لبنان| گفتوگوی نماینده عالی اتحادیه اروپا با میشل عون درباره بحران تشکیل دولت
نماینده عالی اتحادیه اروپا در دیدار با رئیس جمهوری لبنان اعلام کرد درصورتی که مقامات این کشور برای انجام اصلاحات اقدام نکنند این اتحادیه به آنها کمک نخواهد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری العهد، «جوزف بورل» نماینده عالی اتحادیه اروپا امروز در جریان سفر خود به لبنان با «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور دیدار و با وی درباره شرایط دشوار لبنان و نقش اتحادیه اروپا در کمک به این کشور برای غلبه بر چالشها گفتگو کرد.
وی در این دیدار اظهار داشت که ما نگران بحران سیاسی و اقتصادی لبنان هستیم و اتحادیه اروپا حمایت خود را از مردم لبنان اعلام میکند.
جوزف بورل تأکید کرد که من یک پیام قاطع به مقامات سیاسی لبنان میدهم مبنی بر اینکه بحران کنونی این کشور کاملاً داخلی است و پیامدهای زیادی برای ملت بزرگ لبنان خواهد داشت، بنابراین مقامات لبنانی باید مسئولیت خود را به عهده گرفته و بعد از تشکیل سریع دولت بلافاصله اصلاحات اساسی را اجرا کنند.
نماینده اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه این اتحادیه منابع لازم برای کمک به لبنان را دارد اعلام کرد که بدون اقدام لبنان به انجام اصلاحات ما نمیتوانیم به این کشور کمک کنیم.
بورل اظهار داشت، در صورت ادامه این وضعیت ممکن است شورای اتحادیه اروپا شخصیتهای لبنان را تحریم کند و ما ترجیح میدهیم که این اتفاق نیفتد و امیدواریم مجبور به این کار نشویم؛ البته این امر در دست مقامات لبنان است که به این وضعیت پایان دهند.
وی در پایان تاکید کرد که لبنان در آستانه فروپاشی مالی قرار گرفته و این عادلانه نیست که بگوییم بحران لبنان مربوط به مسئله آوارگان است.
میشل عون نیز به نوبه خود در این دیدار اظهار داشت که حسابرسی دقیق امور مالی اصل مبارزه با فساد است که برخی مقامات و سیاستمداران درگیر آن هستند.
رئیس جمهوری لبنان همچنین به مسئله آوارگان سوری اشاره کرد و اظهار داشت که موضع لبنان درباره ضرورت بازگشته این آوارگان ثابت است؛ چراکه لبنان دیگر تحمل پیامدهای آن را ندارد.
وی در ادامه تاکید کرد، اجرای اصلاحات نبرد اصلی دولت است که پس از عبور از موانع داخلی و خارجی در برابر تشکیل کابینه برای آن اقدام خواهد کرد.
روز گذشته «جوزف بورل» نماینده عالی اتحادیه اروپا وارد لبنان شد و سفر او به این کشور 2 روز ادامه خواهد داشت.
احزاب مختلف سیاسی لبنان معتقدند که در سایه شکست نیروهای داخلی در رسیدن به یک سازش و تفاهم سیاسی احتمالاً پرونده تشکیل دولت طی دو ماه آینده نیز به نتیجه نرسد بنابراین طرفهای لبنانی همچنان منتظر ورود نیروهای خارجی برای حل بحران سیاسی این کشور هستند.
انتهای پیام/