچاق و قیمت بالای جوجه یک‌روزه و تهیه آن از استان‌های دوردست نیز از دیگر عواملی هستند که به آشفتگی بازار مرغ دامن زده و کمبود شدید آن را تبدیل به قحطی مرغ در چهارمحال و بختیاری کرده‌ است.

شنیده‌ها حاکی از آن است که مرغ کشتار شده در چهارمحال و بختیاری با خودروهای سواری غیربهداشتی از جمله پراید، پژو و پیکان حمل و به استان‌های همجوار مانند استان اصفهان منتقل شده و با قیمت بسیار بالاتر  به فروش می‌رسد.

  قیمت جوجه یک روزه بالا است و نهاده هم به موقع نمی‌رسد  

محسن رضوی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ‌داران استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در   شهرکرد  ، اظهار داشت: تولید مرغ در استان به علت شیوع بیماری ویروسی در بین مرغ‌ها و تلفات زیاد آن کم شده و توزیع نیز به علت دو نرخی بودن دچار مشکل است و باعث شده مرغ کشتار شده به جای رسیدن به دست مصرف‌کننده در استان از طریق سودجویان به صورت شبانه به استان مجاور انتقال و با قیمت بسیار بالاتر به‌ فروش برسد.

وی افزود: مرغ‌فروشان مرغ زنده را از مرغ‌داران با قیمت هر کیلو 17هزار و 100 تومان خریداری و در بازار باید با قیمت 24هزار و 900 تومان به فروش برسانند اما برخی مرغ‌فروشان با قیمت 30 هزار تومان یا بالاتر می‌فروشند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ‌داران استان بیان داشت: قیمت جوجه‌ یک روزه بسیار بالا بوده و  کمبود نهاده دامی و با تاخیر رسیدن آن به دست مرغ‌دار موجب می‌شود مرغ‌داران نهاده آزاد از بازار تهیه و قیمت نهایی مرغ برای مصرف‌کنندگان افزایش یابد.

  کمبود کشتار در استان مشکل دیگری برای بازار مرغ ایجاد کرده است  

عبدالله باقری رئیس اتحادیه مرغ و ماهی شهرستان شهرکرد، نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در   شهرکرد، عنوان داشت: تعطیلی طولانی‌مدت کرونایی و کاهش کشتار مرغ در استان از معضلات این حوزه است.

وی افزود: قرار بود با کاهش جوجه در استان، روزانه 70 تن مرغ به مرغ‌فروشان تحویل شود اما حدود 45 تن اختصاص دادند و همه این عوامل سبب کمبود مرغ و کسادی بازار مرغ‌فروشان و متضرر شدن آنان شده است.

رئیس اتحادیه مرغ و ماهی شهرستان شهرکرد، تصریح کرد: کمبود مرغ در استان موجب درگیری مردم با همدیگر شده و تحویل مقدار بیشتر مرغ به فروشگاه‌های بزرگ نیز بر دیگر دلایل کمبود و مشکلات این بازار اضافه کرده است.

باقری خاطرنشان کرد: اگر مرغ منجمد وارد بازار شود بخشی از مشکل به‌صورت موقت برطرف می‌شود اما مشکل اصلی در کمبود مرغ زنده است و باید نظارت بر مراحل مختلف تولید تا توزیع مرغ به‌صورت شبانه‌روزی انجام شود.

انتهای پیام/7540/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon