آلمان خواستار لغو حق وتو در اتحادیه اروپا شد


آلمان خواستار لغو حق وتو در اتحادیه اروپا شد

وزیر امور خارجه آلمان با توجه به شکل گیری بن بست در تصمیم گیری‌ها در عرصه سیاست خارجی به دلیل وتوی برخی کشورها خواستار لغو حق وتو در این اتحادیه شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه طی سخنانی در مراسم افتتاحیه کنفرانس نمایندگی‌های دیپلماتیک آلمان خواستار پایان دادن به اصل اتفاق نظر در زمینه سیاست خارجی اتحادیه اروپا شده و گفت: ما نباید توسط کشورها به گروگان گرفته شویم. وی در عین حال به وجود آمدن یک اروپای دو سرعته را هم خطرناک ارزیابی کرد.

وی با اشاره به سنگ اندازی های مجارستان در طرح های سیاست خارجی اروپا گفت: ما دیگر نمی توانیم بیش از این اسیر کسانی شویم که با وتو سیاست خارجی اروپا را فلج می کنند. کسی که این کار را انجام می دهد دیر یا زود با انسجام اروپایی بازی می کند.

ماس خواستار حذف حق وتو در تصمیم گیری ها در عرصه سیاست خارجی شد حتی اگر این به معنای در اقلیت قرار گرفتن یک کشور باشد.

مجارستان تحت نخست وزیری ویکتور اوربان سال هاست که به استفاده گسترده از حق وتو در زمینه سیاست خارجی شناخته شده است. این امر اغلب درباره منافع چین اتفاق می افتد. مجارستان اخیرا بیانیه اتحادیه اروپا درباره قانون امنیتی چین برای هنگ کنگ را مسدود کرد.

وزارت خارجه آلمان این مسئله را به عنوان چالشی گسترده می بیند. میگل برگر از مقام های ارشد وزارت خارجه آلمان هم انتقاد شدیدی به سیاست های مجارستان وارد کرده و هفته پیش در پیامی توئیتری اعلام کرده بود که سیاست خارجی و امنیت مشترک اتحادیه اروپا نمی تواند بر اساس سیاست تحریم و محاصره شکل گیرد.

وی این مسئله را ضروری دانست که بحث های جدی درباره نحوه برخورد با نظرات مختلف از جمله به وجود آمدن طرح اکثریت واجد شرایط در این راستا انجام شود.

هایکو ماس هم تاکید کرد که بحث تصمیم گیری با رای اکثریت مسلما یک موضوع اصلی در کنفرانس پیش رو درباره آینده اروپا خواهد بود. وی هم زمان درباره شکل گیری یک اروپای دو سرعته هشدار داده و گفت: این مسئله و نه سیاست مهاجرت عامل ایجاد شکاف در اتحادیه اروپا است.

طبق مقررات کنونی اتحادیه اروپا، شماری از تصمیم‌های مهم از جمله در زمینه سیاست‌های مالیاتی یا خارجی بایستی با موافقت همه اعضای‌ این اتحادیه گرفته شود. همین مساله در عمل به هرکدام از 27 عضو اتحادیه اروپا این امکان را می‌دهد که مانع از تصمیم گیری در زمینه‌ای خاص شده و یا آن را به تأخیر بیاندازند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon