سیاست داخلی و خارجی اسرائیل در دوره نخستوزیر جدید/ «بنت» افراطیتر از نتانیاهو؟
همزمان با تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی به ریاست «نفتالی بنت» سوالاتی درباره رویکرد وی به موضوعاتی همچون چگونگی تعامل با غزه، پروژه شهرکسازیهای اسرائیل و پرونده هستهای ایران به وجود میآید.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری شهاب، روز گذشته کابینه جدید رژیم صهیونیستی به ریاست «نفتالی بنت» رئیس حزب «یمینا» تشکیل شد و بنیامین نتانیاهو بعد از 12 سال از صحنه قدرت اسرائیل کنار رفت.
به این ترتیب نفتالی بنت به عنوان نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی منصوب شده و بعد از گذشت حدود دو سال به شکل چرخشی این سمت را به متحد خود «یائیر لاپید» که اکنون در منصب وزیر خارجه اسرائیل قرار گرفته، واگذار میکند.
نفتالی بنت کیست؟/ افتخار به قتل عربها
نفتالی بنت 49 ساله، در سی و ششمین دوره نخستوزیری رژیم صهیونیستی به این مقام منصوب شد که تا سپتامبر 2023 در این سمت باقی میماند. نام این رهبر راست افراطی رژیم صهیونیستی اغلب با حمایت از شهرکسازیهای اسرائیل در سرزمینهای فلسطین و نفرت از اعراب همراه است.
او سرباز سابق نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی است که در 25 مارس 1972 در یک خانواده یهودی -آمریکایی به دنیا آمد. بعد از ازدواج به همراه همسر و چهار فرزندش در شهر «رعنانا» در مرکز اراضی اشغالی زندگی میکند.
نفتالی بنت همانند بنیامین نتانیاهو خدمت نظامی خود را در نیروی عملیات ویژه «سایرت ماتکال» گذراند و پس از فروش شرکت تکنولوژی خود به قیمت 145 میلیون دلار در سال 2005 وارد عرصه سیاست شد. او یک سال بعد از آن کار خود را به عنوان رئیس دفتر نتانیاهو آغاز کرد و بعد از ترک دفتر نتانیاهو در سال 2010 به عنوان رئیس موسسه موسوم به شورای شهرک سازی در کرانه باختری اشغالی و غزه منصوب شد.
او در سال 2012 زمانی که مسئولیت یک حزب راست افراطی به نام «خانه یهودی» را به دست گرفت انقلابی در سیاست رژیم صهیونیستی به وجود آورده و پس از مطرح کردن اظهارات آتشین درباره درگیری با فلسطینیان موفق شد حضور خود را در کنست ( پارلمان رژیم صهیونیستی) پررنگ کند.
بنت در سال 2013 با طرح ادعاهایی علیه فلسطینیان گفت که تروریست های فلسطینی باید کشته شوند و آزاد نباشند. او همچنین درباره کرانه باختری گفت که این منطقه تحت اشغال نیست؛ زیرا هیچ دولت فلسطینی در اینجا نبوده است و همچنین درگیری اسرائیلی-فلسطینی قابل حل نیست. او یکی از مخالفان سرسخت برپایی دولت فلسطین به شمار میرود.
رئیس حزب یمینا علاوه بر کارنامه امنیتی خود مدتی به عنوان وزیر اقتصاد و آموزش در کابینه نتانیاهو فعالیت میکرد. او در سال 2018 نام حزب خانه یهودی را به یمینا تغییر داد. بنت با وجود اینکه یک یهودی افراطی به شمار میرود اما توجهی به آداب و رسوم یهودیت در اسرائیل ندارد و به ویژه درباره مسائل مربوط به جامعه همجنسگرایان عقاید لیبرالیستی دارد.
نفتالی بنت کارزارهای انتخاباتی نتانیاهو را در فعالیتهای مقدماتی برای ریاست حزب لیکود مدیریت میکرد که موجب پیروزی نتانیاهو شد و همین امر زمینه نخست وزیری وی در سال 2009 را فراهم کرد. پس از آن بنت در همان سال به عنوان مدیرکل شورای شهرک سازی اسرائیلی در کرانه باختری منصوب شد.
بنت به سیاستهای عرب ستیزانه معروف است و همواره با تأسیس دولت مستقل فلسطینی مخالف بوده و بارها بر الحاق کرانه باختری به مناطق اشغالی تاکید کرده است.نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی در تاریخ 30 ژوئیه 2013 در گفتگو با روزنامه اسرائیلی جروزالمپست گفت: من در زندگی خود بسیاری از اعراب را کشتهام و مشکلی با ادامه کشتار اعراب ندارم. وی با ادعای اینکه اعراب تروریست هستند تاکید کرده بود هر جا اعراب را بگیرید به راحتی میتوانید آنها را بکشید.
این رهبر افراط گرای صهیونیست غزه را همواره یک تهدید جدی و مداوم برای رژیم صهیونیستی قلمداد میکرد؛ به ویژه زمانی که در جایگاه تصمیم گیری سیاسی و نظامی اسرائیل قرار نداشت.
پس از تجاوزات اخیر رژیم اشغالگر صهیونیستی به نوار غزه و ناکامی ارتش اسرائیل در این جنگ که موجب شد همه طرفهای داخلی و خارجی، مقاومت فلسطین را پیروز جنگ 12 روزه غزه بدانند نفتالی بنت مجدداً به استراتژی تهدید بازگشت.
در 4 ژوئن سال جاری میلادی نتانیاهو مدعی شد که کابینه وی در صورت لزوم یک عملیات نظامی علیه غزه و لبنان آغاز خواهد کرد.
وی پیش از انجام مراسم تحلیف کابینه خود طی سخنانی در کنست گفت، امیدوارم که آتش بس را حفظ کنم اما اگر حماس تصمیم بگیرد شهروندان ما را ( شهرک نشینان صهیونیست) تهدید کند با موجی از آتش رو به رو خواهیم شد.
بنت درباره نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی که اسیر گروههای مقاومت هستند گفت، باید آنها را برگردانیم.
نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی همچنین از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا جهت حمایت از اسرائیل در جریان تجاوزات اخیر به غزه و نیز سالهای گذشته تشکر کرد.
سازش با فلسطینیها و شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در سیاست بنت
نفتالی بنت در سخنان خود به روند سازش سیاسی که تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله به شکل یک جانبه هنوز به آن پایبند است نپرداخت؛ اما ادامه شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی و الحاق کرانه باختری و نیز رد هرگونه برپایی دولت مستقل فلسطینی را مفصل مورد بررسی قرار داد.
وی در سخنرانی خود هنگام مراسم رای گیری برای کابینه جدید گفت که از ادامه شهرکسازیهای اسرائیل در همه مناطق حمایت میکنیم و کابینه جدید مرحله تازهای در روابط اسرائیل با جامعه بینالمللی آغاز خواهد کرد.
وی در اظهارات قبلی خود گفته بود که ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی به معنای خودکشی برای اسرائیل خواهد بود و علت آن به دلایل امنیتی بر میگردد.
نفتالی بنت در سخنان خود تاکید کرد که به فعالیتهای شهرکسازی در کرانه باختری اشغالی ادامه میدهد و همچنین کابینه او برای امضای توافقنامههای جدید عادیسازی روابط با کشورهای عربی و نیز تقویت روابط میان اسرائیل و کشورهای سازشکار همچون امارات متحده عربی تلاش خواهد کرد.
توافق هستهای ایران
سیاست نفتالی بنت درباره پرونده هستهای ایران و تلاشهای آمریکا برای احیای توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران تفاوتی با بنیامین نتانیاهو ندارد و در سخنانش مخالفت قاطع خود با بازگشت ایالات متحده به این توافق را ابراز کرد.
وی تأکید کرد که کابینه او کار خود را با مقابله با پروژه هستهای ایران آغاز خواهد کرد و آن را بزرگترین تهدید برای اسرائیل میداند.
بنت مدعی شد که اسرائیل به ایران اجازه دستیابی به سلاح هستهای را نخواهد داد و ما تواناییهای دفاعی و تهاجمی اسرائیل را افزایش میدهیم؛ زیرا تهدیدهای امنیتی علیه اسرائیل همچنان وجود دارد و متوقف نشده است.
انتهای پیام/