پیام‌های مشارکت گسترده مردمی در انتخابات ایران از دید رسانه‌های عربی و نگرانی صهیونیست‌ها

پیام‌های مشارکت گسترده مردمی در انتخابات ایران از دید رسانه‌های عربی و نگرانی صهیونیست‌ها

انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ ایران با مشارکت گسترده مردمی میان پوشش رسانه‌های خارجی از جمله رسانه‌های عربی برگزار شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 در ایران همانند دوره‌های گذشته در کانون توجهات رسانه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله رسانه‌های عربی قرار داشت و هر یک از آنها طبق رویکرد خاص خود از هفته‌ها قبل اقدام به پوشش اخبار مربوط به این انتخابات کرده بودند. فعالیت این رسانه‌ها در زمینه پوشش اخبار و گزارشهای مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران تا آخرین لحظه روند رأی‌گیری و بسته شدن مراکز اخذ رأی همچنان ادامه داشت.

در این زمینه روزنامه لبنانی البناء همزمان با پایان روند انتخابات ریاست‌جمهوری ایران و آغاز مرحله شمارش آراء در مقاله‌ای به تحلیل این انتخابات پرداخت و نوشت: انتخاباتی که ایران دیروز شاهد آن بود و تا ساعات اولیه بامداد امروز ادامه داشت حاوی پیام‌ها و محتوای زیادی است. این انتخابات مهمترین آزمون ایرانی‌ها در برقراری ارتباط میان افکار عمومی و نظام سیاسی حاکم بر این کشور به‌شمار می‌رود؛ به‌ویژه بعد از مرحله فشار حداکثری ایالات متحده علیه تهران که با هدف ناامید کردن ملت این کشور و جدا کردن مردم از دولت و نظام سیاسی ایران صورت گرفت.

انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران پاسخی قاطع به این سؤال بود؛ آیا تحریم‌های آمریکا می‌تواند در تحولات سیاسی ایران نقشی داشته باشد، آن هم بعد از اینکه آمریکایی‌ها اعتراف کردند که با قدرت نظامی خود نمی‌توانند در برابر ایران بایستند و تصور می‌کردند آنچه با قدرت نظامی نتوانستند به دست بیاورند با سیاست فشار حداکثری و تحریم‌های ظالمانه علیه تهران به دست خواهند آورد؟

شمار زیادی از واجدین شرایط در استان‌های مختلف ایران روز گذشته به مراکز اخذ رأی رفتند و این بدان معناست که ملت ایران با حضور گسترده پای صندوق‌های رأی قصد داشتند به دشمنان خود بفهمانند که هیچ یک از شرط‌بندی‌های خارجی درباره ایران عملی نخواهد شد و مشکلات ایران تنها به خود ایرانی‌ها مربوط می‌شود، همچنین مهم نیست که مردم تا چه‌اندازه از دولت و شرایط کشورشان گلایه‌مند باشند بلکه آنها خودشان برای کشورشان تصمیم می‌گیرند و اجازه مداخله هیچ طرف خارجی در امور کشورشان را نمی‌دهند، در واقع بیگانگان باید این حقیقت را کاملاً بفهمند که ایرانی‌ها در مقابله با دشمن برای دفاع از استقلال خود از هر گروهی که باشند متحد هستند و مهمترین دستاورد آنها انقلاب جمهوری اسلامی است که هرگز آن را رها نخواهند کرد.

پایگاه خبری شبکه المیادین نیز از جمله رسانه‌های عربی بود که به تحلیل انتخابات جمهوری اسلامی ایران پرداخت و در گزارشی اعلام کرد که ایرانی‌ها با جوهر خودکار خود در واقع آینده خودشان را رنگ زدند و ثابت کردند که اختلاف نظر میان آنها یک چیز است و بیان آن یک چیز دیگر، در واقع هیچ اختلافی موجب نمی‌شود ایرانی‌ها در اتحاد اصلی خود برای دفاع از کشورشان شکاف ایجاد کنند، این امر در ایران کاملاً ثابت شده است و مردم این کشور برای خودشان تصمیم می‌گیرند.

اما انتخابات ریاست‌جمهوری ایران روز گذشته فضای رسانه‌های غربی را به‌شدت متشنج کرده بود و این رسانه‌ها با رفتاری که با اصول دموکراتیک مغایرت دارد شروع به انتقاد گسترده از انتخابات ایران کردند و حتی در انتخاب رأی‌دهندگان این کشور نیز مداخله می‌کردند.

علاوه بر غربی‌ها، متحدان آن‌ها در منطقه در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز همین روند را دنبال کرده سعی در تحریم این انتخابات را داشتند، این همان چیزی است که امام سید علی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به آن اشاره کرده فرمودند، بعضی از کسانی که از انتخابات ایران انتقاد می‌کنند تفاوتی میان صندوق‌های رأی و جعبه میوه قائل نیستند.

نگرانی صهیونیست‌ها درباره نتایج انتخابات ایران

رژیم صهیونیستی نیز در سایه تشکیل کابینه جدید خود با نگرانی خاصی انتخابات ایران را دنبال می‌کرد و همزمان با باز شدن صندوق‌های رأی در ایران برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید توجه صهیونیست‌ها به هویت رئیس جمهور منتخب و تأثیر آن بر اسرائیل معطوف شده است؛ به‌ویژه اینکه تحلیلگران سیاسی صهیونیست معتقدند که این دور از انتخابات ایران دارای حساسیت بالایی است و تأثیرات آن نه‌تنها در هشت سال آینده بلکه در 30 تا 40 سال آینده نیز باقی خواهد ماند.

صهیونیست‌ها که در ارزیابی‌های خود موفقیت جناح اصولگرا در این انتخابات و پیروزی سید «ابراهیم رئیسی» را پیش‌بینی کرده‌اند معتقدند که انتخاب سید ابراهیم رئیسی یک مرحله دشوار را پیشِ‌روی اسرائیل قرار می‌دهد.

ناظران صهیونیست در عین حال امیدوارند که انتخاب سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید ایران، آمریکایی‌ها را به بازنگری درباره روند مناسباتشان با تهران مجبور کند و حتی واشنگتن تحریک به اتخاذ اقدامات جدید علیه ایران شود اما برخی دیگر از ناظران صهیونیست بر این باورند که انتخابات ریاست‌جمهوری ایران تغییر جدیدی در نوع تعامل و مناسبات این کشور با آمریکا ایجاد نخواهد کرد.

«حسین رویوران» تحلیلگر عرب‌زبان در امور سیاسی در گفتگو با المیادین با تأکید بر وحدت همه ایرانیها در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور اظهار داشت که حتی جناح اصلاح‌طلب در ایران با وجود حذف نامزدهای برجسته خود خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات شدند.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات توطئه‌آمیز برخی رسانه‌های خارجی علیه انتخابات ایران گفت که بیش از 250 کانال فارسی‌زبان مستقر در انگلیس و ایالات متحده قصد تحریک علیه انتخابات ایران را داشتند و به‌ویژه غرب قبل از مشخص شدن نتایج انتخابات ایران قصد دارد با فرافکنی درباره این انتخابات وانمود کند که نتیجه آن از قبل مشخص است؛ درحالی که ادعاها درباره تعیین نتایج در ایران دروغی است که غربی‌ها تبلیغ می‌کنند.

«جو معکرون» کارشناس امور آمریکا نیز به‌نوبه خود در گفتگو با المیادین اعلام کرد که دولت آمریکا همزمان با مذاکرات وین منتظر نتایج انتخابات ایران است و دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای رسیدن به توافق با ایرانی‌ها درباره پرونده هسته‌ای پیش از انتقال قدرت رسمی در ایران است.

«عصام مخول» رئیس مؤسسه مطالعاتی «امیل توما» نیز به‌نوبه خود در این زمینه طی مصاحبه‌ای با المیادین اظهار داشت که رژیم صهیونیستی به‌دنبال انحصار پروژه هسته‌ای در منطقه است و کابینه جدید این رژیم تلاش خواهد کرد ثابت کند که دشمنی آن با ایران همچنان شدت دارد.

وی در ادامه افزود، ملت فلسطین مانند سایر ملت‌های منطقه هرگز معادلاتی را که واشنگتن قصد تحمیل آن را دارد به‌رسمیت نخواهد شناخت.

عصام مخول در ادامه تصریح کرد که اسرائیل نگران است واشنگتن قبل از تغییر رئیس جمهور در ایران برای رسیدن به توافق با این کشور درباره پروژه هسته‌ای عجله کند. اسرائیل گزینه‌های استراتژیک زیادی در برابر ایران ندارد؛ ضمن اینکه مصلحت آمریکا در این است که همچنان دیدگاه‌های خود را به تل‌آویو تحمیل کند و نه به‌عکس.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران