زاخارووا: اتحادیه اروپا حق ندارد از موضع قدرت با روسیه صحبت کند
سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که مقامات مسکو گفتوگوی از موضع قدرت بروکسل را تحمل نمیکنند و تنها به شرط احترام متقابل و بر اساس منافع مشترک حاضر به مذاکره با اتحادیه اروپا خواهند بود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "ماریا زاخارووا" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در حاشیه کنفرانس بین المللی اقتصادی در سنپترزبورگ اعلام کرد که این کشور چنین موضع گیری از سوی بروکسل را تحمل نمیکند که "باید با مسکو از موضع قدرت صحبت کرد".
زاخارووا گفت: «ما به خوبی میدانیم که از چه چیز صحبت میکنیم. این موضع گیری مقامات اتحادیه اروپا کاملاً غیرقابل قبول است که میگویند با روسیه باید از موضع قدرت گفتگو کرد. ما چنین سخنانی را تحمل نخواهیم کرد و آنها به خوبی به این مسئله واقفند.»
وی تأکید کرد: «روسیه همواره از برقراری گفتگوهای سازنده و چندجانبه با اتحادیه اروپا حمایت کرده است، ولی این مذاکرات باید برابر و همراه با احترام متقابل باشد، نه آنکه تحت تأثیر فریادهای واشنگتن بر سر بروکسل انجام گیرد. مذاکرات مسکو و بروکسل تنها باید بر اساس حقوق بین المللی و منافع متقابل شکل بگیرد و در غیر این صورت غیرقابل قبول خواهد بود.»
این دیپلمات همچنین یادآور شد که فهرست کشورهای غیردوست روسیه، یک ابزار سیاسی نیست، بلکه پاسخی به اقدامات خصمانه این کشورهاست. وی افزود: «همه میدانند که انتشار این فهرست به خودی خود هدف ما نبوده و یک انتخاب راهبردی و ابزاری برای فعالیت سیاسی روسیه نیست. ما مجبور به نشان دادن واکنش مناسب به اقدامات خصمانه برخی کشورهای غربی شدهایم.»
زاخارووا درباره امکان گسترش این فهرست (که در حال حاضر تنها آمریکا و جمهوری چک را شامل میشود) گفت که در حال حاضر اطلاعی در این خصوص ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پاسخ به سئوال دیگری نیز واکنش اتحادیه اروپا به فرود اجباری هواپیمای مسافربری خطوط هوایی "رایان ایر" در مینسک را بعنوان اعمال فشار سیاسی بر دولت بلاروس ارزیابی کرد.
وی توضیح داد: «این واقعیت که جامعه بین المللی باید فرصت داشته باشد تا بر اساس عقل سلیم و به تدریج و با بررسی تمامی اطلاعات و با کمک کارشناسان امر درباره چنین حادثهای نتیجه گیری کند، برخوردی منطقی است که نمونه آن واکنش روسیه به این ماجرا بود. ولی برخورد کشورهای غربی با این مسئله دقیقاً با هدف اعمال فشار سیاسی بیشتر بر دولت بلاروس صورت گرفت و آنها از این حادثه بعنوان ابزاری مناسب برای رسیدن به این هدف خود استفاده کردند که مسلماً قابل قبول نیست.»
به گفته وی، از جمله دیگر ابزارهای غربیها، دخالت در امور داخلی کشورها، اعمال فشار بر دولتهای نامطلوب، اظهارات تند و تهاجمی و البته "تهاجم اطلاعاتی" است که نمونههای آن بسیار زیاد است.
انتهای پیام/