موشن‌گرافی// تکنیک برچسب‌زنی در رسانه و تخریب شخصیت‌ها


موشن‌گرافی// تکنیک برچسب‌زنی در رسانه و تخریب شخصیت‌ها

یکی از تکنیک‌هایی که رسانه‌ها برای تخریب یا تقدیس شخصیت‌ها و یا تفکرات استفاده می‌کنند، تکنیک برچسب‌زنی است که متاسفانه می‌تواند بدون هیچ استدلالی بین افکار عمومی رواج پیدا کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ با گسترش رسانه‌های و شبکه‌های اجتماعی در فضای افکار عمومی فعلی تکنیک های جدیدی هم در آنها رواج پیدا می‌کند که می‌تواند تأثیرات نادرستی هم به همراه داشته باشد.

یکی از این تکنیک‌ها، تکنیک برچسب‌زنی است که با این روش عنوانی بر روی شخصیت‌ها و تفکرات قرار می‌گیرد که ممکن است درست نباشد و هیچ پایه استدلالی نداشته باشد.

برچسب‌زنی از روش‌هایی است که امروزه در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی کاربرد بسیار زیادی دارد. برخی افراد و فعالان در فضای مجازی با ایجاد القاب مثبت یا منفی، برداشت اولیه مخاطب را نسبت به موضوعات موردنظرشان تحت تأثیر قرار می‌دهند و هدف خود را به مخاطب القا می‌کنند.

در روش برچسب‌زنی فرصت بررسی و نقد شواهد از مخاطب گرفته می‌شود؛ توجه داشته باشید که شما به‌عنوان یک مخاطب با هوشیاری بیشتری به الفاظ و القاب اعلام شده از رسانه‌ها دقت کنید تا تحت تأثیر آن‌ها دچار برداشت‌ها و تصمیمات اشتباه نشوید.

 

رسانه , رسانه‌های داخلی , انتخابات در جمهوری اسلامی ایران ,

شاید شما هم در زندگی روزمره‌تان با افرادی مواجه شده باشید که از سوی دیگران با صفات مثبت یا منفی معرفی شده‌اند و ممکن است دیدگاه شما را نیز درباره آن فرد تغییر دهند؛ تکنیک برچسب‌زنی که امروزه کاربرد آن را در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی می‌بینیم به‌گونه‌ای بر مخاطب خود تأثیر می‌گذارد که اغلب مردم برای تصمیم‌گیری بیشتر احساسی عمل می‌کنند تا منطقی.

در روش برچسب‌زنی برخی افراد و فعالان فضای مجازی واژه‌های مختلف را به صفات مثبت یا منفی تبدیل می‌کنند و آن‌ها را به افراد یا نهادهای مختلف نسبت می‌دهند. گاهی هدف از این عملکرد این است که ایده، فکر یا گروهی محکوم شوند، بدون اینکه استدلالی در محکومیت آن‌ها گفته شود. مثلاً برخی رسانه‌ها با به‌کارگیری برخی عناوین مثبت مانند دموکرات، آزادیخواه، نجات‌بخش و یا بعضی عناوین منفی مانند تروریست، متحجر، سنتی درباره یک شخص، گروه یا یک کشور، برداشت مخاطب را نسبت به موضوع اصلی تحت تأثیر قرار می‌دهند.

در روش برچسب‌زنی فرصت بررسی و نقد شواهد از مخاطب گرفته می‌شود و تنها به‌واسطه القابی که رسانه‌ها برای آن‌ها انتخاب کرده‌اند درباره موضوع تصمیم‌گیری می‌شود. توجه داشته باشید که شما به‌عنوان یک مخاطب هوشیار، تحت تأثیر برچسب‌زنی رسانه‌ها دچار برداشت‌ها و تصمیمات اشتباه نشوید.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon