جدیدترین اخبار کرونا در ایران| رشد ۸۰ درصدی موارد ابتلا در ۲۴ ساعت گذشته / آیا پیک پنجم از هرمزگان آغاز میشود؟ / سیرنزولی کرونا در پایتخت متوقف شد + نقشه و نمودار
گروه استانها ـ بررسی آمارهای رسمی منتشر شده از وزارت بهداشت نشان میدهد روند نزولی پیک چهارم در سراسر کشور ادامه دارد اما شیب نزولی آن بسیار کم برآورد شده که همین روند عاملی برای نگرانیهای تازه و آغاز پیک جدیدی از همهگیری شده است.
بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، اگر آمارهای رسمی منتشر شده از همهگیری کرونا را در سراسر کشور به صورت نقطهای مورد بررسی قرار دهیم جای تردید نیست که اعداد و ارقام بیانگر بهبود شرایط است؛ اما در همین شرایط برخی شواهد بیانگر این نکته است که هنوز خطر برطرف نشده و در صورت سادهانگاری به احتمال زیاد درگیر پیک پنجم کرونا خواهیم شد.
در این زمینه البته اصلیترین نگرانی موضوع جابهجایی جمعیت در عین کاهش روند واکسیناسیون در سراسر کشور به دلیل بدقولی برخی کشورهای تولید کننده در تحویل سفارشهای ایران است.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند در شرایطی که خطر آغاز پیک پنجم کرونا آنهم با ویروسهای جهش یافته آفریقای جنوبی و هندی بسیار جدی شده کند شدن روند واکسیناسیون میتواند زمینه آغاز بحرانی تازه در کشور باشد.
در همین حال کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان و غذا و دارو ضمن تایید کمبود ایجاد شده واکسن به دلیل خلف وعده برخی کشورها در تحویل سفارشهای ایران گفت: این فراز و فرودها در واکسیناسیون معمول است و اتفاق نادری نیست درست همانطور که در کشورهای اروپایی نیز بعضاً به دلیل شرایط بحرانی دهکده جهانی تجربه شده است.
جهانپور همچنین تاکید کرد: براساس دوره تعیین شده انجام دو دوز تزریق با توجه به نوع واکسن مورد نظر نگرانی از بابت ایجاد مشکل در روند واکسینه کردن هموطنان نیست و با توجه به دوره زمانی تعیین شده وزارت بهداشت این کار را ادامه خواهد داد.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند: اگرچه احتمالاً به گفته مسئولان خللی در روند تکمیل مراحل واکسیناسیون هموطنان ایجاد نمیشود اما نباید فراموش کنیم تا رسیدن به سطوح استاندارد ایمنی سازی یعنی نزدیک به 70 درصد جمعیت فاصله بالایی داریم و این فاصله میتواند دردسرساز باشد.
گروه با اشاره به افزایش قدرت بیماری زایی ویروسهای جهش یافته درصورت ایجاد همهگیری تاکید میکنند عبور از مرز 82 هزار فوتی ناشی از ویروس منحوس بسیار سریع اتفاق خواهد افتاد و تجربه رکوردهای تازهای در این زمینه دور از انتظار نیست؛ به همین دلیل باید از هم اکنون برنامهریزی دقیقی برای افزایش و کنترل رعایت پروتکلهای بهداشتی داشته باشیم.
در همین حال تغییر معنادار آمارها در استان هرمزگان تاکیدی براین مدعاست که درصورت بیتوجهی و کاهش سطوح رعایت پروتکلهای بهداشتی این منطقه دروازه آغاز پیک پنجم کرونا خواهد شد درست همانطور که خوزستان در پیک چهارم به عنوان نقطه آغاز بحران در سراسر کشور شد و مشکلاتی را برای کادر درمانی ایجاد کرد.
در این زمینه شناسایی 30 نقطه بحرانی و نگران کننده در استان هرمزگان نه تنها باعث افزایش نگرانیها در زمینه آغاز پیک پنجم از این نقطه می شود بلکه به گفته کارشناسان بهداشت و درمان افزایش 40 درصدی موارد شناسایی جدید افراد بیمار در این منطقه زنگ خطری بسیار جدی برای سایر نقاط ایران بهخصوص استانهای همجوار است.
دو هفته آینده رکوردهای تازهای داریم
از سوی دیگر تاکید کارشناسان بهداشت و درمان براین است که تعطیلات اخیر احتمالاً میتواند در آینده نزدیک یعنی بعد از دوره نهفته ویروس رکوردهای تازهای از بیماری در کشور به ثبت برساند.
این گروه با اشاره به ارتباط مستقیم افزایش تردد بین شهری در دوره همهگیری با روند افزایشی نرخ شیوع میگویند: براساس مدلهای تعیین شده به ازای هر یک درصد افزایش تردد بین شهری یا همان جابهجایی گسترده جمعیت به میزان 1.9 درصد به تعداد بیماران افزوده خواهد شد که با درنظر گرفتن افزایش قدرت سرایت ویروسهای جهشیافته این اتفاق میتواند در 14 روز آینده در جداول آماری وزارت بهداشت خودنمایی کند.
از این رو با توجه به افزایش ترددهای بینشهری علیرغم محدودیتهای ایجاد شده بهخصوص در استانهای شمالی کشور و برخی مناطق خوش آب و هوا شاید بعد از این دوره تغییرات معنادار آماری در مناطق ییلاقی و ساحلی باشیم دقیقاً اتفاقی که در جزایر کیش و قشم در هفته گذشته تجربه شد و احتمالاً باید منتظر تغییر معنادار آمارها در کلانشهرهایی مثل تهران، اصفهان، تبریز و... باشیم.
توقف روند نزولی در پایتخت
استاندار تهران روز گذشته در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به روند بیماری کرونا اظهار داشت: در چهار روز اخیر روند کاهشی بستری را که قبلاً شاهد بودیم کم شده و چند روزی است که تعداد بستری ها ثابت مانده است.
انوشیروان محسنی بندپی همچنین تصریح کرد: این وضعیت نشاندهنده ضرورت تشدید نظارتها، مراقبتها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است چون درصورت بی توجهی به این شرایط احتمال بروز مشکل دور از انتظار نیست.
در این زمینه کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند افزایش تردد درونشهری تهران و جابهجایی گسترده جمعیت با استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی میتواند پاشنه آشیل ایجاد بحرانی تازه در تهران شناخته شود و به همین دلیل بهترین راهکار و کم هزینهترین آن رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت کامل از سوی هموطنان است.
تغییر معنادار آمارها تنها در 24 ساعت
همه برآوردها و البته گمانهزنیهای کارشناسان درحالی مطرح میشود که امروز براساس آمار رسمی وزارت بهداشت یکباره شاهد تغییرات معناداری در تمامی شاخصهای همهگیری کرونا در کشور بودهایم.
براساس آمارهای رسمی در 24 ساعت گذشته تعداد موارد ابتلا با رشدی معادل 80 درصد از 4907 مورد ابتلا در روز گذشته به 8846 مورد رسیده و در عین حال نرخ تعداد موارد بستری هم در همین بازه شاهد رشد 29.3 درصدی از 940 مورد به 1216 مورد افزایش داشته است.
این درحالی است که در مورد شاخص موارد بستری در بخش مراقبت ویژه تغییر محسوسی تجربه نشده و حتی شاهد کاهش جزئی در این بخش بودهایم چون تعداد 3687 مورد بستری در این بخش روز گذشته ثبت شده و امروز در آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت رقمی معادل 3620 مورد رسیده است، اما کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند با درنظر گرفتن این شاخص که تقریباً 30 درصد از موارد بستری معمولاً در طول دوره درمان به بخش مراقبتهای ویژه منتقل میشوند باید منتظر تغییر در این شاخص در روزهای آینده باشیم.
از سوی دیگر این گروه ضمن اشاره به جهش حدود 50 درصدی تعداد متوفیان در 24 ساعت گذشته معتقدند درصورت ایجاد بحران مثل اوایل پیک چهارم به دلیل افزایش قابل توجه میزان سرایت و بیماری زایی انواع ویروس جهش یافته افزایش تعداد متوفیان و ثبت رکوردهای جدید دور از انتظار نیست.
مشاهده ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی و هندی در شهرهای جنوبی فارس
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، براساس آخرین اعلام نرمافزار ماسک استان فارس در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارد به گونهای که 16 شهرستان در وضعیت زرد و مابقی در وضعیت نارنجی هستند.
بر این اساس شهرستانهای بوانات، پاسارگاد، ارسنجان، خرامه، سروستان، فسا، کوار، فراشبند، فیروزآباد، زرین دشت، خنج، مهر، کازرون، بیضا، سپیدان و رستم در وضعیت زرد و و 20 شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی هستند.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، 919 هزار و 568 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده 264 هزار و 819 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 105 هزار و 862 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 15 هزار و 947 بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون 280 هزار و 766 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
براساس آخرین آمار در حال حاضر هزار و 11 نفر از بیماران در بیمارستانهای استان فارس بستری هستند که از این تعداد، 163 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
همچنین در 24 ساعته گذشته پنج هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان باختند و مجموع جانباختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را به چهار هزار و 630 نفر رساند.
تاکنون 335 هزار و 147 دوز واکسن علیه کووید 19 در استان فارس تزریق شده که با اتمام واکسن این روند متوقف شده است و مسئولان امیدوارند که این امر به زودی با ورود محموله جدید دوباره از سر گرفته شود.
در ادامه تشریح وضعیت استان فارس باید از مشاهده شدن ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی و هندی در شهرهای جنوبی استان به ویژه مهر و لامرد به دلیل همجواری با استانهای بوشهر و هرمزگان سخن گفت که همین امر لزوم رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی را به ویژه در رفتوآمد با این شهرها ایجاب میکند.
یکه تازی ویروس منحوس در استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، کرونا در هرمزگان همچنان با آمارهای صعودی یکه تازی میکند و روزانه بر میزان افراد مبتلا، بستری، قرنطینه و جان باختگان کرونایی افزوده میشود.
شرایط خاص و ویژه هرمزگان موجب شد مسئولان استانی پیشنهاد تعطیلی سه روزه استان را به تهران بدهند اما در کمال ناباوری و در ناعدالتی آشکار این درخواست در کنج پستوها ماند و حتی مسئولان کشوری به خود زحمت ندادند و پاسخی به درخواست این استان که گرفتار شیوع کرونا شده است ارائه نکردند.
اگر به جز هرمزگان استانی همچون تهران درگیر این موج کرونا با این شدت شده بود تعطیلیها بی درنگ آغاز و رسما اعلام میشد اما در سایه غفلت مسئولان استانی و عدم پیگیری، سلامت مردم این استان قربانی سیاستهای ناعادلانه کشوری شده است.
دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 280832 بوده است و روزانه بالغ بر هزار تست جدید گرفته میشود و اکثرا مثبت هستند.
وی افزود: در حال حاضر 530 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 82 بیمار در بخشهای آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و حال 17 بیمار وخیم است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: نزدیک به 9 هزار نفر در حال حاضر در منزل تحت قرنطینه خانگی قرار دارند و شمار این بیماران روزانه با رشد قابل توجهی مواجه است.
وی تصریح کرد: در شبانه روز گذشته کرونا جان 7 هرمزگانی دیگر را شامل 3 مرد و 4 زن در محدوده سنی 40 تا 78 سال در شهرستانهای جاسک، بندرعباس، بندرلنگه گرفت و شمار قطعی جان باختگان کرونایی این استان به 1311 نفر رسید.
روند مراجعه به کلینیک حاد تنفسی و بخش بستری موقت در کاشان رو به افزایش است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 14 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 13 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و یک بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 27 و حداکثر 87 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز بیمار 58 سال سن دارد که در بیمارستان سیدالشهداء بستری شده است.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 82 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 67 بیمار در شهرستان کاشان و 15 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری تند.
وی از بستری 12 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته یک بیمار خانوم 58 ساله و یک بیمار آقا 76 ساله در شهرستان کاشان و یک بیمار 100 ساله در آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست دااده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 36 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 317 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و 855 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگرانکننده است.
مجموع مبتلایان به کرونا در ایلام از مرز 39 هزار و 91 نفر گذشت
محمد کریمیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام؛ با اشاره به ثبت 28 ابتلای جدید کرونا در شبانه روز گذشته اظهار داشت: با این احتساب مجموع مبتلایان به 39 هزار و 91 نفر افزایش یافته است.
وی افزود: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی از کرونا ثبت نشده و تعداد فوتیهای استان تا این لحظه 796 نفر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام یادآور شد: در شبانه روز گذشته 17 بستری جدید ناشی از کرونا در مراکز درمانی بستری شدند که با این احتساب تعداد بستریهای موجود در استان به 77 نفر رسید که این میزان نسبت به روزهای گذشته کاهش داشته است.
کریمیان با بیان اینکه بیشترین میزان بستریهای استان مربوط به شهرستان ایلام با 15 هزار و 961 ابتلا است، گفت: از تعداد بستریهای جدید طی شبانه روز گذشته در استان هفت نفر مربوط به این شهرستان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: همچنین از بستریهای جدید چهار نفر مربوط به آبدانان،2 نفر ایوان، 2 نفر دره شهر، یک نفر دهلران و یک نفر نیز مربوط به مهران است.
وی با اشاره به رنگبندی کرونایی شهرستانهای استان اضافه کرد: شهرستانهای ایلام، دهلران و چوار در وضعیت نارنجی و آبدانان، دره شهر، بدره، ملکشاهی، مهران، سیروان، ایوان، چرداول و هلیلان در وضعیت زرد قرار دارند.
شمار قربانیان کرونا در استان خراسان جنوبی به 902 نفر رسید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: با ثبت دو مورد فوت جدید ناشی از کرونا در خراسان جنوبی، تعداد فوتیهای این بیماری در استان به 902 نفر رسید.
محمد دهقانی گفت: در 24 ساعت گذشته 54 آزمایش تشخیص کرونا در خراسان جنوبی انجام شد که مجموعا 14 بیمار جدید شامل 7 بستری و 7 سرپایی شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد 8 مورد از بیرجند، 2 مورد از قاین، 1 مورد از درمیان، 3 مورد از نهبندان بوده اند و از سایر شهرستانها هم مورد جدیدی گزارش نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در حال حاضر 168 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 73 نفر کرونا مثبتند، بیان کرد: از این تعداد 15 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 4 نفر نامساعد است.
دهقانی افزود: از ابتدای شیوع کرونا تا امروز 20 هزار و 308 بیمار کرونا مثبت بهبود یافتند یا در حال حاضر در قرنطینه خانگی به سر میبرند و تا روز گذشته 59 هزار و 7 آزمایش مولکولی تشخیص کرونا در خراسان جنوبی گرفته شده که منجر به شناسایی 21 هزار و 283 بیمار شد.
وی یادآور شد: همچنین در ادامه روند واکسیناسیون در خراسان جنوبی در شبانه روز گذشته در مجموع دریافت کنندگان نوبت اول واکسن کرونا در استان به 42 هزار و 591 نفر و مجموع دریافت کنندگان دو نوبت اول و دوم به 5 هزار و 26 نفر رسید.
بستری 390 بیماری قطعی بستری کرونا در بیمارستانهای استان کرمان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، طبق آخرین آمار رنگ بندی کرونایی اعلام شده در حال حاضر از 23 شهرستان استان کرمان، 13 شهرستان بافت، بردسیر، سیرجان، شهربابک، جیرفت، رفسنجان، رودبار جنوب، زرند، کرمان، کهنوج، فاریاب و منوجان در وضعیت نارنجی و 10 شهرستانها در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 390 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 232 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 9 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 103 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 8 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 38 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه با بستری 45 بیمار قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 21هزار و 485 مورد رسیده است.
وی به فوت 6 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 2 هزار و 955 نفر رسیده است.
سایه منحوس کرونا بر سر کردستان؛ حال 48بیمار وخیم است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آخرین آمار کرونا در کردستان همچنان حاکی از روند کاهشی و نزولی نسبت به هفتهها و ماههای اخیر دارد. در 24 ساعت گذشته 87 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در استان شناسایی شده و یک نفر دیگر نیز جان باخته است.
در حال حاضر 316 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که سنندج با 209 نفر، سقز 26 نفر، مریوان 24 نفر، قروه 17 نفر، کامیاران 16 نفر، بانه 11 نفر، بیجار 10 نفر و دیواندره 3 نفر شمار بستریشدگان را تشکیل داده که حال 48 نفر از آنان در بخش ویژه (آی سی یو) خوب نیست.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 1344 نفر در استان کردستان بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند که 535 نفر در سنندج، 248 نفر در سقز، 105 نفر در قروه، 76 نفر در کامیاران، 105 نفر در بانه، 77 نفر در دیواندره، 61 نفر در بیجار، 114 نفر در مریوان، 20 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد بوده است.
بستری 10 بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان
نوید دانائی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان در گفتوگو خبرنگار تسنیم در سمنان، پیرامون آخرین آمار شیوع بیماری کرونا بیان داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون27 هزار و 453 مورد مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی پی. سی. آر در مجموعه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.
وی تصریح کرد: در 24ساعت گذشته (از هفدهم الی هجدهم خرداد ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 10 بیمار مثبت جدید مبتلا به کرونا در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان ادامه داد: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون به 6 هزار و 494 نفر رسیده است و 20 هزار و 959 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
دانایی بیان کرد: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید-19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه به پنج هزار و 563 نفر رسید.
150 نفر دیگر در استان لرستان به کرونا مبتلا شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، روند ابتلا به ویروس کرونا در لرستان همچنان نزولی است اما این روند کاهشی به کُندی پیش میرود و هنوز هم آمارها نشان میدهد که روزانه افرادی زیادی مبتلا و تعدادی نیز جان خود را از دست میدهند.
بر اساس آخرین آمارها که صبح امروز از سوی مسئولان علوم پزشکی لرستان اعلام شد 150 بیمار جدید به مجموع مبتلایان به کووید 19 در لرستان اضافه و 3 نفر دیگر جان خود را از دست دادند.
مشروح سخنان مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در رابطه با آخرین وضعیت ابتلا، بستری و مرگو میر ناشی از کرونا در استان بدین شرح آمده است:
کوشکی گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان 367 هزار و 364 نمونه برای انجام آزمایش به آزمایشگاه ارسال شده که از این تعداد به 363 هزار و 647 نمونه پاسخ داده شده و جواب 245 هزار و 714 مورد منفی گزارش شد.
وی با بیان اینکه در مجموع 117 هزار و 933 نفر در لرستان به کرونا مبتلا شدند افزود: طی 24 ساعت گذشته 150 به مجموع این مبتلایان اضافه شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: طی 24 ساعت گذشته 3 نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که با فوت این بیماران مجموع مرگ و میر ناشی از کووید 19 در لرستان به هزار و 877 نفر رسید.
وی بیان کرد: هم اکنون نیز 355 بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در مراکز درمانی لرستان بستری و تحت مراقبت هستند از روز گذشته نیز تعداد بستریها 405 نفر بود.
روند کاهشی ابتلا به بیماری کرونا در استان بوشهر
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سعید کشمیری از ثبت 3 فوتی دیگر در بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: روز گذشته 3 مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان بوشهر گزارش شده که بر این اساس تعداد فوتیها به یکهزار و 185 نفر رسیده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به بستری جدید در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر تصریح کرد: اکنون 295 بیمار در بخش کرونایی بیمارستان های استان بستری هستند و این درحالی است که روز گذشته 66 بیمار جدید روز گذشته بستری شدند که از این تعداد ابتلای 34 مورد به کرونا قطعی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تعداد بستریها نسبت به روز ماقبل آن 22 نفر افزایش یافته است گفت: مراجعه مردم به بیمارستانهای استان به سبب بیماری کرونا کاهش یافته ولی با توجه به وضعیت بحرانی در استانهای همجوار بوشهر باید همه جانبه مراقبت شود تا وارد موج پنجم نشویم.
کشمیری با اشاره به وضعیت مبتلایان به کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: با شناسایی مبتلایان جدید به کرونا ویروس تعداد موارد ابتلا از زمان شیوع این ویروس تاکنون به 44 هزار و 600 نفر رسیده است.
وی بیان کرد: تعداد فوتیهای کرونایی روز گذشته افزایشی است چراکه روز گذشته یک آقا و 2 خانم جانباخته و تعداد فوتیهای کرونایی استان بوشهر به یکهزار و 185 نفر رسید.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر افزود: اکنون از مجموع 10 شهرستان استان بوشهر 3 شهرستان زرد و 7 شهرستان نارنجی کرونایی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: مردم همچنان رعایت اصول بهداشتی و پروتکلهای بهداشتی را در دستور کار قرار دهند تا از ابتلا به کرونا در امان باشند.
اردبیل روز بدون فوتی کرونایی را سپری کرد
شهرام حبیبزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل با تشریح آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان اظهار داشت: براساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستانهای اردبیل و خلخال در وضعیت نارنجی و شهرستانهای پارسآباد، مشگینشهر، گرمی، بیلهسوار، نیر، نمین، سرعین، کوثر و اصلاندوز در وضعیت زرد قرار دارند.
وی بیان کرد: در طول 24 ساعت گذشته 27 بستری، 31 نفر بهبودیافته، 42 نفر بستری آیسییو و 184 نفر بستری همزمان با روز بدون فوتی به ثبت رسیده که خوشبختانه شاهد تداوم وضعیت باثبات و پایدار کرونایی در استان هستیم که در سایه ادامه توجه مردم به این مسئله نتایج مثمرثمری به دنبال خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل ادامه داد: استفاده از ماسک و جلوگیری از برگزاری تجمعات و دورهمیها جزو اولویتهای اساسی است و در این زمینه با مشارکت همگانی شاهد بهبود وضعیت و کنترل شرایط موجود خواهیم بود.
حبیبزاده تصریح کرد: انتظار ما از هماستانیها رعایت پروتکلهای بهداشتی و توجه به هشدارهای پزشکان، کادر درمان و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی است تا بتوانیم هر چه سریعتر این ویروس منحوس را از کشورمان ریشهکن کنیم.
کاهش موارد ابتلا در استان آذربایجان غربی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، خوشبختانه روند کاهشی بیماری کرونا بهخوبی و بدون توقف ادامه دارد و اگر شهروندان بیشتر همکاری بکنند،بی تردید میتوان به عبور از پیک چهارم نزدیک شد، برای مثال تعداد مبتلایان در روزهای اوج پیک چهارم در کانال یک هزار و 300 نفری در نوسان بود اما در روزهای اخیر در کانال 200 و یا 300 نفری در حال نوسان بوده و این در حالی است که این آمار در اواسط زمستان سال گذشته کمتر از 100 نفر در روز بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با تشریح آخرین رنگبندی شهرهای استان گفت: در حال حاضر 12 شهر استان شامل ارومیه، خوی، ماکو، شوط، سلماس، نقده، میاندوآب، شاهیندژ، بوکان، سردشت، پیرانشهر و مهاباد نارنجی هستند و پنج شهر دیگر یعنی چایپاره، چالدران، پلدشت، اشنویه و تکاب زرد رنگ هستند.
جواد آقازاده با بیان آمار کرونا در استان اظهار داشت: خوشبختانه تعداد بیماران مبتلا به به روز در حال کاهش است و از همینرو در روز قبل 230 نفر این ویروس مبتلا شدهاند و تعداد کل مبتلایان به 173 هزار 617 نفر میرسد.
وی با اشاره به کاهش بستریهای کرونایی در آذربایجانغربی اظهار داشت: تعداد بستریها روند کاهشی به خود گرفته است و بر همین اساس هماکنون تعداد گل بستریهای سندرم حاد تنفسی برابر با 784 نفر، تعداد بستریهای مشکوک برابر با 343 نفر و تعداد بستریهای آیسییو برابر با 163 نفر گزارش شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی افزود: در شبانهروز گذشته بیشترین آمار بستری روزانه متعلق به ارومیه با 74 بستری بوده است و مطابق با سنت روزهای قبل، خوی با 24 بستری روزانه در جایگاه دوم ایستاده و میاندوآب هم با 13 بستری روزانه در جایگاه سوم قرار دارد و مابقی شهرستانهای استان آمار به مراتب کمتری را ثبت کردهاند.
وی با ذکر جزئیات فوتیهای کرونایی آذربایجانغربی تصریح کرد: در شبانهروز گذشته هفت نفر در استان بهدلیل ابتلا شدن به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند که سه نفر اهل ارومیه، دو نفر اهل سلماس و یک نفر هم از هر یک از شهرهای شاهیندژ و مهاباد بودهاند تا در مجموع، تعداد فوتیهای کرونایی در آذربایجانغربی به چهار هزار و 647 نفر افزایش یابد.
آمار مرگ و میر کرونایی در البرز کاهش یافت
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمد فتحی در مورد آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان البرز ، اظهار داشت: 102 بیمار با علائم کرونا در 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی استان بستری شدند.
وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی ، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز به 45 هزار و 315 نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان این که در حال حاضر تعداد 586 نفر شامل موارد قطعی ، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند ، بیان کرد : از این تعداد ابتلای 260 نفر به بیماری کرونا تا این تاریخ قطعی شده است.
فتحی با اشاره به اینکه شیوه نامههای بهداشتی باید همچنان با جدیت رعایت شود ، گفت : طی24 ساعت گذشته 6 بیمار مبتلا جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به بیش از 4100 نفر رسیده است.
انتهای پیام/ی