صدور سند تکبرگ برای ۵۴۰ هزار هکتار از اراضی استان تهران
مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان تهران گفت: در سال ۹۹ از یک میلیون هکتار اراضی ملی استان تهران برای ۵۴۰ هزار هکتار سند تکبرگ صادر شده است.
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، عبدالحسین رامشی، مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران در برنامه "سلام تهران" که 18 خرداد از شبکه پنج سیما پخش شد، با اشاره به اینکه حدود 70 درصد اسناد مالکیت تکبرگ شدهاند، گفت: سازمان ثبت اسناد در سالهای اخیر شروع به تبدیل سند مالکیت از حالت دفترچه به یک سند تک برگ کرده است و تاکنون حدود 70 درصد اسناد تکبرگ شدهاند.
وی درباره مزایای سند تکبرگ نسبت به سندهای پیشین گفت: وجود کدرمزها به منظور جلوگیری از جعل و کلاهبرداری از سند، نقشه زمین، مشخصات کامل ملک و مالک، بارکد و هولوگرام با امضای رئیس واحد ثبتی از مشخصات سندهای تکبرگ است. این سند قابلیت انتقال دارد و در صورت تغییر مالکیت برای مالک جدید سند جدیدی صادر میشود.
رامشی در بخش دیگری از سخنانش درباره معایب سند دفترچهای بیان کرد: سندهای دفترچهای به دلیل دستنویس بودن، احتمال خطا و جعل داشتند. به همین خاطر سازمان ثبت، به سراغ تبدیل آن به سندهای تکبرگ رفت.
وی تأکید کرد: در دو سال اخیر فقط سند تکبرگ صادر شده است و مالکین میتوانند با مراجعه به دفتر دفاتر اسناد رسمی، تقاضای سند تکبرگ کنند. این تقاضا به ادارات ثبت ارسال میشود و ادارات ثبت، بر اساس نقش کاداستر سامانه سازمان ثبت، سند تکبرگ صادر میکنند.
مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان تهران ادامه داد: البته در بعضی موارد احتمال دارد که سند تکبرگ صادر نشود که دلیل آن جانمایی نشدن نقشه آن ملک در سامانه کاداستر است. به همین علت نیاز به بازدید محلی، نقشهبرداری مجدد و صدور سند مالکیت دارد و پس از طی این مراحل، سند تکبرگ به نام صاحب سند دفترچهای صادر میشود.
وی افزود: سند تکبرگ کد یکتا دارد و محال است سندی برای دو نفر صادر شود. در سند دفترچهای این اتفاق میافتاد اما در سند تک برگ اینطور نیست. سند تک برگ مانند کد ملی افراد یکتا و منحصر بفرد است.
رامشی همچنین با اشاره به صدور سند تکبرگ برای اراضی ملی، گفت: با توجه به رویکرد جدید سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و تعامل ایجاد شده با سازمان جنگلها و مراتع کشور، سند مالکیت اراضی ملی کشور هم به صورت تکبرگ صادر میشود.
وی افزود: در سال 99 از یک میلیون هکتار اراضی ملی استان تهران برای 540 هزار هکتار سند تکبرگ صادر شده است. پیش از این حدود 9 هزار هکتار از اراضی استان سند داشتند.
رامشی تأکید کرد: این افزایش صدور سند تکبرگ نه تنها در حوزه استان تهران بلکه در کل کشور صورت گرفته است و این امیدواری وجود دارد که در پایان سال 1400 برای کل اراضی ملی ایران، سند مالکیت صادر شود. این اقدام از زمینخواری جلوگیری خواهد کرد
وی در خصوص زمینهایی که جزو اراضی ملی هستند اما سند مالکیت شخصی دارند، گفت: اگر در مورد بخشی از زمینهای ملی، فردی سند دفترچهای داشته باشد به او اخطار میدهیم که اینجا اراضی ملی است و سند مالکیت تکبرگ به نام دولت صادر میشود. این فرد میتواند به دادگاه مراجعه کند که در این صورت سند او از نظر قانونی باطل خواهد شد. حال اگر فردی برای اراضی ملی سند تکبرگ داشته باشد، در سامانه کاداستر در قسمت تثبیت اراضی ملی، لحاظ خواهیم شد.
رامشی وی در پایان درباره هتلی در لواسان و در بستر رودخانه ساخته شده است، گفت: اراضی به دو قسمت ملی و مستثنیات تقسیم میشود. مستثنیات متعلق به اشخاص است و ملی متعلق به دولت. مستثنیات یعنی این اراضی قابلیت کشت دارد اما مرتع ملی نیست. آن هتل هم ممکن است جزو مستثنیات باشد. اگر آن هتل در حریم بستر رودخانه باشد، باید سازمان آب به ما اعلام کند و سپس ما به مالک اعلام خواهیم کرد که این ملک جزو حریم رودخانه است و قطعاً سند آن به نام دولت صادر خواهد شد.
انتهای پیام/