توضیحات نادری درباره فرایند نظارتی انتخابات شوراها
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراها در تهران گفت: بهتر است نظارت بر انتخابات شوراها از نمایندگان مجلس گرفته شده و شورای نگهبان این نظارت را به دست بگیرد و اگر نشد باید این انتخابات از ذیل نظارت مجلس خارج شود چراکه در این حوزه تعارض منافع بیداد میکند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، مراسم گردهمایی عوامل انتخابات 1400 (هیئتهای نظارت بر انتخابات استان تهران) صبح امروز (جمعه 21 خرداد) در سالن اجتماعات هتل ارم برگزار شد.
در این مراسم احمد نادری رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراها در تهران طی سخنانی اظهار داشت: این انتخابات یک اهمیت ویژهتری دارد به این معنا که ریلگذاری گام دوم انقلاب که بخشی از آن در اسفند 98 صورت گرفت، تکمیل میشود و ریلگذاری ریاست جمهوری را نیز در این انتخابات خواهیم داشت. ما امروز شاهد هستیم که حوزه نفوذ جمهوری اسلامی از مرزهای چین شروع به دریای مدیترانه ختم میشود که نشان میدهد سیستم جمهوری اسلامی تثبیت شده که انتخاباتها نقش مهمی در تثبیت این حاکمیت داشته است.
وی افزود: رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم بیش از 30 بار واژه جوان و جوانگرایی را مطرح کردند که انشااله بتوانیم با روی کارآمدن دولت جوان و انقلابی تجربه کشورداری را از نسل اول و دوم انقلاب به نسل سوم و چهارم منتقل کنیم تا ثبات جمهوری اسلامی هر چه بیشتر شود.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراها در تهران با بیان اینکه همکاری سازنده عوامل اجرایی و نظارتی اعم از نمایندگان مجلس و شورای نگهبان و وزارت کشور و استانداریها یک انتخابات مطلوب را کلید خواهد زد، گفت: قانون انتخابات شوراها اشکالات جدی دارد و وقت آن رسیده است که بعد از پنج دوره برگزاری انتخابات شوراها یک آسیبشناسی جدی در اینباره صورت گیرد.
نادری افزود: متاسفانه ما در بسیاری از شوراها، شاهد دستگیریها و محکومیتهای زیادی بودیم، این نشان میدهد که اشکالات عمده در این قانون وجود دارد و باید این قانون را به سمتی ببریم که با یک مطالعه علمی و بررسی دقیق ضعفهای این قانون را برطرف کنیم.
وی تاکید کرد: بهتر است که نظارت بر انتخابات شوراها از نمایندگان مجلس گرفته شود و چه بهتر که شورای نگهبان نظارت بر انتخابات شوراها را به دست بگیرد و اگر نشد به هر حال باید این انتخابات از ذیل نظارت مجلس خارج شود چراکه در این حوزه تعارض منافع بیداد میکند.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراها در تهران با اشاره به آمار نهایی بررسی صلاحیتها در استان تهران گفت: براساس آمار نظارت در استان تهران، از مجموع 5937 نفر شرکت کننده، 1548 نفر رد صلاحیت داشتیم که 1040 نفر آنها در نظارت شهرستان رد صلاحیت شدند. همچنین 1280 نفر به هیئت عالی استان شکایت کردند و در آنجا رسیدگی تکبهتک پرونده انجام شد و یک کار طاقتفرسا و شبانهروزی صورت گرفت و برخی پروندهها سه یا چهار بار مورد مطالعه قرار گرفت و نتیجه این شد که 425 نفر را به گردونه انتخابات بازگرداندیم و 1123 نفر از حضور بازماندهاند که البته بین حدود 300 یا 400 نفر را به گردونه رقابتها در مرحله پس از شکایتها بازگرداندیم؛ در نهایت حدود 700 نفر در تهران رد صلاحیت شدند.
نادری خاطرنشان کرد: معیار ما در استان تهران در حوزه رسیدگی به شکایتها رعایت مرّ قانون بود. در کنار آن رأفت اسلامی و مشارکت مردمی نیز مدنظر بود همچنین قضاوت عادلانه مدنظر قرار گرفت و بدون حب و بغض شخصی و جناحی عمل شد. ما را متهم کردند که یک شهروند زرتشتی را به دلیل عدم التزام به اسلام رد کردهایم در حالی که معلوم است فردی که دین دیگری دارد مورد التزام به اسلام برای او در نظر گرفته نمیشود. ما یک فرد زرتشتی را در تهران تایید صلاحیت کردیم و نشان دادیم که به دور از حبّ و بغض شخصی و جناحی عمل کردیم.
انتهای پیام/