نامزد شورای ائتلاف شورای شهر گرگان: ۳۵ درصد جمعیت گرگان در بافتهای فرسوده و ناکارآمد سکونت دارند
گروه استانها - نامزد شورای ائتلاف در انتخابات شورای شهر گرگان گفت: وعده های دروغین از آفات انتخابات است که موجب سلب اعتماد مردم شده است، وعدهها تبدیل به مسابقهای برای کسب رأی شده و نامزدها به جای اینکه برنامههای خود را ارائه کنند، شعار میدهند.
سیدعلیرضا موسوی، نامزد شورای ائتلاف در انتخابات شورای شهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گرگان اظهار داشت: یکی از مهمترین وظیفه شورای اسلامی شهر انتخاب شهردار انقلابی است که بتواند برنامههای شورای انقلابی را در شهر اجرا کند شهردار باید حداقل خدا ترس بوده، مبانی امامین انقلاب را باور داشته باشد، متعهد و متخصص باشد و به دنبال منافع شخصی نباشد. در ضمن شورای شهر موظف است با بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارساییهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی حوزه ماموریت خود، با کمک و مشارکت نخبگان شهری در قالب کارگروه تخصصی به حل مشکلات شهری بپردازد.
وی افزود: نظارت بر عملکرد شهرداری از وظایف اصلی شورای اسلامی شهر است که شورا به نیابت از مردم عهدهدار این وظیفه است و مردم از شورا توقع دارند در انجام این مأموریت دچار قصور و کوتاهی نشود اما نباید این تلقی در اذهان عمومی ایجاد شود که شورا در تقابل با شهرداری قرار دارد.
موسوی بیان داشت: در اصل شورا مرجعی قانونگذار برای نظارت است و به دنبال ارتقای سلامت در حوزه مدیریت شهری است به نظر من زمانی این رابطه مفهوم تقابل پیدا میکند که هر یک از طرفین ارکان مدیریت شهری به دنبال منافعی، غیر منافع شهر و مردم باشند.
وی ادامه داد: شورای اسلامی شهر جاى فعالیت سیاسی نیست؛ به این معنى که قرار نیست در شورای شهر فعالیت حزبی و سیاسی صورت بگیرد، باید عدهای متخصص به شوراى شهر بروند تا بتوانند گرهای از مشکلات شهر را باز کنند. اگر قرار باشد، شورای شهر به محلى براى بازىهاى سیاسى و احزاب تبدیل شود دیگر خاصیتی برای مردم شهر نخواهد داشت، شورای اسلامی شهر نیاز به نیروهای انقلابی، متخصص و کارشناس دارد، راهکار بدهند و در حل مشکلات به مدیریت شهری کمک کنند. نیروهای انقلابی یعنی اینکه در خدمت به مردم به منافع شخصی و جناحی توجهی نکنند و با تمام توان به مردم خدمت کنند.
نامزد شورای ائتلاف در انتخابات شورای شهر گرگان اظهار داشت: پاکدستی از شاخصهای مهم یک عضو شورای اسلامی شهر است که موجب تقویت اعتماد مردم به حوزه مدیریت شهری در مبارزه با فساد اداری میشود که باید از ویژگیهای اصلی اعضای شورای اسلامی شهر باشد. در ضمن میتوان با هوشمند سازی فرایندها در حوزه خدمات مدیریت شهری جلوی فساد اداری را گرفت.
وی گفت: تضعیف شورا موجب تضعیف نظارت در مجموعه مدیریت شهری میشود و به نوعی شورا در انجام ماموریت اصلی و نظارتی خود باز میماند. اگر مردم در کنار شورا قرار بگیرند یعنی مردم در مدیریت شهری مشارکت فعال داشته باشند و از یک شهرنشین به شهروند فعال تبدیل شوند، خود مردم مدافع خدمات شورا خواهند بود و این مهم با احیا شورای اجتماعی محلات تحقق خواهد یافت.
موسوی افزود: وعده های دروغین از آفات انتخابات است که موجب سلب اعتماد مردم شده است. وعدهها تبدیل به مسابقهای برای کسب رأی شده و نامزدها به جای اینکه برنامههای خود را ارائه کنند، شعار میدهند. باید برنامهها و کارنامه افراد جای وعدهها و شعارهای انتخاباتی قرار گیرد تا بتواند معیار مناسبی برای انتخاب مردم باشد.
وی عدالت در تقسیم خدمات شهری را یکی از برنامههای خود اعلام کرد و گفت: یکی از مهمترین مطالبات مقام معظم رهبری از ابتدای تشکیل شوراهای اسلامی شهرها، عدالت در تقسیم خدمات شهری بوده است. نحوه توزیع خدمات شهری یکی از مهمترین عوامل در موضوع ارزش گذاری اراضی شهری محسوب میشود و چنانچه توزیع عادلانه و متناسب خدمات شهری در سطح مناطق و محلات مختلف شهر صورت پذیرد باعث پیشرفت متوازن و متعادل شهر خواهد شد و مردم شهر به صورت برابر از ارزش های شهری بهره مند شده و این موضوع باعث ایجاد شهر اسلامی میشود.
نامزد شورای ائتلاف در انتخابات شورای شهر اضافه کرد: یکی از مهمترین وظایف و ماموریتهای طرحهای جامع شهری تحقق این موضوع و توزیع متوازن خدمات شهری در کل مناطق و محلات شهری است که متاسفانه با توجه به تهیه و اجرای سه طرح جامع و تفصیلی برای شهر گرگان در سالهای 1359 و 1375 و 1392 این مهم صورت نگرفته است و بیش از 50 درصد از کاربریهای ارزشمند همچون تجاری و کاربریهای ورزشی، خدمات شهری، درمانی و فرهنگی در ناحیه مرکزی شهر واقع شده است و در دورههای مختلف اجرای طرحهای جامع و تفصیلی شهری بر تمرکز بیشتر آن در این مناطق و تغییر در کمیسیون ماده پنج افزوده شده است.
وی به وجود بافتهای فرسوده و ناکارآمد هم اشاره کرد و گفت: در سطح شهر گرگان براساس مطالعات انجام شده حدود 872 هکتار بافت ناکارآمد و فرسوده وجود دارد که 24 درصد از مساحت شهر گرگان و 35 درصد از جمعیت شهر گرگان در این محلات و مناطق سکونت دارند که شامل بافت تاریخی گرگان، روستاهای الحاق شده به شهر گرگان همچون قلعه حسن، انجیراب، اوزینه و محلاتی همچون کوی محتشم، اسلام آباد. قزاق محله را شامل میشود. با تهیه طرح جزئیات شهرسازی و طرحهای ویژه برای این محلات میتوان بالغ بر 35 درصد از خدمات و کاربریهای پیشنهادی و ارزشمند شهر گرگان را که در طرح جامع برآورد شده است در این محلات و مناطق به اجرا درآورد.
موسوی افزود: یکی از مهمترین موانع و مشکلات و چالشها در مدیریت شهری ناهماهنگی بین عناصر مدیریت شهری است. مردم شهر، شهرداری و شورای اسلامی شهر و دولت عناصر اصلی مدیریت شهری را تشکیل میدهند. انجام فعالیتهای بخشی و تخصصی توسط دولت و انجام خدمات مختلف و متعدد توسط شهرداریها که عموما برای مردم شهر انجام میشود چنانچه ناهماهنگ صورت پذیرد باعث صرف هزینه مالی و زمانی خواهد شد. به عنوان مثال بارها دیده شده در یک خیابان که شهرداری با صرف هزینه نسبت به آسفالت مناسب و جدید اقدام کرده پس از مدت محدود یکی از دستگاههای خدمات رسان دولتی نسبت به حفاری و تخریب و نوسازی آسفالت اقدام میکند که این امر باعث افزایش هزینه مالی و هزینه زمانی خواهد شد.
وی بیان داشت: با تهیه و تصویب طرحهای موضوعی و در مقیاس محلات، نواحی و مناطق شهری در دوره زمانی یکساله و پنجساله که با هماهنگی شهرداری، شورای اسلامی شهر و دستگاهها و بخشهای خدمات رسان دولتی اقدام خواهد شد میتوان به این مهم دست یافت. با ایجاد بستر نرم افزاری در قالب برنامههای رایانهای و تلفن همراه که عناصر مدیریت شهری را به هم پیوند داده و هماهنگ میکند، میتوان این مشکلات را حل کرد.
انتهای پیام/582/ش