فرار باغات شهرستان طارم از خشکسالی/ سد آیدوغموش به داد کشاورزان طارمی رسید


فرار باغات شهرستان طارم از خشکسالی/ سد آیدوغموش به داد کشاورزان طارمی رسید

گروه استان‌ها - با رها‌سازی آب از سد آیدغموش به رودخانه قزل‌اوزن در شهرستان طارم، درختان زیتون و شالیزار‌ها از خشک شدن نجات یافته و امید دوباره به زندگی کشاورزان باز‌می‌گردد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، شهرستان طارم به لحاظ موقعیت جغرافیایی و بهره‌مندی از رودخانه قزل‌اوزن دارای تنوع محصولات کشاورزی فراوانی است. شریان حیاتی رودخانه قزل‌اوزن در طارم سبب شده تا این شهرستان به لحاظ زیتون در کشور به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید این محصول در کشور مطرح باشد. با این حال برنج طارم نیز از جمله سایر محصولاتی است که دارای شهره و نام ‌آوازه خاصی بین ایرانیان است که البته تولید آن وابسته به وجود آب در رودخانه مذکور است.

با این وجود با اینکه مهم‌ترین صنعت طارم یعنی کشاورزی به وجود آب در رودخانه قزل‌اوزن گره خورده است اما متاسفانه آب این رودخانه خشک شده است چرا که طبق اعلام سازمان‌هایی همچون هواشناسی و آب منطقه‌ای استان میزان کاهش بارندگی‌ها در 50 ساله اخیر بی‌سابقه بوده و ورودی آب سد‌های استان تا 60 درصد کاهش یافته است که یکی از مهم‌ترین تهدیدات کشاورزی و از فاجعه‌های زیست‌محیطی محسوب می‌شود و اگر روند به همین منوال ادامه‌دار باشد زندگی مردم در چالش جدی قرار خواهد گرفت.

با این اوصاف تراژدی خشکسالی در رودخانه قزل‌اوزن دوباره جان گرفته گرفته و نگرانی کشاورزان نیز فزونی یافته است. همین روند نبود آب سبب شده تا شالیزار‌های شهرستان طارم که تشنه آب رودخانه هستند عطش بیش‌تری برای دستیابی به این مایه حیات داشته باشند. اما سوال این است که مسئولان چه تمهیداتی برای گذر از این بحران اندیشیده‌اند؟

در این راستا مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: خشکی رودخانه قزل‌اوزن و عدم دسترسی آب برای محصول زیتون و برنج سبب شده تا مسئولان در جهت ممانعت از وارد شدن خسارات هنگفت به کشاورزان، همچون سال‌های گذشته به این فکر باشند تا از سد آیدوغموش که در مسیر رودخانه قزل‌اوزن قرار دارد برای تامین آب مورد نیاز کشاورزان طارمی آب رهاسازی کنند.

وی افزود: در حوزه آب در بخش شرب، صنعت و کشاورزی در طارم مشکل وجود دارد در حالی که این مشکل می‌توانست وجود نداشته باشد چراکه بیش از 60 درصد رودخانه قزل‌اوزن یا حوزه سفید‌رود در استان زنجان قرار دارد و با تخصیص آب به اندازه نیاز این مشکل مرتفع می‌شد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس ادامه داد: بیش از 35 درصد منابع آبی این رودخانه برای استان زنجان است اما کمتر از 15 درصد از آب آن بهره‌مندی می‌شود. اما اگر بتوانیم تخصیص آب را حدود 50 تا 60 میلیون‌متر مکعب نسبت به سهمیه موجود افزایش دهیم علاوه بر حل مشکل کم‌آبی، با تولید محصول ثروت گسترده‌ای نیز برای شهرستان و استان خواهد داشت با این حال اقداماتی در این خصوص در سال 99 انجام شده و امیدواریم در سه سال باقی‌مانده بتوانیم اقدامات موثر بیشتری در این خصوص انجام دهیم.

وی تصریح کرد: آب موجود در سد آیدغموش به دلیل کم بارشی دارای وضعیت مناسبی به لحاظ منابع آبی نیست و حتی با گرفتن آب از این سد باز هم به مشکل بر خواهیم خورد؛ باید به فکر منابع پایدار آبی برای شهرستان طارم‌ باشیم و آب سد آیدوغموش نمی‌تواند این مشکل را همیشگی حل کند.

با این وجود با پیگیری مسئولان استانی خوشبختانه رودخانه قزل‌اوزن با رها‌سازی آب از سد آیدغموش در حال گرفتن جانی دوباره است که در پایین دست با سیراب‌سازی باغات زیتون و شالیزار‌های برنج نوید بخش تولید محصولی پر بار و با کیفیت برای کشاورزان است ولی امیدواریم مسئولان استانی برای سال‌های آینده نیز تمهیدات اساسی برای این مشکل بکنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon