روایت کاروانسرای گرفتار در بند قانون در‌ سمنان؛ دستور آیت‌الله رئیسی بسیاری از مشکلات را حل کرده است


روایت کاروانسرای گرفتار در بند قانون در‌ سمنان؛ دستور آیت‌الله رئیسی بسیاری از مشکلات را حل کرده است

گروه استان‌ها- کاروانسرای شاه‌عباسی سمنان بعد از رهایی از بند زندان این روزها در بند دیگری به نام "ضوابط اداری" گرفتار شده و با وجود مجوز صادر شده از سوی رئیس قوه قضائیه اما هنوز این کاروانسرا بلاتکلیف و سردر هواست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سمنان ، استان سمنان بهره‌مند از ظرفیت‌های بیشمار در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است و این ظرفیت به‌ویژه در بخش گردشگری از جمله اولویت‌های هشتگانه در مسیر توسعه این استان به شمار می‌رود.

اما یکی از موارد مورد بحث در استان سمنان این روزها موضوع کاروانسرای شاه‌عباسی سمنان است که پس از سالها از بند زندان رهایی یافته و حالا اما در بند دیگری به نام "ضوابط اداری" گرفتار شده است.

محمدرضا دوست محمدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان در این زمینه با اشاره به صدور مجوز از سوی رئیس قوه قضائیه در سفری که ایشان سال گذشته به سمنان داشتند، گفت: در حوالی سال‌های 1360 تا 1363 قرار بر این بود که کاروانسرای شاه‌عباسی شهر سمنان به اداره میراث فرهنگی پس از تکمیل تبدل شود؛ اما از همان سال تا اواخر سال گذشته به عنوان زندان مورد استفاده قرار گرفت.

وی با اشاره به آسیب‌های فراوان وارد آمده به بدنه این کاروانسرای تاریخی گفت: این کاروانسرا با توجه به اینکه یک اثر تاریخی است باید به میراث فرهنگی واگذار شود؛ بنابراین برای واگذاری آن به شهرداری باید رویه و روند قانونی طی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با تأکید بر ممنوعیت فروش آثار تاریخی تشکل‌های اداری گفت: کاروانسرای تاریخی باید تحت مدیریت میراث فرهنگی قرار گیرد تا بتوانیم اقدامات لازم را در راستای احیا و بهره‌برداری از این مکان تاریخی انجام دهیم و بعد از مرمت به مزایده گذاشته شود.

دوست‌محمدی در ادامه با اشاره به اینکه قله شاهوار ثبت ملی شده است، گفت: با توجه به این موضوع باید مجوز بهره‌برداری از معدن در شاهوار محدود و زمان آن تمدید شود.

وی با تأکید بر تدوین راهبردهای لازم برای بهره‌برداری از محوطه اطراف قله شاهوار افزود: در صورت تدوین و اجرای این راهبردها اطراف قله شاهوار هم به عنوان محوطه ثبت ملی می‌شود.

وجود 11 بافت تاریخی در استان سمنان

اظهار داشت: 11 بافت تاریخی در استان سمنان وجود دارد که این‌ها جزئی از میراث غیرمنقول محسوب می‌شوند و باید نسبت به حفظ آن‌ها توجهی ویژه شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های ماهیتی بافت‌های تاریخی گفت: حفظ بافت تاریخی استان سمنان یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های اولویت‌دار میراث فرهنگی محسوب می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با اشاره به وجود 30 کاروانسرا در این استان گفت: بزرگ‌ترین کاروانسرای استان سمنان در میاندشت میامی واقع شده است.

دوست‌محمدی خاطرنشان کرد: سه کاروانسرای میامی، یک کاروانسرای گرمسار و 2 کاروانسرا در دامغان در مسیر ثبت در فهرست آثار تاریخی جهان قرار دارند.

وی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهانی در حوزه میراث ثبت جنگل‌های هیرکانی بود که قسمتی از آن در شاهرود واقع شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ثبت 873 اثر در استان سمنان ابلاغ شده است که 127 مورد از این تعداد ثبت ناملموس است.

وی با اشاره به مرمت 30 اثر تاریخی در استان سمنان گفت: مرمت بناهای تاریخی اصلی در استان سمنان مشکلاتشان مرتفع شده است.

حفظ آثار تاریخی به عنوان هویت و پیشینه فرهنگی و تاریخی هر شهر و دیاری یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم است که مسئولان امر باید در راستای حراست از آن تدابیر ویژه‌ای اتخاذ کنند.

بیش از یک هزار و 147 اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی در استان سمنان دارای شناسایی شده است که بسیاری از آن‌ها در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

وجود بناهای تاریخی از دوره قاجار در سمنان شامل دروازه ارگ و خانه‌های تاریخی، آرامگاه بزرگان عرفان در شاهرود، مسجد تاریخانه بازمانده از اولین دوران مسجدسازی در ایران، حضور زنجیروار کاروانسراهای دست‌نخورده از غرب تا شرق استان و در حاشیه جاده عبوری و وجود برج و محراب و حمام و موزه‌های غنی و تاریخی از ظرفیت‌های مهم این استان به شمار می‌رود.

انتهای پیام/363/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon