تأثیر طرح‌های فصلی فروش کتاب بر میزان مطالعه/ دولت چگونه می‌تواند کتابخوانی را به یک فرهنگ تبدیل کند؟

تأثیر طرح‌های فصلی فروش کتاب بر میزان مطالعه/ دولت چگونه می‌تواند کتابخوانی را به یک فرهنگ تبدیل کند؟

نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه طرح‌های فصلی فروش کتاب حمایت مادی و معنوی از حوزه نشر است، بر ضرورت فعالیت بیشتر در این حوزه تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، طرح بهارانه کتاب به کوشش خانه کتاب و ادبیات ایران از 17 خردادماه آغاز شده است. این طرح که با مشارکت بیش از 800 کتابفروشی برگزار می‌شود، تلاش دارد با سوق دادن و تشویق مخاطبان به خرید کتاب، تا حدودی از میزان خسارت کتابفروشی‌ها و ناشران در شرایط پس از کرونا بکاهد.

بیژه نوباوه، نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، همزمان با برگزاری این طرح با اشاره به ضرورت اهمیت برگزاری طرح‌های فصلی خرید کتاب در خصوص برگزاری طرح‌های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی‌ها (طرح‌های فصلی فروش کتاب) گفت: یکی از موهبت‌های شرایط ویژه کرونایی در کشور طراحی و اجرای طرح‌های متنوع در حوزه فرهنگ و نشر است. اگرچه طرح‌های فصلی از دوره‌های قبل وجود داشته اما در این دوره بسیار مثمرثمر و مؤثر بوده است.

او با بیان اینکه استمرار این روند در طول سال‌های آتی ضروری است، تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز یکی از این اقدامات خوب بود که با استقبال خوبی روبرو شد. در این میان معتقدم چنین فعالیت‌هایی سرفصلی برای آینده است تا در هنگام بروز مشکلات احتمالی بتوانیم با تکیه بر این تجارب مسیر خود را پیدا کرده و در آن حرکت کنیم.

نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از راه‌های جبران مشکلات اقتصادی و کاستی‌هایی که در حوزه نشر و کتاب اتفاق افتاده اجرای طرح‌هایی مثل طرح‌های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی‌ها است که «بهارانه کتاب» نیز یکی از آن‌ها است؛ زیرا معقتدم این طرح می‌تواند کمک زیادی به حوزه نشر و فرهنگ کند.

نوباوه همچنین به تخفیف‌هایی که در این طرح پیش‌بینی شده است اشاره کرد و گفت: برخی از هزینه‌هایی توسط مسئولان در نظر گرفته شده برای مردم هم ارزش زیادی دارد؛ زیرا با امکان فروش آنلاین کتاب‌ها توسط کتابفروشان مردم دیگر مشکل رفت و آمد ندارند و می‌توانند کتاب‌های خود را اینترنتی سفارش دهند که بسیار خوب است.

وی با بیان اینکه استمرار اجرای این طرح در طول این سال‌ها نشان می‌دهد که این جریان فرهنگی متوقف نخواهد شد، اضافه کرد: نباید فراموش کنیم که توقف فعالیت‌های فرهنگی اثرات مضری در اقتصاد داشته و سبب کاهش میل و رغبت مردم به خرید کتاب می‌شود؛ باید تلاش کنیم که این حوزه تقویت شود و حتی دولت در این زمینه تسهیلات بیشتری در نظر بگیرد تا خرید کتاب به یک فرهنگ تبدیل شود.

نوباوه در ادامه به مشکلات کلان کتابفروشان نیز اشاره کرد و گفت: نباید فراموش کنیم که همه فروشندگان در کشور ما طی این ماه‌ها دچار نقصان شدند؛ به خصوص آن دسته از فروشندگانی که عرضه کننده نیاز درجه دوم مردم هستند. به غیر از مواد خوراکی که نیاز اول مردم است و مراجعه کننده دارند، در حوزه‌هایی مانند کتاب این نیاز کمتر احساس می‌شود و گاهی ممکن است افراد یک سال یا چند ماه کتاب خریداری نکنند که این موضوع در درازمدت آسیب می‌زند.

به گفته نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، چنین طرح‌هایی به معنای حمایت مادی و معنوی از حوزه نشر به خصوص کتابفروشان است که از سوی دیگر به توسعه و رونق فعالیت دیگر مشاغل هم منجر می‌شود.

بیژن نوباوه در پایان گفت: به عنوان مثال شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران سال‌ها چنین رونقی نداشت، اما با فعال شدن فضای مجازی شاهد هستیم که فعالیت‌های این شرکت رونق گرفته و حتی مشاغل زیادی در آن ایجاد شده است و طرح‌های فصلی فروش کتاب نیز در این زمینه برای ادامه این حرکت‌ها مؤثر هستند.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران