جهادگران جبهه منتظران خورشید برای کودکان کورهنشین برنامههای فرهنگی اجرا کردند + عکس
ترکیبی نامأنوس و ناخوشایند از یک محله کوچک و کمجمعیت که حال و روز مردمانش هم مثل حال محلهشان پرغصه و پرقصه است؛ قصههایی از زندگی در نهایت فقر و نداری و محرومیت از امکانات حداقلی زندگی شهری که تمامی ندارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هرچه به روزهای پایانی ماه خرداد نزدیک میشویم، فضای کشور سیاسی و انتخاباتی میشود اما در گوشه و کنار شهر تهران که پایتخت ایران نام گرفته است، مردمی زندگی میکنند که دور از هیاهوهای انتخاباتی در فقر به سر میبرند و به دنبال تأمین مایحتاج اولیه خودشان هستند.
غصهها و قصههای ناتمام حاشیهنشینان دولتخواه
درست پیش پای اتوبان آزادگان، همانجا که چند متر بالاترش ساختمانهای نوساز و آپارتمانی چشمانت را پر میکند، نگاهت به اتاقکهای نیمساخته بدون برق و گاز میافتد. زبالههای پهنشده در کناره معابر خاکی و انبوه سگهای ولگرد را هم که به آنها اضافه کنی، میشود ترکیبی نامأنوس و ناخوشایند از یک محله کوچک و کمجمعیت که حال و روز مردمانش هم مثل حال محلهشان پرغصه و پرقصه است؛ قصههایی از زندگی در نهایت فقر و نداری و محرومیت از امکانات حداقلی زندگی شهری که تمامی ندارد.
محله دولتخواه در منطقه 19 تهران واقع شده است که در جنوبیترین بخش این منطقه، تعدادی خانواده ایرانی و اتباع در کنار کورهپزخانهها سکونت دارند و بدون هیچ امکانات شهری، زندگی میکنند.گروه جهادی منتظران خورشید در سالروز قیام 15 خرداد با کاوران "در پرتو ولایت" در منطقه کورهپزخانههای محله دولتخواه به اجرای مراسم پرداختند.
مسکن مهمترین مسئله حاشیهنشینان
رفع آسیبهای اجتماعی یک اقدام فوری و جامع از سوی دولت را میطلبد؛ این نکته را "اسماعیل احمدی" مسئول گروه جهادی منتظران خورشید به خبرنگار فرهنگی تسنیم گفت و افزود: رسیدگی به مناطق محروم شهر تهران که تعداد خانوارهای زیادی را هم در برنمیگیرد، برای دولت هیچ کاری ندارد. هزینههایی که میتواند این مناطق را از حاشیهنشینی در بیاورد برای دولت، چیزی نیست و شاید اگر برخی مسئولان، بخشی از حق مأموریتهایشان را که با عناوین مختلفی دریافت میکنند و هیچ اتفاقی هم در جریان کشور نمیافتد را صرف این مناطق کنند، میتوانیم کشورمان را آباد کنیم. دولت به راحتی میتواند زمینهایی که این افراد در آن سکونت دارند، بسازند و بهصورت استیجاری در اختیارشان قرار دهند و با مدیریت شهرداری مناطق، مردم را از مشکل مسکن رهایی خواهد ساخت. گروههای جهادی تا چه زمانی غذا و مایحتاج این افراد را تهیه خواهند کرد؟. اصل مشکل مردم، مسکن است. در این سالها هیچ اتفاقی برای مسکن مردم نیفتاده است.
وی ادامه داد: جبهه جهادی منتظران خورشید از سال 1381 فعالیت جهادی خود را آغاز کرد. بعد از 19 سال حدود 140 روستا را از سراسر کشور همچون سیستان و بلوچستان، قم، استان مرکزی و استان تهران تحت پوشش قرار داده است که انواع خدمات را در حوزههای اشتغال، کارآفرینی، آموزشی و فرهنگی، ورزشی و هنری و بهداشت و درمان اجرا میکند. برنامهها در دو بخش کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت انجام میگیرد. اردوهای جهادی در این سالها برای خدمترسانی به مردم برگزار میشود.
احمدی با اشاره به خدمات ارائه شده در این گروه جهادی گفت: خدمات درمانی در حوزه مامایی، چشمپزشکی، اطفال و قلب از فعالیتهای کادر درمان این گروههای جهادی است. هدفمان از ارائه خدمات درمانی به مردم مناطق محروم این است که مرهمی باشد برای اینکه بخشی از دردهای جامعه برطرف شود. در بخش میانمدت سعی کردهایم در حوزه خانهسازی، مدرسهسازی و احداث خانه بهداشت، غسالخانه و مسجد فعالیت کنیم. اتکا ما بیشتر به خیران و مردم خیراندیش و نیکاندیش است. در بخشهای عمرانی که نیازمند تأمین منابع مالی و اعتبار است سعی داشتهایم با حمایت نهادها و دستگاهها اینگونه مسائل را پیگیری کنیم که البته اقدامات خوبی در این خصوص هم صورت گرفته است.
جهادگران در حل مسئله محرومیتزدایی پیشگاماند
مسئول گروه جهادی منتظران خورشید با گلایه از کمتوجهی نهادهای متولی در حوزه محرومیتزدایی گفت: ایام ارتحال حضرت امام خمینی (ره) استنباط و پیشبینی ما بر این بود که دستگاهها و نهادهای متولی که باید در حوزه خدمات شهری و محرومیتزدایی اقدامی انجام دهند در این روزهای منتهی به انتخابات سرشان گرم چیزهای دیگری باشد، بنابراین ما و دیگر گروههای جهادی بهصورت خودجوش اقدام به برگزاری مراسم در مناطق حاشیهنشین داشتند. در ایام سالروز ارتحال حضرت امام (ع) و قیام 15 خرداد، مراسمی را در 4 منطقه تهران اعم از منطقه کویرآباد جاده ورامین، شهرک گلستان شهرری، کورهپزخانه دولتخواه و ساکنان عزیز دروازهغار (محله هرندی) برگزار کردیم. حضرت امام (ره) همواره توجه خاصی به کوخنشینان و مستضعفان داشتند؛ بنابراین اگر قرار باشد این افراد به فراموشی سپرده شوند؛ اساس انقلاب فراموش خواهد شد. به همین خاطر، شاید میتوانستیم برای عموم مردم این مراسم را برگزار کنیم اما به این نتیجه رسیدیم که برای افراد مناطق محروم مراسم را برگزار کنیم تا بخشی از تکلیف خود را در حق امام راحل (ره) اجرا کرده باشیم.
احمدی با بیان اینکه دولت آینده باید مسئله حاشیهنشینی را جدی بگیرد، گفت: حاشیهنشینی در این سالها زیاد شده است. دولت در سالهای اخیر به طور کلی معضل حاشیهنشینی را رها کرده است. آنهایی که ثروتمند بودند و کاخنشین بودند تا توانستند در این سالها، مالاندوزی کردند و به پولهای هنگفت رسیدند و مقابل آن، شکافهای زیادی در قشر متوسط و ضعیف جامعه بهوجود آمد و کمر مردم را شکست.
مدیر گروه جهادی منتظران خورشید معتقد است با توجه به همه مشکلات بهوجودآمده برای مردم نیازمند، باز هم ناامیدی را به جامعه القا نخواهیم کرد. همانطور که رهبر انقلاب اسلامی نیز اشارهای داشتند همین گروههای جهادی بدون چشمداشت و مالاندوزی در همه فصول در خدمت محروماناند و همین نکته امیدی بر ادامه زندگی و رفع محرومیتزدایی خواهد بود. اگر دولت جدید نیز بتواند با داوطلبان و جهادیها بحث آسیبهای اجتماعی را پیش بگیرد قطعاً ایران اسلامی سرافراز را خواهیم داشت و یقین داریم که به نقطه مطلوب خواهیم رسید.
انتهای پیام/