استاندار خراسان جنوبی: اداره استان در قالب دولت بومی و محلی در دستور کار قرار گیرد
گروه استانها ــ استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اداره استان در قالب دولت بومی و محلی گفت: این نوع روش مدیریت و برنامهریزی ایجاب میکند در بررسیها روشهای نوین در نوع بذر، کاشت و غیره مورد آموزش قرار گیرد تا محصول بهتری تولید کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حمید ملانوری شامگاه شنبه در جلسه دیدار اعضای هیئت مدیره و معاون بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور اظهار داشت: با عنایت به اقلیم کویری و کم بارش بودن استان، کشاورزی در این منطقه سخت و هزینهبر است.
وی ادامه داد: با همه این شرایط محصولات کشاورزی استان از لحاظ تنوع و کیفیت از موقعیت ممتازی برخوردار است و کشاورزی در خراسان جنوبی به عنوان یکی از پیشرانهای اصلی توسعه محسوب میشود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به لزوم ارائه خدمات مطلوب به کشاورزان گفت: دولت باید با برنامهریزی و مدیریت مطلوب در حوزه کاشت، داشت و برداشت محصول با توجه به نیازهای استان و اقدامات به موقع، کمک احوال کشاورزان و در کنار آنان باشد تا دغدغه کشاورزان کمتر و تولید آنان افزایش یابد.
ملانوری بیان کرد: محصولات کشاورزی باید به گونهای تولید شوند که کشاورز به ارزش واقعی دسترنج خود برسد و بهرهوری هر چه بیشتری را به همراه داشته باشد.
وی با تأکید بر اداره استان در قالب دولت بومی و محلی گفت: این نوع روش مدیریت و برنامهریزی ایجاب میکند در بررسیهایمان، روشهای نوین در نوع بذر، کاشت و غیره مورد آموزش قرار گیرد تا با زحمت کمتر محصول بهتری تولید کنیم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان با کیفیتترین زعفران کشور را در اختیار دارد اما متأسفانه درصد اندکی از این محصول بستهبندی و روانه بازار میشود، افزود: از 22 هزار تُن زرشک تولیدی استان نیز تنها 8 درصد فرآوری میشود.
وی خاطرنشان کرد: حمایتهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نه تنها کمک به استان بلکه به حوزه اقتصاد کشور است و استان 330 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و بیشتر مشاغل چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی وابسته به حوزه بخش کشاورزی است لذا توجه به آن، تأثیر به سزایی در امنیت پایدار منطقه و کشور دارد.
علی علیزاده معاون بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور نیز با بیان اینکه قیمت کودهای شیمایی در سراسر کشور یکسان است گفت: در راستای برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی سهم امسال 3 میلیون تن کود شیمیایی است که در 3 ماه نخست 40 درصد از این برنامه تأمین شده است.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد کودهای مصرفی کشور در داخل تولید میشود. افزود: امید است بتوانیم تا 3 سال آینده نیاز کشور را از واردات کود شیمایی به ویژه در زمینه فُسفات و پتاسه برطرف کنیم.
معاون بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور با بیان اینکه واردات کود شیمیایی از دستور کار شرکت خدمات حمایتی کشاروزی حذف شده است ادامه داد: مصرف عمده کود کشور کودهای اَزُته است که دولت به این کود یارانه قابل توجهی تخصیص داده است و به صورت یارانه به دست کشاورزان میرسد که نرخ این کودها در سراسر کشور برابر است.
وی گفت: خراسان جنوبی تاکنون بیش از 41 درصد سهمیه کود خود را جذب کرده که پیگیری و فعالیت استان قابل تقدیر است و هر قدر استان نیاز داشته باشد تحویل خواهیم داد.
کشت گلخانهای و گیاهان دارویی در شهرستان نهبندان ترویج و توسعه یابد
مجید بیکی فرماندار نهبندان نیز اظهار کرد: در حوزه ترویج کشاورزی، کشاورزان باید آموزش کامل مباحث مرتبط با کشاورزی و کشت محصولات مناسب را ببیند تا کمترین خسارت را داشته باشند.
وی باید تأکید بر توسعه کشت محصولات کم آببر در استان کم آب خراسان جنوبی، افزود: برای این مهم باید برنامهریزی شود چرا که 40 درصد اشتغال و اقتصاد استان در بخش کشاورزی است.
فرماندار نهبندان با بیان اینکه جهاد کشاورزی یکی از دستگاههای پیشران در حوزه خدماترسانی است، عنوان کرد: وسعت کار جهاد کشاورزی شهرستان به وسعت تمام شهرستان است و فعالان حوزه کشاورزی و دامداری را در بر میگیرد.
بیکی تصریح کرد: به نسبت آنچه در بخش کشاورزی هزینه میکنیم، بهرهوری ما کمتر است که به دلایل مختلفی همانند اقلیم خشک، شرایط جوی، بادهای 120 روزه، گرمای شدید و کم بارشی برمیگردد.
انتهای پیام/ح/ر