نهاد وکالت بیشترین ضربه را از درون خورده است

نهاد وکالت بیشترین ضربه را از درون خورده است

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه گفت: نهاد وکالت بیشترین ضربه را از درون می‌خورد و فقط وکیل و مدیران نهاد وکالت تصویر ناحق جامعه امروز از وکالت را ساخته‌اند.

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم؛ علی بهادری‌جهرمی، رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه در نشست کارآموزان وکالت استان تهران گفت: ما در نهاد وکالت با دو رویکرد کلان مواجه هستیم. رویکردی که بنشیند و به دیگران حمله کند و بگوید من مقدس هستم و وکالت متفاوت است و جامعه وکلا جامعه برتر است و داد بزند و نامه بزند. رویکرد دیگر این است که وقتی می‌بیند باید نگاه مجلس و شورای نگهبان و هسته‌های نظام باید به نهاد وکالت تفاوت کند، از آنها دعوت کند برای اینکه یگوید خودتان بیندیشید وکالت چیست تا به حقیقت برسند.

وی با اشاره به برخی اقدامات مدیریتی خود برای روشن کردن اذهان مسئولین و شخصیت‌های نظام درباره نهاد وکالت گفت: امروز دیگر امکان ندارد کسی ذهن آیت‌الله اعرافی و آیت‌الله موحدی‌کرمانی را نسبت به نهاد وکالت منحرف کند؛ چون بر اساس صحبت‌هایی که داشتیم خودشان تفحص کرده از درون به دستاورد رسیده‌اند و برای همیشه مدافع ما خواهند بود.

وی تأکید کرد: مرکز وکلای قوه قضائیه برای حل مشکلات نهاد وکالت معتقد به رویکرد دوم است و نتیجه این رویکرد می‌شود حل مشکل مردم و کمک به رفع مشکلات فرآیند دادرسی و حل ضعف در عملکرد دستگاه قضائی. همچنین مرکز وکلا معتقد است که فقط باید با تعامل می‌توان فضا را آرام و مدیریت کرد.

بهادری‌جهرمی در ادامه سخنانش با اظهار اینکه نهاد وکالت بیشترین ضربه را از درون می‌خورد، گفت: فقط وکیل و مدیران نهاد وکالت تصویر موجود از وکالت را ساخته‌اند. عملکرد من و شما در دفتر وکالتمان به اندازه خودش و عملکرد مدیران نهاد وکالت به حجم گسترده‌تری، به بیرونی‌ها اعلام می‌کند که وکیل کیست و نهاد وکالت چیست؟

وی با انتقاد به وورد اندک نهاد وکالت به موضوعات حقوق عامه، گفت: مردم چند بار دیده‌اند که مثلاً نهاد وکالت حقوق مردم در حفظ محیط زیست را اعاده می کند؟ چگونه احساس کند که نهاد وکالت حامی مردم است و اولویت وکیل، کسب درآمد نیست تا صدا و سیما به نا حق از وکیل، تصویر یک فرد کاسب را به نمایش نگذارد؟

بهادری‌جهرمی تأکید کرد: مرکز وکلای قوه قضائیه محلی برای حل این معضل و درمان این بیماری است و می خواهد وکالت تراز و وکیل تراز را به نمایش بگذارد.

وی افزود: وکالت در تراز مرکز وکلا یعنی پذیرش مسئولیت مقابل ظلم و فساد و دفاع از مظلوم و حق. حال در قبال زحمتی که وکیل می‌کشد حق‌الزحمه‌ای پرداخت می‌شود که این مسأله‌ای فرعی است؛ مثل حق‌الزحمه‌ای که به پزشک و معلم و رزمنده پرداخت می‌شود. آیا رزمنده کاسب است؟ یا پزشک کاسب است؟ مرکز به دنبال حل این بیماری است و می‌خواهد بیماری را از فرشته عدالت که یک بال آن وکالت و دیگری قضاوت است رفع شود.

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه با ذکر اینکه وکلا در تک تک دیدارها و جلسات دفاع به متن سوگند وکالت خود پایبند باشند، گفت: آیا در سوگند وکالت می‌گوییم برای کسب درآمد وکیل شدیم یا برای دفاع از حق و عدالت؟ ما سوگند می‌خوریم که پاسدار حق باشیم. اگر همه همکاران ما نسبت به این تعهد پایدار بودند کسی از بیرون جرأت نمی‌کرد به نهاد وکالت متعرض شود و صدا سیما جرأت نمی‌کرد برنامه علیه نهاد وکالت بسازد.

وی با بیان اینکه نهاد وکالت نمره خوبی می‌گیرد اما انتظار از وکالت بالاتر است و وکیل فقط باید نمره بیست بیگرد، گفت: قاطبه وکلای محترم مدافع حق هستند و کم پیدا می‌شود وکیلی که به فکر خودش باشد اما مدیریت نهاد وکالت اگر آن کم را حل نکند، دود این اقدامات به چشم همه می‌رود.

وی سپس با طرح این پرسش که آیا احیای حقوق عامه جز از نهاد وکالت انتظار می‌رود؟ گفت: زمانی که کمیسیون حقوق عامه را در مرکز تأسیس کردیم، رئیس نهاد موازی ما گفت که حقوق عامه به نهاد وکالت ارتباطی ندارد و بعد گفت که حقوق عامه ربطی به قوه قضائیه ندارد. او این سخنان را برای دشمنی با مرکز وکلا عنوان کرد و الا، این نص قانون اساسی است که قوه قضائیه باید حقوق عامه را اعاده کند. اگر نهاد وکالت در این باره ساکت باشد، مردم احساس نخواهد کرد که وکلا مدافع حقوق آنها هستند.

بهادری‌جهرمی در ادامه توضیحاتی از روند طرح کسب و کار دانسته شدن وکالت در مجلس و اقدامات مرکز وکلای قوه قضائیه در این باره ارائه کرد و اقدامات کانون وکلا در تضعیف نهاد وکالت در این خصوص را مورد انتقاد قرار داد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بیش از جامعه وکلا، از کسی انتظار نمی‌رود که حاکمیت را وادار کند در چارچوب قانون حرکت کند. در امور مختلف حفظ حقوق عامه وکلا باید اقدام کنند تا مردم ببینند که وکلا چه زور و قدرتی دارند. این یعنی برندینگ و جایگاه وکیل در جای درست خودش قرار گرفته است.

بهادری‌جهرمی در پایان اظهار کرد: جامعه هنرمندان راجع به اتفاقات مختلف اجتماعی مانند انتخابات اظهار نظر می‌کنند اما جامعه حقوقدان که باصلاحیت‌ترین گروه برای اظهار نرهای اینچنینی هستند، در این خصوص هیچ کنشی ندارند که جای شگفتی است.

گفتنی است؛ نشست وهمایش علمی کارآموزان وکالت استان تهران بعد از ظهر امروز پنجشنبه 20 خرداد با سخنرانی آیت‌الله اعرافی، عضو فقهای شورای نگهبان و مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، علی‌ بهادری‌جهرمی، رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه و سردار رحیم نوعی‌اقدم، از فرماندهان جبهه مقاومت و نبرد با تکفیری‌ها، با حضور جمع زیادی از کارآموزان وکالت مرکز وکلای استان تهران برگزار شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران