قطعی برق در شهرک صنعتی خرمشهر؛ تولید کنندگان از ضررهای مالی میگویند
گروه استانها_ قطعی برق در شهرکهای صنعتی خرمشهر و آبادان سبب ایجاد خسارت، کاهش شیفت کاری و افزایش هزینههای واحدهای تولیدی این دو شهر شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمشهر، نامگذاری سال 1400 از سوی مقام معظم رهبری به نام تولید، پشتیانیها و مانع زداییها باهدف رشد تولید و توان داخلی صورت گرفته است و هر اقدامی که در خلاف روشها و اهداف تحقق این شعار انجام شود تولید را تضعیف کرده و مانعی بر سر راه آن است.
صنعت برق یکی از زیرساختهای حیاتی و بنیادین واحدهای تولیدی محسوب شده و نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور به دلیل ضرورت نیاز در فرآیند تولید محصول و در نهایت تولید ناخالص داخلی، ایفا میکند که درواقع انرژی برق ضمن آنکه سبب رشد کیفی زندگی مردم میشود، رابطه مستقیمی با توسعه پایدار، رونق و حمایت از بخش تولید دارد.
قطع برق واحدهای تولیدی خرمشهر و آبادان
مدیر توسعه نواحی صنعتی سازمان منطقه آزاد اروند در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمشهر، اظهار داشت: برق واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی خرمشهر از ساعت 12 تا 5 بعدازظهر قطع میشود و چرخ تولید را در این ساعات متوقف میکند.
رضا صلبوخی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی 2 یا 3 شیفت کار میکنند تصریح کرد: قطعی برق فعالیت آنها را تک شیفت کرده و حجم تولید را تا حد زیادی پایین آورده است که با وجود هزینههای سرسام آور از جمله دستمزد، بیمه، عیدی سنوات و غیره ، این کاهش تولید فشار زیادی به آنها وارد کرده است.
افزایش هزینههای تولید
مدیر توسعه نواحی صنعتی سازمان منطقه آزاد اروند اعلام کرد: وقتی برق صنعت قطع شود مشکلات زیادی را برای حوزه تولید و سرمایهگذاری ایجاد میکند که یکی از آنها افزایش هزینههای تولید است.
صلبوخی ببیاد داشت: درحالی که در سهماهه نخست سالی قرار داریم که توسط مقام معظم رهبری به نام تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی ها نامگذاری شده، مانعی بزرگ به نام قطعی برق به مشکلات تولیدکنندگان اضافهشده است.
وی افزود: قطعی برق و توقف کار واحدهای تولیدی همچنین سبب شده که این واحدها نتوانند به تعهداتی که دارند عمل کنند.
مدیر توسعه نواحی صنعتی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در آبادان و خرمشهر دو نیروگاه تولید برق وجود دارد که برق موردنیاز این شهرها را تأمین میکنند.
صلبوخی تصریح کرد: ما خواستار جلوگیری از این قطعی برق هستیم تا بیشازپیش شاهد رشد و شکوفایی در تولید باشیم و گامی در راستای مانع زدایی از تولید و تحقق شعار سال برداریم.
مجید نوری مدیرعامل یک شرکت تولیدی در خرمشهر نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمشهر، اظهار داشت: شرکت ما پالتهای پلاستیکی تولید میکند و در شهرک صنعتی خرمشهر قرار دارد.
وی بابیان اینکه ما مواد مذاب را قالب میریزیم و پس از خنک شدن و شکل گرفتن قالب، بازشده و پلاستیک خارج میشود، بیان کرد: قطعی برق صدمات سنگینی به واحد ما زده است.
نوری افزود: وقتی مواد در قالب ریخته میشود و وسط کار برق قطع میشود آن مواد بهصورت ناقص در قالب سرد میشود و بعد از اتصال مجدد بین 7 تا 8 ساعت طول میکشد تا گرمای لازم برای ذوب مجدد آن را به دست بیاوریم.
وی بیان کرد: بعد از گرم شدن کوره و گرفتن گرمای لازم نیز مواد به قالب چسبیدهاند و باید دور انداخته شود و بخشی از مواد و تجهیزات ما از بین میرود.
روزانه 8 میلیون تومان ضرر
این تولیدکننده خرمشهری با اشاره به ضرر ناشی از قطع برق، گفت: تکرار این موضوع سبب شده تا روزانه بین 7 تا 8 میلیون تومان ضرر داشته باشیم.نوری افزود: با توجه به کامپیوتری بودن تجهیزات ما، بعد از اتصال مجدد برق، فشار آن تجهیزات الکترونیکی ما را میسوزاند که علاوه بر ضرر 70 میلیون تومانی، تعویض قطعات حداقل 3 تا 4 روز واحد ما را تعطیل میکند.
مدیرعامل این شرکت تولیدی عنوان کرد: برای تعویض قطعات سوخته باید تجهیزات سنگین پایین آورده شوند و کار راحتی نیست. همچنین با توجه به نایاب بودن قطعات الکترونیکی، جای گزین کردن آنها کار بسیار سختی است.
وی افزود: قبل از خاموشی نیز اطلاعی به ما نمیدهند تا حداقل دستگاهها را خاموشکنیم و تا حجم خسارات واردشده به واحد تولیدی کمتر شود و با این شرایط ادامه کار برای ما سخت شده است.
به گزارش تسنیم، مشکلات اقتصادی و موانع پیش روی واحدهای تولیدی مانعی برای تحقق شعار سال هستند و امید است که متولیان امر با کمک به این بخش و جلوگیری از اقداماتی که به عرصه تولید در کشور ضربه میزنند، گام مثبتی در راستای پیشرفت کشور بردارند.
انتهای پیام/331/ ع