"بحران آب" بزرگترین استان کشور را تهدید میکند/ حیات وحش کرمان در معرض خطر
گروه استانها- برداشتهای بیرویه از منابع آبی و خشکسالیهای پیاپی نه تنها کرمان را به غبارخیزترین استان کشور تبدیل کرده که حیات وحش استان کرمان را با خطر جدی مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، پنجم ماه ژوئن هرسال روز جهانی محیط زیست نامگذاری شده روزی برای افزایش آگاهی مردم برای نگهداری محیط زیست و تحریک سیاستمداران به گرفتن تصمیماتی برای رویارویی با تخریب محیط زیست و گونههای زیستیجانوری و این روز در ایران، آغاز یک هفته با همین عنوان است.
استان کرمان بزرگترین استان و یکی از شاخصترین استانهای کشور در مباحث زیست محیطی است ؛ استانی با مناطق بکر زیست محیطی و گونههای کمیاب و نادر جانوری.
استانی که از سویی به دلیل اقلیمهای متنوع آب و هوایی و گونههای منحصر به فرد جانور چون نگینی بر انگشتر محیط زیست کشور میدرخشد و پارک ملی خبر در زمره پارکهای ملی کشور، اثر ملی سرو سیرچ به عنوان یک اثر طبیعی، دو پناهگاه حیات وحش روچون و مهروئیه، منطقه حفاظت شده بیدوئیه را در خود جای داده و در سطح بینالمللی با دارا بودن سه زیستگاه ارزشمند خبر و دهبکری برای پرندگان در فهرست نواحی مهم پرندگان در خاور میانه به ثبت رسیده است.
استانی که با وجود این همه نعمات طبیعی خدادادی از سویی به واسطه صنعتی و معدنی بودن، محیط زیست آن از صدمات گسترش و توسعه معادن و صنایع بیبهره نبوده و از سویی دیگر برداشتهای بیرویه از منابع آبی استان کرمان طی ادوار گذشته و خشکسالیهای پیاپی کرمان را به غبارخیزترین استان کشور تبدیل کرده است.
مرجان شاکری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه ما در یک استان با اقلیم متنوع زندگی میکنیم اظهار داشت: استان کرمان از شاخصترین استانهای کشور در مباحث زیست محیطی است.
وی با اشاره به اینکه به مشکلات زیست محیطی نباید سیاسی نگاه کرد افزود: مسائل زیست محیطی مرز نمیشناسد و در این حوزه باید منطقهای عمل کنیم و اثر آن را جهانی ببینیم.
وجود 10000 چاه غیرمجاز در محدوده تالاب جازموریان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه از سال 95 توجه ویژهای به تالابها در کشور شده است گفت: تحقیقات از تالاب جازموریان در همان سال بهصورت میدانی انجام شد.
وی با بیان اینکه در شورای برنامهریزی دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان این مطالعات باید تأیید و جذب اعتبار شود ادامه داد: یک برنامه مدون برای رفع مشکلات تالاب جازموریان تهیه شده است.
شاکری با اشاره به اینکه 10 هزار چاه غیرمجاز در محدوده تالاب جازموریان وجود دارد که معیشت مردم را تأمین میکند افزود: نیاز به یک برنامه احیای کامل برای تالاب داشتیم که اجرای آن نیازمند همکاری دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان است.
توسعه صنعت بدون محیط زیست حیات آینده همه ما را با خطر مواجه میکند
وی با ابراز تأسف از اینکه استان کرمان گرد و غبارخیزترین استان کشور است و رتبه نخست کشور را در این زمینه دارد گفت: تعدادی ایستگاههای پایش هوا در استان راهاندازی شده و سند ملی کنترل گرد و غبار استان تهیه شده است که با اجرای آن کانونهای فرسایش خاک در استان کنترل میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه برداشتهای غیرمجاز از باطلههای معدنی یکی از دلایل ایجاد کانونهای فرسایشی است ادامه داد: تثبیت باطلههای معدنی و کاشت نهال باید در دستورکار معدنکاران قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست هیچ وقت مانع توسعه نیست و ما خودمان را هدایتگر توسعه میدانیم تا محیط زیست به خطر نیفتد افزود: اشتغال برای ما بسیار اهمیت دارد اما توسعه صنعت بدون در نظر گرفتن محیط زیست حیات آینده همه ما را با خطر روبهرو میکند.
کمبود آب حیات وحش استان کرمان را با خطر جدی مواجه کرده است
شاکری با بیان اینکه انجام ضوابط محیط زیستی از حقوق مردم است و توسعه پایدار بدون محیط زیست سالم ایجاد نخواهد شد تصریح کرد: کمبود آب در استان کرمان بسیار نگران کننده است و حیات وحش استان را با خطر جدی مواجه کرده است.
وی با اشاره به اینکه محیط بانان زحمات زیادی میکشند که قابل بیان نیست و در شرایطی بهدور از خانواده و در مناطق صعبالعبور و بدون آنتندهی موبایل کار میکنند گفت: محیطبانان انسانهایی عاشق هستند که در استان کرمان تعدادی از آنها در هنگام کار و حمایت از محیط زیست به شهادت رسیدند و امروز خانواده آنها داغدار هستند.
افزایش تخلفات زیست محیطی و کشفیات سلاح غیرمجاز در کرمان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه در سال گذشته تعداد کشفیات سلاح غیرمجاز در استان به قصد شکار افزایش یافته است عنوان کرد: با تمام تلاشهای انجام شده در سال گذشته متأسفانه تخلفات زیست محیطی در استان و شکار غیرمجاز افزایش داشته است.
انتهای پیام/511/س