جدیدترین اخبار کرونا در ایران| ویروس منحوس در تهران همچنان فعال است/ استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان در آستانه بحران+ نقشه و نمودار
گروه استانها ـ بررسی آمارهای رسمی از روند همهگیری کرونا نشان میدهد شاخصهای مطرح همه دوباره سیر نزولی به خود گرفته و آمارها کاهشی شدهاند اما برخی کارشناسان براین باورند که نباید عادی انگاری شود چون برخی مناطق خطر همچنان در کمین است.
بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم؛ انتشار آمارهای رسمی از روند همهگیری کرونا نشان میدهد؛ اغلب شاخصها کاهشی شده اما با توجه به طولانی شدن این روند بیم آن میرود که دوباره شاهد اوج گیری بیماری در آینده باشیم.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند در شرایط فعلی نگرانیهای ایجاد بحرانی تازه از استانهای جنوبی و جنوب شرقی وجود دارد که شواهد بیانگر گسترش همهگیری در استانهای همجوار سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر است و شاهد مثال این روند هم تغییر معنادار میزان همهگیری در جنوب استان کرمان است.
البته این نگرانی در پایتخت هم وجود دارد و طولانی شدن روند نزولی همهگیری عاملی برای افزایش نگرانیهای مسئولان بهداشت و درمان در ایجاد پیک جدید بیماری شده است به صورتی که معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران اظهار داشت: طولانی شدن موج نزولی پیک چهارم و عادی انگاری مردم عاملی در نگرانی برای آغاز پیک پنجم در تهران است.
نادر توکلی همچنین تاکید کرد: بررسیها نشان میدهد که بیماری همچنان در تهران فعال است و درصورتی که هموطنان به این نکته توجه نداشته باشند احتمال بروز پیک تازه دور از انتظار نیست و ورود ویروس هندی و آفریقای جنوبی نگران کننده است.
وی افزود: بالاخره حتی بستریهای ما هم روزانه بین 600 تا 900 مورد در نوسان است. به عنوان مثال ما در روز جمعه 28 خرداد ماه 800 مورد بستری داشتیم. البته میتوان گفت که میزان مرگ و میر کاهش یافته است؛ چراکه اولا بیماران نسبتا نسبت به پیکهای قبلی بدحالتر نیستند و دوم اینکه تعداد ترخیصهایمان با تعداد بستریهایمان تقریبا برابری میکند و بعضی روزها میزان ترخیصیها هم بیشتر است.
توکلی با بیان اینکه در حال حاضر تقریباً حدود 4000 بیمار بستری مبتلا به کرونا در شهر تهران داریم، گفت: از این تعداد روزانه درصدی ترخیص و درصدی هم بستری میشوند. بستری روزانه هم بین 600تا 900 نفر است. در سه هفته اخیر روند کاملا سینوسی است و به صورت محسوس و هفتگی کاهش چشمگیری نداریم که این موضوع مقداری نگرانکننده است. به هر حال بیم ایجاد موج جدید را داریم.
وی با بیان اینکه میزان مراجعات سرپایی نیز بین 4000 تا 5500 نفر در نوسان است و بالا است، گفت: باید مراقبتها را افزایش دهیم که خوشبختانه سطح رعایت پروتکلها در تهران نسبتا بد نیست. البته برخی محدودیتها کماکان باید حفظ شود و نمیتوان کامل محدودیتها را برداشت. بیشترین چیزی که میتواند در سه ماهه تابستان کمک کند، بالا بردن پوشش واکسیناسیون است.
وی درباره وضعیت رعایت پروتکلها در تهران، گفت: میزان رعایت پروتکلها در تهران متغیر و بین 70 تا 75 درصد است. در عین حال واکسیناسیون هم به دلیل توقفی که در واردات ایجاد شد، متوقف ماند که البته در حال حاضر واکسن وارد شده، اما هنوز توزیع آن به صورت کامل انجام نشده است. زمانیکه توزیع کامل شود، واکسیناسیون اولویتهای سنی سالمندان را مجددا فعال میکنیم.
افزایش بستریهای کرونا در استان گلستان
عبدالرضا فاضل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گرگان با اشاره به افزایش بیماران کرونایی در استان، اظهارداشت: امروز 296 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان گلستان بستری هستند که نسبت به اوایل هفته قبل روند افزایشی را نشان میدهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: از این تعداد 58 نفر در بخش آی سی یو در حال درمان هستند و 20 بیمار نیز با دستگاه تنفسی به حیات خود ادامه میدهند.
فاضل از افزایش تعداد شهرهای نارنجی کرونایی در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر شهرهای گرگان، گنبدکاووس، کلاله، آق قلا و علی آبادکتول نارنجی و بقیه شهرهای گلستان در وضع زرد قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با نگرانی از روند افزایشی موارد ابتلا به کرونا و احتمال شیوع موج جدید این بیماری به مردم توصیه کرد: همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی را سرلوحه کارهای خود داشته باشند و باز زدن ماسک و پرهیز از دورهمیها و سفر به قطع زنجیره ابتلا کمک کنند.
وی گفت: تاکنون 64 هزار و 834 گلستانی، نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند. همچنین تاکنون نوبت دوم واکسن کرونا به 19 هزار و 11 نفر در استان تزریق شده است.تزریق نوبت اول واکسن کرونا به 64 هزار 834 گلستانی؛ 5 شهرستان گلستان نارنجی است.
فاضل افزود: همچنان واکسیناسیون افراد 70 سال به بالا در حال انجام است. مشمولان دریافت واکسن میتوانند به مراکز تجمیعی واکسیناسیون در سطح استان مراجعه کنند.
یک شهر استان خوزستان در وضعیت قرمز قرار گرفت؛ واکسن ایرانی وارد خوزستان شد
فرهاد ابولنژادیان در گفتوگو با خبرنگاران تسنیم در اهواز اظهار داشت: تاکنون 212 نفر از سالمندان و افراد گروه هدف واکسیناسیون ضد کرونا در استان خوزستان، واکسن مرحله اول را دریافت کردهاند که به زودی تزریق مرحله دوم نیز با رسیدن محمول جدید به استان، آغاز میشود.
وی افزود: براساس زمانبندی از پیش اعلام شده توسط وزارت بهداشت، تزریق مرحله دوم برخی از افراد، باید مدتی پیش انجام میگرفت که به دلیل نرسیدن محموله این امر به تاخیر افتاد ولی هیچ مشکلی نیست زیرا واکسن مرحله یک هنوز قدرت ماندگار دارد و جای نگرانی نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: محموله جدید واکسن ضد کرونا در طی چند روز گذشته وارد خوزستان شده و تحویل ما شد، لذا مرحله جدید واکسیناسیون به زودی آغاز خواهد شد که در این مرحله علاوه بر تزریق مرحله دوم به برخی افراد، واکسن مرحله اول نیز به افراد گروه هدف براساس برنامه زمانبندی شده انجام خواهد شد.
ابولنژادیان در خصوص گروه هدف واکسیناسیون بیان داشت: براساس بخشنامه وزارت بهداشت، مجریان انتخابات به دلیل قرار گرفتن در معرض خطر کرونا، جزو جامعه هدف هستند که در مرحله جدید تزریق به این افراد نیز آغاز خواهد شد.
وی افزود: در محموله جدید واکسن، نوع جدید واکسن ایرانی به نام کوایران برکت وارد خوزستان شد که شامل 10 هزار دوز واکسن است که به داوطلبان تزریق شده است و به زودی محموله واکسن خارجی از نوع سینوفارم نیز تحویل استان خواهد شد که برای تزریق به افرادی است که مرحله اول را دریافت کردهاند و زمان تزریق مرحله دوم واکسن آنها فرارسیده است که براساس برنامه و با اطلاع به خود افراد انجام خواهد شد.
سخنگوی ستاد کرونای استان خوزستان بیان داشت: رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان خوزستان در حال حاضر در وضعیت مناسبی است گرچه به صورت متوسط 63 درصد میباشد و کمی نگران کننده است ولی در آینده باتوجه به تمهیدات اتخاذ شده و همکاری مردم، سیرنزولی بیماری را در استان داشته باشیم.
وی درانتها گفت: براساس آخرین رنگبندی کرونایی در استان خوزستان درحالی حاضر متاسفانه شهر اندیمشک در وضعیت قرمز است و این تنها شهر قرمز استان است و 14 شهر دیگر استان در وضعیت نارنجی و 12 شهر دیگر در وضعیت زرد هستند.
تعداد مبتلایان به کرونا در لرستان 2 رقمی شد؛ یک بیمار جان باخت
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در لرستان همچنان در حال فراز و فرود است در یک روز تعداد مبتلایان کاهش و در روز دیگری افزایش مییابد اما خوشبختانه براساس آخرین آماری که ظهر امروز از سوی مسئولان حوزه علوم پزشکی لرستان اعلام شد پس از مدتها بالاخره رقم مبتلایان دو رقمی شده و طی 24 ساعت گذشته تنها یک فوتی داشتیم و روز گذشته نیز خوشبختانه لرستان فوتی ناشی از کرونا نداشت.
مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان ظهر امروز در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در لرستان اظهارداشت: از ابتدای شیوع کووید 19 در لرستان 375 هزار و 327 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شد که به 371 هزار و 372 مورد پاسخ داده شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون تست 251 هزار و 526 نفر منفی بوده است افزود: مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در لرستان نیز به 119 هزار و 845 نفر رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 79 بیمار به مجموع بیماران استان پیوسته است عنوان کرد: در بحث مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس نیز با اضافه شدن یک نفر طی 24 ساعت گذشته مجموع فوتی ها به هزار و 903 بیمار رسیده است.
وی بیان کرد: هم اکنون نیز 311 بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در مراکز درمانی لرستان بستری و تحت مراقبت هستند روز گذشته نیز تعداد افراد بستری شده 321 مورد بود.
تب کرونا در استان خراسان جنوبی هنوز فروکش نکرده
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، تب کرونا در سایه بی توجهیها هنوز قطع نشده است، کرونا هنوز وجود دارد و سایه به سایه ما را تعقیب میکند و این در حالی است که اگر در سطح شهر بروی عده زیادی از مردم را میبینی که ماسک بر صورت ندارند و به خیالشان کرونا تمام شده است غافل از اینکه این ویروس ناجوان مردانه همچنان تاخت و تاز دارد و منتظر اندک غفلت از سوی ما شهروندان است.
دبیرستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: وضعیت خراسانجنوبی از نظرشیوع ویروس کرونا تغییر چندانی نکرده و خوشبختانه مردم استان پروتکلهای بهداشتی را مانند هفتههای قبل مراعات میکنند.
شریف زاده گفت: در روز انتخابات بیش از 90 درصد دستورالعملهای بهداشتی در شعب اخذ رای استان رعایت شد و هم استانیها باید توجه داشته باشند که حتی با زدن واکسن نیز باید پروتکلهای بهداشتی را مانند استفاده از ماسک تا واکسیناسیون 70 درصد جامعه رعایت کنند.
وی با تاکید براینکه همکاران ما واکسنهای مد نظر را در تهران تحویل گرفته اند و از سه شنبه یا آخر هفته جاری نوبت اول لکه گیری پرسنل بهداشت و درمان و نوبت دوم واکسیناسیون رده سنی 70 سال به بالا تزریق می شود،گفت: افرادی که در رده سنی بالای 70 سال برای نوبت اول واکسیناسیون کرده اند و برای نوبت دوم به مراکز مد نظر تا زمانی که پیامک برای واکسیناسیون نوبت دوم برای آنها ارسال نشود ، نباید مراجعه کنند و تاکنون حدود 8 درصد جمعیت هدف 70 سال به بالای استان واکسیناسیون شده اند.
دبیرستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در خراسان جنوبی افزود: هزار و 510 دُز واکسن اسپوتنیک نوبت دوم دریافت کرده که از این تعداد 700 دُز سهمیه مرکز استان و 810 دُز سهمیه شهرستانها است و با تزریق دز دوم این واکسن، اکنون 176 نفر در بیرجند، 24 نفر در فردوس و 4 نفر در بشرویه با واکسن اسپوتنیک، واکسینه شدند.
شریف زاده افزود: این واکسنها به افرادی که 30 روز قبل دُز اول واکسن اسپوتنیک را دریافت کرده اند تعلق میگیرد که غالب آن برای کارکنان حوزه بهداشت و درمان و همچنین گروههای سالمندان و بیماران خاص استان تزریق میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون 183 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند، گفت: از این تعداد 55 نفرمبتلا قطعی بیماری کرونا و 5 نفر از مبتلایان کرونا در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
شریف زاده افزود: د رحال حاضر سه شهرستان بیرجند، قائنات و نهبندان در وضعیت نارنجی و سایر شهرستانها در وضعیت خطر متوسط یا زرد قرار دارند.
شناسایی 38 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان؛ 2 بیمار جان باختند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آخرین وضعیت کرونا در استان کردستان حاکی از شناسایی 38 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان خبر داد.
در حال حاضر 218 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کردستان بستری و حال 30 نفر از آنان در بخش مراقبتهای ویژه وخیم است.
وی با اشاره به آمار بستری شدگان در کردستان به تفکیک شهرستانهای استان افزود: سنندج با 140 نفر، سقز 8 نفر، مریوان 23 نفر، قروه 9 نفر، بیجار 2 نفر، کامیاران 17 نفر، دیواندره 7 نفر و بانه 12 نفر آمار بستریشدگان به تفکیک شهرستانهای استان کردستان را شامل میشوند.
آمار فوتشدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان با دو فوتی 24 ساعت گذشته از ابتدا تاکنون به 1363 نفر رسیده که از این تعداد 548 نفر در سنندج، 250 نفر در سقز، 106 نفر در قروه، 78 نفر در کامیاران، 106 نفر در بانه، 77 نفر در دیواندره، 61 نفر در بیجار، 114 نفر در مریوان، 20نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان باخته است.
بیمار کرونایی در البرز فوت کرد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمد فتحی در خصوص آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان البرز ، اظهار داشت:در 24 ساعت گذشته 78 بیمار با علائم کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.
وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک، از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 46 هزار و586 نفر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 536 نفر در مراکز درمانی بستری هستند، بیان کرد: در حال حاضر ابتلای 245 نفر به بیماری کرونا تا امروز قطعی شده است.
فتحی با بیان اینکه شیوه نامههای بهداشتی همچنان باید با جدیت پیگیری شود، گفت:در 24 ساعت گذشته 7 بیمار مبتلا به کرونا در استان البرز جان خود را از دست دادند.
سیر نزولی کرونا در آران و بیدگل ادامه دارد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان ، ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد به نحوی که به نظر میرسد بر اساس آمار و ارقام منطقه کاشان از نظر وضعیت کرونایی کاشان از وضعیت قرمز و پیک چهارم کرونا عبور کرده و وجود تعداد پایین بیماران بستری شده و مبتلایان گواه این مطلب است و خوشبختانه آران و بیدگل در وضعیت زرد قرار گرفت.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 28 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 25 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و سه بیماری نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل پنج و حداکثر 82 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل 56 و حداکثر 62 سال سن بیمار طی 24 ساعت گذشته در بیمارستان بستری شده است.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 99 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 87 بیمار در شهرستان کاشان و 12 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری تند.
وی از بستری هفت بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته خوشبختانه هیچ بیماری ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست نداده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 32 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 263 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و 937 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگرانکننده است.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.
11 فوتی و 337 ابتلای جدید در اصفهان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان 1183 نفر بودند که 337 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 126 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 125 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 872 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 157 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 11 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 5 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
آمار ابتلای کرونایی در قزوین 31 درصد کاهش یافت
پیمان نامدار در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به کاهش معنادار آمار مبتلایان و بستریهای کرونایی در شبانهروز گذشته اظهار داشت: آمار ابتلایی کرونایی در استان در 24 ساعت اخیر 103 نفر بود که در مقایسه با روز قبل 31 درصد کاهش داشته است و در ضمن میزان فوتیهای کرونایی ما در همین مدت فقط یک نفر بوده که نسبت به روز قبل تغییر نکرده است.
وی همچنین از کاهش محسوس آمار بیماران بدحال کرونایی در 24 ساعت گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر 18 بیمار کرونایی بدحال زیر دستگاه ونتیلاتور در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند که این آمار در مقایسه با روز قبل 14 درصد کاهش یافته است و برای نخستین بار از ابتدای آغاز پیک چهارم کرونا در فروردینماه است که آمار بیماران بدحال ما به زیر 20 بیمار میرسد.
سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین به تثبیت آمار بهبودیافتگان کرونایی اشاره کرد و افزود: در شبانهروز اخیر 47 بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت از بیمارستانها و مراکز درمانی استان قزوین ترخیص یافتهاند. با این حال میزان بستریهای کرونایی روزانه ما تقریباً ثابت بوده و نسبت به روز پیش فقط یک نفر بیشتر شده است.
نامدار ادامه داد: مجموع آمار کاهشی امروز ما سبب شده که میزان کل بستریهای فعلی ما در بیمارستانها و مراکز درمانی استان به 192 نفر کاهش بیابد و در نهایت پیشبینی دانشگاه علوم پزشکی درباره نزول آمار بستریها به زیر 200 نفر بالاخره امروز محقق شد.
وی یادآور شد: از ابتدای آغاز بحران کرونا در استان قزوین تاکنون 63 هزار و 469 مورد قطعی ابتلا و 14 هزار و 388 مورد مشکوک و احتمالی ابتلا به کرونا در استان قزوین شناسایی شده که منجر به فوت 1794 نفر، بستری شدن 25 هزار و 885 نفر شده است. ضمن اینکه 21 هزار و 586 بیمار هم بهبود یافته و از بیمارستانهای استان مرخص شدند.
کاهش شدید مبتلایان روزانه به کرونا در آذرباجانغربی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، رعایت نکات بهداشتی بهویژه استفاده از ماسک در کنار حفظ فاصله اجتماعی سبب شده است تا تعداد مبتلایان روزانه به نزدیکی آمار روزهای پیش از شروع پیک چهارم رسیده و امیدواریها به پایان پیک چهارم بیشتر از قبل بشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با تشریح آخرین وضعیت ویروس کرونا در استان گفت: در شبانهروز گذشته تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بهطور چشمگیری کاهش یافته است بهطوری که در روز قبل 155 مورد مثبت ابتلاء به این ویروس شناسایی شده است که حدود نیم تا یکسوم آمار چند روز گذشته بوده و تعداد کل مبتلایان هم به عدد 177 هزار و 521 نفر رسیده است.
جواد آقازاده با اشاره به کاهش تعداد بستریهای مشکوک در آذربایجانغربی اظهار داشت: تا روز پیش، 650 نفر تحت عنوان بستری سندرم حاد تنفسی، 296 نفر تحت عنوان بستری مشکوک، 136 نفر تحت عنوان بستری بخش آیسییو و 25 نفر تحت عنوان بستری ونتیلاتور در بیمارستانهای استان مشغول مداوا و معالجه هستند.
وی با اذعان به بالا بودن میزان بستریهای روزانه در مرکز استان افزود: در شبانهروز گذشته 64 نفر در ارومیه بهعلت مبتلا شدن به بیماری کرونا بستری شدهاند که نسبت به شهرهای دیگر استان، اختلاف بسیار زیادی مشاهده میشود بهگونهای که دو شهر خوی و بوکان با آمارهای 12 و هشت نورد بستری در جایگاههای دوم و سوم استانی هستند و همانطور که از آمارهای مشخص است، با تفاوت بسیاری با آمارهای شهر ارومیه دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی با بیان آمار فوتیهای کرونا در استان تصریح کرد: در شبانهروز گذشته هفت نفر از در اثر ابتلاء به ویروس کرونا در آذربایجانغربی جان خود را از دست دادهاند که چهار نفر از این تعداد اهل ارومیه، دو نفر اهل میاندوآب و یک نفر هم اهل خوی بوده و در کل، مجموع تعداد فوتیهای کرونا در استان به چهار هزار و 713 نفر افزایش یافته است.
اوج گیری کرونا در استان کرمان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، طبق آخرین آمار رنگ بندی کرونایی اعلام شده در حال حاضر از 23 شهرستان استان کرمان، 3 شهرستان جنوبی رودبار، کهنوج و منوجان در وضعیت قرمز، 11 شهرستان بافت، بردسیر، سیرجان، شهربابک، جیرفت، رفسنجان، زرند، کرمان، بم و قلعه گنج در وضعیت نارنجی و 9 شهرستان ارزوئیه، رابر، ریگان، فهرج، نرماشیر، راور، فاریاب، کوهبنان و انار در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 464 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 275 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 18 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 105 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 14 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 52 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه با بستری 88 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 22 هزار و 479 مورد رسیده است.
وی به فوت 8 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 32 نفر رسیده است.
شفیعی تصریح کرد: دو استان همجوار ما یعنی هرمزگان و سیستان و بلوچستان در وضعیت نارنجی، قرمز و فوق قرمز قرار دارند و رفت و آمد و مراودات بین این دو استان با استان کرمان نگران کننده است.
مبتلایان روزانه به کرونا در آذرباجانغربی کاهش شدیدی یافت
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، رعایت نکات بهداشتی بهویژه استفاده از ماسک در کنار حفظ فاصله اجتماعی سبب شده است تا تعداد مبتلایان روزانه به نزدیکی آمار روزهای پیش از شروع پیک چهارم رسیده و امیدواریها به پایان پیک چهارم بیشتر از قبل بشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با تشریح آخرین وضعیت ویروس کرونا در استان گفت: در شبانهروز گذشته تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بهطور چشمگیری کاهش یافته است بهطوری که در روز قبل 155 مورد مثبت ابتلاء به این ویروس شناسایی شده است که حدود نیم تا یکسوم آمار چند روز گذشته بوده و تعداد کل مبتلایان هم به عدد 177 هزار و 521 نفر رسیده است.
جواد آقازاده با اشاره به کاهش تعداد بستریهای مشکوک در آذربایجانغربی اظهار داشت: تا روز پیش، 650 نفر تحت عنوان بستری سندرم حاد تنفسی، 296 نفر تحت عنوان بستری مشکوک، 136 نفر تحت عنوان بستری بخش آیسییو و 25 نفر تحت عنوان بستری ونتیلاتور در بیمارستانهای استان مشغول مداوا و معالجه هستند.
وی با اذعان به بالا بودن میزان بستریهای روزانه در مرکز استان افزود: در شبانهروز گذشته 64 نفر در ارومیه بهعلت مبتلا شدن به بیماری کرونا بستری شدهاند که نسبت به شهرهای دیگر استان، اختلاف بسیار زیادی مشاهده میشود بهگونهای که دو شهر خوی و بوکان با آمارهای 12 و هشت نورد بستری در جایگاههای دوم و سوم استانی هستند و همانطور که از آمارهای مشخص است، با تفاوت بسیاری با آمارهای شهر ارومیه دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی با بیان آمار فوتیهای کرونا در استان تصریح کرد: در شبانهروز گذشته هفت نفر از در اثر ابتلاء به ویروس کرونا در آذربایجانغربی جان خود را از دست دادهاند که چهار نفر از این تعداد اهل ارومیه، دو نفر اهل میاندوآب و یک نفر هم اهل خوی بوده و در کل، مجموع تعداد فوتیهای کرونا در استان به چهار هزار و 713 نفر افزایش یافته است.
شرایط کرونایی هرمزگان همچنان بحرانی است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، شرایط کرونایی هرمزگان در حال حاضر تغییر خاصی نسبت به روز گذشته نداشته و همچنان در اوج پیک بیماری هستیم.
کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی با توجه به گرمای هوا موجب شده روزانه بیش از هزار مبتلای جدید به آمار کرونایی هرمزگان اضافه شود، اکثر این بیماران نیازمند بستری در بیمارستان هستند و همین امر هم موجب شده ظرفیت اکثر بیمارستانهای استان پر شود.
در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 299797 بوده است و متوسط روزانه یک هزار بیمار جدید داریم.
وی افزود: آمار بیماران بستری در این استان رشد زیادی دارد و در حال حاضر 657 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حال حاضر 90 بیمار کرونایی در بخش آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند که از این تعداد وضعیت 16 نفر وخیم است.
وی با اشاره به کاهش اندک بیماران قرنطینه در منزل گفت: آمار این بیماران به زیر 10 هزار نفر رسیده اما نمیتواند دلیلی بر کاهش بیماری در استان باشد و اگر رعایت پروتکل بهداشتی نشود مجدد به بالای 10 هزار نفر خواهیم رسید.
نوروزیان تاکید کرد: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 5 بیمار دیگر را شامل 3 مرد و 2 زن در محدوده سنی 44 تا 86 سال از شهرستانهای بندرعباس، قشم، پارسیان و جاسک گرفت و مجموع جان باختگان کرونایی هرمزگان به 1384 نفر رسید.
شمار مبتلایان به کرونا در ایلام از مرز 39654 نفرگذشت
محمد نوذری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، از افزایش شمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام خبر داد و گفت: مجموع آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام از مرز 39 هزار و 654 نفر گذشت گذشته است و ادامه این روند زنگ خطر جدی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام افزود: هرچند در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از کرونا در استان ثبتنشده است اما مجموع فوتیهای استان از ابتدای شیوع تاکنون 802 نفر است.
وی یادآور شد: طی 24 ساعت گذشته 38 ابتلای جدید شناساییشده که با این احتساب مجموع مبتلایان استان به 39 هزار و 654 نفر افزایش یافت.
به گفته وی، مجموع بهبودیافتگان کرونا در استان نیز تاکنون 38 هزار و 502 نفر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: در شبانهروز گذشته 13 بیمار جدید کرونا در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستریهای موجود استان 71 نفر است.
کریمیان ادامه داد: از بستریهای جدید 5 نفر مربوط به مهران بوده که دارای بیشتری آمار بستری است.
وی ادامه داد: همچنین از بستریهای جدید چهار نفر مربوط به دهلران، 2 نفر ایلام و 2 آبدانان است.
کریمیان با اشاره به رنگبندی کرونایی در استان اضافه کرد: شهرستانهای ایلام، آبدانان، مهران و چوار در وضعیت نارنجی و سایر شهرستانهای استان در وضعیت زرد قرار دارند.
73 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان خراسان جنوبی شناسایی شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت : 122 آزمایش تشخیص کرونا در 24 ساعت گذشته در خراسان جنوبی انجام شد که مجموعا 32 بیمار جدید شامل 10 بستری و 22 سرپایی شناسایی شدند.
کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 12 مورد از بیرجند، 11 مورد از قاین، 3 مورد از نهبندان، 2 مورد از فردوس و از درمیان، زیرکوه سرایان، سربیشه هر کدام 1 مورد بوده است.
وی بابیان اینکه همچنین همزمان 204 آزمایش سریع انجام و 41 بیمار کرونایی جدید شناسایی شد، گفت: در حال حاضر 161 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 53 نفر کرونا مثبتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: از این تعداد 5 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 1 نفر نامساعد است.
مهدی زاده بیان کرد: مورد جدید از فوت ناشی از کرونا در 24 ساعت گذشته ثبت نشد و تعداد فوتیهای ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی تاکنون 912 نفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند همچنین گفت: در مجموع دریافت کنندگان نوبت اول واکسن کرونا در استان به 42 هزار و 899 نفر و مجموع دریافت کنندگان دو نوبت اول و دوم به 6 هزار و 976 نفر رسید.
5 قربانی دیگر به فوتیهای کرونایی استان بوشهر افزوده شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سعید کشمیری باتأکید بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در برابر کرونا اظهار داشت: نیمی از شهرستانهای استان بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه 40 درصد شهرستانهای استان در شرایط نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد قرار دارد گفت: وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان بوشهر مطلوب نیست و نیاز به رعایت دستورالعملهای بهداشتی تز جمله استفاده از ماسک و پرهیز از دورهمی و تجمعات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر وضعیت کرونایی استان را شکننده دانست و بیان کرد: روز گذشته 5 نفر دیگر به سبب ابتلا به کرونا شامل 2 آقا و 3 خانم جان باختند و تعداد قربانیهای ویروس کرونا در استان بوشهر به یکهزار و 222 نفر رسید.
کشمیری از بستری 71 نفر دیگر در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: اکنون تعداد بستریها در بخش کرونا مراکز درمانی استان بوشهر 321 نفر است که برخی از آنها در وضعیت حاد قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه 36 بیمار کرونایی بیمارستانها در بخش مراقبتهای ویژه قرار دارند خاطر نشان کرد: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، 19 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به ابتلای بیش از 48 هزار نفر به بیماری کرونا از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون در استان تصریح کرد: بیش از 80 درصد این بیماران بهبود یافتهاند بهگونهای که روز گذشته 83 بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدند که از این تعداد 53 نفر از آنها مثبت قطعی بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه بهزودی تزریق واکسن کرونا در استان بوشهر از سر گرفته میشود گفت: تزریق واکسن مرحله دوم کرونا به سالمندان بالای 70 سال که مرحله اول را دریافت کردهاند بهزودی آغاز میشود.
کشمیری افزود: سالمندان پس از دریافت پیامک و مشخص شدن زمان و مکان دریافت واکسن به مکان اعلام شده مراجعه میکنند و با اختصاص سهمیههای دیگر واکسن کرونا به استان، واکسیناسیون دیگر گروههای سنی نیز آغاز میشود.
پس از وقفه دو هفتهای؛ تزریق نوبت دوم واکسن کووید19 «سینوفارم» در استان فارس آغاز شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، براساس آخرین وضعیتی که در نرمافزار ماسک تا تاریخ 29 خردادماه مشخص شده است، 16 شهرستان استان فارس در وضعیت زرد و 20 شهرستان در وضعیت نارنجی هستند که نسبت به هفتههای گذشته شمار نقاط نارنجی بیشتر شده است.
همچنین براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، 945 هزار و 279 مورد تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده 270 هزار و 501 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 109 هزار و 455 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 16 هزار و 813 بیمار مثبت شناسایی و در مجموع از ابتدا تاکنون، 287 هزار 314 بیمار مبتلا به کووید19 در استان فارس شناسایی شده است.
بیماران شناسایی شده از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به تفکیک شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز به قرار زیر است: از مجموع 287 هزار و 314 مورد شناسایی شده، 128 هزار و 199 مورد مربوط به شیراز؛ کازرون 9 هزار و 99 مورد؛ مرودشت هفت هزار و 244 مورد؛ ممسنی پنج هزار و 690 مورد؛ داراب پنج هزار و 252 مورد؛ فیروزآباد چهار هزار و 558 مورد؛ آباده سه هزار و 765 مورد؛ کوه چنار سه هزار و 746 مورد؛ لامرد سه هزار و 465 مورد؛ استهبان سه هزار و 357 مورد؛ کوار سه هزار و 271 مورد؛ اقلید سه هزار و 100 مورد؛ سپیدان دو هزار و 941 مورد؛ نی ریز دو هزار و 767 مورد؛ قیر و کارزین دو هزار و 550 مورد؛ فراشبند دو هزار و 459 مورد؛ زرین دشت دو هزار و 393 مورد؛ رستم دو هزار و 282 مورد؛ ارسنجان دو هزار و 118 مورد؛ زرقان دو هزار و 26 مورد؛ خرم بید هزار و 900 مورد؛ خرامه هزار و 788 مورد؛ پاسارگاد هزار و 754 مورد؛ مُهر هزار و 602 مورد؛ سروستان و بوانات هر کدام با هزار و 134 مورد؛ بختگان هزار و 86 مورد؛ بیضاء هزار و 32 مورد و سرچهان 627 مورد بوده و سایر مبتلایان نیز مربوط به دیگر دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی استان است.
بر این اساس هم اکنون هزار و 17 بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 123 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند و با جان باختن 6 هم استانی دیگر در 24 ساعته گذشته مجموع جانباختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به چهار هزار و 738 نفر رسیده است.
همچنین علوم پزشکی شیراز از آغاز تزریق نوبت دوم واکسن کووید19 «سینوفارم» از امروز در شیراز خبر داد و بر این اساس یکشنبه 30 و دوشنبه 31 خرداد سال جاری طبق نوبتدهی پیامکی که در حال انجام است، آن گروه از شهروندان شیرازی که نوبت نخست واکسن سینوفارم را دریافت کردهاند، نوبت دوم واکسن خود را دریافت میکنند.
بر این اساس افرادی که توانایی حرکتی برای حضور در مراکز واکسیناسیون ندارند و پیامک نوبت دهی را دریافت کردهاند، میتوانند برای تزریق نوبت دوم واکسن«سینوفارم» به دو مرکز خودرویی تزریق واکسن به نشانی بلوار حسینی الهاشمی_پارک کوهستانی دراک یا ورزشگاه پارس واقع در میانرود مراجعه کنند.
15 بیمار جدید به شمار بیماران کرونایی سمنان افزوده شد
نوید دانائی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: این تعداد بیمار جدید در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
وی با اشاره به تعداد بیماران مبتلا به کرونا از ابتدای بیماری تا کنون در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه افزود: از ابتدای بروز بیماری تا کنون تعداد 27 هزار و 960 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به تعداد افراد بستری شده نیز از ابتدا تا کنون اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری تا امروز شش هزار و 620 نفر در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه بستری شدند.
دانائی با بیان اینکه روند بهبودی مبتلایان به بیماری کرونا از ابتدا تا کنون نیز مطلوب بوده است تصریح کرد: تعداد افراد بهبود یافته از بیماری کرونا از ابتدای شیوع بیماری در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به پنج هزار و 729 نفر رسیده است.
جانشین و سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در استان سمنان نیز گفت: 5 شهرستان استان سمنان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد.
حبیبالله خجسته پور افزود: در حال حاضر تنها سرخه، میامی و آرادان در وضعیت رنگبندی زرد کرونایی قرار دارد.
وی درباره وضعیت استان سمنان در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز گفت: این استان از نظر رعایت دستورالعملهای بهداشتی جایگاه مطلوبی در کشور دارد.
تنها 40 درصد اردبیلیها از ماسک استفاده میکنند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل ، بابک نخستین ظهر امروز در جلسه ستاد کرونای اردبیل اظهار داشت: متأسفانه رعایت پروتکلهای بهداشتی در اردبیل در حال کاهش است و هماکنون تنها کمتر از 40 درصد اردبیلیها از ماسک استفاده میکنند که این موضوع نیازمند اخذ تصمیمات اساسی و مهم در این زمینه است.
وی با اشاره به این که انتظار ما از مردم پایبندی به رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک است، گفت: امیدواریم در این زمینه مردم با در نظر گرفتن تمامی موارد برای رسیدن به یک وضعیت پایدار و باثبات همکاریهای لازم را داشته باشند تا این ویروس منحوس هر چه سریعتر از کشورمان ریشهکن شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: در هفتههای اخیر به دلیل بیاحتیاطیها به خصوص در تجمعات انتخاباتی پیشبینی میشود در هفتههای آینده حاصل آن مشاهده شود که به خاطر بیاحتیاطی و نتیجه عدم همکاری مردم در این زمینه است که افزایش بستریها را به دنبال خواهد داشت.
نخستین ادامه داد: نیاز است تا فرهنگسازیهای لازم برای کمک به ریشهکن کردن بیماری با استفاده از ماسک محقق شود تا بتوانیم هر چه سریعتر شهرستانهای نارنجی را نیز زرد کرده و مشکلات موجود در این زمینه را برطرفسازی کنیم.
تزریق دز دوم واکسن «اسپوتنیک وی» در همدان آغاز شد
دکتر منوچهر کرمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه در حال حاضر واکسیناسیون کرونا برای گروههای سنی بالای 70 سال انجام میشود، اظهار داشت: برای نوبتدهی و تزریق دز دوم نیز با افراد تماس گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه تزریق دز دوم واکسن سینوفارم از روزهای آینده آغاز میشود، تصریح کرد: مردم فقط منتظر تماس و فراخوان کارشناسان بهداشتی باشند و از هرگونه مراجعه خودسرانه به مراکز بهداشتی خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فعلا فراخوان گروه سنی 65 تا 70 سال اعلام نشده است، گفت: به محض اعلام وزارت بهداشت واکسیناسیون این افراد هم بر اساس نوبت دهی و ثبت نام در سامانه salamat.gov انجام میگیرد.
کرمی در بخش دیگری از گفتوگو از ثبات آمار ابتلا و مرگ و میر بیماران کرونایی در استان خبر داد و اظهار داشت: فعلا شواهدی مبنی بر روند صعودی بیماری در همدان مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه وضعیت پنج شهرستان استان زرد و مابقی نارنجی است، تصریح کرد: اگرچه شرایط کرونا به کنترل درآمده اما هرگونه بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی خطر بازگشت به وضعیت قرمز را تشدید میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه هرگونه علائم تنفسی و شبیه به سرماخوردگی را جدی بگیرید، گفت: تب، لرز، بدن درد، سردرد، سرفه، تنگی تنفس و آبریزش بینی از شایعترین نشانههای ابتلا به کرونا است.
کرمی افزود: مراکز تخصصی کووید19و غربالگری کرونا در نقاط مختلف استان در شیفت کاری صبح و بعد از ظهر آماده پذیرش بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا هستند.
وی با تاکید بر اینکه برخی بیماران مبتلا به کرونا کاملا بدون علامت هستند، اظهار داشت: برای قطع زنجیره کرونا و پیشگیری از ابتلا به این ویروس کشنده باید از شرکت در هرگونه دورهمی، مجالس عروسی، عزا و اجتماعات خودداری کنید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه حفظ فاصله یک و نیم متری از دیگران ضروری است، تصریح کرد: استفاده از ماسک، پرهیز از دست دادن و روبوسی با دیگران و شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون از مهمترین راههای پیشگیری از کرونا است.
دکتر محمد طاهری سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز اظهار داشت: در شبانه روز گذشته با فوت 2 بیمار مبتلا به کرونا، آمار فوتیهای کرونا از زمان شروع بیماری تا کنون به 2 هزار و 233 نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه در روز گذشته 91 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شده است، اظهار داشت: مجموع بیماران بستری مثبت نیز تاکنون به 17 هزار و 975 و بیماران سرپایی مثبت به 44 هزار و 453 نفر رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان به آمار مراجعه بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: در شبانه روز گذشته 298 بیمار تنفسی به مراکز تخصصی کرونا و بیمارستانهای استان مراجعه کردند که73 نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.
طاهری افزود: 13 بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی 35 بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.
وی درباره وضعیت بیماران بستری در شهرستانهای استان نیز اظهار داشت: تاکنون شمار بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانهای اسدآباد 796 بیمار، بهار 971، تویسرکان یک هزار و 13، رزن 758، درگزین 286، فامنین 316 و کبودرآهنگ یک هزار و 18 نفر گزارش شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همچنین تاکنون سه هزار و 237 بیمار در ملایر، 2 هزار و 287 نفر در نهاوند و 6 هزار و 869 نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شدهاند.
نگران افزایش تعداد مبتلایان در زنجان هستیم
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، پرویز قزلباش در نشست خبری روز یکشنبه که به صورت ویدئو کنفراس با اصحاب رسانه برگزار شد، با بیان اینکه توجه به پروتکلها مانند یک ماه گذشته رعایت نمیشود، اظهار داشت: باتوجه به شرایطی که هفتههای گذشته داشتیم، شاهد عادی انگاری اصول بهداشتی و عدم رعایت پروتکلها در زمینههای مختلف هستیم.
وی در ادامه افزود: علاوه بر دورهمیها و ارتباطات خانوادگی، با حضور در پارکها و بوستانها به طور محسوس عدم رعایت پروتکلها به چشم میخورد. برهمین اساس باتوجه به افزایش 10 درصدی در بیماران سرپایی نسبت به سیر صعودی بیماری در نیمه دوم تیرماه احساس خطر میکنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به روند واکسیناسیون گروههای پرخطر تصریح کرد: بااینکه دُز دوم واکسنها با تاخیر به دستمان رسید، از امروز واکسیناسیون دُز دوم افراد بالای 70 سال آغاز شده و واکسن به اندازه کافی وجود دارد. با این حال امیدواریم با روالی که واکسن در اختیار ما قرار میگیرد پوشش مناسبی برای افراد بالای 70 سال داشته باشیم و در عرض دو هفته آینده بر اساس سیاستهای وزارت بهداشت واکسیناسیون افراد بالای 60 سال را شروع کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از 85 هزار نفر در استان زنجان واکسینه شدهاند عنوان کرد: باتوجه به اینکه اطلاعرسانی تزریق واکسن برای افراد بالای 70 سال از طریق رسانهها اعلام شده بود، صبح امروز شاهد تجمع در محل تزریق واکسنها بودیم اما با گذشت چند ساعت، به روال عادی واکسیناسیون بازگشتیم.
قزلباش خاطرنشان کرد: دُز دوم واکسن سینوفارم به اندازه کافی وجود دارد و مردم نگران این موضوع نباشند. همچنین برای تزریق واکسن افراد واجد شرایط، اطلاع رسانی خواهد شد. مردم میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 330190 نیز تماس بگیرند.
وی در پایان با اشاره به واکسنهای تولید داخل تصریح کرد: دو مورد از واکسنهای تولید داخل که از طریق وزارت بهداشت تایید شدهاند در اختیار تمام استانها قرار گرفتهاند که تعداد قابل توجهی وارد استان شده است. در روزهای آتی شرایط تزریق واکسنهای داخلی اطلاع رسانی خواهد شد و مردم میتوانند بر اساس شرایط اعلام شده نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
انتهای پیام/ی