رئیس‌کل دادگستری کردستان: ورود دستگاه قضا به حوزه قاچاق کالا و ارز و حاشیه‌نشینی؛ ۳۷۴ هزار پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت


رئیس‌کل دادگستری کردستان: ورود دستگاه قضا به حوزه قاچاق کالا و ارز و حاشیه‌نشینی؛ 374 هزار پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت

گروه استان‌ها - رئیس‌کل دادگستری کردستان به تشریح اقدامات انجام شده دستگاه قضا در استان پرداخت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسین حسینی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به‌مناسبت هفته قوه قضائیه در این شهر برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تبریک حماسه پرشکوه که توسط مردم در انتخابات اخیر رقم خورد، اظهار داشت: مردم با حضور میدانی‌شان در پای صندوق‌های رای نشان دادند که ادامه‌دهنده مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی هستند.

وی گفت: امیدواریم منتخب ریاست‌جمهوری و مسئولان با تشکیل دولت انقلابی اهمیت حضور مردم را مورد توجه قرار داده و تا لحظات پایانی خدمتگزار مردم باشند.

رئیس‌کل دادگستری استان کردستان با تبریک هفته قوه قضائیه به همه مردم و همکاران خود در دستگاه قضا تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) فرموده هر کس داد ستمدیده‌ای را بگیرد در بهشت با من همنشین خواهد بود که همه ما به خدمت در دستگاه قضا افتخار کرده که با تلاش و عملکرد درست بتوانیم این امر را محقق کنیم.

وی ارزش هر حکومت و نظامی را در اجرای عدالت و حق دانست و افزود: ظهور و بروز این حق در کشور از طریق دستگاه قضا احقاق خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی با ذکر اینکه "عدالت" اساس کار حیات طیبه انسان‌هاست، عنوان کرد: در کشورمان این وظیفه خطیر برعهده دستگاه قضایی بوده که براساس قانون یکی از سه رکن نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

وی به اهم اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری و امور اجتماعی در دستگاه قضا در استان اشاره و اظهار کرد: پیرو دستورالعمل مربوطه دریافتی، دفتر مشارکت‌های مردمی در شورای حل اختلاف سنندج راه‌اندازی شده و 170 نهاد رسمی در زمینه‌های مختلف با دستگاه قضا اعلام همکاری کرده و 15نشست هم‌اندیشی در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی، محیط‌زیست، مفاسد، طلاق و .... برگزار شده است.

رئیس‌کل دادگستری استان کردستان از فعال‌شدن دیده‌بان‌های پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی خبر داد و خاطرنشان کرد: حدود 2500 نفر در سامانه جامع ارتباط مردمی (سجام) ثبت‌نام کرده و 1500 نفر هم به صورت گمنام در کردستان فعالیت می‌کنند.

وی اعلام کرد: تاکنون یک‌هزار گزارش‌ در حوزه‌های مختلف از طریق دیده‌بان‌ها در همین سامانه دریافت شده که 600 فقره پرونده آن از طریق دادگستری جهت رسیدگی به دستگاه‌های مختلف در کردستان ارجاع داده شده است.

رئیس‌کل دادگستری استان کردستان از ورود دستگاه قضا به حوزه قاچاق کالا و ارز، حاشیه‌نشینی و نقاط حادثه‌خیر در محور مواصلاتی استان خبر داد و بیان کرد: در سال گذشته بیش از 371هزار پرونده به دادگستری و شوراهای حل اختلاف کردستان وارد شده و بیش از 374هزار پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته است.

وی افزود: علاوه‌بر پرونده‌های وارده به دادگستری استان، پرونده‌های بیشتری نیز مورد رسیدگی قرار گرفته و 2800 پرونده از موجودی پرونده‌ها رسیدگی و کسر شده است.

حجت‌الاسلام حسینی خاطرنشان کرد: در دو ماهه نخست سال گذشته 48هزار پرونده به دادگستری استان وارد شده که در دو ماهه نخست سال‌جاری به 62هزار پرونده رسیده و این بیانگر رشد 29درصدی  پرونده‌های وارده به دادگستری کردستان است.

وی با بیان اینکه در دادگستری استان کردستان هیچ پرونده‌ای ثبت نشده‌ای نداریم، اعلام کرد: قبلا پرونده‌هایی به دادستانی و دادگستری وارد می‌شد که پس از تشکیل پرونده ثبت نمی‌شد که در دو سال اخیر پیرو اجرای سند تحول قضایی، این مشکل در سطح کشور و استان برطرف شد.

رئیس‌کل دادگستری استان کردستان از رسیدگی الکترونیکی به پرونده‌ها در دستگاه قضا خبر داد و بیان داشت: در این دوره از تحول قضایی اکثر پرونده‌های راکد در بایگانی دادگستری کردستان سیستمی و الکترونیکی‌ شده اشت.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 198هزار پرونده راکد در دادگستری استان الکترونیکی و سیستمی شده که در دو ماهه نخست سال‌جاری این آمار به 285هزار پرونده رسیده که بیانگر رشد 60 درصدی در ابن بخش را نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی از نصب 150سری تجهیزات ویدئوکنفرانس و برگزاری 2500 جلسه دادرسی الکترونیکی در زندان استان خبر داد و افزود: هم‌اکنون 92درصد از ابلاغ‌های دادگستری کردستان به صورت الکترونیکی ابلاغ خواهد شد.

وی از کسب رتبه سوم دادگستری استان در طرح پایش زندان خبر داد و افزود: در فروردین‌ماه سال‌جاری در میزان و رشد بهبود 15 شاخص در زندان‌ها،‌ رتبه نخست را در کشور کسب کرده‌‌ که این موفقیت در سایه تلاش و همکاری همه همکارانم محقق شده است.

رئیس‌کل دادگستری کردستان با اشاره به اینکه امسال در جشن گلریزان 29میلیارد و 360میلیون ریال کمک‌های مردمی برای آزادی زندانیان کردستانی جمع‌آوری شده که نسبت به سال گذشته 120درصد افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد:  از بذل توجه و همکاری خیرین و همه مردم نوع‌دوست کردستان قدردانی و تشکر می‌کنم.

وی از کاهش 32درصدی ورودی به زندان‌های استان خبر داد و اعلام کرد: در سال گذشته و ابتدای سال‌جاری رشد 156درصدی آمار اشتغال‌زایی و عفو زندانیان  به ترتیب 156 درصد و 44درصد رشد داشته است.

رئیس‌کل دادگستری کردستان از نصب دوربین‌ و راه‌اندازی سامانه رصد تردد مراجعان  در دستگاه قضا استان خبر داد و افزود: با این اقدام از ورود افراد کارقاچ‌کن به دادگستری کردستان جلوگیری خواهد شد. 

وی با اشاره به اینکه 130شعبه در شورای حل اختلاف در استان داریم، اعلام کرد: میزان صلح و سازش در سال 98 در کردستان، 22درصد بوده که در سال گذشته به 26 درصد و افزایش14 درصدی داشته است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی با اشاره به اینکه در سال گذشته 29نفر نیروی قضایی و 35نفر نیروی اداری در استان جذب شده است، اعلام کرد: هم‌اکنون مجوز جذب 60نفر نیروی شرکتی دیگر گرفته شده که مقدمات کار آن در حال انجام است.

وی به اقدامات انجام شده دستگاه قضا در دوران کرونا اشاره کرد و افزود: در دوران شیوع ویروس کرونا علی‌رغم کثرت پرونده‌ها در دادگستری کردستان، پروتکل‌های بهداشتی رعایت و وقفه‌ای در رسیدگی به پرونده‌ها و خللی در کار مردم ایجاد نشد.

رئیس‌کل دادگستری استان کردستان از افتتاح ساختمان دادسرای عمومی و انقلاب سردار دل‌ها در شهرستان قروه خبر داد و اعلام کرد: هم‌اکنون دادسرای عمومی و انقلاب سقز و توسعه دادسرا مریوان در حال اجراست.

وی با ابراز تاسف از اینکه در دادگستری استان با کمبود امکانات رفاهی، تفریحی و ورزشی روبه‌رو هستیم، افزود: بیش از 80درصد قضات در کردستان غیربومی بوده که به دلیل این وضعیت، انگیزه‌ای برای ماندگاری ندارند.

رئیس‌کل دادگستری استان کردستان از برگزاری جلسات شورای احقاق حقوق بیت‌المال خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال گذشته 44.5هکتار از اراضی متعلق به راه‌وشهرسازی، 762هکتار از اراضی منابع طبیعی، 29هکتار از اراضی بستر رودخانه و 3هکتار از اراضی باغات استان اجرا و نظارت و کنترل بر برداشت آب‌های بی‌رویه به صورت مستمر انجام خواهد شد.

وی اعلام کرد: در سار گذشته کارگاه‌ها و شرکت‌های تولیدی تعطیل شده متهددی در استان به چرخه تولید بازگشتند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی به اقدامات انجام شده در حوزه مبارزه با فساد مالی، اقتصادی و اداری اشاره و گفت: براساس اعلام ستاد حوزه مبارزه با وزارت اطلاعات، استان کردستان در بخش برخورد با زمین‌خواری جزو استان‌های برتر کشور بوده و به‌زودی آمارهایی نیز در این زمینه اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی از ورود دستگاه قضا به بخش توزیع کودشیمیایی، آرد و برخورد جدی با اراذل و اوباش در استان خبر داد و تصریح کرد: هرکس و گروهی بخواهند آسایش و امنیت عمومی را برهم بزنند با آنان برابر قانون برخورد خواهد شد.

رئیس‌کل دادگستری استان کردستان "اجرای برنامه تحول قضایی به صورت مستمر، توجه به کمیت و کیفیت رسیدگی‌ها،کاهش موجودی دادگستری و اتقان آرا، کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها با نگاه اصلاحی و تربیتی، حرکت به سمت دستگاه قضایی هوشمند و دادرسی تمام الکترونیک، تحول از رویکرد سنتی به رویکر فن‌آورانه و ارائه خدمات غیرحضوری، حفظ کرامت انسانی مراجعان، مردم و همکاران قضایی؛ مشارکت‌های مردمی، مبارزه قاطع با فساد، رفع موانع تولید، بهبود امنیت اقتصادی، حفظ حقوق عامه، تبدیل و تحول رویکرد انفعالی به رویکردی فعال و پویا، ارتقاء امنیت اجتماعی و مقابله با اراذل و اوباش و برهم‌زدگان امنیت عمومی  افزایش اعتماد عمومی و اعتمادسازی اجتماعی را جزو برنامه‌های اولیت‌دار دستگاه قضا در سال‌جاری در کردستان برشمرد.

وی با یادآوری اینکه یکی از وظایف خطیر اصحاب رسانه "اطلاع‌رسانی و اعلام گزارش فساد" است، تصریح کرد: از اعلام گزارشات فساد توسط خبرنگاران و مردم کردستان با رعایت موازین شرعی - اخلاقی و به دور از تهمت، تخریب، دروغ و سیاه‌نمایی استقبال خواهیم کرد.

حجت‌الاسلم و المسلمین حسینی به شیوه برگزاری انتخلبات شورای شهر در استان اشاره کرد و افزود: در روز رای‌گیری مباحث مطرح‌شده درباره خرید و فروش رای‌ها مورد رسیدگی قرار گرفته که شخصا و دادستان مرکز استان هم به صورت محسوس و نامحسوس تخلفات را رسیدگی کرده و نتیجه آن را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

انتهای پیام/481/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon