مدارس خارج از کشور دوره‌های فارسی آموزی برگزار می‌کنند/تحریم بانکی و مشکلات پرداخت حقوق

مدارس خارج از کشور دوره‌های فارسی آموزی برگزار می‌کنند/تحریم بانکی و مشکلات پرداخت حقوق

سرپرست مدارس خارج از کشور گفت: دوره‌های فارسی آموزی در مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و به طور ویژه در حوزه اروپا و کانادا برگزار می‌شود همچنین با توجه به تحریم‌های بانکی کشور در پرداخت حقوق معلمان خارج از کشور مشکلاتی داریم.

میترا تیموری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به این پرسش که تعداد مدارس خارج از کشور، تعداد دانش آموزان، تعداد کشورها و تعداد معلمانی که مشغول خدمت هستند، چه میزان است؟ گفت: با توجه به اینکه آمار در مدارس خارج از کشور با توجه به شرایط خاص هر کشور و بسته به حد نصاب دانش آموزان متغیر است ولی در حال حاضر ما حدود 12000 دانش آموز در 37 کشور و 55 شهر و 91 مدرسه داریم و همچنین تعداد معلمان اعزامی 84، معلمان ریالی 305 و معلمان محلی 950 نفر است.

وی در پاسخ به این پرسش که  نحوه سنجش میزان تسلط دانش آموزان مدارس بین‌الملل به زبان فارسی چگونه است؟ گفت: اکثر دانش آموزان ما در مدارس خارج از کشور دانش آموزان فارسی زبان بوده لذا این دانش‌آموزان نیز همانند سایر دانش آموزان در کشور در مقاطع مختلف تحصیلی آموزش دیده و نحوه سنجش آنها نیز به صورت ارزیابی توصیفی و تراکمی است.

سرپرست مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: بیشتر دانش آموزان مدارس خارج از کشور تسلط کافی به زبان فارسی دارند چون یا در ایران تحصیل کرده‌اند و ادامه تحصیل آنها در این مدارس به دلیل حضور در کشورهای دیگر است و یا اینکه آموزش ابتدایی را از مدارس ما در خارج از کشور شروع می‌کنند.

دوره‌های فارسی آموزی در مدارس خارج از کشور

وی در پاسخ به این پرسش که آموزش زبان فارسی برای غیر از دانش آموزان هم برگزار می‌شود؟ متذکر شد: دوره‌های فارسی آموزی در مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و به طور ویژه در حوزه اروپا و کانادا در روزهای تعطیل برای فرزندان ایرانیان مقیم و نیز سایر اتباع ایرانی علاقه مند به یادگیری زبان فارسی و با همکاری بنیاد سعدی که متولی آموزش و ترویج زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور است انجام می‌شود که در این خصوص مسابقات مختلفی از قبیل گلستان خوانی، حافظ خوانی، شاهنامه خوانی، معرفی مشاهیر ادبی ایران و جهان و نقالی شعر و نثر فارسی نیز برگزار و در پایان دوره‌ها نیز گواهینامه‌هایی به شرکت کنندگان اعطاء می‌شود.

تیموری درباره اینکه ارتباط مدارس با بنیاد سعدی (متولی آموزش زبان به غیرفارسی زبانان) چگونه است؟ بیان کرد:‌ مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در خصوص برگزاری دوره‌های فارسی آموزی با بنیاد سعدی همکاری‌های خوبی در جهت ارائه فضای لازم برای برگزاری دوره‌ها و همچنین آزمون‌های آن دارند که در حال حاضر نیز در حال رایزنی و هماهنگی برای همکاری‌های بیشتر با این بنیاد هستیم یعنی ارتباط با بنیاد سعدی در حال حاضر در خصوص واگذاری فضا برای برگزاری دوره‌های این بنیاد و همکاری در خصوص اعطای مدارک دوره‌های این بنیاد به آموزش دیدگان در دوره‌های فارسی آموزی مدارس خارج از کشور است.

سرپرست مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور ادامه داد: ما برای هیچ یک از دانش آموزان  ایرانی چه مقیم و چه فرزندان کارگزار و غیرکارگزار محدودیتی برای پذیرش و آموزش نداریم مگر اینکه قوانین آن کشور برای آنها محدویتی قرار دهد ولی با توجه به اینکه آموزش‌ها در مدارس خارج از کشور به زبان فارسی است دانش آموزانی که در مقطع ابتدایی نبوده و زبان فارسی نیز بلد نیستند معمولاً به رایزن‌های فرهنگی برای شرکت در کرسی‌های فارسی آموزی مراجعه می‌کنند. البته مدارس ما هم در خارج از کشور دوره‌های فارسی آموزی در روزهای تعطیل دارند که با همکاری سفارت برگزار می‌شود.

میزان مطالبات معلمان خارج از کشور

وی درباره اینکه مطالبات به معلمان خارج از کشور با توجه به اینکه اخیرا هم تجمعی مقابل وزارتخانه داشتند، چقدر است و آیا پرداخت خواهد شد؟ گفت: علی‌رغم محدودیت‌های مالی در سال 1399، بخش قابل توجهی از مطالبات معلمان منقضی خدمت مدارس خارج از کشور مربوط به سال 1397 از محل اعتبارات ردیف بودجه‌ای اداره مدارس خارج از کشور پرداخت شده است و به منظور تأدیه باقیمانده مطالبات یاد شده باتوجه به عزم و اراده جدی مبنی بر پرداخت مطالبات، رایزنی‌های لازم با سازمان برنامه و بودجه کشور به منظور دریافت تنخواه و تأمین اعتبار مورد نیاز برای تسویه مطالبات معلمان خارج از کشور در دستور کار معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش قرار دارد.

سرپرست مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش بیان کرد:‌ معلمانی که به مطالباتشان معترض بودند حدود 200 نفر از معلمان منقضی خدمت سال  97 هستند که بخشی از مطالبات آنها پرداخت شده و بخشی از آن هم با رایزنی‌های صورت گرفته توسط معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش پرداخت خواهد شد. مطالباتی نیز مربوط به نرخ تسعیر نرخ ارز وجود دارد که مربوط به قبل از سال 97 است که طبق رای دیوان عدالت اداری ساز و کار تامین اعتبار و پرداخت آن توسط وزارت آموزش و پرورش و سایر مراجع مربوطه در حال پیگیری است.

مشکلات پرداخت حقوق معلمان خارج از کشور

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به مشکلات برای انتقال ارز، حقوق  معلمان خارج از کشور  ارزی پرداخت می‌شود یا ریالی اظهار کرد: معلمانی که اعزامی و مأمور هستند حقوق آنها به صورت ارزی و معلمانی که تحت عنوان فرهنگی تبعی مشغول هستند به صورت ریالی حقوق دریافت می‌کنند که با توجه به تحریم‌های بانکی کشور، وزارت آموزش و پرورش نیز در پرداخت حقوق معلمان و نیروی انسانی خود در خارج از کشور با مشکلاتی روبرو است.

تیموری درباره اینکه حقوق این معلمان در شرایط عادی، برابر با معلمان داخل کشور است یا متناسب با شرایط زندگی در خارج از کشور؟ افزود: حقوق معلمان متناسب با شرایط زندگی در خارج از کشور و بر اساس مقرارت کارگزاران نظام در خارج از کشور پرداخت می‌شود و حقوق ریالی معلمان هم برابر با معلمان داخل کشور است.

سرپرست مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که دانش آموزان مدارس ایرانی خارج از کشور شهریه پرداخت می‌کنند یا این مدارس متکی به بودجه دولتی است که از ایران ارسال می‌شود؟ بیان کرد: هزینه‌های جاری مدارس خارج از کشور از طریق بودجه دولتی تأمین می‌شود ولی بخش اندکی از هزینه‌ها از طریق مبالغی تحت عنوان کمک‌های مردمی با توافق انجمن اولیاء مدرسه پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon