شروط صنعا و پشت پرده رایزنی تلفنی وزیرخارجه آمریکا با همتای عمانی درباره یمن
شروط صنعا، عقب نشینی آمریکا از تهدیدات خود علیه انصارالله، حمایت آلمان از صنعا، اذعان «گریفیث» به هدف واقعی تحرکات اخیر در موضوع یمن و تظاهرات گسترده در تعز و ضرب الاجل سه روزه به دولت «هادی» از مهمترین اخبار یمن هستند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از المسیره، صنعا به طور رسمی موضع خود را در قبال تهدیدات اخیر آمریکا علیه یمن اعلام کرد.
«حسین العزی» معاون وزیر خارجه در دولت نجات ملی یمن گفت: تهدید آمریکا علیه یمن چیزی را تغییر نمیدهد و عزم صنعا برای تسریع در آزادسازی مأرب و کل یمن و بیرون راندن اشغالگران را تقویت میکند.
یادآور میشود که وزارت خارجه آمریکا مدعی شده بود: حوثیها به حملات ویرانگر خود به مارب ادامه میدهند که از سوی جامعه بین المللی محکوم شده است. این وضعیت باعث انزوای بیشتر حوثیها میشود.
صنعا بر شروط خود افزود
صنعا سقف خواستههای خود را دربرابر فشارهای آمریکا افزایش یافت و در این راستا «محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن اعلام کرد که صنعا آماده ورود به گفتگو با هدف دست یابی به راهکار سیاسی برای بحران را دارد.
وی با اشاره به اینگه گفتگوهای اخیر تنها پوششی برای پیشبرد اهداف خاص با توجه به تمرکز آن بر موضوع مأرب بود، شرط جدید خروج نظامیان خارجی از یمن را هم به شرطهای قبلی شامل پایان محاصره و جنگ یمن افزود.
وی در گفتگویی تلویزیونی گفت: در سایه محاصره و بمباران نمیتوان به گفتگو پرداخت. عدم توجه به خواستههای صنعا به صلح منجر نخواهد شد.
البخیتی از ادامه پیشروی در مإرب هم سخن گفت و اعلام کرد: مأرب به عنوان اتاق عملیات جنگ علیه صنعاست.
صنعا در مذاکرات اخیر بر موضع ثابت در پایان محاصره و توقف جنگ تاکید کرده بود و خروج نظامیان خارجی سقف خواسته های آنرا بالا میبرد و توپ را به زمین آنها میاندازد.
اذعان گریفیث به هدف واقعی تحرکات اخیر در موضوع یمن
«مارتین گریفیث» نماینده سازمان ملل در امور یمن امروز شنبه به ماهیت واقعی تحرکات اخیر بین المللی در پرونده یمن اذعان کرد و گفت که صلح مورد نظر نیست.
در یک بیانیه که وی در شبکه اجتماعی با اشاره به تمرکز طرفهای بین المللی و در راس آنها آمریکا بر توقف نبرد در مأرب آخرین مرکز نیروهای وابسته به ائتلاف سعودی در شمال یمن، گفت: هدف تلاشها کسب دستاورد نظامی بوده است.
این اظهارات «گریفیث» پاسخی قوی به ادعاهای آمریکا علیه انصارالله و مسئول دانستن آن است.
حمایت آلمان از صنعا
سخنگوی وزارت خارجه آلمان بر حمایت از خواسته صنعا در پایان محاصره قبل از آتش بس تاکید کرد و همه برگههای آمریکا که بر آتش بس و نادیده گرفتن مصائب انسانی یمنیها اصرار دارد، برهم زد.
آلمان اعلام کرد که حامی طرح «مارتین گریفیث» که شامل بازگشایی فرودگاه صنعا، بندر الحدیده و برقراری آتش بس در یمن و به دنبال آن مذاکرات فراگیر، است.
«دنیس کومیتات» با اشاره به اینکه تلاشهای بین المللی برای برقراری صلح در یمن به جایی نرسیده است، افزود: جامعه جهانی حامی نماینده سازمان ملل در امور یمن و تلاشهای او است.
پشت پرده رایزنی وزیر خارجه آمریکا با همتای عمانی
منابع دیپلماتیک در عمان به پشت پرده تماس تلفنی «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا با همتای عمانی وی که عمدتا درباره یمن متمرکز بود، پرداختند.
این پس از آن رخ میدهد که آمریکا، صنعا را مسئول عدم پیشرفت در مذاکرات دانسته بود.
بلینکن در این تماس تلفنی از تهدید به انزوای یمن عقب نشسته و آنرا در راستای راضی نگه داشتن متحدانش منطقه ای واشنگتن دانسته است.
یمن رکن فعال در محور مقاومت
«عبدالله صبری» سفیر یمن در سوریه اعلام کرد: یمن رکن فعالی در محور مقاومت است.
وی افزود: ویژگی متمایزکننده ملت یمن آمادگی برای تحمل شرایط علیه آن است تا رکن فعالی در معادله منطقه ای و یاری فلسطین باشد.
تظاهرات گسترده در «تعز» و ضرب الاجل سه روزه به دولت «هادی»
تظاهرات گسترده در شهر «تعز» تحت سیطره نیروهای وابسته به دولت «هادی» در اعتراض به فساد و نبود خدمات و نیز به سبب اوضاع اقتصادی نابسامان وگرانی، برگزار شد.
تظاهرات کنندگان خواستار برکناری مسئولان فاسد در اسرع وقت و بدون تاخیر شدند و از «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری خواستند که استاندار و دیگر مسئولان امنیتی را برکنار کند.
تظاهرات کنندگان اعلام کردند که اگر ظرف سه روز مسئولان برکنار نشوند، اقدامات تشدید خواهد شد.
رفع توقیف دو کشتی تلاشی برای بهبود چهره مخدوش سازمان ملل در یمن
«عمار الاضرعی» مدیر اجرایی شرکت نفت دولت نجات ملی یمن با اشاره به آزادی برخی از کشتیهای توقیف شده حامل سوخت برای یمن آنرا اقدامی برای بهبود چهره مخدوش سازمان ملل در دنیا توصیف کرد.
وی در جریان تجمع اعتراض آمیز کارکنان شرکت نفت در برابر دفتر سازمان ملل در صنعا که با عنوان ادامه راهزنی کشتی و افزایش رنجهای ملت یمن برگزار شد، گفت: رسیدن دو کشتی به بندر الحدیده در حالی که بقیه کشتیها همچنان در ساحل جیزان در توقیف هستند و با وجود داشتن مجوز اجازه تردد به آنها داده نمیشود، تلاشی برای بهبود چهره سازمان است.
الاضرعی بیان کرد: کشورهای ائتلاف و در راس آنها آمریکا و با مشارکت سازمان ملل مسئول کامل اوضاع در یمن هستند.
علاوه بر آن کارکنان شرکت نفت یمن، سکوت خفت بار سازمان ملل در قبال اقدامات ائتلاف سعودی در راهزنی کشتیهای حامل سوخت و ممانعت از رسیدن آنها به بندر الحدیده و افزایش رنج ملت یمن را محکوم کردند.
آنها از آزادگان دنیا خواستند که در کنار ملت یمن باشند و به کشورهای ائتلاف فشار وارد کنند.
کارکنان شرکت نفت یمن از سازمان ملل خواستند که در راستای بازگشایی فرودگاه بین المللی صنعا و بندر «راس عیسی» و دور نگه داشتن اقتصاد یمن از هدف قرار گرفتن، حرکت کند.
انتهای پیام/