جدیدترین اخبار کرونا در ایران| تداوم بهبود شرایط همه گیری کرونا در صورت پرهیز از عادی انگاری/ قابل پیش بینی نبودن پایان موج چهارم + نقشه و نمودار
گروه استانها ـآمارهای رسمی منتشر شده از همهگیری کرونا را در سراسر کشورنشان می دهد که شرایط در حال بهبود است اما در همین شرایط برخی شواهد بیانگر این است که هنوز خطر برطرف نشده و در صورت عادیانگاری بیماری شاهد پیک پنجم خواهیم بود.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند در شرایطی که خطر آغاز پیک پنجم کرونا آن هم با ویروسهای جهش یافته آفریقای جنوبی و هندی بسیار جدی شده کند شدن روند واکسیناسیون میتواند زمینه آغاز بحرانی تازه در کشور باشد.
این در حالی است که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه پیک چهارم در حال نزول است گفت: آمارها نشان میدهد پیک چهارم هنوز به پایینترین نقطه نرسیده که بخواهیم بگوییم در حال اتمام است یا خیر.
فرشاد علامه گفت: آمارهای دانشگاه علوم پزشکی نشان میدهد پیک چهارم هنوز به پایینترین نقطه نرسیده که بخواهیم بگوییم در حال اتمام است یا خیر و در مجموع نمیتوان پایان یک پیک را پیشبینی کرد.
وی با اشاره به اینکه نمیتوان پیش بینی کرد که موج بعدی داریم یا خیر افزود: پایان موج چهارم به واکسیناسیون، فاصله گذاری اجتماعی و مراقبتهای بهداشتی بستگی دارد و طولانیتر شدن آن به مفهوم پایین آمدن به نسبت موجهای دیگر نیست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه پیک دوم هنوز کامل تمام نشده بود که پیک سوم بر روی آن سوار شد گفت: پیک چهارم در حال پایین آمدن است اما هنوز به میزان قبل پیک نرسیدهایم و اینکه بگوییم پیک بعدی روی آن سوار میشود یا خیر و این را نمیتوان پیشبینی کرد.
به گفته وی هر چه واکسیناسیون و رعایت پروتکلها بیشتر انجام شود احتمال اینکه پیک بعدی اتفاق نیفتد یا با حجم بسیار کمی باشد وجود دارد و امیدمان به این است که با توجه به رعایت تمامی این موارد مشکل جدی مجدداً پیش نیاید.
علامه با اشاره به اینکه در پیک چهارم از نظر تعداد بیماران بستری بیشترین حجم را داشتیم گفت: اما با توجه به رعایت پروتکلها و تسلط همکاران و مدیریت خوب اقدامات متعددی برای اینکه بتوانیم آمار مرگ و میر را کاهش دهیم انجام شد که موفقت آمیز بود.
وی افزود: در پیکهای قبل 14، 15 آیتم به دست آمد و مورد پایش و اجرا قرار گرفت و باعث شد در پیک چهارم میزان مرگ و میر نسبت به تعداد بیماران کمتر شود.
در همین حال؛ حمید سوری رئیس کمیته اپیدمیولوژی کووید 19 میگوید: بر اساس مطالعه جدید، واکسن فایزر کووید 19 سطح پادتنهای کمتری علیه نوع دلتا یا واریانت هندی تولید میکند که به عنوان B.1.617.2 شناخته میشود و در هند کشف شده است.
وی افزود: به نظر میرسد سطح آنتی بادی در افراد مسن کمتر است و با گذشت زمان کاهش مییابد که این کاهش میتواند به این معنی باشد که برخی از افراد واکسینه شده در پاییز امسال به یک واکسن بوستر Booster احتیاج دارند؛ بنابراین لازم است تا دز سوم واکسن کرونا در پاییز تزریق شود.
رئیس کمیته اپیدمیلوژی کووید 19 ادامه داد: در منطقه مدیترانه شرقی تاکنون در 10 کشور به طور رسمی گزارش موارد واریانت آفریقایی که اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده گزارش شده است که این کشورها بحرین، جمهوری اسلامی ایران، اردن، لیبی، سرزمینهای اشغالی فلسطین، پاکستان، قطر، عربستان سعودی، تونس و امارات متحده عربی هستند.
بستری 62 بیمار جدید کرونا در بیمارستانهای استان کرمان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، طبق آخرین آمار رنگ بندی کرونایی اعلام شده در حال حاضر از 23 شهرستان استان کرمان، 13 شهرستان بافت، بردسیر، سیرجان، شهربابک، جیرفت، رفسنجان، رودبار جنوب، زرند، کرمان، کهنوج، فاریاب و منوجان در وضعیت نارنجی و 10 شهرستانها در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 372 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 213 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 16 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 108 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 6 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 33 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه با بستری 62 بیمار قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 21 هزار و 547 مورد رسیده است.
وی به فوت 5 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 2 هزار و 960 نفر رسیده است.
مجموع فوتیهای استان ایلام 796 نفری شد
محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم ایلام ، اظهار داشت: شهرستان ایلام با 8 بستری جدید همچنان دارای بالاترین میزان بستریها و در وضعیت نارنجی قرار دارد و باید رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم بیش از پیش شود.
وی افزود: همچنین از بستری های جدید سه نفر مربوط به آبدانان، سه نفر مهران، 2 نفر چرداول، 2 نفر دره شهر، 2 نفر دهلران، یک نفر ملکشاهی و یک نفر نیز مربوط به ایوان است.
کریمیان یادآور شد: در 24 ساعت گذشته 58 ابتلای جدید شناسایی شده که با این احتساب مجموع مبتلایان استان به 39 هزار و 149 نفر افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: طی دیروز و امروز مورد فوتی ناشی از کرونا ثبت نشده و مجموع فوتیهای استان تا این لحظه 796 نفر است.
کریمیان ادامه داد: شهرستان ایلام دارای 15 هزار و 985 ابتلا، آبدانان چهار هزار و 197 ابتلا، ایوان چهار هزار و 53 ابتلا، دهلران سه هزار و 138 ابتلا و دره شهر 2 هزار و 765 ابتلا است.
وی گفت: همچنین شهرستان های چرداول دارای 2 هزار و 338 ابتلا، مهران هزار و 858 ابتلا، بدره هزار و 843 ابتلا، ملکشاهی 971 ابتلا، سیروان 852 ابتلا، هلیلان 731 ابتلا و چوار 418 ابتلا است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اضافه کرد: شهرستان های ایلام، چوار و دهلران در وضعیت نارنجی و شهرستان های آبدانان، دره شهر، بدره، ملکشاهی، مهران، سیروان، چرداول، هلیلان و ایوان در وضعیت زرد قرار دارند.
6 فوتی کرونایی و 67 بستری جدید در استان بوشهر
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، سعید کشمیری وضعیت شیوع کرونا در استان بوشهر را شکننده دانست و اظهار داشت: همه شیوهنامه بهداشتی از جمله استفاده مکرر از ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از تجمعات به ویژه در فضاهای بسته باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد چراکه بیتوجهی به این دستورالعملها زمینه انتقال بیکاری کرونا را تسریع میدهد.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه میزان بستری و ابتلا به کرونا به رعایت بهداشتی وابسته است گفت: میزان ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا به میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی وابسته است و بررسیها نشان میدهد تا این آمار کاهش مییابد در رعایت اصول بهداشتی سهلانگاری میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بیان کرد: وضعیت ابتلا به کرونا در استان شکننده است چراکه کاهش رعایت دستورالعملهای بهداشتی، برگزاری مراسم و مسافرتها میتواند منجر به افزایش موارد بیماری، بستری و فوتیها شود.
وی از فوت 6 بیمار دیگر مبتلا به کرونا در یک روز گذشته در مراکز درمانی استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: ثبت فوت شش بیمار مبتلا به کرونا در استان بوشهر شامل 5 خانم و یک آقا، آمار درگذشتگان این استان را از آغاز شیوع کرونا به یکهزار و 191 نفر رساند.
کشمیری، از بستری 67 بیمار جدید دیگر در بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و خاطر نشان کرد: 67 بیمار جدید مبتلا به کرونا روز گذشته در مراکز درمانی این استان بستری شدند که اکنون مجموع بیماران بستری در مراکز درمانی استان بوشهر به 300 نفر رساند که روند صعودی نشان میدهد.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه هم اکنون 25 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند افزود: از این تعداد 14 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند و با کمک دستگاه تنفس میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: روز گذشته 59 بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان ترخیص شدند، که از این تعداد 49 نفر از آنها مثبت قطعی بودهاند
کشمیری تصریح کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون حدود 45 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
تنها یک درصد از مردم اصفهان کامل واکسینه شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، اگر در خیابانهای شهر گشتی بزنیم، میبینیم که کرونا باز هم در حال فریب دادن شهروندان است؛ کاهش آمار ابتلا باعث شده عده زیادی شیوهنامههای بهداشتی را نادیده بگیرند. هرچند قدری از شرایط قرمز کرونایی فاصله گرفتیم اما این به معنی پایان کرونا نیست و با غفلت و بیتوجهی نباید شرایط را برای موج بعدی کرونا فراهم کنیم.
رئیس بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه هنوز خطر کرونا وجود دارد، اظهار داشت: در این روزها نزدیک یک هزار نفر به خاطر کرونا بستری هستند و هر روز تعدادی به دلیل ابتلا از دست میدهیم.
رضا فدایی در خصوص روند واکسیناسیون افزود: واکسیناسیون به تعدادی محدود انجام شده و هنوز هیچ تاثیری در ایجاد ایمنی عمومی در جامعه نگذاشته است، بنابرین عادیانگاری کرونا و کنار گذاشتن ضوابط بهداشتی در این شرایط بسیار خطرناک است.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان تاکنون 260 هزار نفر یک نوبت و 45 هزار نفر دو نوبت واکسن کرونا را دریافت کردند، بیان کرد: به این ترتیب 1 درصد مردم استان به طور کامل واکسینه شدند ،چون واکسیناسیون کامل دریافت دو دز واکسن است.
رئیس بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه روند واکسیناسیون متوقف نشده است گفت: از 276 هزار دز دریافت شده از وزارت بهداشت، 260 هزار تزریق شده و حدود 15 هزار دز باقی مانده است. روند واکسیناسیون کند شده اما متوقف نشده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم در روزهای آینده محمولههای جدید که شاید واکسن ایرانی باشند، به دست ما برسد و کمبود جبران شده تا روند سرعت گیرد.
خیز آهسته موارد ابتلا به کرونا در استان فارس؛ سادهانگاری سبب ایجاد موج جدید میشود
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، براساس آخرین اعلام نرمافزار ماسک استان فارس در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارد به گونهای که 16 شهرستان در وضعیت زرد و مابقی در وضعیت نارنجی هستند.
بر این اساس شهرستانهای بوانات، پاسارگاد، ارسنجان، خرامه، سروستان، فسا، کوار، فراشبند، فیروزآباد، زرین دشت، خنج، مهر، کازرون، بیضا، سپیدان و رستم در وضعیت زرد و و 20 شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی هستند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون 921 هزار و 410 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، 265 هزار و 210 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون 106 هزار و 506 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 16 هزار و 144 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 281 هزار و 354 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
هم اکنون هزار و 34 نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 149 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در 24 ساعت گذشته 12 نفر هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند که نسبت به روزهای گذشته که تعداد جان باختگان در یک روز تک رقمی شده بود افزایش دیده میشود.
در این راستا عبدالرسول همتی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به مشاهده ویروسهای جهش یافته آفریقای جنوبی و هندی در شهرستانهای جنوبی همجوار استان هرمزگان، بر نظارت بیشتر دستگاههای اجرایی شهرستانهای فارس بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و پیشگیری از شیوع این بیماری و مواجهه با بحرانی جدید تاکید کرد.
به گفته وی خیز آهسته موارد ابتلا به کرونا در استان، نشانگر کاهش حساسیت برخی از مردم نسبت به رعایت دستورات بهداشتی در برابر این بیماری است که سبب ایجاد موجهای جدید میشود.
شناسایی 74 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان خراسان جنوبی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: در شبانه روز گذشته 65 آزمایش تشخیص کرونا در خراسان جنوبی انجام شد که مجموعا 23 بیمار جدید شامل 15 بستری و 8 سرپایی شناسایی شدند.
محمد دهقانی گفت: از این تعداد 11 مورد از بیرجند، قاین و نهبندان هرکدام 4 مورد، 2 مورد از درمیان و شهرستانهای طبس و فردوس نیز هرکدام یک مورد بوده است.
وی با بیان اینکه همزمان 246 آزمایش سریع انجام و 51 بیمار کرونایی جدید نیز شناسایی شد، افزود: در 24 ساعت گذشته مورد جدید از فوت ناشی از کرونا ثبت نشد و تعداد فوتیهای ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی تاکنون 902 نفر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در حال حاضر 186 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 80 نفر کرونا مثبتند که از این تعداد 12 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 4 نفر نامساعد است.
دهقانی افزود: در شبانه روز گذشته 62 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای استان پذیرش و در همین مدت 43 بیمار شامل 17 بیمار کرونا مثبت با حال عمومی خوب ترخیص شدند.
وی بیان کرد: تا روز گذشته 59 هزار و 72 آزمایش مولکولی تشخیص کرونا در خراسان جنوبی گرفته شده که منجر به شناسایی 21 هزار و 306 بیمار شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: در مجموع دریافت کنندگان نوبت اول واکسن کرونا در استان به 42 هزار و 651 نفر و مجموع دریافت کنندگان دو نوبت اول و دوم به 5 هزار و 459 نفر رسید.
حال 38 نفر در اردبیل وخیم است
شهرام حبیبزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: بر اساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستانهای اردبیل و خلخال در وضعیت نارنجی و شهرستانهای پارسآباد، مشگینشهر، گرمی، بیلهسوار، نیر، نمین، سرعین، کوثر و اصلاندوز در وضعیت زرد قرار دارند.
وی بیان کرد: در طول 24 ساعت گذشته یک نفر فوتی، 23 نفر بستری، 34 نفر بهبودیافته، 38 نفر بستری آیسییو و 169 نفر بستری همزمان در استان به ثبت رسیده و در این زمینه شاهد رسیدن به یک وضعیت نسبی پایدار هستیم که امید داریم همچنان ادامهدار باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل تصریح کرد: انتظار ما از هماستانیها رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت همهجانبه و اساسی است و در این زمینه انتظار داریم تا با مشارکت عمومی بتوانیم در راستای کمک به کادر درمان نیز موفق عمل کنیم.
حبیبزاده تصریح کرد: هماکنون وضعیت شهرستانهای استان تقریباً کم خطر شده است اما امیدواریم مردم با مسافرتهای آخر هفته و دورهمیهای شبانه به افزایش این بیماری دامن نزنند.
شناسایی 42 مورد جدید مبتلا به کرونا در استان سمنان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان ،نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار داشت: بر اساس اعلام آخرین آمار و ارقام مرتبط با بیماری کرونا در استان سمنان از سوی دانشگاههای علوم پزشکی سمنان و شاهرود از ابتدای شیوع این ویروس تا شبانهروز گذشته 39 هزار و 356 به این بیماری مبتلا شدهاند که از مجموع افراد مبتلا شده به کرونا در این استان تاکنون یک هزار و 104 نفر جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: در شبانهروز گذشته 42 مبتلای جدید به ویروس کرونا در استان سمنان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان کرد: در حال حاضر در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاههای علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی شهرستانهای سمنان و شاهرود 145 نفر بستری هستند.
دانایی عنوان کرد: همچنین در شبانهروز گذشته 22 بیمار کرونایی نیز در سطح استان سمنان با بهبودی از بیمارستان مرخص شدهاند .
وی افزود: در شبانهروز گذشته آمار فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان یک نفر بوده است.
علت بی تفاوتی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا نسبت به وضعیت بحرانی هرمزگان چیست؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس ، روند صعودی و بحرانی کرونا در استان هرمزگان و وضعیت قرمز اکثر شهرستانهای استان موجی از نگرانی را در بین مردم و مسئولان درمانی هرمزگان ایجاد کرده است.
استان هرمزگان در حال حاضر خط مقدم مبارزه با ویروس کروناست و ویروس به شدت در حال گردش در نقاط مختلف استان است و روزانه افراد زیادی را مبتلا و بستری میکند و عدهای را نیز به کام مرگ میکشاند.
در این استان رکوردهای تشخیص بیماری هر روز شکسته میشود و روزانه بیش از هزار مورد جدید با تست مثبت شناسایی میشوند و همین امر یعنی هرمزگان تا خروج از بحران فاصله زیادی دارد.
در این بین اما گویی جان مردم این استان برای تصمیمگیران پایتخت نشین چندان اهمیتی ندارد و ستاد ملی کرونا تصمیمی در قبال این حجم از بیماری در استان هرمزگان اتخاذ نکرده و آن را امری عادی تلقی کرده است، میدانیم اگر این معضلات در استان تهران یا استانهای مشابه رخ داده بود ستاد بی معطلی دستور به اعمال محدودیتهای جدی و کمک برای خروج از بحران میداد اما استان هرمزگان به رغم بهرهگیری از مسئولان نه چندان دلسوز در این شرایط بحرانی غرق شده و کسی به آن توجه نمیکند.
تختهای بیمارستانی استان به حد اشباع رسیده و جایی برای بستری سایر بیماران نیست، روند بیماری کاملا افزایشی و صعودی است و نیاز است هر چه سریعتر برای حفظ سلامت عمومی رویکردی متناسب و عملی از سوی متولیان و تصمیمگیران کشوری اتخاذ شود.
فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 281774 بوده است و روزانه بالغ بر هزار تست جدید گرفته میشود و اکثرا مثبت هستند.
وی افزود: در حال حاضر 537 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 84 بیمار در بخشهای آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و حال 21 بیمار وخیم است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: نزدیک به 9 هزار نفر در حال حاضر در منزل تحت قرنطینه خانگی قرار دارند و شمار این بیماران روزانه با رشد قابل توجهی مواجه است.
وی تصریح کرد: در شبانه روز گذشته کرونا جان 5 هرمزگانی دیگر را شامل 3 مرد و 2 زن در محدوده سنی 36 تا 82 سال در شهرستانهای جاسک، بندرعباس و بندرخمیر گرفت و شمار قطعی جان باختگان کرونایی این استان به 1316 نفر رسید.
63 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان شناسایی شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، آخرین وضعیت کرونا در استان کردستان حاکی از آن است که در طول 24 ساعت گذشته 63 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در استان شناسایی شده اما خوشبختانه هیچ مورد فوتی نداشتهایم.
در حال حاضر 305 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که 206 نفر از آنان در سنندج، سقز 21 نفر، مریوان 24 نفر، قروه 14 نفر، بیجار 5 نفر، کامیاران 16 نفر، دیواندره 3 نفر و بانه 16 نفر بوده و حال 42 بیمار بستری در بخش ویژه (آی سی یو) مناسب نیست.
براساس این گزارش؛ آمار فوت شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تاکنون 1344 نفر بوده که 535 نفر در سنندج، 248 نفر در سقز، 105 نفر در قروه، 76 نفر در کامیاران، 105 نفر در بانه، 77 نفر در دیواندره، 61 نفر در بیجار، 114 نفر در مریوان، 20 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد بوده است.
حرکت کم دامنه نمودار کرونا در آذربایجانغربی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه ، حرکت ثابت و یا کمدامنه کرونا در آذربایجانغربی سبب شده است تا حد فاصلی بین امید و ناامیدی در شهروندان و مسئولان ایجاد شود که با کمی رعایت بیشتر میتوان به شرایط مطلوبتر رسید و در کنار آن، با حرکت ثابت و عمدتاً بدون تغییر چشمگیر، با کوچکترین اقدام اجتماعی خطرآفرین، فوتیهای دو رقمی در انتظار استان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اعلام وضعیت کرونا در استان گفت: در شبانهروز گذشته 348 نفر به ویروس کرونا در آذربایجانغربی مبتلا شدهاند که سبب افزایش تعداد کل مبتلایان به 173 هزار و 965 نفر شده است.
جواد آقازاده با ابراز خرسندی از سیر نزولی تعداد بستریها در استان اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار، در حال حاضر 721 نفر تحت عنوان بستری سندرم حاد تنفسی، 318 نفر تحت عنوان بستری مشکوک و 163 نفر تحت عنوان بستری بخش آیسییو در بیمارستانهای آذربایجانغربی تحت مداوا و معالجه قرار دارند.
وی با اذعان به افزایش میزان بستریهای روزانه در خوی افزود: در شبانه روز گذشته 50 نفر در بیمارستانهای مرکز استان بستری شدهاند و در کنار آن، تعداد بستریهای روزانه به 30 مورد افزایش یافته اما این آمار در شهرهای دیگر مطلوب است و به جز بوکان که 10 نفر در آن بستری شدهاند، در دیگر شهرها تک رقمی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی با بیان جزئیات فوتیهای کرونا در استان تصریح کرد: در شبانه روز گذشته 6 نفر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند که دو نفر از آنها اهل ارومیه و چهار نفر هم از اهالی شهرستانهای خوی، سلماس، میاندوآب و مهاباد بودهاند و در مجموع، تعداد کل فوتیهای کرونایی به چهار هزار و 623 نفر افزایش یافته است.
جوانان در گردهماییها و فضاهای انتخاباتی پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند
محمود نوری شادکام در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: طبق آمار در مدت هفته گذشته که بین 260 تا 300 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان داشتیم نشان میدهد که همچنان مسیر طولانی را برای کنترل بیماری در پیش داریم.
وی افزود: اکنون در وضعیت ثابتی قرار داریم به نظر میرسد ریشهکنی بیماری کرونا با واکسیناسیون همگانی حاصل شود، باید بالای 70 درصد مردم واکسینه شده باشند تا امید به ریشهکنی داشته باشیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: آنچه که در مدت یک هفته گذشته سبب نگرانی شده، افزایش مراجعات جوانان به بیمارستانها است که متأسفانه بعضا با وضعیت پیشرفتهای مراجعه میکنند و تعدادی به بخش مراقبت ویژه نیاز پیدا کردند و در آی سیو هستند.
نوری شادکام خاطرنشان کرد: افراد مسن و بالای 70 سال واکسیناسیون شدند، عموما افراد و گروههای در معرض پر خطر هم واکسینه شدند، اطفال مبتلا میشوند اما نسبتا به صورت جدی با بیماری درگیر نمیشوند.
وی بیان کرد: بنابراین ابتلا جوانان به کرونا به دو دلیل افزایش یافته است، هنوز تعداد زیادی از جوانان در برابر بیماری ایمن نشدند و دیگر اینکه رعایت پروتکلها، دقتها و مراقبتها در بین جوانان کمتر از افراد دیگر است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: افراد مسن دقت و مراقبت بیشتری انجام میدهند و وسواس بیشتری برای رعایت موارد بهداشتی دارند، اما جوانان یک مقداری بیخیالتر هستند، تصور میکنند که سیستم ایمنی مقاومی دارند و دقت و مراقبت کمتری دارند.
نوری شادکام تصریح کرد: الان هم در حال و هوا و فصل انتخابات هستیم و جوانان بیشتر در گردهماییها و دورهمایی این موضوع مشارکت دارند، بیماری هم که با شدت بیشتری بروز میکند بنابراین این موارد دست به دست هم داده که در جوانان تعداد ابتلا افزایش یابد.
وی گفت: از جوانان تقاضا داریم که بیشتر مراقب خود باشند و وقتی در فضاهای انتخاباتی، مجالس و ستادها حضور دارند شور فصل انتخابات خود را با رعایت و ملاحظه پروتکلها داشته باشند.
نگرانی از اوجگیری دوباره کرونا در استان گلستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، در روزهای اخیر با کاهش محسوس رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح شهرها و روستاها، بار دیگر آمار مربوط به شیوع کرونا در استان گلستان افزایشی شده است.
تعداد بیماران مبتلا به کرونا که در مراکز درمانی استان بستری هستند از حدود 200 نفر در هفته گذشته به 269 نفر افزایش پیدا کرده است. تعداد بیماران بدحال نیز با افزایش قابل توجه به 50 نفر رسیده که در آی سی یو تحت مراقبت قرار دارند و 23 آنان کاملا بدحال هستند.
براساس آخرین گزارش مربوط به شیوع کرونا تعداد شهرهای نارنجی استان کاهش یافته و به دو شهرستان گرگان و علی آبادکتول محدود شده است. در عین حال 12 شهرستان نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
روند واکسیناسیون کرونا نیز در گلستان با کندی در حال انجام است و به رغم اینکه 38 مرکز تجمعی واکسیناسیون در استان راه اندازی شده اما از بهمن پارسال تاکنون فقط 63 هزار گلستانی در مقابل کرونا واکسینه شدند.
با این حال روند کند واکسیناسیون افراد بالای 70 سال همچنان ادامه دارد و سایر گروههای اولویتدار دیگر باید منتظر واکسن وارداتی یا واکسن تولید داخل باشند.
مراجعه بیماران کرونایی به مراکز بستری در کاشان به بالای 1000 نفر رسید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد به نحوی که به نظر میرسد بر اساس آمار و ارقام منطقه کاشان از نظر وضعیت کرونایی کاشان از وضعیت قرمز و پیک چهارم کرونا عبور کرده و وجود تعداد پایین بیماران بستری شده و مبتلایان گواه این مطلب است.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 19 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند اظهار داشت: از این تعداد 14 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و پنج بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 29 و حداکثر 85 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل حداقل 54 و حداکثر 84 سن دارند که در بیمارستان سیدالشهدا بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 81 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 65 بیمار در شهرستان کاشان و 16 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری تند.
وی از بستری 13 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: در 24 ساعت گذشته یک بیمار خانوم 58 ساله و یک بیمار خانم 81 ساله در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست دااده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 32 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 196 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و 871 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگرانکننده است.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.
341 مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شد
سیدمحمد هاشمی شهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 341 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 39 هزار و 812 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و 380 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بودهاند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست دادهاند.
وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 272 بیمار حاد تنفسی و 156 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
آمار ابتلای کرونایی در قزوین 2 برابر شد
پیمان نامدار در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه عادیانگاری مردم دوباره زمینه افزایش میزان شیوع و ابتلای ویروس کرونای جهشیافته را در استان مهیا کرده است، اظهار داشت: آمار مبتلایان کرونایی در قزوین در مقایسه با 2 روز قبل تقریباً 2 برابر شده و از 64 مورد ابتلای کرونا به 117 مورد رسیده است که با توجه به کاهشهای محسوس یک هفته اخیر نگرانکننده است.
وی اضافه کرد: همچنین آمار فوتی کرونایی در قیاس با 2 روز پیش هم از یک فوتی به 2 فوتی رسیده که افزایش محسوسی به حساب نمیآید و از طرفی هم تعداد بیماران بدحال زیر دستگاه ونتیلاتور در مقایسه با 2 روز گذشته 32 درصد کاهش یافته و از 32 به 22 نفر رسید که کمترین آمار در طول 2.5 ماه اخیر به شمار میرود.
نامدار همچنین از افزایش بیش از 18 درصدی آمار بهبودیافتگان کرونایی خبر داد و گفت: طی 24 ساعت اخیر 55 نفر بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از سطح بیمارستانهای استان مرخص شدند که نسبت به 2 روز پیش 10 نفر بیشتر بود.
وی یادآور شد: البته میزان بستریهای روزانه کرونایی ما نسبت به 2 روز قبل فقط 2 نفر افزایش یافته و به 49 نفر رسیده بود و در نهایت هم مجموع کل بستریشدگان کرونایی ما بعد از 4 روز افزایش متوالی امروز مسیر کاهش در پیش گرفت و نسبت به 2 روز گذشته 8 نفر کمتر بود که امیدواریم این آمار باز هم کاهشی باشد تا میزان بستریهای کرونایی به زیر 200 نفر برسد.
نامدار افزود: در نهایت میزان بستریهای کرونایی ما از ابتدای ورود ویروس منحوس به استان قزوین تا امروز به 25 هزار و 407 نفر رسیده که 21 هزار و 136 نفر از بیماران کرونایی ما بهبود یافتهاند. در ضمن میزان افراد بستری موقت ما هم از ابتدای بحران اپیدمی کرونا تاکنون 461 نفر بستری بوده است.
انتهای پیام / ع