اجرای سند کاهش حوادث از تابستان گذشته در استان مرکزی آغاز شد


اجرای سند کاهش حوادث از تابستان گذشته در استان مرکزی آغاز شد

گروه استان‌ها- استاندار مرکزی گفت: اجرای سند کاهش حوادث به شکل استانی از تابستان گذشته در استان مرکزی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سید علی آقازاده ظهر امروز در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی با اشاره به اقدامات کشور در حوزه بحران اظهار داشت: ایران جزو کشورهایی است که بحران‌های بسیاری دارد و بنابر آمار ایران جزو 10 کشور نخست دنیا در بروز بحران‌های متعدد و متنوع است.

وی افزود: باتوجه به ابتکارات و تجربه‌های موجود در بحران‌های مختلف، ایران با وجود همه مشکلات از جمله جنگ اقتصادی و تحریم‌ها جزو کشورهای موفق در حوزه مدیریت بحران است به طوری که 25 بالگرد در 2 سال گذشته به ویژه در زلزله کرمانشاه تامین شد اما هیچ کشوری راضی به فروش بالگرد نبود.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه همه امکانات و تجهیزات مورد نیاز کشور در مقابله با بحران‌ها دارای مشکلاتی مالی و اعتباری است، گفت: بحران‌هایی که امروز گریبان بشر را گرفته ناشی از دستکاری بشر، تغییرات اقلیمی، صنعت و استفاده نابجا از مواهب طبیعی و زیرزمینی است که بخش عمده‌ای از این بحران‌های کشور را سبب شده است.

آقازاده تصریح کرد: روزانه 70 زمین‌لرزه در کشور اتفاق می‌افتد که درجات آنها متفاوت است و در 8 سال اخیر که وقوع حوادث غیرمترقبه برای کشور آسیب بود اما به خوبی مدیریت و با حضور مردم و نیروهای نظامی، انتظامی، سپاه و دستگاه‌های دولتی و خدمات‌رسان مشکلات برطرف شد در صورتیکه در این شرایط با این بعد از بحران‌ها با وجود کمبود اعتبارات و امکانات اما به خوبی خدمت‌رسانی و بازسای‌ها انجام شد.

وی تصریح کرد: زلزله کرمانشاه معجزه بود اما افرادی هم به دنبال بهانه بودند در صورتی که  تاریخ در آینده نشان می‌دهد که ایران در مقابله با بحران‌ها به ویژه در 8 سال گذشته چه عملکردی داشته و خدمات بسیاری ارائه شده است.

استان مرکزی در مقابله با آنفولانزای فوق حاد پرندگان عملکرد خوبی داشت

استاندار مرکزی با اشاره به وقوع بحران در جامعه گفت: می‌توان به بحران وقوع سیل، خشکسالی، آتس سوزی‌ها، بحران محیط زیست، بیماری‌های مختلف و کمبود برق، آب، سرمازدگی و کمبود مرغ اشاره کرد به طوری که در زمستان سال گذشته کمبود برق مشکل ایجاد کرد اما مدیریت شد بنابراین باید از این تجریبات در آینده به خوبی استفاده کنیم.

آقازاده تصریح کرد: در پاییز سال گذشته بنابر گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، استان مرکزی در مقابله با آنفولانزای فوق حاد پرندگان عملکرد خوبی داشت به طوری که در صورت عدم کنترل تالاب میقان همه استان درگیر این بیماری می‌شد بنابراین تالاب  در شرایطی که بودجه و اعتبار کافی نبود مدیریت شد و برای دامپزشکی و محیط زیست اعتبار خوبی در نظر گرفته شد.

وی تصریح کرد: گروه‌های مردمی  وارد میدان شدند و در نهایت بیماری کنترل شد اما بیماری کرونا در 8 سال گذشته بیشترین خسارت را به کشور وارد کرد به کشوری که واکسن، دارو، مواد غذایی و غیره نمی‌دهند اما توانست بیماری کرونا را در فرصت 16 ماهه با مدیریت صحیح کنترل کند.

اقدامات و تجریبات در سازمان مدیریت بحران کشور برای آیندگان ثبت شود

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه کشور به صورت دائم درگیر بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی است اما همه مدیریت می‌شود، گفت:  کرونا جلوه جدیدی از حضور مردم با همکاری مسئولان در صحنه بود که وارد میدان شدند و یکی از بهترین همکاری‌ها بودکه این بیماری امروز در سراشیبی سقوط آزاد قرار گرفته و امیواریم با شروع واکسیناسیون عمومی و گسترده با واکسن‌های ایرانی و تلاش کادر درمان، پزشکان و پرستاران و غیره شاهد افول این بیماری در پایان دولت دوازدهم باشیم.

آقازاده خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌شود همه اقدامات و تجریبات در سازمان مدیریت بحران کشور برای آیندگان ثبت و به مردم ارائه گزارش شود بنابراین اقدامات مختلف در زمینه زلزله کرمانشاه، آذربایجان شرقی، سیل و غیره باید در تاریخ مدیریت بحران کشور ثبت شود.

وی تصریح کرد: اعتبار مهمی در بودجه کشور برای ستاد مدیریت بحران کشور درنظر گرفته شده که اختلاف نظری بین سازمان برنامه و بودجه و این ستاد وجود دارد به طوری که اعتبارات به خوبی پرداخت نمی‌شود به عبارتی از سازمان برنامه و بودجه به صورت مستقیم پرداخت می‌شود بنابراین امیدواریم همه دستگاه‌ها برای بودجه سال 1400 تلاش کنند و از طریق مجلس هم موضوع پیگیری شود.

با وقوع سیل بخشی از جاده چهرقان از بین رفته است

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه موضوع امهال تسهیلات کشاورزان در دستورکار قرار می‌گیرد، گفت: اختصاص یک دستگاه تراکسور به ارزش 5 میلیارد تومان، اختصاص 2 میلیارد تومان اعتبار برای تدوین سند مقابله با بحران استان، اختصاص اعتبار مورد نیاز برای احداث و ایجاد یک مرکز اطفای حریق در اراک برای کنترل مراتع و خرید و تامین 6 دستگاه خودروی کمک‌دار به جهادکشاورزی و برای ادارات کل حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیرداری، هواشناسی مهمترین درخواست استان است.

آقازاده افزود: با وقوع سیل بخشی از جاده چهرقان از بین رفته و در روستا آب‌بندی را تخریب و به منازل روستایی هم خسارت وارد کرده که بخشی از جاده ترمیم شده اما به سبب نبود اعتبارات آسفالت نشده است به همین سبب نیازمند تخصیص اعتبار برای انجام این کار است.

پروژه‌های نیمه تمام ناشی از سیل فروردین 98 حدود 10 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

 وی افزود: در گذشته پلی در احداث سد الغدیر ساخته شده و محل تردد روستاییان بوده که در نوروز 98 با وقوع سیل از بین رفت اما اکنون ساخته شده و حدود 15 میلیارد تومان اعتبار باید به آن تخصیص داده شود و پروژه‌های نیمه تمام ناشی از سیل فروردین 98 حدود 10 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

استاندار مرکزی عنوان کرد: بنیاد مسکن استان در حدود 2 سال اخیر کار بزرگی در روستا انجام داد به طوری که در بازسازی مناطق سیل زده و منازل آسیب دیده و بهسازی روستاها سبب شده تا امروز مهاجرت معکوس داشته باشیم و حدود 60 میلیارد تومان برای کارهای باقی مانده از آسیب‌های ناشی از سیل نیاز داریم.

انتهای پیام/713/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon