پوتین: روابط بین مسکو و واشنگتن به پایین‌ترین سطح خود رسیده است


پوتین: روابط بین مسکو و واشنگتن به پایین‌ترین سطح خود رسیده است

رئیس جمهوری روسیه با اشاره به اینکه برگزاری نشست سران روسیه و آمریکا دیر یا زود بسیار ضروری بود، تأکید کرد: روابط باثبات و قابل پیش‌بینی بین دو کشور با تحمیل عقاید یک طرف حاصل نمی‌شود و نیاز به سازش دارد. ‎

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در آستانه نخستین دیدار خود با "جو بایدن" رئیس جمهوری ایالات متحده در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه تلویزیونی "ان.بی.سی" آمریکا یادآور شد که روابط بین مسکو و واشنگتن طی سال‌های گذشته به پایین‌ترین سطح خود رسیده و به همین دلیل دیر یا زود لازم بود تا در خصوص برگزاری نشست سران جدیدی به توافق رسید.

پوتین در این مصاحبه که متن آن شب گذشته در سایت رسمی کرملین منتشر شد، پیشنهاد کرد تا به توافقی قابل قبول برای هر دو طرف روسی و آمریکایی دست یافت و از آمادگی مسکو برای همکاری با واشنگتن در زمینه فضای سایبری، فضا و امکان تبادل زندانیان دو کشور خبر داد.   

وی در رابطه با وضعیت کنونی روابط روسیه و آمریکا گفت: «روابط ما طی سال‌های اخیر به پایین‌ترین سطح تنزل یافته، البته هنوز مسائلی وجود دارند که نیازمند هماهنگی و مشخص کردن مواضع متقابل است، به طوری‌که پاسخگوی منافع مشترک هم روسیه و هم ایالات متحده باشند.»

پوتین ثبات و قابل پیش‌بینی بودن را مهمترین ارزش‌ها در عرصه روابط بین‌المللی نامیده و یادآور شد که به عقیده وی، دقیقاً این شرکای آمریکایی هستند که طی سال‌های گذشته این مسئله را رعایت نکرده‌اند. وی افزود: «بیایید با هم بنشینیم و به دنبال توافقی و یافتن راه حل و سازشی باشیم که برای همه طرفین قابل قبول باشد. اینگونه روابط دارای ثبات می‌شود. این وضعیت با تحمیل نقطه نظرات یک طرف بدست نخواهد آمد.»

پوتین: بایدن و ترامپ، دو شخصیت بسیار متمایز از یکدیگر هستند

رهبر روسیه در مقایسه جو بایدن و دونالد ترامپ گفت: «من هنوز هم فکر می‌کنم که آقای ترامپ شخصی بااستعداد و برجسته است و در غیر این صورت نمی‌توانست رئیس جمهوری ایالات متحده شود. او فردی کاملاً روشن فکر است، هرچند ممکن است مورد پسند عده‌ای قرار نگیرد و بسیاری هم روش او را می‌پسندند. رئیس جمهور بایدن نیز مسلماً بطور اصولی متفاوت از ترامپ است، برای اینکه فردی کاملاً حرفه‌ای است و تقریباً تمامی عمر خود را در عرصه سیاست سپری کرد و بطور کلی شخصیت این دو فرد با یکدیگر فرق دارد.»

وی در خصوص اتهامات وارده به روسیه درباره حملات سایبری به آمریکا توضیح داد: «حرف‌هایی به نقل از این و آن در این باره گفته می‌شود، ولی دلایل و شواهد آن کجاست؟ من در خصوص اتهامات بی پایه و اساس فقط به شما این را می‌گویم: این مسئله به یک مضحکه بی پایان تبدیل شده و گفتگویی بیهوده است.»

روسیه از مبارزه سیاهپوستان آمریکایی برای احقاق حقوقشان حمایت می‌کند

ولادیمیر پوتین درباره جنبش "زندگی سیاهپوستان هم اهمیت دارد" (BlackLivesMatter) به شوخی گفت: «من تعجب می‌کنم که تاکنون چرا روسیه به این متهم نشده که تحریک کننده برپایی این جنبش بوده، چنین اتهامی جهت گیری مناسبی برای حمله بود. البته ما هیچ دخالتی در این قضیه نداشتیم، هرچند از مبارزه سیاهپوستان آمریکایی برای دستیابی به حقوق خود حمایت می‌کنیم، ولی مخالف هر نوع افراط‌گرایی و تندرویی هستیم که اکنون نیز متأسفانه شاهد آن هستیم.»

وی در خصوص توافقنامه‌ای درباره امنیت سایبری یادآور شد: «دلایلی وجود دارد که که ما می‌توانیم با دولت جدید آمریکا در این عرصه همکاری داشته باشیم و من امیدوارم که اختلافات سیاسی داخلی در ایالات متحده مانعی برای چنین همکاری نشود.»

به عقیده وی، طرف روسی مایل نیست که فضای سایبری نظامی شود، همانطور که فضای خارج از کره زمین نیز باید غیرنظامی باقی بماند. وی ادامه داد: «ضمن اینکه، ما علاقه مند به ادامه همکاری‌ها با ایالات متحده در عرصه فضا هستیم، اگر شرکای آمریکایی از این همکاری خودداری نکنند. البته این به منزله آن نیست که ما همکاری‌های فضایی خود را فقط به ایالات متحده محدود کنیم.»

واشنگتن برای درخواست عدم دخالت در امور داخلی سایر کشورها اهمیتی قائل نیست

رئیس جمهوری روسیه درباره دخالت آمریکا در امور داخلی سایر کشورها توضیح داد: «باید این امکان را به مردم همه کشورهای جهان داد تا به انتخاب خود و با آرامش به سمت توسعه حرکت کنند. اگر شرایط بحرانی در کشورشان بوجود آید، آنها باید در داخل، بدون دخالت از خارج و خودشان در این باره تصمیم گیری کنند. البته من فکر می‌کنم که مطرح کردن چنین درخواستی از دولت ایالات متحده، از جمله دولت کنونی، فایده‌ای نداشته باشد. »

پوتین درباره امکان تبادل زندانیان آمریکایی و روسی در دو کشور نیز تأکید کرد: «اگر امکان چنین تبادلی بوجود آید، ما فقط از آن استقبال خواهیم کرد و می‌توان در این رابطه به توافق رسید. مسلماً ما نیز امکان آزادی شهروندان روسی که در زندان‌های آمریکا بسر می‌برند، گفتگو خواهیم کرد و این موضوعی برای مذاکره است.»

ناتو وعده خود به اتحاد جماهیر شوروی درباره عدم گسترش به سمت شرق را نادیده گرفته است

ولادیمیر پوتین درباره ناتو نیز گفت: «پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در دوران جنگ سرد به دنیا آمد، ولی این مسئله که این سازمان چرا در حال حاضر همچنان به موجودیت خود ادامه داده، جای سئوال است. زمانی بود که در بروکسل گفته میشد که آنها در حال تغییر هستند. این سازمان اکنون به نوعی به فراموشی سپرده شده و وجود یا عدم وجود آن اهمیت خاصی ندارد. در دوره ریاست جمهوری میخائیل گورباچف در اتحاد جماهیر، به او بطور لفظی وعده داده شد که ناتو هرگز به سمت شرق گسترش پیدا نخواهد کرد. این وعده کجا رفته است؟ ما ضرب المثلی در روسیه داریم که باید همه چیز کتبی شود تا فریب نخورد و این کاملاً درست است.»  

روسیه هیچ ترسی از ناوهای چینی ندارد و روابط دو کشور دوستانه است

وی در خصوص روابط روسیه و چین نیز تأکید کرد: «ما چنین عقیده‌ای نداریم که پکن خطری برای ما دارد. چین کشوری دوست برای روسیه است. چرا ما باید از ناوهای هواپیمابر چینی وحشتی داشته باشیم؟ روسیه دارای بزرگترین مرز خاکی با کشور چین است. حال شما فکر می‌کنید آنها ناوهای خود را برای جنگ با ما اعزام خواهند کرد؟ این مسئله برای ما اهمیتی ندارد. درباره وضعیت ایغورها نیز باید بگویم که من در جریان سفرم به چین با نمایندگان آنها دیدار داشتم و به شما اطمینان می‌دهم که آنها از سیاست مقامات پکن استقبال می‌کنند.»

رئیس جمهوری روسیه همچنین یادآور شد که مقامات مسکو دلیلی نمی‌بینند که به توضیحات مقامات مینسک درباره حادثه فرود اجباری هواپیمای مسافربری اعتماد نکنند و مسئله‌ای برای محکوم کردن این رویداد وجود ندارد. وی در عین حال به این نکته اشاره کرد که دقیقاً در زمان فرود اجباری هواپیمای حامل "اوا مورالس" رئیس جمهوری بولیوی در سال 2013 نیز سکوت جایز نبود، ولی هیچ صدایی از پایتخت‌های غربی شنیده نشد! در حالیکه آن ماجرا دهها برابر بدتر از اتفاق رخ داده در فرودگاه شهر مینسک بود.

پوتین در باره روند اوضاع در سوریه نیز گفت: «دولت سوریه در سایه حمایت روسیه توانسته بیش از 90 درصد از خاک کشور خود را تحت کنترل درآورد. و اکنون تنها ارائه کمک‌های انسان دوستانه و کمک به بازگشت به زندگی عادی مردم سوریه، به‌رغم مسائل سیاسی در حال انجام است.»  

من عادت ندارم دستور قتل مخالفان خود را صادر کنم

وی در پاسخ به سئوال دیگری گفت: «چه کسی به شما گفته که من از مخالفان در روسیه می‌ترسم؟ مطرح کردن این مسئله حتی خنده دار است.

رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به این سئوال که آیا او دستور قتل آلکسی ناوالنی را داده، افزود: «مسلماً نه. ما عادت نداریم کسی را بکشیم. برای من، وی یکی از شهروندان روسی است که در دادگاه محکوم به حبس شده، چنین افرادی زیاد هستند. ما نباید استثنایی در این باره قائل شویم، چنین برخوردی درست نیست. همه در برابر قانون برابر هستند.»

پوتین ادامه داد: «چنین اتهاماتی بسیار شنیده می‌شود، به‌خصوص در جریان رویدادهای دشواری که ما در مبارزه با تروریسم در منطقه قفقاز شمالی داشتیم. من در حل و فصل مشکلات تنها به منافع دولت و ملت روسیه توجه می‌کنم و به این مسئله اهمیتی نمی‌دهم که به چه چیزی مرا متهم می‌کنند یا چه لقبی به من داده می‌شود.»

وی در خصوص جانشین احتمالی خود نیز توضیح داد: «در روسیه در پی تغییر رئیس جمهور، هیچ شبهی فرو نمی‌ریزد. اکنون با وجود برخی مشکلات، شرایط با سال 2000 بسیار متفاوت است. اگر من ببینم شخصی، حتی اگر از برخی تصمیمات من انتقاد کند، به روسیه وفادار است و آمادگی دارد تا نه تنها چند سال، بلکه برای همه عمر خود، به میهن خود خدمت کند، قطعاً از او حمایت خواهم کرد.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon