محدود کردن جهاد به وزارت جهاد کشاورزی درست نیست/ لزوم احیای نهاد انقلابی جهادسازندگی


محدود کردن جهاد به وزارت جهاد کشاورزی درست نیست/ لزوم احیای نهاد انقلابی جهادسازندگی

عضو هسته اولیه کانون سنگرسازان بی سنگر  وزارت جهاد کشاورزی در آستانه سالروز  تاسیس نهاد انقلابی جهاد سازندگی با تاکید بر لزوم احیای  این نهاد گفت: هر خانه ای می‌تواند برای خود یک وزارت جهاد باشد و محدود کردن جهاد به وزارت جهاد کشاورزی صحیح نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، جهاد سازندگی در تاریخ 27 خرداد 1358 با فرمان امام خمینی به عنوان یک نهاد انقلابی برای رسیدگی به مناطق محروم و دورافتاده ایران تاسیس شد.

اندیشه تاسیس جهاد سازندگی، نخستین بار، با عنوان طرح اعزام گروه‌های 10 نفره دانشجوئی به مناطق محروم و با پیشنهاد یکی از اعضای هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران، مطرح شد. سپس، طرح موضوع به امام خمینی (ره) داده شد و ایشان در 27 خرداد 1358 فرمان تشکیل جهاد را صادر کردند.

افرادی نظیر شهید بهشتی از حامیان اصلی این حرکت مردمی و دانشجویی بودن؛ بعدها و پس از یک دوره آغازین، جهاد سازندگی به وزارتخانه‌ای در دولت تبدیل شد و سرانجام با ادغام در وزارت کشاورزی، نام وزارت جهاد کشاورزی را به خود گرفت و جهاد سازندگی منحل شد.

نیروهای جهاد سازندگی در هر شرایط و در هر منطقه ای که کاری بر زمین مانده وجود داشت به عنوان نیروهای داوطلب و جهادی به سرعت وارد عمل می شدند و احتیاجات مردم به ویژه در مناطق محروم را بر طرف می کردند و در زمان دفاع مقدس مسئولیت پشتیبانی و مهندس جنگ را بر عهده داشند و خدمات زیادی به کشور ارائه دادند.

با وجود اینکه نهاد انقلابی جهاد سازندگی در کشور وجود ندارد اما این نیروها هم اینک نیز در بخش های مختلف کشور در حال خدمت رسانی به مردم هستند.

با نزدیک شده به 27 خرداد  سالروز روز تاسیس جهاد سازندگی با  حمید مقدم از جهاد گران جهاد سازندگی سابق و عضو فعلی کانون سنگرسازان بی سنگر وزارت جهاد کشاورزی گفتگو انجام شد که شرح آن در ذیل مطلب آمده است.

هر فعالیت اقتصادی برای سازندگی کشور جهاد است

حمید مقدم عضو هسته اولیه کانون سنگرسازان بی سنگر  وزارت جهاد کشاورزی و دبیر ستاد مستقل نیروهای جهادی کشور  در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: اعضای  این ستاد 7 میلیون نفر از نیروهای جهادی و جوان کشور در عرصه های مختلف هستند که طرح ها و اقدامات مختلف آنها برای عمران و آبادانی کشور اثرگذار بوده است. 

وی افزود:نخبگان و متخصان مختلفی از همه قشرهای مختلف کشاورزی، صنعتی، صنفی،پتروشیمی و زیست محیطی  به عنوان نیرو های جهادی در این ستاد در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند که در دولت فعلی امکان استفاده از این پتانسیل‌ها به درستی امکان پذیر نبود اما  امیدواریم با روی کار آمدن دولتی جدید از این جوانان خوش فکر حمایت شود.

عضو کانون سنگرسازان بی سنگر  وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بسیاری از جوانان تحصیل کرده و نخبه به دلیل آنکه زمینه ای برای اجرای طرح های اقتصادی آنها در کشور فراهم نبود، مهاجرت کرده اند که جای تاسف است اما با آمدن شخصی مانند ابراهیم رئیسی دوباره امید در دل این جوانان زنده خواهد شد.

وی تصریح کرد: تنها حضور عملیات دفاعی در جبه های جنگ  یک فعالیت جهادی نیست بلکه هر گونه فعالیت اقتصادی برای سازندگی  و استقلال کشور نوعی جهاد است و در صورتی که در عرصه های مختلف بتوانیم کشور را از واردات محصولی بی نیاز کنیم ارزشمنداست.

کاشت آواکادو و کاکتوس برای مهار ریزگردها

مقدم گفت: برای کنترل ریزگردها، نیروهای جهادی طرح هایی برای تولید و تکثیر آواکادو  و کاکتوس دارند که این امر علاوه بر تاثیرات زیست محیطی منجر منافع اقتصادی نیز برای کشور دارد این طرح اکنون به طور آزمایشی در جنوب سیستان و بلوچستان نیز اجرا شده است.

 وی اظهار داشت:  این نیروهای جهادی همچنین با همکاری وزارت جهاد کشاورزی اقدام به تولید نهال های گردو با ارتفاع کوتاه کرده اند که برداشت از آنها راحت انجام می شود  و بعد از 5 سال 50 کیلوگرم محصول می‌دهد،  این نهال ها زود بازده هستند  و محصولات آنها کیفیت و کمیت بهتری دارد.

وزارت جهاد کشاورزی , کشاورزی , جهاد سازندگی ,

طرح آبیاری درختان با کوزه!

 عضو هسته اولیه کانون سنگرسازان بی سنگر گفت: نیروهای جهاد کشور همچنین طرح های مختلفی برای آبیاری به روش های مدرن  و بهره ور دارند؛ به طور مثال کوزه های اطراف ریشه های درختان با برگ درخت و الیاف خرما ایجاد کرده اند که  آب را به خود جذب میکند و مدت طولانی‌تری آبرسانی دارد.

اجرای طرح پاپیون برای آبیاری درختان با رطوبت!

وی با اشاره به مصرف بالای آب در کشت  محصولاتی  مانند هندوانه اظهار داشت: برای  گیاهان و حتی درختان، طرح ایجاد پاپیون در تنه درخت یا بوته گیاهان( در مناطق دارای رطوبت بالا) ابداع شده است تا از این طریق با  آلمینیوم های به شکل پاپیون رطوبت هوا را  از طریق آنها جذب می‌شود و مانند قیف پای درخت یا گیاه ریخته  شود. 

مقدم  با بیان اینکه جوانان کشورمان با ابداعاتی که دارند می توانند کشور را از خام فروشی نجات دهند تاکید کرد: جوانان ایران کشورمان را دوست دارند اما مهاجرت گسترده آنها از کشور به خاطر اشتغال و موانعی است که پیش پای تولید قرار دارد و به ایده های آنها توجه نمی شود.

وی افزود: برای شرین سازی آب درجا و با فاصله کم از دریا نیز اقداماتی توسط نیروهای جهاد در دست اجرا است تا هزینه شیرین سازی آب  به کمترین میزان برسد؛ بر این اساس میزان شوری آب  در هرمنطقه با توجه به نیاز گیاه های موجود شیرین سازی می شود؛ اجرای این طرح به صورت پایلوت در استان گلستان در دستور کار قرار دارد.

ارائه 50 طرح توسط نیروهای جهادی به دولت

دبیر ستاد مستقل نیروهای جهادی کشور ادامه داد: در حال حاضر 50 طرح مطاله شده و راهبردی در بخش های مختلف آماده بوده و ارائه شده است.

وی گفت: از 7 میلیون نیروی جهاد کشور هرجایی که نیازی برای یاری رسانی به مردم وجود داشته باشند، ورود می کنند به طوری که به دفعات درحوادث مختلف مانند سیل و زلزله برای کمک به مردم اقدام کرده اند.

  لزوم احیای جهاد سازندگی  

مقدم  همچنین در ارتباط با احتمال احیای جهاد سازندگی گفت: هر خانه ای می تواند برای خود یک وزارت جهاد  باشد اما اینکه بخواهیم جهاد را به وزارت جهاد کشاورزی محدود کنیم اقدام درستی نیست که با تفکرات کاندیداهای انقلابی مانند آیت الله رئیسی نیز منطبق نیست.

وی اظهار داشت: در دولت دوازدهم  طرح های مختلفی توسط نیروهای جهادی به وزارت جهاد کشاورزی ارائه شد اما حمایتی نشد اما دولت انقلابی به فعالیت و طرح های جهادی اعتقاد دارد ؛ با اجرای طرح های جهادی هرکسی می تواند برای خود جهاد گر باشد و ایده های خود را در کشور اجرا کند.

وی اظهار داشت: نهاد مردمی جهاد سازندگی را دوباره می توان احیا کرد  تا  فعالیت های  جهادی منسجمی شود و نیروهای جهادی در تمام بخش ها  کشاورزی، امور روستایی، راه سازی و خانه سازی متمرکز کار کنند ؛ این نیروها حتی هر زمان که لازم باشند برای دفاع از کشور آماده هستند.

مشکل خود تحریمی است نه تحریم خارجی

بنابر این گزارش ناصر بورد معاون ستاد مستقل نیروهای جهادی کشور نیز اظهار داشت: نیروهای جهادی می توانند در بخش های مختلف و در هرشرایطی آماده خدمت به کشور هستند.

وی افزود:به طور مثال در حالی که برخی میگویند در زمان تحریم نمی شود کار کرد این نیروها حتی  می توانند  با جذب منابع مالی فایناس حلقه صنایع پتروشیمی بالادستی را بست دهند تا مجبور به خام فرشی محصولات صادراتی نباشیم و  ارز آوری مناسبی برای کشور کسب کنیم که نمونه آن پالایشگاه خیلج فارس توسط سپاه اجرا شد.

وی افزود: خام فروشی هنر نیست؛ در همه حوزه های اقتصادی کشور  می توان محصولاتی با ارزش افزوده بالا تولید کرد تا بالاترین میزان درآمد را برای کشور کسب کنیم؛ در دوران تحریم هم می توان صادرات و ارز آوری مناسبی داشت.

معاون ستاد مستقل نیروهای جهادی کشور ادامه داد: اصناف و واحدی های تولیدی کشور نیز  اکنون از خود تحریم های داخلی آسیب می بینند و گرفتار ضعف مدیریت تصمیم گیران دولتی هستند؛ مدیران جهادی می توانند مسائل این بخش را در مدت زمان کمی حل و بروکراسی های موجود را رفع کنند.

وی تصریح کرد: سالانه 5 میلیون تن پروپان به ارزش 4.5 میلیارد دلار در سال صادر می شود در حالی که می توان آن را در پتروشیمی ها مورد استفاده قرار داد و سالانه 70 تا 80 میلیارد دلار از آن برای کشور درآمد کسب کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon