آیا کالاهای سلامت‌محور و دارو در استان کردستان قاچاق می‌شود؟


آیا کالاهای سلامت‌محور و دارو در استان کردستان قاچاق می‌شود؟

گروه استان‌ها - در نخستین جلسه کمیسیون استانی پیشگیری و مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور مطرح شد: در برخورد با قاچاق کالاهای سلامت محور به دلیل ارتباط آن با جان و سلامت مردم، هیچ اغماض و کوتاهی پذیرفته نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نخستین جلسه کمیسیون استانی پیشگیری و مبارزه با قاچاق محصولات سلامت‌محور در سال 1400 ظهر امروز (سه شنبه 11 خرداد) با حضور اعضای کارگروه و با تأکید بر مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور و دارو در این شهر برگزار شد. 

این جلسه با موضوع و دستور کار ساماندهی واحدهای تولید ماسک خانگی و اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا، بررسی راهکارهای بهبود وضعیت گشت‌های مشترک، پرداختن به مقوله آموزش و پیشگیری از قاچاق، بررسی وضعیت نظارت بر داروخانه‌ها، باشگاه‌های ورزشی و مراکز عرضه محصولات سلامت محور و بهداشتی، تشریح اقدامات مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت‌محور، بررسی وضعیت پیشرفت و عملیاتی شدن مصوبات سال قبل گذشته، برگزار شد.

 برخورد جدی با فروشنده‌های تلفنی کالاهای سلامت‌محور و دارو 

«علی خداویسی»، دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان از شناسایی فروشنده‌های تلفنی کالاهای سلامت‌محور و دارو خبر داد و اظهار داشت: با توجه به اینکه در برخورد با این افراد علاوه بر بحث قاچاق، موضوع تقلبی بودن کالاهای آنان نیز مورد توجه است، شناسایی و معرفی آنان به پلیس امنیت اقتصادی در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه یکی از محورهای اصلی در بحث پیشگیری با قاچاق کالا مقوله «آموزش» است، گفت: حضور کارشناس در حوزه قاچاق کالاهای سلامت محور در برنامه‌‎های صدا و سیمای کردستان از اصلی‌ترین فعالیت‌هایی است که در راستایی تحقق این هدف می‌توان به کار بست که متأسفانه با وجود پیگیری‌های متعدد، این مهم در امسال کماکان تحقق نیافته است.

خداویسی با ذکر اینکه ستاد مرکزی و کمیسیون قاچاق بر سامانه‌ها تأکید ویژه دارد، افزود: دستگاه‌هایی که مرتبط با سامانه‌ها هستند به ویژه سازمان صمت به دلیل فعال شدن سامانه انبارها، بایستی هر چه سریع‌تر تمامی فعالیت‌های خود را از حوزه سنتی به سیستمی تغییر دهند.

وی با بیان اینکه در برخورد با قاچاق کالاهای سلامت محور هیچ اغماضی پذیرفته نیست، تصریح کرد: از تمام اعضای کارگروه درخواست کرده تا پای کار آمده و عزم جدی را اعمال کنند. 

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با ابراز تأسف از اینکه گاهاً شاهدیم که برخی دستگاه‌ها در مقوله مقابله با قاچاق چندان دغدغه‌مند ورود نمی‌کنند، اظهار کرد: به دلیل اینکه قاچاق کالاهای سلامت محور با بحث سلامت مردم در ارتباط است، متولیان اصلی باید بازنگری در روند کارشان داشته باشند.

وی میزان کشفیات قاچاق کالای سلامت محور در دو ماهه نخست امسال در بحث دارو را 638هزار و 668 قلم خواند و خاطرنشان کرد: در زمینه کالاهای آرایشی و بهداشتی نیز طی این مدت 177هزار و 289 قلم کشفیات داشته‌ایم.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با تأکید بر اینکه فروشنده‌های تلفنی کالاهای سلامت‌محور و دارو شناسایی و به پلیس امنیت اقتصادی معرفی شوند، ادامه داد: در برخورد با این افراد علاوه بر بحث قاچاق، موضوع تقلبی بودن کالاهای آنان نیز مورد توجه است که باید به جد برخورد شود.

خداویسی وجدان کاری را بزرگترین هدیه خداوند دانست و یادآور شد: همگی با ارائه عملکرد مثبت و خوب بایستی در قبال وجدان خود، خداوند و مردم احساس مسئولیت کرده و نسبت به برخورد با متخلفان کوتاهی نداشته باشیم.

 فرآورده سلامت‌محور که برچسب تأیید سلامت نداشته باشد، قاچاق محسوب می‌شود 

«عطاءالله حیدری»، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان نیز با اشاره به اینکه هر فرآورده سلامت‌محور که برچسب تأیید سلامت نداشته باشد، قاچاق محسوب می‌شوند، اظهار کرد: در حوزه پخش مکمل‌های ورزشی تنها داروخانه‌ها مجاز به فروش هستند.

وی با ذکر اینکه بر اساس بازدیدهای میدانی بازرسان مشخص شده است که در داخل باشگاه‌ها و عطاری‌های سطح استان مکمل‌های ورزشی عرضه نمی‌شود، گفت: موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که نمی‌توان با یقین اعلام کرد این کالاها در خارج از این مراکز و فروش به صورت آزاد عرضه نمی‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با بیان اینکه هیچ توزیع داروی قاچاقی در سطح مراکز عرضه دارو و کالاهای سلامت محور استان کردستان وجود ندارد، تصریح کرد: تأیید این موضوع را می‌توان با تکیه بر آمار کشفیات قاچاق نیروی انتظامی اثبات کرد.

وی با اذعان به اینکه داروهای قاچاق به دلیل اختلاف قیمت دارای کشش برای عرضه در بازار آزاد است، تأکید کرد: باید با جدیت این موضوع مورد توجه قرار گرفته و نسبت به برخورد با متخلفان وارد عمل شد.

حیدری نشت کالای سلامت محور به بازار را دارای دو منبع دانست و گفت: در مرحله نخست تولیدکنندگان مادر قبل از برچسب زدن، تعدادی دارو را وارد بازار کرده و یا اینکه شرکت‌های پخش گاهاً با توزیع به اسم داروخانه‌های تعطیل این اقدام را انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با فعال شدن سامانه «تی تک» در یکسال اخیر حتی یک مورد از نشت کالای قاچاق از این دو طریق را شاهد نبوده‌ایم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در ادامه با ذکر اینکه کالاهای سلامت محور از لحاظ قیمت و اصالت، در سطح بازار از طریق سامانه کنترل و رصد می‌شود، خواستار نظارت و بازرسی تجهیزات پزشکی مستقر در مطب‌ها و مراکز خصوصی سطح شهر شد.

وی با تأکید براینکه استفاده از برچسب اصالت الزامی است، از کارگروه مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور درخواست کرد: در خصوص تعیین وضعیت داروخانه‌هایی که مؤسس آن فوت کرده و داروخانه کماکان فعال است، در کنار برخورد با 2 داروخانه شبانه‌روزی که ملزومات شبانه‌روزی بودنشان را رعایت نمی‌کنند، ورود کرده و به وضعیت آنان طبق قانون رسیدگی شود.

 فروش اقلام بهداشتی و ماسک به صورت موتوری در سنندج 

«سوسن عباس پناه» معاون اجرایی سازمان ساماندهی مشاغل علوم پزشکی کردستان در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه برخورد با متخلفان حوزه قاچاق محصولات سلامت محور نیازمند برگزاری گشت مشترک است، اظهار کرد: در کنار برگزاری گشت‌های مشترک سازمان‌های متولی مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور، گشت‌های خاص علوم پزشکی نیز در حال برگزاری است.

وی با بیان اینکه پس از برگزاری گشت‌های بازرسی در یکماه اخیر یک کارگاه غیر مجاز تولیدی شناسایی و پلمب شد، گفت: چند کارگاه خانگی تولید ماسک و موارد بهداشتی مرتبط با کرونا نیز در سطح استان شناسایی شده که در صورت هماهنگی با گشت مشترک می‌توان با این موارد نیز برخودر قانونی کرد.

عباس‌پناه با بیان اینکه برخی از تولیدکنندگان اقلام بهداشتی و ماسک به صورت موتوری نسبت به فروش محصولاتشان اقدام کرده‌اند، گفت: این افراد محصولات تولیدی خود را به وسیله پیک موتوری به دست مشتری رسانده و مکان خاصی ندارند.

معاون اجرایی سازمان ساماندهی مشاغل علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه از واحدهای عرضه تجهیزات پزشکی نیز بازرسی‌های روتینی شده است، تأکید کرد: نظارت بر واحدهای تولیدی با جدیت دنبال شده و شرکت‌ها ملزم به ثبت‌نام در سامانه شدند.

 رشد اجناس تقلبی بیش از کالاهای قاچاق در سطح بازار  

محمود ولی‌محمدی، نماینده سازمان صمت استان کردستان نیز با بیان اینکه سازمان صمت در گشت‌های مشترک شرکت نمی‌کنند، اظهار کرد: این امر باعث شده است در چند ماه اخیر برگزاری گشت‌های مشترک با چالش روبه‌رو شده است.

وی با بیان اینکه فرآیند ثبت شرکت‌های پخش اقلام آرایشی، بهداشتی در سامانه تی تک از سال گذشته شروع شده و بایستی امسال به اتمام برسد، تصریح کرد: متخلفان در بحث ثبت در سامانه تی تک به تعزیرات معرفی و  اقدام قانونی با آنان خواهد شد.

نماینده سازمان صمت استان کردستان با درخواست اینکه گشت‌‎های مشترک بایستی تجمیع و توسط یک نهاد مرجع برنامه‌‎ریزی شود، گفت: تعداد دستگاه‌های حاضر در گشت مشترک به ویژه انتظامی و تعزیرات بیشتر شود تا بتوان با آنان به صورت جد برخورد کرد.

وی با ذکر اینکه اجناس تقلبی بیش از کالاهای قاچاق در سطح بازار نمود یافته است، گفت: در مواردی مشخص شده که کالاهای برند و مارک به صورت زیرزمینی تولید و عرضه می‌شوند.

محمدی دلیل عدم شرکت بازرسان صمت در برخی گشت‌های مشترک را پیک کاری خواند و توضیح داد: در صورت تعریف کارگروه‌های تخصصی می‌توان برگزاری گشت‌های مشترک را مدیریت کرد.

 شناسایی یک باشگاه متخلف در زمینه مواد نیروزا در سنندج 

محمدرضا رضایی نماینده ورزش و جوانان نیز در خصوص پخش مواد نیروزا و مکمل‌های ورزشی، گفت: در این زمینه با یک باشگاه ورزشی عرضه مواد نیروزا و مکمل‌های ورزشی برخورد شده است. 

انتهای پیام/483/ی

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon