۱۱۰ رشته صنایع دستی در مرکزی فعال است/ افزایش حمایتها از بخش صنایع دستی استان
گروه استانها ــ مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی با بیان اینکه "۱۱۰رشته صنایع دستی در استان مرکزی فعال است"، از افزایش حمایتها از بخش صنایع دستی استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یکی از افتخارات هر کشور و مردم آن، صنایع بومی و دستی آن سرزمین به شمار میرود زیرا این صنعت و هنر یک عرصه بینظیر و بی بدیل و بی رقیب و حاصل ذوق و هنر، ابتکار، سلیقه و خلاقیت هنرمندان و صنعتگران بخش صنایع دستی است که در کمال صبر و هنر، رسوم، آداب و سنن و پیام فرهنگی نسلها را در محصولات تولیدی بخش صنایع دستی عرضه و پاسداری میکنند.
ویژگیهای ممتاز و در عین حال، انکارناپذیر صنعت هنر صنایع دستی سبب شده تا همه کشورها و فرهنگها، اعم از کشورهای پیشرفته یا کشورهای درحال توسعه ناچار به در نظر گرفتن و لحاظ نقش این صنعت در برنامه های اقتصادی اجتماعی خود باشند.
استان مرکزی با قدمتی تاریخی یکی از استانهای مهم کشور است که در عرصه صنایع دستی نیز حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و در این سالها با حمایتهای صورت گرفته از این بخش توانسته از استانهای موفق کشور باشد.
مصطفی مرزبان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به وضعیت صنایع دستی در استان مرکزی اظهار داشت: استان مرکزی مهد پرورش هنرهایی است که نشانگر فرهنگ غنی این مردم بوده و به واسطه آن تبلور عینی فرهنگ اصیل، بومی، مردمی و معنوی کشورمان است همواره معرف خصوصیات بارز و شاخص هنر و تمدن این مرز و بوم چه در داخل و چه در خارج از کشور بوده است.
وی افزود: امروزه نیز در این استان هنرمندان و صنعتگرانی وجود دارند که همچون گذشتگان خود بی ادعا در پی تعالی هنر خویش هستند که قطعا حمایت و همراهی و ترویج و توسعه این هنرهای اصیل یکی از مهمترین رویکردهای سازمانی در میراث فرهنگی استان است.
مرزبان بیان کرد: رشتههای مختلفی در حوزه صنایع دستی استان درحال فعالیت است به طوری که دست بافتهای سنتی، سفالگری، آثار فلزی، آثار چوبی، رودوزیهای سنتی، نگارگری از مهمترین رشتههای فعال در استان هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: از سفال زرینفام و هفترنگ در منطقه آوه تا سفالینههای تاریخی پیش از اسلام در منطقه فراهان که صنایعدستی استان را در دل خود به یادگار گذاشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: دست بافتهای سنتی و فرش ساروق، جیریا، مشک آباد، بازرجان و نورعلی بیگ تا آثار چوبی و گره چینی در بناهای تاریخی و امامزاده های تاریخی حکایت از قدمت صنایعدستی در استان مرکزی را میدهد.
انتهای پیام/711/ز